Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 12:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość

Jednakże chcę zadać i inne pytania i odpowiedzi po to by Umocnić Was w ... .

Jeżeli jesteście z Prawdy będziecie to Analizować, jeżeli dbacie tylko o własną chwałę - będziecie drwić.

Hehe dobre ma teksty ;d
Niestety to tylko ładne słówka nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości :)

Frater, po prostu powiedz kiedy te psalmy powstały, naprawdę zdziwiłbym się gdyby tak tu każdy Ci podawał konkretne daty non stop, szczególnie że chyba mało osób interesuje kiedy jakieś piosenki czy tam wiersze religijne powstawały.

Wt wrz 15, 2009 8:02
Zobacz profil WWW

http://pl.wikipedia.org/wiki/Datowanie_radiowęglowe

Naturalnie mógłbym poszerzyć `widełki` o te 7 tys lat, ale wytłumacz mi dlaczego
nie zastosowano w tym przypadku `datowania radiowęglowego` podbudowanego nagrodą Nobla z Chemii w 1960 r, a skorzystano z metody wynalezionej w XVII, której wynalazca zmarł w 1686 r. n.e., kwalifikującej to datowanie do `wróżenia z fusów` i będącej cienkim argumentem dla Ewolucjonistów.

Datowanie radiowęglowe nadaje się jedynie do obiektów pochodzenia organicznego, np. drewnianych lub kościanych. Dlaczego - doczytaj sobie, choćby w cytowanym przez siebie artykule. Naprawdę, powinieneś wiedzieć o czym mówisz, jeżeli wnosisz jakiś temat do dyskusji.

Chciałeś by zadawać ci pytania, i obiecałeś na nie odpowiadać. Zatem:
Jak wyobrażasz sobie pozostałości zbudowanego głównie z drewna i skór obozu koczowniczego plemienia?

No podał znalezisko figurki o ok. 10 tys. lat starszej. Przesuniesz granicę o te 10 tys. lat? A jak wspomnę o kościanych i kamiennych specjalistycznych (nie po prostu kamieni łupanych dla zwiększenia ich mocy rażenia) narzędziach oraz łukach i strzałach datowanych na ok. 60 tys. lat?
http://dsc.discovery.com/news/2008/03/3 ... human.html

Wt wrz 15, 2009 9:11

PYTANIE SPECJALNIE DO FRATERA, ABY MU NIE UMKNĘŁO, NAPISANE JEST WIELKIMI, CZERWONYMI, GRUBYMI LITERAMI:

Gdy plemnik lub komórka jajowa zostaną zarażone wirusem, potomek zamiast części DNA, będzie nosił ERV. Zarówno w DNA człowieka i szympansa jest wiele tysięcy części ERV - TE tłumaczy ten fakt w ten sposób, że szympans i człowiek pochodzą od jednego przodka - stąd ERV w tych samych częściach DNA (przodek ten miał wiele infekcji wirusowych). Jak kreacjonizm tłumaczy ten fakt?

Wt wrz 15, 2009 9:32
zbanowany na stałe

- Epikurosie, Bracie, (tutaj mala przerwa) a w Ameryce to murzynow bija!
Zobaczymy, moze sie myle.
Cytuj:
Ja jestem po to tu, by służyć Wam.

Jesli chodzi o mnie to ja na to nie dam sie kupic. Chcesz mi sluzyc, umyj okna!
Mierzi, szczegolnie u prezydentow, prezesow i innych "braci" to sluzenie.
Ja ci sluze wiec rob tak jak ci kaze, mowia! Dziekuje za takie uslugi!

Wt wrz 15, 2009 9:57
zbanowana na stałe

Postaram się odnieść do wszystkich pytań, by to Wam nie umknęło i rósł Wasz światopogląd.

O DNA napisze później, na razie nadmienię, że udowodnione jest - i to nie przez Teistyczne Uczelnie - że człowiek pochodzi od jednych rodziców.
Postaram się ten temat rozwinąć, gdyż on jest kluczowy ze względów Teistycznych. Dotyczy naszych pierwszych rodziców Adama i Ewy.

Co do figurki, nigdzie nie znalazłem jakimi badaniami posłużono się, by określić wiek figurki. Równie dobrze może ona pochodzić z XX w. n.e. . Każde państwo chciałoby, by na ich terenie była znaleziona taka figurka – wiąże się to ze sławą i dużymi pieniędzmi. Znany jest przypadek z Anglii z XX w, że połączono szkielet szympansa i człowieka ( wykryto to stosunkowo niedawno) po to by tworzyć fikcyjne dowody Ewolucyjne.

wieczny_student napisał(a):
Datowanie radiowęglowe nadaje się jedynie do obiektów pochodzenia organicznego, np. drewnianych lub kościanych. Dlaczego - doczytaj sobie, choćby w cytowanym przez siebie artykule. Naprawdę, powinieneś wiedzieć o czym mówisz, jeżeli wnosisz jakiś temat do dyskusji.

Więc poszukaj jaką metodą badano tą figurkę. Szukaj też innych dowodów. Po to prowadzimy dyskusję, by możliwie mocno rozwiać wszelkie wątpliwości.

wieczny_student napisał(a):
Chciałeś by zadawać ci pytania, i obiecałeś na nie odpowiadać. Zatem:
Jak wyobrażasz sobie pozostałości zbudowanego głównie z drewna i skór obozu koczowniczego plemienia?

Bóbr pozostawia po sobie ślady w postaci licznych zmian nawet dotyczących biegu danych cieków wodnych.

Człowiek pozostawia znacznie większe ślady. Kopalnie surowców np. Krzemionki Opatowskie , eksploatowana w latach ok. 3900-1600 p.n.e.

http://www.krzemionki.pl/index.shtml?discovery

czy wały ziemne, czy kopce, czy gromadzenie głazów na cmentarzach (tereny północno-wschodniej Polski), czy Stonehenge datowane na;

Cytuj:
Najpierw, około 3050 lat p.n.e. istniał tam tylko okrągły rów z okalającymi go pionowo ustawionymi kamieniami. W środku kręgu znajdował się kopiec i 56 zagłębień, których używano w pewnym okresie do przechowywania kremowanych prochów ludzkich. Doły kopano prymitywnymi narzędziami wykonanymi z rogów jeleni czy kości bydlęcych. Około tysiąca lat później wzniesiono pierwszy krąg z kamieni, których było aż 80. Potężne dolerytowe bloki transportowano aż z odległych o 385 km gór Prescelly w południowej Walii.

http://www.po40.pl/Stonehenge.html

Natomiast argumentacja o flecie, czy figurce jest równie realna jak Yeti z Himalajów. Przywołuje Was do logicznego myślenia. Człowiek pozostawia bardzo wiele śladów swojej bytności np. po posiłkach.

P.S.
Studencie – dziwny z Ciebie Kreacjonista? Przypatrz się swoim postom. [/size]

Wt wrz 15, 2009 12:19
Jak kreacjonizm tłumaczy ten fakt?

Po prostu nowymi badaniami: Genom szympansa nie jest taki podobny do ludzkiego jak się na początku zdawało:

http://creationism.org.pl/nie_calkiem_s ... hterm=98,5% Szympansa

To jest komentarz, a linki naukowe masz tu:
http://www.refdag.nl/artikel/1366432/Chimpanzee.html
Cytuj:
The author is a research geneticist at the University of Florida.

Chyba nie muszę tłumaczyć....
http://genomebiology.com/researchnews/d ... 0031215-01
Też bardzo wymowne. No Nie wiem w jakim stopniu znasz angielski, ja osobiście kożystam z translatora, ale gdyby ktoś dobrze znał, to byłbym wdzięczny za przetłumacznie.

Wt wrz 15, 2009 13:39

Seba, tylko osatatni link jest wiarygodny (na pierwszy rzut oka), ale nie ma tam nic o ERV i retrowirusach.

Wt wrz 15, 2009 13:54

Poza tym gdzie indziej w sieci znalazłem, że badania z 2006 roku pokazują, że DNA różni się mniej niż 6% - ale wiarygodnosć źródłą też budzi zastrzeżenia.

Ale co w końcu z tym ERV, bo nie mówimy tylko o podobieństwie kodu DNA

Wt wrz 15, 2009 13:55

Znany jest przypadek z Anglii z XX w, że połączono szkielet szympansa i człowieka ( wykryto to stosunkowo niedawno) po to by tworzyć fikcyjne dowody Ewolucyjne.

Owszem. A kto wykrył to fałszerstwo? Oczywiście, naukowcy ewolucjoniści. Kreacjoniści wycierają sobie tym mordy, nie wspominają tylko o tym, że kreacjonizm nigdy w żaden sposób nie przyczynił się do wykrycia JAKIEJKOLWIEK nieprawidłowości w teorii ewolucji, ani w żaden inny sposób nie przyczynił się do JAKIEGOKOLWIEK postępu w nauce.

frater napisał(a):
P.S.
Studencie – dziwny z Ciebie Kreacjonista? Przypatrz się swoim postom. [/size]

Bo student fraterze, raczej żadnym kreacjonistą nie jest. Postawa jaką ze sobą prezentujesz z tzw. "teistycznym ewolucjonizmem" ma niewiele wspólnego. To raczej jakaś szalona wersja kreacjonizmu staroziemskiego.

Wt wrz 15, 2009 17:16

Natomiast argumentacja o flecie, czy figurce jest równie realna jak Yeti z Himalajów.

Bo ty tak twierdzisz? Przykro mi ale dla nikogo nie jesteś tu autorytetem poco prosisz o przykłady skoro za wszystkim stoi spisek naukowców którego nie potrafisz udowodnić?

Pomyśl sobie o tym czytając o kolejnej figurce Wenus będącej zarazem najstarszym przykładem ceramiki.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wenus_z_Dolní_Věstonice

Wt wrz 15, 2009 18:00
zbanowana na stałe

Ale jaką masz pewność, że nie pochodzi ona z XX w.?

Nadto złożono ją z sześciu kawałków, co może sugerować, że znaleźli różne kawałki kości mamuta i składali je tak by coś wyszło. Z linków wynika, że w ogóle nie badano tej figurki. Więc logicznie rozumując można ich tezę stawiać na równi z tezą stawianą w bajce o `Czerwonym Kapturku ...`.

Cytuj:
Archeolodzy znaleźli prastarą rzeźbę we wrześniu 2008 r. w jaskini Hohle Fels w Jurze Szwabskiej w sześciu częściach. Na razie nie udało się odnaleźć lewego ramienia, ale naukowcy liczą, że znajdą je w przyszłości.

Czyli figurka z sześciu części bez głowy i lewego ramienia, i bez badań – po prostu kpina.

Szukajcie osiągnięć cywilizacyjnych, a nie figurki, czy fletu. Gdzie np. są znaleziska zniszczonych przez ścieranie kości mamutów, które służyły np. do budowy … . Przykłady podałem - patrz wyżej.

Krzemionki Łopatowskie wyraźnie sugerują kiedy była Epoka Kamienia Łupanego. Tego nie da się zatuszować.

Dlaczego niby mniej więcej na tej samej szerokości geograficznej ma być epoka kamienia łupanego w latach 3 tys do 1 tys lat p.n.e. w Polsce ( Krzemionki Łopatowskie). a w Niemczech 20 tys- 40 tys. lat p.n.e. - to nie logiczne ( Komuny jeszcze nie było na świecie)

Te znaleziska wywołują zrozumiały uśmiech na twarzy;

http://www.ice-age-art.de/anfaenge_der_ ... mensch.php

wys 2.55 cm – mikroskopów kiedyś nie było więc jak to robili, nadto figurka podobna jest do przydrożnego kamienia. ;)

Wt wrz 15, 2009 19:33

Ale jaką masz pewność, że nie pochodzi ona z XX w.?

Taką, że tak twierdzą naukowcy jeśli ty widzisz w tym spisek to pozostaje ci tylko współczuć bo czy masz pewność, że jakakolwiek rzecz powstała przed twoim urodzeniem, może zamki i rycerzy w zbrojach wymyślono na potrzeby turystów? Przecież w czymś takim nieda się chodzić, to nielogiczne.

Cytuj:
Nadto złożono ją z sześciu kawałków, co może sugerować, że znaleźli różne kawałki kości mamuta i składali je tak by coś wyszło.

Obrazek
Ciekawe które z tych kości wyglądają jak cycki.. a może to skamieniałe jądra?

Z reszta figurka z Czech jest w jednym kawałku, do tego wypalona z gliny a jest niewiele młodsza.
Cytuj:
Z linków wynika, że w ogóle nie badano tej figurki. Więc logicznie rozumując można ich tezę stawiać na równi z tezą stawianą w bajce o `Czerwonym Kapturku ...`.

Wręcz przeciwnie cały czas jest obiektem badań jeśli chodzi ci o datowanie to tu można o tym trochę poczytać:
http://johnhawks.net/taxonomy/term/50
niestety po angielsku.

Wt wrz 15, 2009 20:49

Frater, chyba coś Ci się pomyliło: http://www.google.pl/search?q=Krzemionk ... =firefox-a :)

Fragment artykułu z wikipedii pt. "Neolit":
"Na terenach Polski neolit trwał w latach 5200-1900 p.n.e."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Neolit

Skąd wziąłeś informacje, że na ziemiach niemieckich neolit trwał między 40 tyś. a 20 tyś. (Zapewne to miałeś na myśli, pisząc 20 tys- 40 tys. lat p.n.e.)? Nie twierdzę, że się mylisz lecz chciałbym poznać wiarygodne źródło tej informacji :)

Wt wrz 15, 2009 21:28

40 tyś. a 20 tyś.

p.n.e. oczywiście

Wt wrz 15, 2009 21:31
zbanowana na stałe

Skąd wziąłeś informacje, że na ziemiach niemieckich neolit trwał między 40 tyś. a 20 tyś. (Zapewne to miałeś na myśli, pisząc 20 tys- 40 tys. lat p.n.e.)? Nie twierdzę, że się mylisz lecz chciałbym poznać wiarygodne źródło tej informacji :)

Totez ja tak nie twierdzę tylko to podważam.

Widzę, że posiłki zostały ściągnięte z "Esej`owego portalu". R... ;)

Wt wrz 15, 2009 22:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Następna strona