Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 04, 2025 4:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość

I jak zapewne wiesz w każdym takim szpitalu jest Kapłan, który powinien też mieć wiedzę medyczną dotyczącą tej grupy chorych (są szkolenia takich Kapłanów), by móc także postawić diagnozę i ...

... a całe lecznictwo w ręce kościoła!
Cytuj:
Natomiast zdziwiłbyś się mocno jak wiele chorób zalicza się do tej grupy, Schizofrenia …
Jakie grupy? Słyszenia głosów i przeświadczenia, że jakiś gostek z długą, biala brodą śledzi każdy mój ruch?

Cz lis 26, 2009 12:39

...że jakiś gostek z długą, biala brodą śledzi każdy mój ruch?

Ten starzec z długą, białą brodą to typowe ateistyczne wyobrażenie.

Cz lis 26, 2009 13:12

To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś, obserwujący cię, śledzący każdy twój ruch, podsłuchujący to, co mówisz, a nawet myśli?

Cz lis 26, 2009 13:56

Bo takich brodatych jegomości sporo widziałem w kościołach na obrazach i witrażach - ale na pewno to były wszystko dzieła ateistów...

Cz lis 26, 2009 13:57

Bo takich brodatych jegomości sporo widziałem w kościołach na obrazach i witrażach - ale na pewno to były wszystko dzieła ateistów...

Ja natomiast widziałem Jezusa, Apostołów, Maryję, Świętych, ale Bóg jest dość rzadkim przypadkiem. W mojej miejscowości przykładowo podobizn samego Boga nie znajduję. Nie zmienia to faktu, iż często ateiści mają uwagi do ewentualnej próby przedstawienia Boga. A bo broda za długa, a bo za siwy. Sami chętnie coś by w Nim zmienili.

Acro napisał(a):
To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś, obserwujący cię, śledzący każdy twój ruch, podsłuchujący to, co mówisz, a nawet myśli?

A tam zaraz śledzący. Może ma odpowiedni stuff? Może Mu się nie chce, bo i tak wie już o mnie wszystko? Ale mnie akurat Jego wygląd nie interesuje tak jak ateistę.

Cz lis 26, 2009 14:10
zbanowany na stałe

To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś,

Trend jeszcze cieplu, ze tak powiem. :)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/sci/tech/4335160.stm

Cz lis 26, 2009 14:51

Ja natomiast widziałem Jezusa, Apostołów, Maryję, Świętych, ale Bóg jest dość rzadkim przypadkiem. W mojej miejscowości przykładowo podobizn samego Boga nie znajduję. Nie zmienia to faktu, iż często ateiści mają uwagi do ewentualnej próby przedstawienia Boga. A bo broda za długa, a bo za siwy. Sami chętnie coś by w Nim zmienili.
No. Ja wolałbym, żeby wyglądał jak Monica Belucci. Albo choć jak Shon Connery. :)
Cytuj:
Ale mnie akurat Jego wygląd nie interesuje tak jak ateistę.
Przypomnę, że ta wiedza potrzebna jest w celach diagnostyczno-leczniczych.

Cz lis 26, 2009 21:12

Cytuj:
To wg najnowszych trendów jak wygląda ów ktoś,

Trend jeszcze cieplu, ze tak powiem. :)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/sci/tech/4335160.stm

Chwała Jego Makaronowatości! :D

Cz lis 26, 2009 21:13

Otóż najnowsze trendy są stałe i nie zmienne od początku powstania naszego świata. Zajrzyj do Biblii jak nie wiesz wtedy będziesz wiedział o czym dyskutujesz. wiadomo że jest nieskończony, wszechmocny, wieczny, niezmienny itp., itd.

Nie wiadomo czy to jest ów ktoś jako osoba, czy siła.... Ludzie prości dawniej malowali Go wg swojego wyobrażenia a dzisiejsi to podtrzymują ale tylko dlatego, że jako osoby ludzkie mamy ograniczone możliwości percepcji.
Każde dziecko, które chodziło na religią lub mszę św. a nie jak Acro pod filary wie że Bóg nie ma siwej brody i nikt go nigdy nie widział - tak jest tylko na obrazie. Tylko Acro nadal myśli że Bóg ma brodę :) hehehe. Ale zapewne jeżeli to cię do niego zaprowadzi lub uszczęśliwi to specjalnie dla ciebie może mieć :) Ale nie w tym problem i nie o to tu chodzi.

Cz lis 26, 2009 21:37

Otóż najnowsze trendy są stałe i nie zmienne od początku powstania naszego świata. Zajrzyj do Biblii jak nie wiesz wtedy będziesz wiedział o czym dyskutujesz. wiadomo że jest nieskończony, wszechmocny, wieczny, niezmienny itp., itd.

Zajrzałem. I w ST widzę jakiegoś posępnęgo okrutnika, a w Nowym - sympatycznego hippisa. To przejaw tej niezmienności?
Cytuj:
Nie wiadomo czy to jest ów ktoś jako osoba, czy siła.... Ludzie prości dawniej malowali Go wg swojego wyobrażenia a dzisiejsi to podtrzymują ale tylko dlatego, że jako osoby ludzkie mamy ograniczone możliwości percepcji.
I o te wyobrażenia kazał mi sie psychiatra wypytać. Przeciez wszyscy wiemy, że naprawde bogów i elfów nie ma...
Ale gdybyś jednak się upierał, że elfy są: kolega ma tam specjalny oddział...
Cytuj:
Każde dziecko, które chodziło na religią lub mszę św. a nie jak Acro pod filary wie że Bóg nie ma siwej brody i nikt go nigdy nie widział - tak jest tylko na obrazie.
Czyli tak go sobie wyorażają mimo że wiedza na pewno, że jest inny? Notuję, notuję...
Cytuj:
Ale zapewne jeżeli to cię do niego zaprowadzi lub uszczęśliwi to specjalnie dla ciebie może mieć
I na życzenie zmienia wygląd. Oj, chyba skończy się biczami wodnymi albo i elektrowstrząsami...
Chcesz o tym porozmawiać? Ulży ci.

Cz lis 26, 2009 23:57
Wiedziałem, że niezmienności się przyczepisz.
Jedyne z czego Bóg zrezygnował to z ofiary całopalnej (zabijania baranka) ale pewnie dlatego że baranka (Jezusa) zabili raz na zawsze bo nie był to taki zwykły baranek ja przedtem.
W NT masz Go za hippisa? Dziwne a nie dawne tsunami i 200tyś zabitych ludzi? Zapomniałeś?
Bóg za dobre wynagradza a za złe karze i w tym znaczeniu się nie zmienił.

Jeżeli mnie byś się zapytał jak wygląda Bóg - to odpowiem - nigdy Go nie widziałem, ale sądząc po dziele jego stworzenia (np. Natasza Urbańska albo Wielki Kanion) wie co robi i ma do tego sprzęt ;)

Jakby nie było już za samo to jestem po Jego stronie i chcę grać kiedyś w tej drużynie :)

Pt lis 27, 2009 0:48
zbanowana na stałe

Post Re:
acro napisał(a):

BÓG OJCIEC, nasz TATO NIEBIESKI jest DUCHEM będąc ABSOLUTEM. Jednak niejednokrotnie Objawia się posiadając Inną Materię.

Śr gru 16, 2009 22:33
zbanowany na stałe

Post Re: KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI
Dlaczego niebieski?
Czy ten przydomek nabył od koloru nieba w którym przebywa?

Śr gru 16, 2009 22:37

Nie. Nabył go od tego, że tam jest Jego siedziba główna.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Śr gru 16, 2009 22:44
zbanowana na stałe

Naturalnie Siedziba Ta (Miasto BOŻE) jest w innych wymiarach, niż nasze 4 (cztery) ziemskie (długość, szerokość, wysokość w funkcji czasu).

Śr gru 16, 2009 23:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 54  Następna strona