Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Autor |
Wiadomość |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
 Re: Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Sorry za off-top Liebermanowi chodziło o wymianę terytorium: część Galilei, wzgórza Golan, część Negebu za tereny na ZBJ, na których powstały osiedla żydowskie. http://www.rp.pl/artykul/242884,506792_ ... riami.htmlPomysł nie doczeka się realizacji. Z jednej strony osadnicy kupili za własne pieniądze te ziemie, będące de iure częścią Jordanii pod okupacją Izraela (stąd też dramatyczne sceny walki Żydów z Żydami podczas burzenia domów na ZBJ), z drugiej presja USA i sprzeciw Palestyńczyków do oddawania ziemii (na której i tak nie mieszkają, której nie zrekultywowaliby gdyby nie Izraelici), co prawda Palestyńczycy część tych ziem opuścili w obawie przed izraelska armią, część nie była wcześniej zasiedlona. Czy Izrael miałby być jedynym demokratycznym państwem na Bliskim Wschodzie (nie licząc Turcji)? Mój znajomy studiuje w Polsce, ma tu krewnych; czy analogicznie każdy Polak katolik krytykując Radio Maryja w ukrycia popiera Rydzyka i słucha RM? Nie wiem czy to już było: http://pl.wikipedia.org/wiki/Aisza ostatnia żona M. poślubiona w wieku 6 lat, małżeństwo skonsumowane w wieku 9 (sic!) lat. http://www.muslimmarriagesite.com/Cytuj: Welcome to the Muslim Marriage Site. This service is intended for muslim men and single women to make acquaintance for the sole purpose of marriage and not for dating or friendship. Islam does not allow any intimate relationship between the genders outside of marriage W porównaniu z tym chrześcijańskie portale są zbyt rozwiązłe.
So lip 17, 2010 23:54 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Teresse jak nic jest oficerem Mosadu i to wysokiego szczebla!  Przeciez ta kobieta zna lepiej islam od S.Rushdiego. Myslalem, ze kozak jestem, duzo wiem, bo mam z muzulmanami do czynienia na co dzien! W jej postach wylapuje jeden plus religii Mahometa. Do tej pory usilnie chcialem zostac lokajem w domu H.Hefnera, a moze by sprobowac tego islamu? Pociagnac tak chociaz do trzeciej zony, a pozniej "wyjsc po papierosy" i nie wrocic! Tyle kobiet wokol siebie, to przeciez lepiej jak za studenta!  Teresse jest oficerem Mosadu do spraw propagandy. Ona nie da dobrego przykladu z Turcji. Arabia Saudyjska, Dubai, o to tak, to jak najbardziej. Wiemy wiec jak straszna religia jest islam. Wypada czekac, az sie wszyscy tam pozjadaja. Pewno niebawem. Wsrod moich kolegow Polska uchodzi za kraj 100% katolicki. Umocnie ich w tym przekonaniu wypowiedzia à la pulkownik Teresse. Powiem, ze w Polsce przyjetym zwyczajem antypowodziowym jest wystawianie Swietego Obrazu i to wlasciwie starcza, bo nic innego sie nie robi ze wzgledu na brak czasu spowodowany pielgrzymkami, swieceniami i budowa krzyzy. Pewnie zadziwie tym prostym, a jakze skutecznym zwalczaniem klesk, wyplywajacym z nauki KrK. Zeby mi tylko po pensji nie polecieli po zastanowieniu. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lip 18, 2010 12:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zoll napisał(a): Czy Izrael miałby być jedynym demokratycznym państwem na Bliskim Wschodzie (nie licząc Turcji)? Mój znajomy studiuje w Polsce, ma tu krewnych; czy analogicznie każdy Polak katolik krytykując Radio Maryja w ukrycia popiera Rydzyka i słucha RM? Nie wiem czy to już było: http://pl.wikipedia.org/wiki/Aisza ostatnia żona M. poślubiona w wieku 6 lat, małżeństwo skonsumowane w wieku 9 (sic!) lat. Demokracja jako idea traci znaczenie gdy chodzi o bezpieczeństwo ludzi. Jeśli Jordania czy kraje Maghrebu mają byc demokracjami a la Strefa Gazy to ja wolę je jako państwa autorytarne. Nie- ponieważ kłamstwo jest u nas inaczej postrzegane.Tam cel uświęca środki- tzn. dla obrony islamu, pogodzenia przyjaciół czy małżeństwa można kłamać. Ponownie, nie chce tego wartościować, ale warto o tym wiedzieć. Co do Aiszy- to lepiej w ten temat nie wchodzić jeśli dyskutujesz o islamie chyba ze znasz arabski bo zaraz zaczną ci udowadniać że miała 16 lat i faktycznie jakieś tradycje o mniejszym znaczeniu na to wskazują- tzn. nie bezpośrednio ale pośrednio. Nie była ostatnią żoną tylko drugą albo trzecią- zależy jak liczymy. Faktem jest, ze ile by lat nie miała w rzeczywistości- to konsekwencje tego małżeństwa ponoszą muzułmanki do dzisiaj bo przyjmuje się, że: 1. miała 9 lat 2. jej ojciec Abu Bakr nie pytał jej o zgodę Dural napisał(a): Tyle kobiet wokol siebie, to przeciez lepiej jak za studenta! j To prawda, że w islamie mozna miec legalnie dowolną liczbę kobiet. Cztery na raz- ale dzięki maszynie talaq mozna miec dziesiątki kobiet jako żony. Plus jeszcze niewolnice zdobyte podczas jihadu- liczba nieograniczona. Dural napisał(a): Teresse jak nic jest oficerem Mosadu i to wysokiego szczebla! Jeszcze co do naszej dyskusji o AS indeks wolności ekonomicznej sporządzony przed Heritage Foundation- As przez Polską 
|
N lip 18, 2010 14:09 |
|
|
|
 |
Zoll
|
W krajach muzułmańskich apostatów i ateistów się zabija. Tolerancja katolicka >tolerancja muzułmańska. Cytuj: Teresse jest oficerem Mosadu do spraw propagandy. Dural pracuje dla wywiadu Iranu, jego zadaniem jest dyskredytowanie wypowiedzi Teresse na forum  Dubai, hm, mówisz o tej finansowej klapie? Moralność muzułmańska jest różnie pojmowana przez muzułmanów (wszystko zależy od punktu siedzenia). Islam nie jest monolitem, są różne jego prądy (mniej lub bardziej otwarte). Muzułmanie inaczej zachowują się u siebie, inaczej "w gości"; wiele zależy także od ich usposobienia. Nie pamiętam czy Koran, czy hadisy, przytaczają słowa Proroka: "nie będziesz miał przyjaciół wśród niewiernych". W Polsce, na szczęście, nikt nie wyznacza nagrody za głowę satyryka, który dowcipkuje sobie ze świętych albo z Boga. Może zapłaci zadośćuczynienie po rozprawie w sądzie za obrazę czyichś uczuć religijnych, ale głowa mu nie spadnie.
N lip 18, 2010 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
5:51 O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan; oni są przyjaciółmi jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest spośród nich. Zaprawdę, Bóg nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych!
Jeśli to Koran, to mówi Allah, choć w niektórych miejscach trudno utrzymać tą wersję. Możliwe ze Prorok tez to powiedział ale teraz nie pamiętam.
|
N lip 18, 2010 14:18 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: biedronka25 napisał(a): Cytuj: Dawno temu jeden twierdził, ze się we mnie zakochał i wiesz co -święto, święto- oszukał mnie, że w jego kraju kobiety same decydują czy chodzą w burkach. oj..dlaczego o cie oszukal? moze w tym twoj problem nie lubisz islamu bo sie zawiodlas na jego wyznawcy gdybys sie zawiodla na zydzie twierdzilabys ze judaizm jest zly? I kto powie, że edukowanie ludzi nt. islamu nie jest frustrujące? Terese ty mnie nie musisz edukowac na temat islamu czytam bloga muzulmanki.pl bo tam mozna dowiedziec sie jaki naprawde jest islam z samego zrodla od nich samych i to co ty wypisujesz na temat islamu to czysta propaganada tak samo jak wszyscy ksieza to pedofile i materialisci
|
N lip 18, 2010 19:57 |
|
 |
ashkel86
|
A mnie zastanawia co skłania kobiety do wiary Islamskiej. Mężczyzna ma w raju dostać ponoć ze 72 hurysy. A kobieta ? Nie wiem czy analogiczna perspektywa zaspakajania 72 facetów wydaje się być kusząca  . Chociaż no właśnie jaka jest nagroda dla kobiet ? Wie ktoś ?
|
N lip 18, 2010 20:10 |
|
 |
Zoll
|
Skoro można wybierać płci, to czy bojownik homoseksualista może dostać w raju 72 prawiczków? Oddał życie w imię Allaha, coś mu się należy :rolling eyes: Co jeżeli w imię Allaha zginie zoofil, czy w raju będzie na niego czekać 72 dromadery? Czy można wybierać wiek tych dziewic? (taka opcja dla zasłużonych islamowi gerontofilów i pedofilów).
N lip 18, 2010 22:03 |
|
 |
biedronka25
|
zoll przestan wypisywac glupoty najwiecej pisza ci ktorzy najmniej wiedza ...pomijam Tersse , ona wie duzo
|
N lip 18, 2010 22:22 |
|
 |
Zoll
|
myślisz, że goście, o których napisałem życzyliby sobie w raju czegoś innego? Myślisz, że wsród talibów na pewno nie ma takich typów? Islam to religia, która obiecuje wiernym zażywanie uciech cielesnych po śmierci. Chrześcijaństwo o tym nie wspomina. Skoro Koran wspomina o takich szczegółach jak ilość dziewic w raju, to może tradycja wypowie się odnośnie innych cech swoistej nagrody dobrego muzułmanina. Jeśli uciechy cielesne, to jakiego rodzaju? Nie wiem, stąd moje dociekania; zakażesz mi stawiać niewygodnych dla Ciebie pytań?
N lip 18, 2010 22:30 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
Uogólnienie, myślący i wykształceni nie boją się (z reguły się nie boją)
|
N lip 18, 2010 23:55 |
|
 |
Zoll
|
Monteclarus: wreszcie piszesz do rzeczy, poza jednym; może lepiej nie uogólniaj 
Pn lip 19, 2010 0:50 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
temat celniku jest uogólniniem, a odchodzac od meritum nie czepiaj się.
|
Pn lip 19, 2010 7:24 |
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: Islam to religia, która obiecuje wiernym zażywanie uciech cielesnych po śmierci. nie mozna tak uogulniac islamu islam to religia naszych przodkow Abrahama Mojzesza...a cie bie obchodza talibowie? to tak jakbym chciala poznac katolicyzm przez pryzmat ksiezy pedofili a wiemy ze to nie prawda owszem fanatycy w kazdej religi sie zdarzaja.... ale najwazniejsze jest sedno...jak ta religia wielbi Boga, co o nim mowi..itd,itd
|
Pn lip 19, 2010 9:30 |
|
 |
Witold
|
biedronka25 napisał(a): islam to religia naszych przodkow Abrahama Mojzesza... Mojżesz był muzułmaninem, to coś nowego... Zawsze mi się zdawało, że Islam powstał w VII wieku za życia niejakiego Mahometa, to jest jakieś półtora tysiąca lat po Mojżeszu...
|
Pn lip 19, 2010 9:36 |
|
|
|