Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 10:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość

Witold napisał(a):
Gdybym miał takiego chipa, to w pierwszej kolejności nieźle bym się uśmiał z idioty który opracował tym chipom taką nazwę "beast". Szczęśliwie obawiam się, że nigdy nie będę miał takiej okazji.

Ja bym się wtedy śmiał z dobrego żartu, bo pewnie te osoby znają tą przepowiednię :>

Dokładnie. Ktoś myśli, że te zbieżności są dziełem Szatana? Moim zdaniem autorzy projektu, zapewne wychowani w kulturze chrześcijańskiej, nieźle śmieją się teraz z tych nazw i ludzi, którzy dorobili do tego teorie spiskowe. Jakby nie patrzeć- żart im się udał- pół świata głowi się nad diabelskim pochodzeniem projektu. :D
Naprawdę sądzicie, że te 666 i BEAST to taki totalny przypadek? Myślicie, że to przepowiednia się ziszcza? A nie bardziej prawdopodobne jest czasem, że ktoś po prostu przeczytał tę przepowiednię i dorobił nazwy w swoim projekcie, aby wszystko się zgadzało? :D

Pn mar 09, 2009 20:57
A ja tylko proszę o oficjalną stronę internetową firmy gdzie produkuje się te chipy i napisane jest to wszystko o czym można przeczytać na różnych stronach poświęconych teoriami spiskowymi.

http://hotnews.pl/arttechnika-144.html

na stronie oficjalnej jest napisane tylko jakie to 'cudowne' ;]

jeszcze cos z youtuba
http://www.youtube.com/watch?v=1Y79Byr3im0

Wt mar 10, 2009 20:55

to jest oficjalna strona

Wt mar 10, 2009 20:58

Teraz powiedz gdzie tam jest napisane, że koniecznie pierwsze cyfry numeru identyfikacyjnego muszą być liczbą "666"? Gdzie jest nazwa tego komputera BEAST o którym tak wspominacie? Gdzie jest powiedziane, że tylko na dłoni albo czole? Tak się składa, że można np. na ramieniu, czego dowodzi przedstawiony przez Ciebie filmik.

Pytanie kto to więc wymyśla? Ktoś, kto szuka naiwnych, takie jest moje zdanie.
Siedzę trochę w tym i jako informatyk wiem, że nic nie musi być konkretnie "jakieś" (np 666 na początku identyfikatora). Takie rzeczy zależą od kaprysu programistów.

Wt mar 10, 2009 22:04
Zobacz profil WWW

No, z tą może różnicą że ci z "Zeitgeist" nie mówili nic o szatanie, ale o tym że krwiożercze chipy mają posłużyć do przejęcia władzy nad światem to pół filmu zaprezentowali.

nie mowili o szatanie bo nie uznawali Biblii. tak jak w przypadku czesci o chrzescijanstwie poslugiwali sie zmyslonymi faktami, tak w przypadku trzeciej czesci ich rewelacje mozna wyjasnić, bo dotycza bliskiej przeszlosci.

Cytuj:
Gdzie jest powiedziane, że tylko na dłoni albo czole? Tak się składa, że można np. na ramieniu, czego dowodzi przedstawiony przez Ciebie filmik.

powiedziane jest, ze z tamtych miejsc moga czerpac energie. to gdzie moga byc to w sumie nieistotne. zobaczymy gdzie BĘDĄ :)

Cytuj:
Pytanie kto to więc wymyśla? Ktoś, kto szuka naiwnych, takie jest moje zdanie.

mozliwe, lecz nie wydaje mi sie, zeby zawracali sobie takimi pierdolami głowy, bo w to naprawde niewiele osob wierzy (w tą teorie). jak by chcieli zrobic nas w bambuko to by o tym było głośniej, a jest ciichutko :)

Cytuj:
Siedzę trochę w tym i jako informatyk wiem, że nic nie musi być konkretnie "jakieś" (np 666 na początku identyfikatora). Takie rzeczy zależą od kaprysu programistów.

zobaczymy jaki beda mieli kaprys, chociaz przeciez jedna z interpretacji liczby 666 to jest zaprzeczenie doskonalosci, tak wiec nie musi ona wystepowac w takiej postaci w jakiej tutaj niektorzy oczekuja.

Cytuj:
Żadnych dowodów na te wszystkie rewelacje Seweryn oczywiście nie ma, poza tym jednym artykułem który tu był podany.

widac jak sie zaglebiles w ten temat. Twoj jedyny wklad w ten temat to nabicie paru postów, w których cos tam drwiles i zarotwales i wykazales dosyc duza niewiedze na ten temat :)

Cytuj:
Ta częśc Biblii która mówi o przeszłości jest bardzo łatwa do obalenia i obśmiania (z punktu widzenia Biblii jako zapisu jedynosłusznej prawdy),

baardzo ciekawe, ale nie chce robic offtopa juz tutaj :) ale swoja droga ciekawe czy umialbys to jakos sensownie wykazac albo wiesz o tym tyle co o tych chipach i bestii :)

Pozdrawiam

Wt mar 10, 2009 22:31

Taka rada, zaznaczaj czyj jest cytat jeżeli bierzesz kilku osób naraz :)

Spragniony napisał(a):
powiedziane jest, ze z tamtych miejsc moga czerpac energie. to gdzie moga byc to w sumie nieistotne. zobaczymy gdzie BĘDĄ :)

Tak. Zobaczymy. Jak widać mogą też z ramienia i wielu, wielu innych części ciała.

Spragniony napisał(a):
mozliwe, lecz nie wydaje mi sie, zeby zawracali sobie takimi (censored) głowy, bo w to naprawde niewiele osob wierzy (w tą teorie). jak by chcieli zrobic nas w bambuko to by o tym było głośniej, a jest ciichutko :)

Pytanie tylko "kto to ci ONI" ;>
Musiała to by być zmowa mnóstwa firm i rządu by zaakceptować urządzenia zdolne kontrolować zachowania człowieka nikomu nic o tym nie wspominając.

Spragniony napisał(a):
zobaczymy jaki beda mieli kaprys, chociaz przeciez jedna z interpretacji liczby 666 to jest zaprzeczenie doskonalosci, tak wiec nie musi ona wystepowac w takiej postaci w jakiej tutaj niektorzy oczekuja.

Zauważ, że z takim podejściem może to być byle jaka liczba, ale czy to nie będzie w takim razie z deczka naiwne?
To samo osiągnę mówiąc: "Bedzie to jakaś liczba!".

Wt mar 10, 2009 23:05
Zobacz profil WWW
Tak. Zobaczymy. Jak widać mogą też z ramienia i wielu, wielu innych części ciała.

No to chyba oczywiste, że teraz ludzi zachęcają do tego dając im możliwość wyboru ale jak to się rozpowszechni bardziej i już wiele firm nie będzie sobie wyobrażało funkcjonowania bez tego to będą wszczepiać te już baardziej nowoczesne chipy w miejsca które wg badań najlepiej się do tego nadają, bo to co teraz jest w użyciu to jest taka w sumie wersja testowa

co do liczby 666 i bestii to oficjalnego źródła nie znalazłem (jeszcze poszukam) ale na wielu różnych stronach można znaleźć sporo informacji na ten temat
np tu http://www.logonia.org/index.php/content/view/211/2/

jeśli ten numer identyfikacyjny z tych chipów byłby podobny do kodów kreskowych to już masz 666 bo w każdym kodzie kreskowym jest ta liczba http://www.greatdreams.com/sacred/bar_code.gif

podaję jeszcze linka do tego jak przebiega rozwój tych chipów
http://www.eioba.pl/a82171/rfid_radio_f ... i_radiowej

Cz mar 12, 2009 0:06

Po prostu taki jest świat. Swoją drogą ktoś zadał sobie masę trudu, aby powiązać to z AŚJ. Osobiście uważam, że ma się to tak do prawdy jak 'znaki' z Harrego Pottera.

Wiem, że piszę bez sensu, ale tacy już są liberałowie ;)
Udzielając odpowiedzi: stanowczo nie wierzyć.

Cz mar 12, 2009 19:06

No to chyba oczywiste, że teraz ludzi zachęcają do tego dając im możliwość wyboru ale jak to się rozpowszechni bardziej i już wiele firm nie będzie sobie wyobrażało funkcjonowania bez tego to będą wszczepiać te już baardziej nowoczesne chipy w miejsca które wg badań najlepiej się do tego nadają, bo to co teraz jest w użyciu to jest taka w sumie wersja testowa

Jakieś wiarygodne linki do tych badań proszę :)
Takie, które mówią jasno, że akurat w tych i tylko tych częściach ciała jest najlepiej wszczepić chip (podkreślam "NAJLEPIEJ", nie "TYLKO TAM" tak by wyprzedzić ewentualne nieporozumienia :) )

MłodyMan napisał(a):
co do liczby 666 i bestii to oficjalnego źródła nie znalazłem (jeszcze poszukam) ale na wielu różnych stronach można znaleźć sporo informacji na ten temat
np tu http://www.logonia.org/index.php/content/view/211/2/

Emm... astrologia? yoga? Akademia kultury duchowej?
Przepraszam, ale to nie jest wartościowa strona jeżeli chodzi o microchipy.

MłodyMan napisał(a):
jeśli ten numer identyfikacyjny z tych chipów byłby podobny do kodów kreskowych to już masz 666 bo w każdym kodzie kreskowym jest ta liczba http://www.greatdreams.com/sacred/bar_code.gif

Pierwsze primo: Może to być dowolna liczba :)
Drugie primo: Nie widzę tam 666. Jakiś artykuł o tym, że w każdym kodzie kreskowym jest 666?

MłodyMan napisał(a):
podaję jeszcze linka do tego jak przebiega rozwój tych chipów
http://www.eioba.pl/a82171/rfid_radio_f ... i_radiowej

No technologia mikrochipów ostro idzie na przód, a co do pomysłów różnych ludzi... ludzie od zawsze wpadają na głupie pomysły w różnych dziedzinach nie tylko mikrochipów. Oby tylko większość miała lepsze podejście niż co poniektórzy :>

Pt mar 13, 2009 1:12
Zobacz profil WWW

Post znak bestii - Apokalipsa św. Jana, - chip ?
fragment z Pisma Świętego:

I sprawia, ze wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymuja
znamię na prawa rękę lub na czoło
i ze nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii
lub liczby jej imienia.
Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć. [Ap 13,16-13,18]

Według orędzi "Ostrzeżenie" które otrzymuje od Jezusa Chrystusa wizjonerka z Irlandii Maria Bożego Miłosierdzia, tym znakiem mają być chipy które mają nam umożliwiać dostęp do pieniędzy, robienie zakupów

(...)Nigdy nie przyjmujcie chipu, znaku Bestii.(...) Orędzie nr 136 z serii Ostrzeżenie. Piątek, 8 lipca 2011, godz. 15:30

(...) Niespodziewanie wszyscy zostaną poproszeni o zaakceptowanie jednego światowego Znaku Wierności. Zjednoczonego świata, w którym wszyscy ludzie będą musieli uczestniczyć.
Kontrolować on będzie wasze pieniądze, wasz dostęp do żywności i to, jak żyjecie.
Przepisy, wiele z nich, będą oznaczać, że staniecie się więźniami. Kluczem do waszej celi, który utrzyma was pod ich kontrolą, będzie Znak Bestii.
666 zostanie wprowadzone z ukrytym numerem, w czipie, który będziecie zmuszeni przyjąć tak samo, jak przyjęlibyście jakąś szczepionkę. Raz wprowadzony, zatruwał będzie nie tylko wasz umysł i duszę, ale także wasze ciało. Ponieważ spowoduje zarazę mającą na celu zniszczenie większości ludności świata. (...)
Orędzie nr 451 z serii Ostrzeżenie Piątek, 01.06.2012, godz.20.15

tutaj jest link do całego fragmentu tego orędzia

http://www.ostrzezenie.yoyo.pl/wybrane_ ... zie027.htm

przeszukałem YouTube i znalazłem to:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... odxFCUJijw

To wszystko pasuje do opisu tego znamienia w Apokalipsie "I sprawia, ze wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymuja
znamię na prawa rękę lub na czoło, i ze nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii
lub liczby jej imienia."

a właśnie takie czipy mają być umieszczane na ręce lub czole

oraz mają służyć do dostępu do pieniędzy, robienia zakupów

cyt.
"Bio-chip jest ładowany dzięki zmianą temperatury ciała, co wyklucza częste zmiany baterii zasilającej. Wydano ponad 1,5 milionów dolarów na badania dotyczące znalezienia dwóch miejsc na ludzkim ciele, gdzie zmiany temperatury występują najgwałtowniej, pierwszym miejscem jest czoło w okolicach linii włosów, a drugim zewnętrzna część dłoni"

co o tym myślicie ?

N lip 15, 2012 19:08
Zobacz profil WWW

Post Re: znak bestii - Apokalipsa św. Jana, - chip ?
Apokalipsy świętego Jana nie należy brać dosłownie

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

N lip 15, 2012 19:10

viewtopic.php?t=20008 - Znamię bestii

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N lip 15, 2012 19:41

Co wy z tymi chipami...

N lip 15, 2012 19:59
silgar napisał(a):
Co wy z tymi chipami...

Usłyszałeś tylko opinie ludzi, którym zależy na mojej sławie - odparł diabeł (P. Coelho).

N lip 15, 2012 21:05

luk1407
Myślę że to jest już nudne. Wiele razy o tym słyszałem i od dawna mam prostą odpowiedz. Komuś przeszkadza rozwój techniki, który jednak nie jest jeszcze w codziennym użytkowaniu, ale nie widzi problemu w tym co jest już obecne w naszym życiu i daje takie same efekty jak owe chipy. Telefony komórkowe, karty płatnicze, dowody osobiste, internet, portale społecznościowe, monitoring obecny wszędzie itd. - to wszystko spokojnie pozwala kontrolowac społeczeństwo, udowadnia naszą tożsamość, pozwala nas wyśledzić, lub śledzić. W tym problemu nie ma, choć daje takie same efekty już dziś, tu i teraz. Zato co rusz przywouje się problem z czymś co jeszcze nie jest wdrożone. Nie rozumiem tego. Nie rozumiem też czemu bezmyślnie się to przywołuje. Proste skojarzenie i bezmyślne powtarzanie, zamiast odrobiny reflesji nad rzeczywistością.

Co o tym myślisz LUK?

N lip 15, 2012 22:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 60  Następna strona