Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 58  Następna strona
 Obrona wartości chrześcijańskich 

Na czym powinna polegać obrona wartości chrześcijańskich?
Na promowaniu ich 81%  81%  [ 38 ]
Na narzucaniu ich siłą za pomocą prawa państwowego 6%  6%  [ 3 ]
Nie wiem / Trudno powiedzieć 13%  13%  [ 6 ]
Liczba głosów : 47

Obrona wartości chrześcijańskich 
Autor Wiadomość
Post Re: Obrona wartości chrześcijańskich
homo_homini_canis_est napisał(a):
Obawiam się Mike29, że Partia Palikota nie przekona Europy do siebie, tak, jak nie przekonała Polaków po roku prezentowania się w mediach i na salach sejmowych.
Ta partia na szczęście odejdzie do lamusa historii, bo nie sposób budować silnej grupy politycznej, opierając się jedynie na mniejszościowej orientacji seksualnej, na wojującym ateizmie, na paru skandalach i na paru celnych, bo zabawnych i inteligentnych, pojedynczych przemówieniach wodza.

Ta partia to przede wszystkim akt woli głosu rosnącej grupy społecznej o takich poglądach. Zresztą PO również do tego grona trzeba zaliczyć, aczkolwiek w bardziej umiarkowanym i ostrożnym wydaniu.

Podobne partie od 20 lat usiłuje robić Janusz Korwin - Mikke i zobacz co mu wyszło.
Jedynym jego historycznym osiągnięciem stało się wysadzenie w powietrze rządu Jana Olszewskiego i postępujący później spadek demokracji w Polsce. Jest on za to odpowiedzialny za zniszczenie marzeń dwóch pokoleń młodych Polaków, o poglądach prawicowo - liberalnych. Pomyśl, jak Ty zdyskontujesz swoje dzisiejsze zaangażowania za 20 lat. Czy nie będzie Ci żal?

Nie interesują mnie polityczne dywagacje, aczkolwiek na RP głosowałem jako partię najbliższą moim poglądom. Jednak polityka mnie za bardzo nie interesuje, głoszę poglądy i postępuję zgodnie z moim sumieniem i wyznawanymi wartościami. Nie sądzę, bym się ich wstydził za lat 20 ani do końca mojego życia.

piok333 napisał(a):
Mike29 napisał(a):
Chrześcijaństwo niesie ze sobą, prócz propagowanego przez Ciebie pierwiastka dobra, również pierwiastek zła

Tiaa... :) Na szczęście homopropaganda niesie w mroczny homofobiczny świat kaganek oświaty, dobra i tolerancyjnej "miłości". Zwłaszcza "miłości"! :D

Tak tak doskonale wiem, że dla takich jak ty moja miłość to miłość w cudzysłowie :D Nasz ty forumowy naczelny obrońco wartości chrześcijańskich :-) Im więcej takich zacnych "obrońców" tym szybciej Kościół katolicki będzie nic nie znaczącą sektą i sami go do tej roli konsekwentnie sprowadzacie :-)

Pt wrz 07, 2012 21:55
Normalne jest w świecie skażonym grzechem, że miesza się na nim zło z dobrem.
Normalne jest wśród chrześcijan, ze ufają Panu Jezusowi i starają się zmierzać w kierunku dobra.
Radością napełnia mnie, że mimo panoszącego się zła, na świecie jest coraz więcej dobra.
To dowód, że miłość zwycięża.

A wy, prześmiewcy, nie powstrzymujcie Chrystusowej miłości, nie zabraniajcie jej rozprzestrzeniać się w świecie, tylko chodźcie z nami ;)

Ładny teatrzyk i co poza tym? Podoba mi się Twoja postawa prezentowania dobrych wartości chrześcijańskich, lecz po pierwsze gdy idzie o społeczną debatę nie unikniesz zarzutów chrześcijańskiego zła oraz wypunktowania wszystkich sprzecznych z Twoją postawą cytatów biblijnych i kościelnych doktryn stojących w sprzeczności ze współczesnymi prawami równości i poszanowania każdego pokojowego stylu życia. Po drugie każdy co bardziej zorientowany wie co się kryje pod płaszczykiem waszego bożego miłosierdzia wobec bliźnich :D Może powinieneś zmienić religię, albo chociaż Kościół? Odnoszę wrażenie, że bronisz czegoś czego negatywnych cech nie da się w żaden sposób zamaskować podając wyselekcjonowane biblijne cytaty :-) Tak więc Twoja postawa to maska, albo ślepa naiwność w to, że nikt nie zauważy innych wartości poza "miłością wobec bliźniego" ;)

Pt wrz 07, 2012 22:10

Mike29 napisał(a):
Ta partia to przede wszystkim akt woli głosu rosnącej grupy społecznej o takich poglądach. Zresztą PO również do tego grona trzeba zaliczyć, aczkolwiek w bardziej umiarkowanym i ostrożnym wydaniu.

Jasne. Tak samo jak Andrzej Lepper był "aktem woli głosu rosnącej grupy społecznej o takich poglądach" :)

Przy tym "grupa społeczna o takich poglądach" zapomina, jak jeszcze kilka lat temu Palikot wydawał OZON i promował "zakaz pedałowania". Potem zobaczył potencjał w naiwniakach takich jak Mike29 i postanowił ich wydymać, a oni się na jego populizm nabrali jak dzieci na cukierki.

Cytuj:
Im więcej takich zacnych "obrońców" tym szybciej Kościół katolicki będzie nic nie znaczącą sektą i sami go do tej roli konsekwentnie sprowadzacie

Co go zastąpi? Gejizm-marksizm-leninizm? A każdy kto ośmieli się go krytykować będzie zamykany w więzieniu jako homofob i faszysta stanowiący zagrożenie dla wartości demokratycznych?

Dziękuję, ja już z dwojga złego, zdecydowanie wolę Kościół. Przynajmniej nie nawołuje on do karania ani przymusowego leczenia ludzi niepodzielających jego poglądów, tak jak to robią postępowi piewcy tolerancji i równości.

Pytania pozostają bez odpowiedzi:

Mike29 nadal nie podał ani jednego przykładu nawoływania przeze mnie do dyskryminacji homoseksualistów.

Mike29 nadal nie podał ani jednego przykładu spełniania przeze mnie i pozostałych kryteriów homofobii.

Mike29 nadal nie podał ani jednego źródła naukowego, ani opisu badań, które potwierdzałyby pretensje do "naukowości" jego twierdzeń.

Mike29 nadal nie podał wg jakich kryteriów stwierdza się, czy coś jest chorobą, czy nie jest.

Mike29 nadal nie podał w jaki sposób "manipuluję" i "wycinam coś" z kodeksu karnego.

Czy Mike29 zaprzecza, że zdolność do rozrodu jest podstawową funkcją życiową organizmu? Czy potrzebuje specjalnych oświadczeń instytucji naukowych, żeby zaakceptować ten fakt?

Czy każde "przypisanie komuś czegoś" jest pomówieniem?

Czy pedofilia/kazirodztwo/mukowiscydoza/polidaktylia itd. są normalne, ponieważ ewolucja ich nie wyeliminowała?

Mike29 nadal w żaden sposób nie uzasadnił swojej tezy o rzekomej dyskryminacji homoseksualistów w Polsce (tzn. nie podał ani jednego cytatu z jakiejkolwiek obowiązującej ustawy lub rozporządzenia, który zakazywałby homoseksualistom czegoś, co wolno wszystkim innym).

Czy nazwanie homoseksualizmu "obrzydliwym" jako oceny moralnej, jest dopuszczalną krytyką, ale już nazwanie go "odchyleniem od biologicznej normy" i przytoczenie na to argumentów, jest homofobią i mową nienawiści?

Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2012 22:24 przez Witold, łącznie edytowano 2 razy

Pt wrz 07, 2012 22:18
zbanowany na stałe

Powodzenie Waszej partii wynika jedynie ze stopnia rozwałki jaka została dokonana na Polsce przez partie rządzące tu od 20 lat. Wasza partia nie niesie niczego nowego, poza twarzami, orientacjami seksualnymi, aborcją i paroma skandalami. Skądinąd, ta partia to po prostu druga twarz Platformy.
Naprawdę nic nowego.

Jesteście młodzi. Urządźcie Polskę po swojemu, a nie tak jak Wam podpowiadają stare polityczne zgredy, byle tylko na Waszych plecach wejść do parlamentu i dalej rządzić.

Oczywiście może przypomnę, że Chrystus nie miesza się do władzy politycznej. Jego królestwo nie jest z tego świata, mimo, że jest On Królem Świata i Wszechświata. Natomiast chrześcijanie są w każdej partii, w partii Palikota, z całą pewnością tez.

Pt wrz 07, 2012 22:21
Powodzenie Waszej partii wynika jedynie ze stopnia rozwałki jaka została dokonana na Polsce przez partie rządzące tu od 20 lat. Wasza partia nie niesie niczego nowego, poza twarzami, orientacjami seksualnymi, aborcją i paroma skandalami. Skądinąd, ta partia to po prostu druga twarz Platformy.
Naprawdę nic nowego.

Jesteście młodzi. Urządźcie Polskę po swojemu, a nie tak jak Wam podpowiadają stare polityczne zgredy, byle tylko na Waszych plecach wejść do parlamentu i dalej rządzić.

Sam sobie odpowiedziałes na swoje pytanie i jednocześnie na nie zaprzeczyłeś.... Sukces RP to nic innego jak wejście w wiek wyborczy nowych pokoleń obywateli naszego kraju. Ludzie młodzi nie identyfikują się z PISEM, SLD, PSL, ani nawet PO, na której się rozczarowali za to, że nie okazała się tak liberalna i progresywna w ustawach jak RP... Palikot w Sejmie to skutek wymiany pokoleniowej i ludzi, którzy nie chcą Polski konserwatywnej, zacofanej, tylko nowoczesnej pod każdym względem. Ten efekt będzie postepował wraz z umieraniem starych pokoleń i pojawianiem się coraz liczniejszych młodych, którzy uzyskali prawo głosu. Trudno oszacować ile jeszcze lat upłynie zanim zaczniemy obserwować realne skutki wymiany pokoleniowej. Sądzę, że jednym z pierwszych objawów będzie konieczność zamknięcia większości kościołów jako efekt braku chętnych uczestnictwa we mszy, a co za tym idzie nieopłacalności finansowej utrzymania kościołów.

Witold napisał(a):
Jasne. Tak samo jak Andrzej Lepper był "aktem woli głosu rosnącej grupy społecznej o takich poglądach" :)

Przy tym "grupa społeczna o takich poglądach" zapomina, jak jeszcze kilka lat temu Palikot wydawał OZON i promował "zakaz pedałowania". Potem zobaczył potencjał w naiwniakach takich jak Mike29 i postanowił ich wydymać, a oni się na jego populizm nabrali jak dzieci na cukierki.

To niechlubne, ale to było bardziej nieświadome przyzwalanie, niż celowe wsparcie. Palikot jest liberalem i pro-homo. Zarzucasz mu, że gra, ale ja tak o nim nie myślę. Ten koleś jak malo kto w sejmie nie znalazł się tam dla pieniędzy. On ma kasy jak lodu, więc poselska pensyjka nie robi na nim żadnego wrażenia, którą zresztą w całości przeznacza na cele charytatywne. W takim PiSie dla większości osób poselskie stołki są podstawowym źródłem utrzymania...

Witold napisał(a):
Co go zastąpi? Gejizm-marksizm-leninizm? A każdy kto ośmieli się go krytykować będzie zamykany w więzieniu jako homofob i faszysta stanowiący zagrożenie dla wartości demokratycznych?

Neutralnośc światopoglądowa i równość każdego pokojowego stylu życia, w tym równy dostęp do praw, o co tak bardzo walczy Europa. O tym kogo uwazam należy karac i za co już się wypowiadalem i nie zamierzam się w tej materii wkółko powtarzać, podobnie jak w wielu innych sprawach, które ciągle przeinaczasz i przedstawiasz jako moją opinię.

Witold napisał(a):
Dziękuję, ja już z dwojga złego, zdecydowanie wolę Kościół. Przynajmniej nie nawołuje on do karania ani przymusowego leczenia ludzi niepodzielających jego poglądów, tak jak to robią postępowi piewcy tolerancji i równości.

Mój pogląd nie jest życzeniem unicestwienia Kościoła, tylko sprowadzenia go do roli mu przypisanej, a więc stricte religijnej, bez wpływu na życie społeczno-prawne - na tej płaszczyźnie winny dominować wartości uniwersalne. Kościół podziela część wartości uniwersalnych, lecz poza nimi nakłada jeszcze konkretną moralność, system zamknięty, piętnujący innych ludzi i dający im mniejsze prawa i wpływy niż "swoim". Taki system jest niedopuszczalny w społecznościach spolaryzowanych o zróżnicowanych stylach życia, ideologiach, wartościach. Oraz w praktyce nie do zrealizowania bez nieustannych konfliktów i napięć. Dodatkowo sprzeczny z odkryciami nauki, etyką humanizmu, Prawami Czlowieka - to już taka wisieńka na torcie tego dlaczego wartości chrześcijańskie we współczesnym świecie mają przechlapane w kontekście dominacji ładu w Europie.

Pt wrz 07, 2012 22:49
Wasza partia nie niesie niczego nowego, poza twarzami, orientacjami seksualnymi, aborcją i paroma skandalami.

Twarze nowe, w dużej części sympatyczne - prawda :)
Skandale: albo - jak wszędzie, albo - zależy jak to rozumieć... ;)
A z tymi "orientacjami seksualnymi" i "aborcjami" to o co Ci konkretnie chodzi? Bo jeśli o program partii, to nie jest to nic nowego w polityce...

Skądinąd, ta partia to po prostu druga twarz Platformy.

A Platforma to... właściwie jaka jest? Bardziej jak Arłukowicz, czy jak Gowin lub Niesiołowski? ;)
Platforma opowie się – umiarkowanie! – za tą stroną, z której wietrzyk akurat powieje ;)
I zawsze będzie to "umiarkowanie", czyli dla tych, którzy tak właśnie lubią ;)
Ja zdecydowanie preferuję wyrazistość :-D

Oczywiście może przypomnę, że Chrystus nie miesza się do władzy politycznej. Jego królestwo nie jest z tego świata, mimo, że jest On Królem Świata i Wszechświata.

Tak, tak... ale wróćmy do realiów...

Natomiast chrześcijanie są w każdej partii, w partii Palikota, z całą pewnością tez.

I nie mam nic przeciwko :)
Ja nie walczę z żadną wiarą, jeśli tylko pozostaje ona w swojej własnej przestrzeni. Reaguję żywo na próby przekraczania pewnych granic, a zwłaszcza moich granic :|
Można być chrześcijaninem i jednocześnie antyklerykałem. Wiara nie musi równać się religia...

A tak poza tym, Palikot kiedyś wydawał Ozon, a ja kiedyś chodziłam do kościoła i się bierzmowałam. Poglądy - jak widać - zmieniają się i to, bywa, skrajnie :)

A jeszcze poza tym, homoseksualizm ewidentnie zdominował czyjeś myśli... i nie jest to Mike :-D

Pt wrz 07, 2012 22:59
zbanowany na stałe

Mike29 napisał(a):
Sukces RP to nic innego jak wejście w wiek wyborczy nowych pokoleń obywateli naszego kraju. Ludzie młodzi nie identyfikują się z PISEM, SLD, PSL, ani nawet PO (...), Palikot w Sejmie to skutek wymiany pokoleniowej i ludzi, którzy nie chcą Polski konserwatywnej, zacofanej, tylko nowoczesnej pod każdym względem.

No proszę bardzo, tylko umówmy się jednak mimo wszystko, że panie Nowicka, Grodzka i pan Palikot to raczej nie są przedstawiciele polskiej młodzieży ;)
Nowoczesność pod każdym względem ;) LOL :lol: Pani Grodzka za rączkę z panią Nowicką ;) To by było bardziej jeszcze nowoczesne, niż to co oglądamy :brawo:
Pomysł oddaję za frico ;)
Mike29 napisał(a):
Palikot jest liberalem i pro-homo. (...) Ten koleś jak malo kto w sejmie nie znalazł się tam dla pieniędzy. On ma kasy jak lodu, więc poselska pensyjka nie robi na nim żadnego wrażenia, którą zresztą w całości przeznacza na cele charytatywne.

I to jest powód, by co? By ufać mu bardziej niż samemu sobie ? I oddać mu swoja przyszłość?
No proszę Cię, uważaj z tym zaufaniem, bo niechcący możesz sprzedać Palikotowi własną matkę za parę groszy :|

Mike29 napisał(a):
Mój pogląd nie jest życzeniem unicestwienia Kościoła, tylko sprowadzenia go do roli mu przypisanej, a więc stricte religijnej, bez wpływu na życie społeczno-prawne - na tej płaszczyźnie winny dominować wartości uniwersalne. Kościół podziela część wartości uniwersalnych, lecz poza nimi nakłada jeszcze konkretną moralność, system zamknięty, piętnujący innych ludzi i dający im mniejsze prawa i wpływy niż "swoim". Taki system jest niedopuszczalny w społecznościach spolaryzowanych o zróżnicowanych stylach życia, ideologiach, wartościach. Oraz w praktyce nie do zrealizowania bez nieustannych konfliktów i napięć. Dodatkowo sprzeczny z odkryciami nauki, etyką humanizmu, Prawami Czlowieka - to już taka wisieńka na torcie tego dlaczego wartości chrześcijańskie we współczesnym świecie mają przechlapane w kontekście dominacji ładu w Europie.

I tutaj Twoje poglądy stają się niebezpieczne, bo tak, jak Witold słusznie zauważył, pragniesz ze wszystkich sił, by chrześcijanie w Europie zostali zamknięci w Kościołach, lub więzieniach, ewentualnie w inny sposób odsunięci od możliwości wpływu na życie społeczno - prawne, czyli praktycznie pozbawieni praw obywatelskich.

Tu będziemy się mocno spierać, towarzyszu Mike29.
Powiem wprost, do ostatniej kropli męczeńskiej krwi.

Pt wrz 07, 2012 23:13

@Mike29, @homo_homini, zanim zaczniecie się męczyć ku uciesze amfiteatru, ustalcie może najpierw znaczenie słowa "Kościół", bo coś mi się zdaje, że jeden rozumie przez to instytucję kleru, a drugi społeczność wszystkich wierzących...

Orkiestra!

Pt wrz 07, 2012 23:34
zbanowany na stałe

Ja przepraszam, nie bardzo wiem, co to jest instytucja kleru?
Oczywiście, że Kościół to ogół wierzących, duchownych, w tym biskupów i Papieża nie wyłączając.

Pt wrz 07, 2012 23:42

Kościół zawężony do stanu kapłańskiego, shierchizowanego ślubami posłuszeństwa, zorganizowanego i nadzorowanego przez Watykan.

Orkiestra!

Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2012 23:48 przez Lurker, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 07, 2012 23:46
zbanowany na stałe

To chyba ostatnio takie coś istniało w starożytnym Egipcie?

Pt wrz 07, 2012 23:47

Mike29 napisał(a):
To niechlubne, ale to było bardziej nieświadome przyzwalanie, niż celowe wsparcie. Palikot jest liberalem i pro-homo.

Teraz jest, wcześniej nie był. W jego głowie Mike29 nie siedzi, żeby wiedzieć która wersja poglądów Palikota jest prawdziwa, a która jest na pokaz.

Cytuj:
Zarzucasz mu, że gra, ale ja tak o nim nie myślę. Ten koleś jak malo kto w sejmie nie znalazł się tam dla pieniędzy. On ma kasy jak lodu, więc poselska pensyjka nie robi na nim żadnego wrażenia, którą zresztą w całości przeznacza na cele charytatywne.

Na pieniądzach się świat nie kończy. Władza, wpływy, popularność, rozgłos, jakiś jego interes. Motywacje mogą być różne. Ktoś kto 7 lat temu był konserwatystą, 4 lata temu był konserwatywnym liberałem, 2 lata temu był antyklerykalnym liberałem, a rok temu został komunistą, to ostatni człowiek, którego by można posądzić o ideowość.

Cytuj:
Neutralnośc światopoglądowa i równość każdego pokojowego stylu życia, w tym równy dostęp do praw, o co tak bardzo walczy Europa.

Neutralność światopoglądowa jest teraz - przynajmniej w miarę, tak jak to możliwe, jak zaczniecie ją wprowadzać siłą to wyjdzie ideologiczny laicyzm (gdzie nie gdzie już się do tego zbliża i prowadzi np. do zakazu publicznego noszenia symboli religijnych). Równy dostęp do praw też jest, tak bardzo jak to możliwe zanim stanie się komunizmem lub uprzywilejowaniem warstwy walczącej o "równość" (jak aktywiści gejowscy i ich adopcja dzieci, albo feministki i ich parytety).

Czyli chyba jednak chodzi o gejizm-marksizm-leninizm.

Cytuj:
Mój pogląd nie jest życzeniem unicestwienia Kościoła, tylko sprowadzenia go do roli mu przypisanej, a więc stricte religijnej, bez wpływu na życie społeczno-prawne

Co konkretnie Mike29 rozumie poprzez wpływ Kościoła na życie społeczno-prawne? I co proponuje, zakazać duchownym wypowiadać się na tematy polityczne?

Cytuj:
na tej płaszczyźnie winny dominować wartości uniwersalne

A o tym jakie wartości są uniwersalne kto będzie decydował? Mike29, Janusz Palikot, Robert Biedroń?

Pt wrz 07, 2012 23:48
No proszę bardzo, tylko umówmy się jednak mimo wszystko, że panie Nowicka, Grodzka i pan Palikot to raczej nie są przedstawiciele polskiej młodzieży ;)

Obawiam się, że jeśli idzie o polski Sejm, są jednymi z nielicznych przedstawicieli młodzieży...

I to jest powód, by co? By ufać mu bardziej niż samemu sobie ? I oddać mu swoja przyszłość?
No proszę Cię, uważaj z tym zaufaniem, bo niechcący możesz sprzedać Palikotowi własną matkę za parę groszy :|

Matki nie sprzedam, ale Palikota popieram :) Człowiek, który nie idzie do Sejmu dla kasy ma u mnie na starcie o kilka punktów więcej :-)

I tutaj Twoje poglądy stają się niebezpieczne, bo tak, jak Witold słusznie zauważył, pragniesz ze wszystkich sił, by chrześcijanie w Europie zostali zamknięci w Kościołach, lub więzieniach, ewentualnie w inny sposób odsunięci od możliwości wpływu na życie społeczno - prawne, czyli praktycznie pozbawieni praw obywatelskich.

Nigdzie tego nie twierdziłem, a jeśli uważasz inaczej przytocz stosowne cytaty. Jeszcze raz - uważam moralność Kościoła, nie tą selektywną promowaną przez Ciebie celem lukrowania rzeczywistości religijnych faktów, tylko jako całość za wysoce szkodliwą gdyby chcieć uznawać ją za dominującą i obowiązującą wszystkich obywateli, a dodatkowo przemycać jej wartości do prawa stanowionego i ładu życia społeczno-publicznego. Religia Katolicka, prócz wartości uniwersalnych, niesie ze sobą ładunek postaw moralnych sprzecznych z etyką humanizmu, uderzających bezpośrednio w wiele grup społecznych o pokojowych stylach życia. Dlatego też wartości chrześcijańskie rozumiane jako całość różnych postaw i przekonań, a nie tylko "miłość do bliźniego", nie są optymalnym systemem wartości dla zróżnicowanych światopoglądowo społeczeństw. Oferta wartości chrześcijańskich nie jest dla wszystkich, bo trafia tylko do konkretnych odbiorców i tylko przez konkretnych, chętnych ku temu odbiorców winna być praktykowana. Tak jak każdy inny religijny, czy niereligijny zamknięty system moralny ingerujący w styl życia innych pokojowych obywateli.

Tu będziemy się mocno spierać, towarzyszu Mike29.

Spierajmy się, mam jednak wrażenie, że próbujesz ze mnie zrobić innego przeciwnika niż jestem w rzeczywistości.

Powiem wprost, do ostatniej kropli męczeńskiej krwi.

I to by było na tyle w kwestii twojej "miłości do bliźniego" ;) Jednak w Twoim przypadku to również zasłonka dymna i teatrzyk ślicznych cytatów, pod którymi ukrywa się potencjał ideologii zła.

So wrz 08, 2012 0:34
Mike29 napisał(a):
opinia publiczna tego nie ignoruje, a wręcz przeciwnie stawia jako czołowe argumenty do walki z chrześcijaństwem jako zagrożenie poszanowania wszystkich pokojowych stylów życia.

to są niezłe jaja..

zastanawia mnie, czemu admini, moderatorzy, czyszczą jakieś nędzne off topy, napominają, aby pisano w tematach na temat, jeśli dopuszczają pisanie takich rzeczy na tym niby chrześcijańskim portalu.
dla mnie to już jest zwykle tchórzostwo, puszczanie płazem takich tekstów, podobnie jak tego całego brudu, który zamieszcza na forum, Jajko.
jeśli administracja nie stanie w obronie wartości chrześcijańskich, to nici będą z tej obrony,
a tylko niekończące się kłótnie.
pytanie tylko czy admini sami są chrześcijanami..
może im te tematy zakładane przez Jajko i takie teksty jak w powyższym cytacie pasują?

So wrz 08, 2012 6:38
dla uściślenia, aby nie posadzono mnie o wyrywanie z kontekstu dopowiem, ze chodzi mi o zwrot:
"do walki z chrześcijaństwem"
w jakimkolwiek kontekście się on ukazał, jest w/g mnie, niedopuszczalny.

So wrz 08, 2012 7:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 58  Następna strona