Autor |
Wiadomość |
Witold
|
 Re: NWO
pitong napisał(a): Jestes zarabiscie zabawny w tym co robisz, dawno sie tak nie usmialem:P dobrze, ze jest to udokumentowane na tej stronie co piszesz i nie mozesz juz nic z tym zrobic, bo wg mnie te twoje komentarze sa dosyc mocno kompromitujace ciebie, ale jesli ty sie zle z tym nie czujesz to ok:P jestem tylko ciekaw reakcji innych, ktorzy przesledza twoje praktycznie identyczne wypowiedzi na kazdy temat, na ktory zdecydowales sie zabrac glos. Moznaby wrecz pomyslec, ze jestes jakims bot-em piszacym w wyznaczonym m-cu w zaprogramowany sposob, napisanym przez jakiegos zdolnego, ale upierdliwego programiste chcacego zaspamowac jak najwiecej obszaru forum. dotychczas z takim brakiem inteligencji i madrosci sie nie spotkalem.. pozdrawiam Tak, oczywiście, twoja rozbudowana, merytoryczna argumentacja, jak zwykle powala. Nudny jesteś.
|
N maja 30, 2010 23:16 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
pitong, a czy to nie jest tak, że dajesz wiarę tylko tym teorią spiskowym, które pasują do Twoich poglądów i ogólnego nurtu obecnych teorii spiskowych dziejów? Przecież to nie ma nic wspólnego z obiektywizmem, ani też z samodzielnym myśleniem. Skąd przecież wiesz, że to okultyści, a nie np. katolicy, chcą wprowadzić NWO i czemu już nie twierdzisz, że to Żydzi, masoni, iluminaci, komuniści czy jeszcze ktoś inny? Dlaczego odrazu odrzucasz teorie spiskowe głoszące, że Watykan jest narzędziem NWO? Bo co, nie pasuje Ci to do Twoich poglądów, gdyż jesteś katolikiem? I to ma myć obiektywizm i samodzielne myślenie?
My może nie myślimy samodzielnie, ale Ty też. Różnimy się tylko źródłem informacji, bo niby skąd mamy wiedzieć. Twórcy teorii spiskowych też czerpią swoje informacje z z mediów tylko, że oni interpretują je na swój sposób, puszczają do internetu, a potem każdy coś zmienia lub dodaje od siebie i postoje nowa teoria spiskowa na tej samej zasadzie, co plotki.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że media nie o wszystkim nam mówią i że zdarzy się im jakaś manipulacja od czasu do czasu, ale żeby odrazu oznaczało to spiski na skale globalną, to w to nie wierzę.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pn maja 31, 2010 9:41 |
|
 |
pitong
|
http://www.dailymotion.pl/video/xdh2h6_ ... from=embedhttp://www.youtube.com/watch?v=NgPtfw_dTm8to przyklady manipulacji naszej "publicznej" TVP dot. kandydatow na prezydenta, glownie jednego marginalizowanego zawsze, ktory wg mnie zawsze najmadrzej mowil:P A co do twojej wypowiedzi Daniel86 to wiesz, pisze tak, bo ja osobiscie sie juz do tego przekonalem wiec ja nie mam sie nad czym zastanawiac, natomiast pisze, by osoby, ktore odwazyly sie podjac temat otrzymaly informacje mogace je o tym przekonac i robie co moge. Nie mam jakiegos dziennikarskiego czy jakiegokolwiek talentu do przekazywania informacji tak, by to mialo naprawde rece i nogi ale jak mowilem, staram sie jak potrafie. A to, czy ktos w koncu ujrzy, ze niestety dzieje sie coraz gorzej [moj umysl czesto sam to wypiera i mysle sobie, ze nie, to nie moze byc prawda, przeciez ktos by zaczal o tym publicznie mowic, a poza tym jest tez tyle dobra na swiecie i owszem jest, ale ten swiat nalezy do pana ciemnosci az do Dnia Sadu a w wielu miejscach w pismie jest mowa o czasach konca, kiedy ludzie beda zaklamani i czcic Antychrysta majacego ostateczna wladze nad swiatem. Na szczescie te czasy jeszcze nie nadeszly i oby ludzie zaczeli widziec by jeszcze dlugo nie nadeszly] to niestety taka jest prawda, pomimo usilnycch staran Kosciola, ktory sam potrzebuje odnowy jakiejs, bo tyle czarnych owiec wsrod osob duchownych sie znalazlo ze szkoda gadac. Ale wiedze, ze ty Danielu86 myslisz samodzielnie [nie to co witold] wiec rozstrzygniecie o tym, w co wierzyc zostawiam Tobie i twojemu rozsadkowi. Mozesz poszukac w internecie materialow i podchodzac z dystansem, tak jak ja jeszcze niedawno, zobaczyc co sie dzieje i wtedy osadzic czy my mamy racje, czy panstwo z mediow. A witolda to nie sluchaj w ogole, jak chcesz to wejdz na jego str www i zobacz co on tam powypisywal. Same ataki na wierzacych i wszystko co swiete. Ale mamy wolnosc slowa, wiec kazdy ma prawo mowic, co mu sie podoba i dobrze. Bo madry i tak odcedzi ziarno od plew;)
|
Pn maja 31, 2010 11:39 |
|
|
|
 |
Witold
|
pitong napisał(a): http://www.dailymotion.pl/video/xdh2h6_ ... from=embed http://www.youtube.com/watch?v=NgPtfw_dTm8to przyklady manipulacji naszej "publicznej" TVP dot. kandydatow na prezydenta, glownie jednego marginalizowanego zawsze, ktory wg mnie zawsze najmadrzej mowil:P Przykład "samodzielnego myślenia" wg. pitonga, którego tor został wyznaczony przez NewWorldOrder.pl itp. pierdoły. Czyli brak samodzielnego myślenia. JKM to kandydat niszowy, bez realnych szans na zwycięstwo, podobnie jak kilku innych, np. Lepper czy Olechowski. Media mają zdecydowanie większy interes mają w pokazywaniu kandydatów, którzy faktycznie mają poparcie, podczas gdy Korwin miał problem ze zdobywaniem na ostatnią chwilę wymaganych podpisów. Większość wyborców zagłosuje na Komorowskiego lub Kaczyńskiego, zatem właśnie oni są dla mediów grupą docelową. I ot cały "spisek". A tak w ogóle, czy to nie dziwne? Olechowski jak głosi plotka jest członkiem grupy Bilderberg. Czy zatem będąc kandydatem wywodzącym się bezpośrednio spośród grupy planującej przejęcie władzy nad światem i kontrolującej te zakłamane media, nie powinien być przez nie promowany przez 24 godziny na dobę? A jednak, jest go chyba jeszcze mniej niż Korwina. Cytuj: Nie mam jakiegos dziennikarskiego czy jakiegokolwiek talentu do przekazywania informacji tak, by to mialo naprawde rece i nogi ale jak mowilem, staram sie jak potrafie. Nie wychodzi ci. Cytuj: Ale wiedze, ze ty Danielu86 myslisz samodzielnie [nie to co witold] Wiesz, jest jedna rzecz, którą ja tu mogę sobie zarzucić. Mam niezdrową tendencję do wdawania się w "dyskusje" z ludźmi których powinno się leczyć, a nie z nimi dyskutować. W tym przypadku z tobą. Daniel86 napisał(a): pitong, a czy to nie jest tak, że dajesz wiarę tylko tym teorią spiskowym, które pasują do Twoich poglądów i ogólnego nurtu obecnych teorii spiskowych dziejów? Przecież to nie ma nic wspólnego z obiektywizmem, ani też z samodzielnym myśleniem. Pitong po prostu zalicza się do nurtu ludzi, którym wydaje się, że wyznacznikiem samodzielnego myślenia jest negowanie wszystkiego dookoła nich. To taka współczesna forma buntu - powiedzieć, że "media kłamią, eksperci kłamią, ja nikomu nie wierzę, mam inną opinię". Problem w tym, że ani pitong ani nikt inny z tego grona, do żadnej "własnej opinii" nie jest zdolny, zatem zaczerpują ją z NewWorldOrder.pl i wielu innych podobnych źródeł, które deklarują się, że "jako jedyne mówią prawdę". Podczas gdy prawda jest taka, że do wszystkiego co deklaruje się, że "jako jedyne mówi prawdę", należy podchodzić ze sceptycyzmem dziesięć razy większym niż do tego, co wszyscy wiedzą, że kłamie. Ale do tego pitong już nie jest zdolny w najmniejszym stopniu, bo swoim źródłom ufa absolutnie bezgranicznie. Fakt tego że media mijają się z prawdą jest dla niego oczywistą oczywistością, ale to, że kłamią JEGO źródła na które się powołuje i z których czerpie - nawet mu przez myśl nie przejdzie. Jego źródła są świętością, są stuprocentowo wiarygodne, absolutnie prawdomówne, są ucieleśnieniem prawdy, sprawiedliwości, wolności, dobra i wszelkich cnót kardynalnych, boskich, rycerskich i obywatelskich.
|
Pn maja 31, 2010 12:25 |
|
 |
pitong
|
Cytuj: JKM to kandydat niszowy, bez realnych szans na zwycięstwo, podobnie jak kilku innych, np. Lepper czy Olechowski. Media mają zdecydowanie większy interes mają w pokazywaniu kandydatów, którzy faktycznie mają poparcie, podczas gdy Korwin miał problem ze zdobywaniem na ostatnią chwilę wymaganych podpisów. Większość wyborców zagłosuje na Komorowskiego lub Kaczyńskiego, zatem właśnie oni są dla mediów grupą docelową. I ot cały "spisek". po pierwsze to TVP nie powinna kierowac sie interesem, poniewaz: Art. 21. 1. Publiczna radiofonia i telewizja realizuje misję publiczną, oferując, na zasadach określonych w ustawie, całemu społeczeństwu i poszczególnym jego częściom, zróżnicowane programy i inne usługi w zakresie informacji, publicystyki, kultury, rozrywki, edukacji i sportu, cechujące się pluralizmem, bezstronnością, wyważeniem i niezależnością oraz innowacyjnością, wysoką jakością i integralnością przekazu.Czyli nie powinno tez mowic wiecej o jednych partiach pomijajac czesciowo lub calokowicie inne partie. po drugie: w oficjalnych sondazach JKM jest niszowym kandydatem z malym poparciem poniewaz usiluje sie wmowic, ze nie ma co na niego glosowac, bo to bedzie glos stracony [zaden nie jest jesli sie glosuje na tego, kto prezentuje zgodne z naszymi poglady a nie bo prowadzi w sondazach to niech mu bedzie] a juz na rozych portalach w internecie [nie mowie o onecie, wp itp] ma juz znacznie wieksze poparcie. Cytuj: Mam niezdrową tendencję Oj chlopie masz i to nie tylko do tego amatorski komuszku Zobaczymy co powiesz za kilka lat o ile jeszcze internet nie bedzie ocenzurowany o czym juz mowia na forum publicznym. Chyba, ze do takiego swiata dazysz, bo dla niektorzych to rzeczywiscie bedzie raj na ziemi:p FIN
|
Pn maja 31, 2010 12:41 |
|
|
|
 |
Witold
|
No i oczywiście coś jeszcze. Wypowiedź JKM przez TVP została skrócona do... właściwie do sedna tego co powiedział. Ale zdaniem pitonga to oczywiście kłamliwa "manipulacja"  Cytuj: Art. 21. 1. Publiczna radiofonia i telewizja realizuje misję publiczną, oferując, na zasadach określonych w ustawie, całemu społeczeństwu i poszczególnym jego częściom, zróżnicowane programy i inne usługi w zakresie informacji, publicystyki, kultury, rozrywki, edukacji i sportu, cechujące się pluralizmem, bezstronnością, wyważeniem i niezależnością oraz innowacyjnością, wysoką jakością i integralnością przekazu. Toteż nie jest wcale prawdą, że tych kandydatów w mediach nie ma. W przytoczonym materiale przecież nawet jakiś tam Ziętek się pojawił, co pół Polski (na szczęście) w ogóle nie wie, co to za facet. Zresztą Korwin to przecież zwolennik prywatyzacji wszystkiego co "publiczne", więc o czym my w ogóle mówimy. Cytuj: po drugie: w oficjalnych sondazach JKM jest niszowym kandydatem z malym poparciem poniewaz usiluje sie wmowic, ze nie ma co na niego glosowac, bo to bedzie glos stracony [zaden nie jest jesli sie glosuje na tego, kto prezentuje zgodne z naszymi poglady a nie bo prowadzi w sondazach to niech mu bedzie] a juz na rozych portalach w internecie [nie mowie o onecie, wp itp] ma juz znacznie wieksze poparcie. Kiedyś Lepper też miał sondaż, w którym był pierwszy. O dziwo jednak wyniki wyborów prawie zawsze mniej więcej pokrywają się z tymi sondażowymi. Tyle na temat wartości tzw. "nieoficjalnych" sondaży w których nagle okazuje się, że pan Zbychu Podkowa z Koziej Wólki ma szanse na zostanie Prezydentem USA. Pitong jak zwykle zajmuje się bzdurami, natomiast szerokim łukiem omija to co napisałem na temat jego samego i jemu podobnych. Pewnie dlatego że biedak sam doskonale wie, że to prawda  I w ramach obrony pozostają mu tylko tak żałosne chwyty, jak wyzywanie od komunistów. Cytuj: Oj chlopie masz i to nie tylko do tego amatorski komuszku Aha, tak, komuszku, co jeszcze, może satanisto, zboczeńcu, pedofilu etc.? A może po prostu "żydzie i masonie"?
|
Pn maja 31, 2010 12:51 |
|
 |
pitong
|
wystarczy komuszku, sama esencja:P
|
Pn maja 31, 2010 13:32 |
|
 |
Witold
|
A coś na temat, odnieść się, bronić swoich wypocin, to nie łaska, jak zwykle. Bezsensowne wyzywanie od komuchów to wszystko czego uczą na NewWorldOrder.pl? Kolejny przykład twojego "samodzielnego myślenia". Kiedy przychodzi co do czego nie potrafisz nawet odnieść się do tego co napisałem, tylko albo dalej bełkoczesz dokładnie to samo co przedtem, albo po prostu wyzywasz od komuchów i sprawa załatwiona. "Samodzielne myślenie" i jaka "samodzielnie przemyślana" argumentacja. Powinienem cię też zapytać na jakiej podstawie uważasz mnie za komunistę, ale po pierwsze, to by znaczyło że traktuje cię poważnie, po drugie mam szczere wątpliwości, czy w ogóle wiesz co to znaczy "komunista" i napisałeś to po prostu w ramach głupawego trollingu, zatem nie zapytam 
|
Pn maja 31, 2010 14:50 |
|
 |
Spragniony
|
Panowie, spokojnie. co do olechowskiego też mnie trochę dziwi, że tak mało udziela się w tych wyborach. na listach bilderberg figuruje więc nie wiem czemu bardziej nie walczy. chociaż dla nas to akurat dobrze, po co nam kolejny socjalista w tym kraju. co do sondaży to jednak cos faktycznie jest na rzeczy, bo korwin ma dosc duzo glosow i to nie w jednym czy dwoch, ale w bardoz wielu sondazach. te w tv służa do manipulacji i tu za bardzo nie ma co dyskutować. z drugiej strony, żeby kierować się sondażami przy wyborze to trzeba być trochę "dziwnym". zresztą pokażą wybory. pitongu, Witold ma rację, że przesadzasz z tymi swoimi ideami itp. później się dziwić, że jak się z kimś chce normalnie porozmawiać na temat powiązany z teoriami spiskowymi to kojarzy mnie z tego typu oszołomami. 
|
Pn maja 31, 2010 15:24 |
|
 |
Daniel86
|
pitong, jeśli ktoś ma takie samo zdanie, co Ty, to wg Ciebie myśli samodzielnie, ale jeśli ma inne zdanie, to wg Ciebie nie myśli samodzielnie. Czyż nie? Widzę, że wziąłeś mnie za wierzącego w teorie spiskowe, ale w nie nie wierzę. Założyłem ten wątek, by się upewnić i by zobaczyć, czy są ludzie wierzący w NWO. Daniel86 napisał(a): My może nie myślimy samodzielnie, ale Ty też. Różnimy się tylko źródłem informacji, bo niby skąd mamy wiedzieć. Twórcy teorii spiskowych też czerpią swoje informacje z z mediów tylko, że oni interpretują je na swój sposób, puszczają do internetu, a potem każdy coś zmienia lub dodaje od siebie i postoje nowa teoria spiskowa na tej samej zasadzie, co plotki.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że media nie o wszystkim nam mówią i że zdarzy się im jakaś manipulacja od czasu do czasu, ale żeby odrazu oznaczało to spiski na skale globalną, to w to nie wierzę. pitong, zdaje się, że chyba przeoczyłeś ten fragment mojej wypowiedzi. Co do uciętych wypowiedzi kandydatów na prezydenta. W głównych kanałach TVP (TVP 1 i TVP 2) nie za bardzo mają czas puszczać całe wypowiedzi i przemówienia, więc puszczają je prawdopodobnie w TVP Info. Oznacza to, że to żaden spisek. No chyba, że jest to spisek PiS-u, gdyż TVP jest propisowskie. A tak przy okazji. Co sądzisz o Jarosławie Kaczyńskim i PiS-ie? Czy J. Kaczyński i PiS też są uwikłani w jakieś spiski Twoim zdaniem?
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
|
Śr cze 02, 2010 9:16 |
|
 |
mariusz1519
|
Myślę że to jest dobra legenda... jednak patrząc na wydarzenia który miały miejsca w historii można miec wątpliwości. Z tego co wiadomo to na słynnym soborze w Watykanie duży udział odegrała masoneria, patrząc na dzisiejsze czasy i Kościół czasami odnoszę wrażenie że im się udało 
|
Śr cze 02, 2010 19:47 |
|
 |
pitong
|
PiS to zaden spisek ale jak tez i PO, totalnie populistyczna partia i przyjmowanie takiej pozy, by jak najwiecej ludzi do siebie przekonac. Zwyczajni, moze nie zlodzieje, ale darmozjady i pasozyty tzn nic dobrego dla Polski nie zrobia, a jeszcze nas w Unie wpakowali, raktyfikowali traktat i teraz jak najszybciej chca to cale zapchlone euro:P A JKM zawsze glosil swoje poglady, bez wzgledu na poparcie czy raczej dotychczas na jego brak, nie zmienial co chwile zdania jak inni. Wazna jest tresc a nie forma, ladne "opakowanie" jak w przypadku kandydatow glownych partii w Polsce. Ale sie ciesze, bo w przeciwienstwie do wielu innych panstw, mamy kogos kto moglby nam przewodzic i uczynic z nas potege i dostatnie panstwo, a to, ze ludzie tego nie chca to ich wina. Ja bede mial czyste sumienie bo mam zamiar oddac na niego glos, a reszta to juz ich sprawa, co z nim zrobia:P A co do watku NWO to moze zbytnio chcialem przekonac, zbyt "na sile" i sorki, ale witoldowi sie udalo, bo mnie wyprowadzil z rownowagi. Ale to juz sie nie powtorzy;) [koles, ktory mowi ze w nic nie wierzy jest zaklamanym ideologicznym ateista, a to juz jest religia wiec jednym slowem to jest hipokryzja:P] Daniel86, jestes widac czlowiekiem, ktory jednak poszukuje prawdy a nie obstaje na tym, co inni mowia, bo masz jednak watpliwosci i stad ten temat. Powodzenia w poszukiwaniach:D ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) [swoja droga ja tez szukam;) ]
|
Śr cze 02, 2010 23:10 |
|
 |
Witold
|
Dlaczego ludzie umysłowo zaburzeni i zwyczajnie głupi mają takie same prawa do wypowiadania się publicznie jak wszyscy inni? To wcale nie jest pozytywne, dobre ani sprawiedliwe  Żeby chociaż gadali coś na temat. Ale oni tylko bełkocą i bełkocą za każdym razem dokładnie to samo. Ani myślą powiedzieć coś z sensem, odnieść się do czegokolwiek, tylko jedna litania, w której jedynym argumentem jest nazwanie adwersarza "zakłamanym ideologicznie komunistą".
|
Śr cze 02, 2010 23:23 |
|
 |
Daniel86
|
Witold napisał(a): Dlaczego ludzie umysłowo zaburzeni i zwyczajnie głupi mają takie same prawa do wypowiadania się publicznie jak wszyscy inni? To wcale nie jest pozytywne, dobre ani sprawiedliwe  A kto miałby decydować o tym, kto ma być uznany za chorego psychicznie, a kto nie, Ty? Równie dobrze i Ciebie ktoś mógłby uznać za chorego psychicznie i zabronić Ci głoszenia swoich poglądów. Ja jako liberał ciszę się, że chociaż w internecie można wyrażać swoje poglądy i to pomimo tego, że w internecie wypowiadają się też ludzie, z którymi totalnie się nie zgadzam, bo wiem, że wolność słowa to też prawo do nie słuchania i nie czytania. Witold, więcej tolerancji wobec poglądów pitonga. Ja też im nie przyznaję racji, ale rozumiem, że można w to wierzyć, że nigdy nie będziemy mieć 100% pewności (on też) i że każdy pogląd jest na czymś oparty.
|
Cz cze 03, 2010 9:55 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: A kto miałby decydować o tym, kto ma być uznany za chorego psychicznie, a kto nie, Ty? No a kto jak nie ja, czołowy ŻydoMasonoAteistoSatanista chcący przejąć panowanie nad światem? Logiczne chyba, że ja!  Ja tylko wyrażam swoje zażenowanie poziomem, jaki niektórzy ze sobą reprezentują. Wypowiedzi pitonga trzymają poziom tak gdzieś komentarzy na onecie. Nie żebym twierdził, że moje są oxfordzkie, ale litości... wypociny pitonga to już jest kompletna żenada. Cytuj: Witold, więcej tolerancji wobec poglądów pitonga. Kłopot w tym, że nie zauważyłem, żeby on w ogóle posiadał jakieś poglądy 
|
Cz cze 03, 2010 12:09 |
|
|
|