Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 20:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
 Tak to widzę. 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Tak to widzę.
@Shamanka

Czekam na Twoją kontrargumentację w Twoim temacie o reinkarnacji

viewtopic.php?f=51&t=25888&p=540848#p540848

Cz sie 12, 2010 15:08
czasowo zablokowany

sądzę że jerzyjerzy2 ma dużo racji w tym że jeżeli zawołasz o pomoc Boga to Ci pomoże
Nie wiadomo czy jesteś opętany w jakimkolwiek stopniu stwierdzając to na podstawie króciutkiego tekstu.
Myślałeś żeby zjeśc pająka ptaka (żywego) albo po prostu wypić krew ?? wystarczy że o tym myslałeś, no to jest opetany
Idź do psychologa, egzorcysty ale jeżeli on da Ci modlitwe którą masz odmówic i to jest wdł. tego ks. egzorcyzm to powinienes szukać gdzie indziej egzorcyzmów.
Nie ma dowodów na to że reinkarnacja, Bóg (Jestem katolikiem) demony istnieją czy tez nie, bo mówimy ,, jestem wierzący'' a nie twierdzący.
WIARA TO NIE WIEDZA

Cz sie 12, 2010 19:54
zbanowany na stałe

gregx09 napisał(a):
demony istnieją czy tez nie, bo mówimy ,, jestem wierzący'' a nie twierdzący.
WIARA TO NIE WIEDZA

No to jestem wiedzącym. A komu więcej dano od tego więcej będzie się wymagać i zamierzam sprostać.

Pt sie 13, 2010 7:03
A ja jestem wiedząca i wierząca. :)
Ale amsz rację jerzy, że im większa wiedza tym większa odpowiedzialność. też zamierzam sprostać :)

Pt sie 13, 2010 7:20
zbanowany na stałe

Proszę cię sprawdź duchy modlitwą do prawdziwego Boga bo duchy są potężniejsze od ciebie i tylko Bóg im sprosta. Moje pierwsze modlitwy nie były do JHWH tylko "Boże jeśli istniejesz". Jezus jest oczywiście pośrednikiem i jemu Bóg powierzył chwałę władzę i panowanie (księga Daniela wizja Boga i dni ostatecznych) ale to już osobny temat i nie od tego zaczynałem.

Pt sie 13, 2010 8:26
A po co ja mam sprawdzać duchy? Nie rozumiem. Pzrecież one tu są za sprawą Boga i z jego woli. To opiekunowie miejsc, roślin i drzew. Myślisz, ze tylko człowiek ma duszę? Ja akurat wiem, ze animizm to nie tylko wiara. Wszystko ma swoja duszę. Czemu wiec mam te dusze sprawdzać? Nie wchodzimy sobie w drogę, zresztą one są tez po to by pomagać. Wiesz jak sie miło zniera grzyby czy owoce leśne, jeśli duch Cię ostrzega czy opiekuje się trujacym czy nie grzybem?
Ludzie kiedys byli blizej zwiazani z Matką Naturą, teraz odsuwaja się od niej i ja niszczą, Ona ma dosć i duchy maja dosć, zsyłą kataklizmy jak powodzie czy inne. I bedzie tego wiecej, bo kto wytrzyma takie traktowanie, jak ludzie traktują ziemie?
A dostali ja pod opiekę od Boga, nie szanuja siebie, nie szanuja ziemi tym samym nie szanuja Boga. Tylko duzo gadają o tym jaki on jest prawdziwy, kłócą się które z jego imion i która z form wyznawania go jest lepsza, a zabijają jego dziala.
Hipokryzja a nie wiara.

Wybaczcie, ze mnie emocje poniosły

Pt sie 13, 2010 9:01
zbanowany na stałe

Shamanka napisał(a):
A po co ja mam sprawdzać duchy?

Aby się nie dać oszukać. @Shamanko wybacz ale nawet Boga sprawdzałem a co dopiero duchy.
Jeśli tak wszystkiemu wierzysz to aż dziw że jeszcze żyjesz. Ja miałem to szczęście w nieszczęściu przez pedofila w dzieciństwie nauczyłem się, że nie wszyscy którzy są dla ciebie mili i dobrzy i okazują ci zainteresowanie chcą dla ciebie dobra twojego a nie tylko zaspokojenie swoich celów.
Już nie piszę "przemyśl to" bo wątpię czy w ogóle cokolwiek sobie przemyślałaś skoro piszesz "po co ?".

Pt sie 13, 2010 10:36
jerzy pewnie i tak moderacja zaraz zamknie nam temat, bo niewygodny dla niech i nie katolicki. Nie sprawdzam duchów, jeśli wiem kim są. Duch drzewa jest duchem drzewa i tyle, Duch lasu bywa groźny jeśli ten las sie niszczy, duch strumienia opiekuje się strumieniem. Nie musze sprawdzać takich duchów. Boga tym bardziej nie. Co do innych istot np aniołów czy bytów, które czasem zawędruja w poblize mnie to owszem mam coś co sprawdza czy są dobre czy złe i to się zawsze sprawdza.
Pozdrawiam i kończe do niczego nie prowadzącą dyskusję. Fajnie ze znalazłęs swoja drogę i swoja prawe, ja znalazłam swoja. Szanujmy się i dajmy sobie spokój z jałową dyskusją.

Pt sie 13, 2010 12:39

Skoro mowa o duchach. Chce przeprowadzic seans spirytystyczny. Ile potrzebuje do tego osob? Dom w gorach na wsi, gdzie zmarł moj dziadek bedzie dobry? Wiecie cos na ten temat?

Pt sie 13, 2010 23:58
zbanowany na stałe

Nie wiem jak to powiedzieć: bez Boga wywołać możesz tylko diabła. Bóg w Piśmie Św potępia wywoływanie duchów dlatego bardziej prawdopodobne będzie, że spotkasz diabła. Spotkałem w swoim życiu ducha wujka ale w dzień modliłem się do Boga abym mógł go zobaczyć jeśli się nie przestraszę aby bardziej uwierzyć a w nocy zobaczyłem słup białego słabego światła i się prawie zesrałem ze strachu i tyle. Każde wywoływanie duchów jako seans spirytystyczny przyciąga demony gdyż okazujemy nieposłuszeństwo prorokom, którzy od ST przestrzegają przed tym.

So sie 14, 2010 7:27
Zmor napisał(a):
Skoro mowa o duchach. Chce przeprowadzic seans spirytystyczny. Ile potrzebuje do tego osob? Dom w gorach na wsi, gdzie zmarł moj dziadek bedzie dobry? Wiecie cos na ten temat?

Nie robi sie tego. Wywoływanie duchów jest nieetyczne. Poza tym nigdy nie przychodzą te włąściwe. Jeśli Twój dziadek zmarł to masz 99% szans na to, że przywołasz inny byt, nie dziadka. A 1% na to, że przywołasz duszę zywej osoby, bo jeśli dziadek juz inkarnował w kolejne wcielenie to mozesz komuś wyrzadzić wielka krzywdę a i tak niczego nie zyskasz.

Poza tym duchy natury i duchy śmierci bardzo nie lubią takich zabaw w spirytzm. Jeśli jednak chcesz mieć w życiu pzresrane, mówiac brzydko to życzę miłej zabawy. W szpiatalach psychiatrycznych jest sporo wolnych miejsc. I nie licz, że jak tam trafisz to Ci egzorcyste wezwą. Zresztą z nie kazdym duchem czy bytem egzorcysta sobie poradzi.

So sie 14, 2010 8:00
zbanowana na stałe

Nie jesteś wcale tak bardzo daleko od Prawdy jak wielu na tym forum sądzi. Ale masz po prostu złe fundamenty Szamanko. Jednym z nich jest `z uporem maniaka` mowa o reinkarnacji , która że jest fikcją i Ci już to udowodniłem;

viewtopic.php?f=51&t=25888&start=30

Natomiast masz pewną wiedzę, która miesza się z fantazją (innych osób).

Moim zadaniem jest tylko Nakierować Cię na `Właściwy Tor`.

np. kule to też jest fikcja poddawana przez demona.

So sie 14, 2010 10:20
Twoje argumenty obaliłam w tym poscie:

Cytuj:
Logicznie, masz Boga, wysyłą na ziemie dwoje ludzi i obdarza ich duszą. Potem rodzą im się dzieci i Bóg też obdarza ich duszami i tych dusz już mamy więcej, one inkarnując wchodzą w kolejen nowo powstajace ciałą lub schodza na ziemie nowe dusze. Nie jest tez tak, ze dusza po śmierci od razu wciela sie w jakieś ciało czasem trwa dość długo w świecie duchowym.

Czy to jest takie trudne. I sorki ale nie wierze ze pochodzimy od jednego faceta i jednej kobiety. Wszak Bóg zakazłą zwiazków kazirodczych a ludzkosć musiałąby powstać z braci i sióstr tej pierwszej pary. A to juz grożą konsekwencje chowu wsobnego.

Nie pzrekonasz mnie i anaewt nie próbuj mnie nawracać, bo ja juz mam swoja Prawdę i innej mi nie tzreba.

So sie 14, 2010 10:36

Shamanka napisał(a):

Nie pzrekonasz mnie i anaewt nie próbuj mnie nawracać, bo ja juz mam swoja Prawdę i innej mi nie tzreba.

Mozesz to rozwinac?

So sie 14, 2010 10:45
zbanowana na stałe

Przepraszam ale wywołujesz offtop

Czuję się w obowiązku odpowiedzieć byś nie żyła w fikcji reinkarnacji

ale możemy udowodnić w sposób oczywisty, że nie istniejesz szamanko kilka tysięcy lat, gdyż ok 15 tys lat temu Pielgrzymowali na ziemi tylko Adam i Ewa - nasi pierwsi rodzice i brakowałoby ciał na wiele miliardów Dusz, więc teoria Twoja szamanko jest nielogiczna i nie jest żadną wiedzą, a wiarą bez podstaw merytoryczznych

Po prostu odwróć czas masz wiele miliardów Dusz i tylko w interwale jednego pokolenia nie mają się one gdzie zmieścić w ciałach. Dlatego demon podpowiada takim osobom by nie wierzyły w Jednych Rodziców ludzkości -Adama i Ewę.

Ale to także jest banalne do udowodnienia na bazie Statystyki, Archeologii i kodu DNA

I powiem Ci wiecej , że fundamenty związane z Pielgżymką na ziemi odblokują Ci logiczne pojmowanie Świata.

Także `kule` Ci to blokują, mimo że jak piszę posiadasz pewną wiedzę w pewnych obszarach wiekszą niż przeciętna forum.

Ostatnio edytowano So sie 14, 2010 11:06 przez frater, łącznie edytowano 3 razy

So sie 14, 2010 10:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona