Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 17, 2025 12:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55  Następna strona
 Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza 
Autor Wiadomość

Post Re: Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Seweryn napisał(a):
Nie wierzycie, śmiejecie się, nie przestajecie żartować, a jednocześnie coś każe wam ciągle rozmawiać o Bogu. Coś kieruje was na tory wiary, jednak nie spotykając się z waszym przyzwoleniem powoduje kolejne wykolejenie.
Pozdrawiam

Myślę, że to coś, to powszechność zjawiska, do tego zdaniem niektórych nie będącego wiarą, ale pewnikiem - co już stanowi zagrożenie, bo jest tylko o krok od fanatyzmu.

Jestem pewny, że gdyby większość Polaków wierzyła w skrzaty, podobni sceptycy, nazywani wtedy askrzatowcami, śmiali by się, żartowali i jednocześnie coś by im ciągle kazało o skrzatach rozmawiać. Ciekawe co? ;)

N sty 03, 2010 14:01

Highway napisał(a):
Witold,specjalnie dla Ciebie:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/4/48/SSA40167.JPG

Bernadette Soubirous.Leży tak od 1879 ,czyli 130 lat.

Przejrzyj sobie ten temat to się dowiesz, że Bernardettę św. patronkę figur woskowych przerabialiśmy tu już dostatecznie długo

N sty 03, 2010 14:48

ja mamy się nie śmiać, kiedy Wy, podstawiając nam zdjęcia woskowych odlewów lub zeschniętych, ubranych ciał z maską na twarzy twierdzicie, że to nierozłożone ciała. to jest wykolejenie i fanatyzm.

N sty 03, 2010 16:19
r4dz10 napisał(a):
ja mamy się nie śmiać, kiedy Wy, podstawiając nam zdjęcia woskowych odlewów lub zeschniętych, ubranych ciał z maską na twarzy twierdzicie, że to nierozłożone ciała. to jest wykolejenie i fanatyzm.

Zanim zaczniesz medrkować o wykolejeniu i fanatyźmie, zapoznaj się co nieco z historią pochówku i ekshumacji ciała św. Bernadetty - Witold wskazuje, że temat był dośc dogłebnie wałkowany.

N sty 03, 2010 18:03

Alus napisał(a):
r4dz10 napisał(a):

Zanim zaczniesz medrkować o wykolejeniu i fanatyźmie, zapoznaj się co nieco z historią pochówku i ekshumacji ciała św. Bernadetty - Witold wskazuje, że temat był dośc dogłebnie wałkowany.

zanim zaczniesz mnie pouczać, doczytaj mój post. gdzie ja piszę o św. Bernadetcie? odnoszę się do większości zdjęć zamieszczanych tutaj "nierozłożonych ciał", które okazały się...
Obrazek

N sty 03, 2010 18:23
r4dz10 napisał(a):
zanim zaczniesz mnie pouczać, doczytaj mój post. gdzie ja piszę o św. Bernadetcie? odnoszę się do większości zdjęć zamieszczanych tutaj "nierozłożonych ciał", które okazały się...

Czym się okazały?.....konkretnie...napisz..

N sty 03, 2010 18:33

nie wyświetlił Ci się obrazek?

N sty 03, 2010 19:32
r4dz10 napisał(a):
nie wyświetlił Ci się obrazek?

A co on wnosi w temacie, w jakiej kwestii ma niby być potwierdzeniem?

Pn sty 04, 2010 8:54
zbanowana na stałe

Zanim porozmawiamy o Łasce breatharianizmu i odżywiania się tylko EUCHARYSTIĄ mam pytanie;

Jakich znacie Katolików posiadających Tę Łaskę. Proszę wymieniać Pielgrzymujących na ziemi i tych już w Niebie (w innych wymiarach)

Wt sty 19, 2010 12:21
zbanowana na stałe

Domniemany Cud EUCHARYSTYCZNY badany do Kanonizacji
siostry Marii Kandydy od EUCHARYSTII (Marii Barba)

Obrazek

„Cud dotyczący rozmnożenia konsekrowanych hostii, wydarzył się niedawno na Sycylii. Jak poinformował postulator generalny Zakonu Karmelitów Bosych, o. Ildefonso Moriones OCD, stało się to 15 stycznia 2007 r. w klasztorze karmelitanek bosych w Raguzie, podczas Mszy św. sprawowanej przy doczesnych szczątkach bł. Marii Kandydy od Eucharystii.

Faktograficzny opis domniemanego cudu przedstawia się następująco: w dniu 15 stycznia 2007 r., aby odprawić Mszę św. w klasztorze karmelitanek bosych w Raguzie, zamiast któregoś z karmelitów bosych, którzy są kapelanami klasztoru, przybył jeden z kapłanów ze wspólnoty ks. Divo Barsotti, z grupą wiernych zaprzyjaźnionych ze wspomnianą wspólnotą. Siostry wiedziały, że Eucharystii będzie przewodniczył tenże kapłan, ale nie zostały poinformowane o tym, że przybędą wraz z nim zaproszone osoby.

Siostra zakrystianka planowała przygotować nową puszkę komunikantów do konsekracji na dzień 16 stycznia - rocznicę urodzin bł. Marii Kandydy od Eucharystii, tym bardziej, że wraz z przeoryszą klasztoru upewniła się wieczorem 14 stycznia, że w puszcze znajdującej się w tabernakulum było około dwudziestu konsekrowanych hostii. Dodała więc tylko cztery komunikanty do konsekracji na patenę celebransa, świadoma w przekonaniu, że wystarczą one dla wiernych, gdyż wiedziała ile osób przychodziło na Mszę św. w normalny dzień powszedni.

Tymczasem nazajutrz, zauważywszy z chóru zakonnego, że liczba wiernych przybyłych na Mszę św. znacznie przewyższyła tę spotykaną codziennie, wraz z przeoryszą prosiły bł. Marię Kandydę, aby wyprosiła cud, by nikomu nie zbrakło Komunii św. O to samo modlił się też nadzwyczajny szafarz Eucharystii, 57-letni mężczyzna, który po otwarciu puszki przed rozdawaniem komunii św. zauważył, że nie ma w niej wystarczającej liczby hostii.

Domniemany cud polega na tym, że pomimo, iż do dyspozycji posiadano mniej niż trzydzieści konsekrowanych hostii, do Komunii św. przystąpiło ponad czterdzieści osób, i pozostało jeszcze ponad pięćdziesiąt komunikantów (1).

Tenże domniemany cud jest obecnie badany kanonicznie w celu przedłożenia go do kanonizacji bł. Marii Kandydy, beatyfikowanej przez Jana Pawła II 21 marca 2004 r.”

So lut 13, 2010 10:38

za bardzo wierzycie w słowo pisane i w zdjęcia

a w wyobraźni macie całe te nieba, piekła i czyśćce

czy to nie męczące nie wiedzieć gdzie to nie widzieć tego

męczące jest służenie wyobraźni, instytucji, pisanym prawdom etc. etc.

So lut 13, 2010 12:55
zbanowany na stałe

Cytuj:
...Marii Kandydy od EUCHARYSTII (Marii Barba)...

http://www.youtube.com/watch?v=C9QqaPbFE78
Film przedstawia grupe ludzi, ktorych celem jest zdyskredytowanie cudow "swietych", wedrujacych po wioskach Indii.
Czyli taki "frater ale inaczej". :)

So lut 13, 2010 13:37
zbanowana na stałe

Cytuj:
za bardzo wierzycie w słowo pisane i w zdjęcia

a w wyobraźni macie całe te nieba, piekła i czyśćce

czy to nie męczące nie wiedzieć gdzie to nie widzieć tego

męczące jest służenie wyobraźni, instytucji, pisanym prawdom etc. etc.

Czy jesteś jednym z oportunistów twierdzących, że świat jest tylko czterowymiarowy?

Nadto BÓG jest ponad tym. BÓG jest ABSOLUTEM.
Nie wiemy czy nie ma tysięcy Światów wielowymiarowych. Ale to my mamy Pierwiastek BOŻY i jesteśmy Stworzeni na Wzór i Podobieństwo BOŻE.

Nadto ogrom osób Pielgrzymujących na ziemi ma Łaski Nadprzyrodzone i jest 100% pewnych realizmu Nieba i piekła.

So lut 13, 2010 13:50

Cytuj:
Nadto ogrom osób Pielgrzymujących na ziemi ma Łaski Nadprzyrodzone i jest 100% pewnych realizmu Nieba i piekła

Frater, moglibyśmy się zapoznać z obliczeniami na podstawie których wywnioskowałeś to 100% pewności?

So lut 13, 2010 14:37
zbanowana na stałe

Podaj mi konkretne wyliczenia, jeżeli twierdzisz że Charyzmatycy nie mają racji?

Nadto ja już niejednokrotnie pokazywałem w tym wątku przykłady Cudów BOŻYCH nie dających się wytłumaczyć naukowo, a będących wbrew prawom fizyki.

I jeżeli będzie zainteresowanie jestem gotów `zasypać Was` ogromem Cudów BOŻYCH.

So lut 13, 2010 16:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55  Następna strona