|
|
|
Płacząca figurka Matki Boskiej z Niżankowic
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Dla mnie jest zastanawiające, że ludzi poruszają płaczące figurki, a gdy slyszła o tym, że krowy płaczą idąc na rzeź, mają to gdzieś i biorą kolejny kęs wołowiny.
Idąc tropem Twojej argumentacji można wrzucić równie logiczną myśl  - "ludzie mają gdzieś, że po śmierci ich ciało stanie się ogniwem w łańcuchu pokarmowym".
|
Pt paź 03, 2008 9:43 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Nie widzę związku, także bardzo bym chciał abyś przedstawił ścieżkę którą doszedłeś od jednego do drugiego.
|
Pt paź 03, 2008 10:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Nie widzę związku, także bardzo bym chciał abyś przedstawił ścieżkę którą doszedłeś od jednego do drugiego.
Bo też nie ma żadnego związku między zjawiskami nadnaturalnymi z naturalnym od tysięcy lat zachodzącym procesem łańcucha pokarmowego.
Stąd nie trafne Twoje ubolewanie nad biedną wołowiną w temacie o płaczących figurkach.
|
Pt paź 03, 2008 11:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Łza posążku postrzegana jest jako cud, ale od łzy ludzkiej inni ludzie często wolą odwrócić wzrok i udawać, że nic się nie dzieje. Można się modlić pod płaczącą figurą i pozostać ślepym na cierpienie dookoła.
|
Pt paź 03, 2008 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Grono uznanych naukowców zbiera się wokół figurki i są świadkami wypływania łez. Dokumentują zdarzenie w postaci filmów wideo. Badają figurkę pod względem wykluczenia faktu, że łzy mogły wypłynąc z wewnątrz figurki. I bez badania krwi mamy cud - łzy pojawiły się niewytłumaczalnie.
Szkoda, że katolicy nie potrzebują takich dowodów, ja niestety tak.
|
Pt paź 03, 2008 16:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eandil napisał(a): Szkoda, że katolicy nie potrzebują takich dowodów, ja niestety tak.
Katolicy to nie jednolity monolit - jedni nie potrzebują, innym potrzebne są do umocnienia wiary.
Pod warunkiem, że owe figurki nie staną się same w sobie obiektem kultu.
|
Pt paź 03, 2008 16:59 |
|
|
|