KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI
KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI
Autor |
Wiadomość |
Acro
|
Cytuj: I jak zapewne wiesz w każdym takim szpitalu jest Kapłan, który powinien też mieć wiedzę medyczną dotyczącą tej grupy chorych (są szkolenia takich Kapłanów), by móc także postawić diagnozę i ... ... a całe lecznictwo w ręce kościoła! Cytuj: Natomiast zdziwiłbyś się mocno jak wiele chorób zalicza się do tej grupy, Schizofrenia … Jakie grupy? Słyszenia głosów i przeświadczenia, że jakiś gostek z długą, biala brodą śledzi każdy mój ruch?
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Cz lis 26, 2009 12:39 |
|
|
|
 |
mazli
|
Acro napisał(a): ...że jakiś gostek z długą, biala brodą śledzi każdy mój ruch?
Ten starzec z długą, białą brodą to typowe ateistyczne wyobrażenie.
|
Cz lis 26, 2009 13:12 |
|
 |
Acro
|
To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś, obserwujący cię, śledzący każdy twój ruch, podsłuchujący to, co mówisz, a nawet myśli?
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Cz lis 26, 2009 13:56 |
|
|
|
 |
Acro
|
Bo takich brodatych jegomości sporo widziałem w kościołach na obrazach i witrażach - ale na pewno to były wszystko dzieła ateistów...
|
Cz lis 26, 2009 13:57 |
|
 |
mazli
|
Acro napisał(a): Bo takich brodatych jegomości sporo widziałem w kościołach na obrazach i witrażach - ale na pewno to były wszystko dzieła ateistów... Ja natomiast widziałem Jezusa, Apostołów, Maryję, Świętych, ale Bóg jest dość rzadkim przypadkiem. W mojej miejscowości przykładowo podobizn samego Boga nie znajduję. Nie zmienia to faktu, iż często ateiści mają uwagi do ewentualnej próby przedstawienia Boga. A bo broda za długa, a bo za siwy. Sami chętnie coś by w Nim zmienili. Acro napisał(a): To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś, obserwujący cię, śledzący każdy twój ruch, podsłuchujący to, co mówisz, a nawet myśli?
A tam zaraz śledzący. Może ma odpowiedni stuff? Może Mu się nie chce, bo i tak wie już o mnie wszystko? Ale mnie akurat Jego wygląd nie interesuje tak jak ateistę.
|
Cz lis 26, 2009 14:10 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś,
Trend jeszcze cieplu, ze tak powiem.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/sci/tech/4335160.stm
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz lis 26, 2009 14:51 |
|
 |
Acro
|
Cytuj: Ja natomiast widziałem Jezusa, Apostołów, Maryję, Świętych, ale Bóg jest dość rzadkim przypadkiem. W mojej miejscowości przykładowo podobizn samego Boga nie znajduję. Nie zmienia to faktu, iż często ateiści mają uwagi do ewentualnej próby przedstawienia Boga. A bo broda za długa, a bo za siwy. Sami chętnie coś by w Nim zmienili. No. Ja wolałbym, żeby wyglądał jak Monica Belucci. Albo choć jak Shon Connery.  Cytuj: Ale mnie akurat Jego wygląd nie interesuje tak jak ateistę. Przypomnę, że ta wiedza potrzebna jest w celach diagnostyczno-leczniczych.
|
Cz lis 26, 2009 21:12 |
|
 |
Acro
|
Chwała Jego Makaronowatości! 
|
Cz lis 26, 2009 21:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Acro napisał(a): To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś, obserwujący cię, śledzący każdy twój ruch, podsłuchujący to, co mówisz, a nawet myśli?
Otóż najnowsze trendy są stałe i nie zmienne od początku powstania naszego świata. Zajrzyj do Biblii jak nie wiesz wtedy będziesz wiedział o czym dyskutujesz. wiadomo że jest nieskończony, wszechmocny, wieczny, niezmienny itp., itd.
Nie wiadomo czy to jest ów ktoś jako osoba, czy siła.... Ludzie prości dawniej malowali Go wg swojego wyobrażenia a dzisiejsi to podtrzymują ale tylko dlatego, że jako osoby ludzkie mamy ograniczone możliwości percepcji.
Każde dziecko, które chodziło na religią lub mszę św. a nie jak Acro pod filary wie że Bóg nie ma siwej brody i nikt go nigdy nie widział - tak jest tylko na obrazie. Tylko Acro nadal myśli że Bóg ma brodę  hehehe. Ale zapewne jeżeli to cię do niego zaprowadzi lub uszczęśliwi to specjalnie dla ciebie może mieć  Ale nie w tym problem i nie o to tu chodzi.
|
Cz lis 26, 2009 21:37 |
|
 |
Acro
|
Cytuj: Otóż najnowsze trendy są stałe i nie zmienne od początku powstania naszego świata. Zajrzyj do Biblii jak nie wiesz wtedy będziesz wiedział o czym dyskutujesz. wiadomo że jest nieskończony, wszechmocny, wieczny, niezmienny itp., itd. Zajrzałem. I w ST widzę jakiegoś posępnęgo okrutnika, a w Nowym - sympatycznego hippisa. To przejaw tej niezmienności? Cytuj: Nie wiadomo czy to jest ów ktoś jako osoba, czy siła.... Ludzie prości dawniej malowali Go wg swojego wyobrażenia a dzisiejsi to podtrzymują ale tylko dlatego, że jako osoby ludzkie mamy ograniczone możliwości percepcji. I o te wyobrażenia kazał mi sie psychiatra wypytać. Przeciez wszyscy wiemy, że naprawde bogów i elfów nie ma... Ale gdybyś jednak się upierał, że elfy są: kolega ma tam specjalny oddział... Cytuj: Każde dziecko, które chodziło na religią lub mszę św. a nie jak Acro pod filary wie że Bóg nie ma siwej brody i nikt go nigdy nie widział - tak jest tylko na obrazie. Czyli tak go sobie wyorażają mimo że wiedza na pewno, że jest inny? Notuję, notuję... Cytuj: Ale zapewne jeżeli to cię do niego zaprowadzi lub uszczęśliwi to specjalnie dla ciebie może mieć I na życzenie zmienia wygląd. Oj, chyba skończy się biczami wodnymi albo i elektrowstrząsami...
Chcesz o tym porozmawiać? Ulży ci.
|
Cz lis 26, 2009 23:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiedziałem, że niezmienności się przyczepisz.
Jedyne z czego Bóg zrezygnował to z ofiary całopalnej (zabijania baranka) ale pewnie dlatego że baranka (Jezusa) zabili raz na zawsze bo nie był to taki zwykły baranek ja przedtem.
W NT masz Go za hippisa? Dziwne a nie dawne tsunami i 200tyś zabitych ludzi? Zapomniałeś?
Bóg za dobre wynagradza a za złe karze i w tym znaczeniu się nie zmienił.
Jeżeli mnie byś się zapytał jak wygląda Bóg - to odpowiem - nigdy Go nie widziałem, ale sądząc po dziele jego stworzenia (np. Natasza Urbańska albo Wielki Kanion) wie co robi i ma do tego sprzęt
Jakby nie było już za samo to jestem po Jego stronie i chcę grać kiedyś w tej drużynie 
|
Pt lis 27, 2009 0:48 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
 Re:
acro napisał(a): To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś, obserwujący cię, śledzący każdy twój ruch, podsłuchujący to, co mówisz, a nawet myśli? BÓG OJCIEC, nasz TATO NIEBIESKI jest DUCHEM będąc ABSOLUTEM. Jednak niejednokrotnie Objawia się posiadając Inną Materię.
|
Śr gru 16, 2009 22:33 |
|
 |
nieja
zbanowany na stałe
|
 Re: KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI
Dlaczego niebieski? Czy ten przydomek nabył od koloru nieba w którym przebywa?
|
Śr gru 16, 2009 22:37 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Nie. Nabył go od tego, że tam jest Jego siedziba główna.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Śr gru 16, 2009 22:44 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Naturalnie Siedziba Ta (Miasto BOŻE) jest w innych wymiarach, niż nasze 4 (cztery) ziemskie (długość, szerokość, wysokość w funkcji czasu).
|
Śr gru 16, 2009 23:02 |
|
|
|