Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Śmierć... 
Autor Wiadomość
Super.Tylko,że nikt nie mówi o stacji kosmicznej,a o kochającej,pełnej miłości istocie.Wrażenia zmysłowe?Kochający lekarze? :D
I ciągle pytam-co z WIDZENIEM zdarzeń dookoła relacjonowaniem wszystkiego,co sie zdarzyło,gdy dany osobnik był nieprzytomny czy"martwy".
Ponadto niedotlenienie musiałoby wywołac uszczerbki na zdrowiu,tymaczasem ci ludzie wracaja w jeszcze lepszej kondycji niż byli.
Ps.Nie zabieram żadnego stanowiska w tej kwestii,nie bronie,nie atakuje.Szukam jedynie obustronnych argumentów.

N sty 11, 2009 16:08

Tylko,że nikt nie mówi o stacji kosmicznej,a o kochającej,pełnej miłości istocie.

O ile wiem to takie rzeczy widza głównie chrześcijanie...

N sty 11, 2009 16:16

Cytuj:
Tylko,że nikt nie mówi o stacji kosmicznej,a o kochającej,pełnej miłości istocie.

Jedni je widzą, a inni nie mogąc ich dostrzec tylko o nich rozmawiają .

N sty 11, 2009 16:19

Tak jak pisałem, istnienie elementów otoczenia, które podczas tych doświadczeń są zgodne z faktami, z tym co się działo, wynikają z tego, że dana osoba dalej odbiera bodźce z otoczenia. Wie więc co się dzieje na sali operacyjnej, co mówią lekarze itd
Nie wie jednak nigdy tego, czego nie mogła doświadczyć. Lekarze z intensywnej terapii np kładli różne przedmioty na lampach, tak, że pacjent nie mógł ich zobaczyć. I żadna osoba, która podczas śmierci klinicznej rzekomo "latała" nad sala NIGDY o tych przedmiotach nie wspominała.

N sty 11, 2009 16:20
Wręcz przeciwnie.W superklasyku Raymonda Moody'ego"Zycie po życiu" ludzie mówią o doświadczeniach z wędrówek,na jakie sobie pozwolili...
"Wyfruwali" poza szpitale ,patrzyli na swoich sąsiadów...

N sty 11, 2009 16:23

No super,tylko dlaczego te majaki sa tak niesamowicie zbieżne we wszystkich przypadkach?Wrodzone uwarunkowania umysłu ludzkiego na niedotlenienie mózgu?Identyczny scenariusz majaków i postrzeganie pozazmysłowe nieprzyomnego umierającego umysłu,widzącego rozwój wydarzeń dookoła?

No nie wiem czy takie zbieżne. Słyszałem tez kiedyś relację, w której ktoś mówił, jak to widział we własnej osobie Jezusa i diabła - takiego wiesz, czarnego, płonącego, z różkami :twisted:
Jakoś na Life after Life nic o diabełku nie było...

N sty 11, 2009 16:24

Cytuj:

Tak bo gdy spotykają tą kochajacą i pełna miłości istote, to wtedy rzeczywiście (gdy wracają do życia) zostają chrześcijanami. Jest wiele świadectw ludzi niewierzących albo żyjących niemoralnie, którzy spotkali Jezusa w tym "przedsionku zaświatów" i zmienili swoje życie. Najbardziej chyba znane teraz jest swiadectwo pani doktor Glorii Polo.

N sty 11, 2009 16:24
Mówisz o Moodym?Tam było kilka relacji o "drugiej stronie medalu"...
Poczytaj i pomysl,co cie czeka ATEISTO ha ha ha :D

N sty 11, 2009 16:25

Znane sa relacje osób , które wspominały o rzeczach o których nie mogły wiedzieć nie mając kontaktu wzrokowego . Dr Rajmond Moody udokumentował 100 takich przypadków.

N sty 11, 2009 16:26

Wręcz przeciwnie.W superklasyku Raymonda Moody'ego"Zycie po życiu" ludzie mówią o doświadczeniach z wędrówek,na jakie sobie pozwolili...
"Wyfruwali" poza szpitale ,patrzyli na swoich sąsiadów...

Nigdy nie jest tak, że ci ludzie "podróżują" w miejsca, których nie znają, choćby z obrazków czy z opisów w literaturze.
Tak jak pisałem, gdyby pacjenci unosili się ze swoimi duszami nad salą, to by widzieli obiekty na lampach.
Tak samo jak marzenia senne, tak samo te przeżycia są ściśle związane z ludzkimi doświadczeniami, z ich wiedzą.

N sty 11, 2009 16:30
"Lekarze z intensywnej terapii np kładli różne przedmioty na lampach, tak, że pacjent nie mógł ich zobaczyć. I żadna osoba, która podczas śmierci klinicznej rzekomo "latała" nad sala NIGDY o tych przedmiotach nie wspominała'

No to powiedz mi skąd ci lekarze wiedzieli,że pacjent nie umarł,tylko akurat przeżywa smierc kliniczną? :D
A po drugie,pacjent umiera,a oni kłada przedmioty na lampach? :D
Skąd to wziąłeś,jeśli mozna spytać..?

N sty 11, 2009 16:45

Tak bo gdy spotykają tą kochajacą i pełna miłości istote, to wtedy rzeczywiście (gdy wracają do życia) zostają chrześcijanami. Jest wiele świadectw ludzi niewierzących albo żyjących niemoralnie, którzy spotkali Jezusa w tym "przedsionku zaświatów" i zmienili swoje życie. Najbardziej chyba znane teraz jest swiadectwo pani doktor Glorii Polo.

A ilu z nich żyło w jakiejś nie chrześcijańskiej kulturze?

N sty 11, 2009 16:54

No to powiedz mi skąd ci lekarze wiedzieli,że pacjent nie umarł,tylko akurat przeżywa smierc kliniczną? :D
A po drugie,pacjent umiera,a oni kłada przedmioty na lampach

Przedmioty były umieszczane wcześniej.

N sty 11, 2009 17:07

A ilu z nich żyło w jakiejś nie chrześcijańskiej kulturze?

Znane są przypadki wielu ateistów nawracających się po przeżyciach związanych ze śmiercią kliniczną. Wielu z nich było wcześniej 100% ateistami którzy nawet nie rozmawiali o Bogu.

N sty 11, 2009 17:13
"Przedmioty były umieszczane wcześniej"

A,to oni wiedzieli,że pacjent będzie umierał i jeszcze,że doświadczy smierci klinicznej? :D

Albo wywoływali u niego...To by sie dopiero Hipokrates oburzył :D

N sty 11, 2009 17:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona