Autor |
Wiadomość |
Quercus
|
 Re: Wierzysz? Kim jesteś?
Kiedyś uważałem, że bardziej opłaca się wierzyć w Boga niż nie wierzyć. Później dowiedziałem się, że tak samo kiedyś twierdził Pascal. Zaznaczyłem katolik, bo dzisiaj takim się czuję, chociaż może zbłądzonym.
|
Wt lis 30, 2010 23:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich forumowiczów. Zaznaczyłem opcję "ateista".
|
So gru 11, 2010 15:14 |
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
A gdzie jest gnoza???
_________________ Lights out we live in a world of darkness No doubt everything's up for sale We sleep all of the world is burning We pray to god for a better deal Nothing is sacred back then or now Everything's wasted is that all there is Can I go now Judas my guide
|
Śr gru 22, 2010 19:27 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
leunamme888 napisał(a): A gdzie jest gnoza??? Jeśli wierzysz w Boga chrześcijańskiego, ale w typowym ujęciu gnostycznym, tj. dualistycznym, zaznacz 'Należę do sekty w rozumieniu KK'. Jeśli wierzysz w Boga/bogów innego/innych niż chrześcijański/żydowski, zaznacz 'Poganin' lub 'Teista'. Jeśli nie pasujesz do żadnego z powyższych, zaznacz 'inny'.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz gru 23, 2010 19:46 |
|
 |
amadeus35
|
Elbrus napisał(a): leunamme888 napisał(a): A gdzie jest gnoza??? Jeśli wierzysz w Boga chrześcijańskiego, ale w typowym ujęciu gnostycznym, tj. dualistycznym, zaznacz 'Należę do sekty w rozumieniu KK'. Jeśli wierzysz w Boga/bogów innego/innych niż chrześcijański/żydowski, zaznacz 'Poganin' lub 'Teista'. Jeśli nie pasujesz do żadnego z powyższych, zaznacz 'inny'. .................................................... Elbrus diagnoza niestety calkowicie pozbawiona sensu mysle ze czytanie i rozumienie tego co sie czyta tez wymaga inteligencji 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Pn gru 27, 2010 12:12 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
fiszbin napisał(a): To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich forumowiczów. Zaznaczyłem opcję "ateista". ................................ Witam cie serdecznie moze tu znajdziesz pytanie na ktore czasami w zyciu brakuje odpowiedzi .... pozdrawiam serdecznie 
|
Pn gru 27, 2010 12:13 |
|
 |
Elbrus
|
amadeus35 napisał(a): Elbrus napisał(a): leunamme888 napisał(a): A gdzie jest gnoza??? Jeśli wierzysz w Boga chrześcijańskiego, ale w typowym ujęciu gnostycznym, tj. dualistycznym, zaznacz 'Należę do sekty w rozumieniu KK'. Jeśli wierzysz w Boga/bogów innego/innych niż chrześcijański/żydowski, zaznacz 'Poganin' lub 'Teista'. Jeśli nie pasujesz do żadnego z powyższych, zaznacz 'inny'. .................................................... Elbrus diagnoza niestety calkowicie pozbawiona sensuPodaj więc sensowną diagnozę - którą opcję powinien zaznaczyć gnostyk? amadeus35 napisał(a): mysle ze czytanie i rozumienie tego co sie czyta tez wymaga inteligencji  Czy każde wyznanie musi być wymienione w tej ankiecie? To by był dopiero bezsens.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pn gru 27, 2010 13:21 |
|
 |
hesusmahomet
|
A co to Muzłumanin?
|
Wt gru 28, 2010 1:08 |
|
 |
amadeus35
|
hesusmahomet napisał(a): A co to Muzłumanin? ................ a co to moze Chrzescijanin 
|
Śr gru 29, 2010 0:21 |
|
 |
hilisme
|
Muzułmanin to wyznawca Islamu i wydaje mi się, że każdy to wie zwłaszcza, że krąży o nich wiele stereotypów podtrzymywanych przez media.
|
Wt sty 11, 2011 6:37 |
|
 |
amadeus35
|
hilisme napisał(a): Muzułmanin to wyznawca Islamu i wydaje mi się, że każdy to wie zwłaszcza, że krąży o nich wiele stereotypów podtrzymywanych przez media. .................................................... mialem okazje kiedys poznac muzulmanow.... religia jak religia odbiega od sterotypow przynajmniej jesli chodzi o ``terroryzm`` i z tym ze kobiety maja nie latwo w tym wyznaniu .... chociaz w Bibli chrzescijanskiej tez wskazane jest podporzadkowanie kobiety mezczyznie ...
|
Wt sty 11, 2011 8:51 |
|
 |
Elbrus
|
hilisme napisał(a): Muzułmanin to wyznawca Islamu i wydaje mi się, że każdy to wie Chodziło o literówkę - przestawienie litery ' u' z ' ł'.
|
Wt sty 11, 2011 12:15 |
|
 |
eileene
|
Nie wiem kim jestem. Wychowana jak katoliczka. Nie praktykuję, chyba nie wierzę. Jestem inna i nie wiem kim jestem.
|
Wt sty 11, 2011 20:03 |
|
 |
amadeus35
|
eileene napisał(a): Nie wiem kim jestem. Wychowana jak katoliczka. Nie praktykuję, chyba nie wierzę. Jestem inna i nie wiem kim jestem. ..................................... to masz rzeczywiscie maly problem :....
|
Cz sty 13, 2011 21:28 |
|
 |
tomek92pl
czasowo zablokowany
|
eileene napisał(a): Nie wiem kim jestem. Wychowana jak katoliczka. Nie praktykuję, chyba nie wierzę. Jestem inna i nie wiem kim jestem. To nie zwracaj uwagi na to co inni ci mówią, co robią, co się dzieje, by wiedzieć co ty tak NAPRAWDE chcesz i kims jestes, poznaj swoja prawdziwa wole.
|
Cz sty 13, 2011 23:23 |
|
|
|