| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To może lepiej tak: jak facet ma nadmiar spermy, to niech się masturbuje, a jak chce partnerce okazać miłość, to niech ją okazuje seksem (np.). Ja myślę, że miłość okazywać najlepiej czymś, co jest dla nas trudne- wtedy takze przekonamy się, czy naprawdę kochamy daną osobę...czy jesteśmy w stanie zrezygnować dla niej np. z palenia papierosów... Jeśli dojdziemy do wniosku, że nie- to tez dla nas zysk, bo nie tracimy czasu... A seks moze byc mylący...bo mogę wsiąść przyjemność jaką razem przeżywamy za miłość Cytuj: 1. Czy KK tego zabrania w małżeństwie? 2. To jak powinien wyglądać seks w małżeństwie: krótko, zwięźle i na temat?
Dozwolone jest wszystko, co jest akceptowane przez obie strony+ nie uwłacza godności małżonków.( z tego część księży wnioskuje o zakazie zachować o których piszesz)
Stosunek musi być płodny, czyli zawierać złożenie spermy w pochwie.
Zakaz antykoncepcji...
tyle Kościół...
|
| N kwi 20, 2008 21:39 |
|
|
|
 |
|
liquid
|
Teresse napisał(a): Ja myślę, że miłość okazywać najlepiej czymś, co jest dla nas trudne- wtedy takze przekonamy się, czy naprawdę kochamy daną osobę... Możesz to rozwinąć? A zwykła codzienność liczy się mniej? Teresse napisał(a): czy jesteśmy w stanie zrezygnować dla niej np. z palenia papierosów... A ja rzuciłem palenie dla zdrowia. Czy to jest mniej ważne? Teresse napisał(a): Dozwolone jest wszystko, co jest akceptowane przez obie strony+ nie uwłacza godności małżonków.( z tego część księży wnioskuje o zakazie zachować o których piszesz)
Można dysputować o tym, czy ktokolwiek może mi mówić, co uwłacza mojej godności. Moim zdaniem to ja o tym decyduję w odniesieniu do mojej osoby.
(...ale chyba wątek poszedł w maliny  )
|
| N kwi 20, 2008 21:59 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
opat_90 napisał(a): A mąż "oblizujący ślimaczka" powinien się zastanowić, że potem tymi ustami będzie jadł albo przyjmował Komunię (żona tak samo).
Nie mówiąc że tymi wstrętnymi, skalanymi, nieczystymi ustami będzie całował swoje dziecko. Sodomia i Gomoria, ruja i porubstwo. A fe!
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| N kwi 20, 2008 22:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale dziecko pochodzi też od żony i dużo lepiej zna łono swej matki przynajmniej do porodu niż jego ojciec pozna je przez całe życie.
|
| N kwi 20, 2008 22:14 |
|
 |
|
WIST
|
Virginia jasne że łużko winno byc wygodne, natomiast mi chodziło o coś więcej. Przecież chłopak z dziewczyną moga rozmawiać na poważnie o tych sprawach zanim wezmą ślub. Kto powiedział że mają się wogóle nie znać i brac ślub, a wtedy dopiero rozmawiać i poznawać się.
|
| N kwi 20, 2008 22:47 |
|
|
|
 |
|
No
|
w teorii nawet komunizm był dobry
|
| Pn kwi 21, 2008 13:00 |
|
 |
|
deepongi
|
Rojza Genendel napisał(a): opat_90 napisał(a): A mąż "oblizujący ślimaczka" powinien się zastanowić, że potem tymi ustami będzie jadł albo przyjmował Komunię (żona tak samo).
Nie mówiąc że tymi wstrętnymi, skalanymi, nieczystymi ustami będzie całował swoje dziecko. Sodomia i Gomoria, ruja i porubstwo. A fe!
a pan kelner podaje ci jedzenie tymi samymi łapami którymi podciera swój tyłek. To jest dopiero SODOMIA!
(że nie wspomnę o kucharzach  )
_________________ Nie ma darmowych obiadów.
|
| Pn kwi 21, 2008 14:34 |
|
 |
|
deepongi
|
Teresse napisał(a): Stosunek musi być płodny, czyli zawierać złożenie spermy w pochwie.
Zakaz antykoncepcji...
tyle Kościół...
Czyli seks w rodzinie katolickiej sprowadza się do: wsadź, "złóż spermę w pochwie", wyciągnij. Taka postawa uwłacza kobiecie, która jest przez katolików traktowana jako kura rozpłodowa.
|
| Pn kwi 21, 2008 14:40 |
|
 |
|
hitman
|
deepongi napisał(a): Teresse napisał(a): Stosunek musi być płodny, czyli zawierać złożenie spermy w pochwie.
Zakaz antykoncepcji...
tyle Kościół... Czyli seks w rodzinie katolickiej sprowadza się do: wsadź, "złóż spermę w pochwie", wyciągnij
Nie.
|
| Pn kwi 21, 2008 15:24 |
|
 |
|
Masa
|
do autora wątku:
każdy rodzaj seksu poza małżeństwem jest grzechem.
w małżeństwie dozwolony jest tylko stosunek dopochwowy, wszystkie dewiacje seksualne są demoniczne i obrzydliwe dla Boga.
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
| Pn kwi 21, 2008 16:48 |
|
 |
|
deepongi
|
dewiacją można określić twoje stwierdzenie...
|
| Pn kwi 21, 2008 19:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Według KK grzeszy się mową, myślą, uczynkiem i zaniedbaniem, dlatego czasem warto się zastanowić co się mówi i dlaczego.
|
| Pn kwi 21, 2008 20:20 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Masa napisał(a): do autora wątku:
każdy rodzaj seksu poza małżeństwem jest grzechem.
w małżeństwie dozwolony jest tylko stosunek dopochwowy, wszystkie dewiacje seksualne są demoniczne i obrzydliwe dla Boga.
A dla mnie obrzydliwe jest twoje podejście do seksu.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| Pn kwi 21, 2008 20:48 |
|
 |
|
deepongi
|
katolicy są tak bardzo ahedonistyczni a jednak bardzo nerwowo i żywo reagują na tematy związane z seksem. Czyżby przejawiała się w tym, ich skrywana chęć do świntuszenia? Freud miałby tu pełne ręce roboty... 
|
| Wt kwi 22, 2008 13:37 |
|
 |
|
deepongi
|
Kochani Katolicy:
1. Nie myślcie o tym jak bardzo może być przyjemny seks.
2. Nie zastanawiajcie się jak seks wzbogaca związki partnerskie.
3. Broń Boże nie myślcie o tym jak ekstatyczny jest obopólny orgazm po dzikim seksie.
4. Nie myślcie o seksie w ogóle.
Pozdrawiam! 
|
| Wt kwi 22, 2008 13:42 |
|
|
|