Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
noOne napisał(a): Jezus Król Żydowski & Jezus Król Polski -historia kołem się toczy... Muszę Cię zmartwić. Konstytucja RP nie przewiduje urzedu "króla Polski". Ponadto osoba niezyjąca nie może sprawowac żądnego urzędu ani żadnej godności.
|
Cz mar 29, 2012 19:46 |
|
|
|
 |
noOne
|
osoba nieżyjąca ? mówisz o Bogu..
a konstytucja to tylko marne prawo ustalone przez człowieka, jest niczym do Prawa Bożego
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt mar 30, 2012 7:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata."
|
Pt mar 30, 2012 8:36 |
|
|
|
 |
noOne
|
bo Jezus nie jest z tego świata, tylko przychodzi do tego świata, aby zostać UZNANYM Królem, ON jest Królem czy ty chcesz czy nie, kwestia czy chcesz GO uznać swoim Królem w każdym wymiarze życia
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt mar 30, 2012 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
niczym to jest Prawo Boże; to dopiero zwyczajny wymysł ludzki! "Prawo" Boże nie jest prawem, w ścisłym tego słowa znaczeniu.
|
Pt mar 30, 2012 8:52 |
|
|
|
 |
noOne
|
Margaret_ka napisał(a): niczym to jest Prawo Boże; to dopiero zwyczajny wymysł ludzki! "Prawo" Boże nie jest prawem, w ścisłym tego słowa znaczeniu. bluźnisz przeciw Bogu zdajesz sobie sprawę ?
|
Pt mar 30, 2012 10:20 |
|
 |
Kris65
|
Jezus jest kosmitą pochodzącym z innego wymiaru.Nie powinien być Królem Polski 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt mar 30, 2012 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): bo Jezus nie jest z tego świata, tylko przychodzi do tego świata, aby zostać UZNANYM Królem, ON jest Królem czy ty chcesz czy nie, kwestia czy chcesz GO uznać swoim Królem w każdym wymiarze życia On jest królem wszechświata niezależnie od ludzkiego uznania lub nie.
|
Pt mar 30, 2012 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): ON jest Królem czy ty chcesz czy nie, kwestia czy chcesz GO uznać swoim Królem w każdym wymiarze życia Niech sobie będzie królem,mi nic do tego. Ale królem Polski nie moze być! Jakim prawem? Konstytucja (mimo że to ludzkie prawo,to jednak jest obowiązujące) mówi wyraźnie o systemie władzy RP. Czy sam zainteresowany wyraził taką wole? Nawet jeśli tak to sam przecież nie będzie mógł sprawować władzy,trzeba zatem ustanowić regenta
|
Pt mar 30, 2012 14:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ten człowiek też był królem Polski , a zarazem jednocześnie władą innego kraju (Rosji). Też nikt nie pytał władz Polski czy chcą go na króla .  Ponadto został świętym (cerkwii Prawosławnej) Tak więc wszystko możliwe
|
Pt mar 30, 2012 15:07 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: On jest królem wszechświata niezależnie od ludzkiego uznania lub nie. A co w przypadku wszechświatów równoległych ?
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt mar 30, 2012 15:10 |
|
 |
maly_kwiatek1
|
Po raz kolejny, na stronach forum, należącego do Kurii Metropolitalnej Kościoła Katolickiego, a zarządzanego przez redakcję Gościa Niedzielnego, pojawiają się nieprawdziwe, napastliwe, agresywne, chamskie i bezczelne teksty, obrażające Boga.
Panowie i panie z redakcji, księża z Kurii nadzorujący portal wiara, powinniście zrozumieć, że prawa ludzkie, w tym wasze regulaminy, nie stoją wyżej ponad Prawem Bożym, a Wy sami nie jesteście ponad Bogiem, tylko jesteście Jego stworzeniem. Nie wolno Wam udawać, że nic niewłaściwego tu nie napisano.
Jezus powiedział, że gdy ludzie przestaną zaświadczać o prawdzie, bo zostaną pozbawieni języka, albo zamordowani, to kamienie krzyczeć będą. Otóż ja jeszcze żyję, więc kamienie mogą wypoczywać. Dopóki żyję, chwałę Jezusa Chrystusa - Syna Bożego głosić będę. Wasze zakazy i regulaminy w tym mi nie przeszkodzą.
Nie wolno wyśmiewać Boga w miejscu, do którego przychodzą dorośli i dzieci by obcować z Bogiem. Bóg żyje, Człowieczy Syn Boży - Jezus Chrystus - żyje i jest On Królem Świata, Wszechświata, Polski, czy Rosji, Europy, czy Stanów Zjednoczonych Ameryki. Boicie się to ogłosić, by nie narazić się ateistycznym władzom wymienionych krajów. Jednak Wasz strach niczego tu nie zmienia. Jezus jest Naszym Królem, nas wszystkich, a nie jakimś obcym księciem w srebrnej zbroi z dalekich galaktyk, którego można kontestować.
Alleluja, Jezus żyje! Pan Nasz, Król i Bóg!
_________________ Musiałam wchodzić w te ciemności i patrzeć wciąż na nowo na złośliwość, zaślepienie, przewrotność, zastawione zasadzki, mściwe żądze, pychę, mamienie, zazdrość, chciwość, niezgodę, zabójstwo, rozwiązłość i straszliwą bezbożność ludzi. [bł. K. Emmerich]
|
Pt mar 30, 2012 16:32 |
|
 |
AquilaSPQR
|
Tak mi przyszło teraz do głowy (po przeczytaniu powyższego posta) - ciekawe co Jezus by pomyślał o tym wszystkim co dzisiaj mamy na jego punkcie gdyby nagle wstał z grobu (proszę nie czepiać się - takie mam zdanie i nie ono jest w tej chwili najważniejsze). Myślę, że nieźle by go zatkało 
_________________ Niektórzy chrześcijanie, niczym ludzie, którzy po pijanemu działają na własną zgubę, zmienili trzy, cztery czy więcej razy tekst Ewangelii i sfałszowali go, aby mieć odpowiedź na stawiane zarzuty.
Celsus, "Prawdziwe słowo"
|
Pt mar 30, 2012 17:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
AquilaSPQR napisał(a): Tak mi przyszło teraz do głowy (po przeczytaniu powyższego posta) - ciekawe co Jezus by pomyślał o tym wszystkim co dzisiaj mamy na jego punkcie gdyby nagle wstał z grobu (proszę nie czepiać się - takie mam zdanie i nie ono jest w tej chwili najważniejsze). Myślę, że nieźle by go zatkało  Pewnie pomyslałby cos w stylu "K**wa za kogo ja życie oddałem na krzyżu, jaki ja byłem głupi" 
|
Pt mar 30, 2012 18:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak mi przyszło do głowy po przeczytaniu posta Aquili- ciekawe co Jezus myśli, gdy widzi jakie Aquila ma zdanie o Jego zmartwychwstaniu. Ps. Witaj, zdradziłeś katolików dla miłośników teorii spiskowych? 
|
Pt mar 30, 2012 18:07 |
|
|
|