Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 1:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Co ludzie robią w niebie 
Autor Wiadomość

Post Re: Co ludzie robią w niebie
DrzewoMalinowe napisał(a):
co ludzie robią w niebie

siedzą i jedzą kiełbasę

czy nie ma tam już cierpienia

nie ma, ponieważ dobra kiełbasa uśmierza wszelkie cierpienie

czy człowiek tam trwa w jakiejś w ekstazie zawieszony w przestrzeni czy się porusza

oczywiście; jedzenie kiełbasy zawsze wywołuje ekstazę, tylko nie zawsze jesteśmy w pełni otwarci

zawieszony w przestrzeni czy się porusza

jest nad-obecny w nad-przestrzeni, ale porusza żuchwą i trawi

:D

mam nadzieję, że żarcik nikogo nie zgorszył :lol:

Pt maja 11, 2012 12:49
Aditu napisał(a):
Alpert, jesteś niemożliwy :D Pewnie jako osoba wierząca powinnam się obruszać czy coś, ale czytając Twoje posty zawsze się śmieję :D:D:D

Nie powinnaś, spokojna głowa, jego żarty są z gatunku tych, co nie obrażają,
raczej wprowadzają fajny dystans ;-)

Pt maja 11, 2012 12:57

Aditu napisał(a):
peculiar napisał(a):
Nie sądzę żeby tam było weselej,ale jest jeden plus!Nie będziesz narzekać na brak towarzystwa!

Może się spotkamy zatem :P

Bardzo prawdopodobne!Nie wiem jak ty, ale ja prawie na 100% mogę potwierdzić swoją obecność!Jak by co to się jakoś znajdziemy!

Pt maja 11, 2012 21:30

Spoko ;) Będę trzymać kartkę z napisem "Peculiar" :D

Pt maja 11, 2012 21:32

A jak kartka spłonie?

Pt maja 11, 2012 21:39

ja bym chciał do nieba, nie jest nudno bo przebywamy z jezusem i bogiem i oglądamy ich twarzą w twarz, no i pozatym przecież zobaczymy się z naszymi przodkami z rodziny

Pt maja 11, 2012 22:02

Chcieć,to ja też chce! Ikar chciał lecieć jak najwyżej,jak to się skończyło,to wszyscy wiemy!

Pt maja 11, 2012 22:11

Cytuj:
ja bym chciał do nieba, nie jest nudno bo przebywamy z jezusem i bogiem i oglądamy ich twarzą w twarz, no i pozatym przecież zobaczymy się z naszymi przodkami z rodziny

Oby nie z tymi z naszych prapoczątków :-D

Pt maja 11, 2012 22:13
Aditu napisał(a):
Edit: hmmm, a Ty jesteś tym samym Alpertem?:P :D

Tak to ja, ten sam :D
Dzisiaj, nie wiedzieć czemu nie mogłem się zalogować.
Myślę sobie zbanowali mnie, ale wczesniej dostałbym jakieś ostrzeżenia czy coś. A tu nic, ani jedengo.

Kris65 napisał(a):
Oby nie z tymi z naszych prapoczątków :-D

Spokojnie, spokojnie.
Co prawda oni tez tam będą, ale w takim niebiańskim odpowiedniku ogrodu zoologicznego, dokąd w przerwie miedzy modlitwami można sobie wyskoczyć i przy dzwiękach harfy je sobie poogladać

Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 23:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt maja 11, 2012 22:51

@Mariel: to dobrze, bo i tak nie dałabym rady :D
@ peculiar: to będę śpiewać "Highway to hell" :D
@alpert: mnie czasami też nie chce zalogować, ale jestem uparta i wreszcie mnie wpuszcza :D

Pt maja 11, 2012 23:03

To tak jakby bliźniaki w brzuchu mamy rozmawiały ze sobą otym jak to jest po urodzeniu

So maja 12, 2012 20:05
@ mareta

Albo niewidomi od urodzenia o tym, co to jest kolor.

N maja 13, 2012 12:31

-Vi- napisał(a):
alpert napisał(a):
Dobrze, że mi powiedziałaś.
Bo ja w zasadzie dobry człowiek jestem.
Juz się bałem, że tam trafię.

Ja też się tam nie wybieram. Tam strasznie nudno musi być i towarzystwo kompletnie nie w moich klimatach ;)
Ale mnie raczej nie grozi, że mnie tam wezmą. Człowiek co prawda też chyba ze mnie nie najgorszy, ale katolik to ze mnie żaden :no:

wiecie że jak czytam cos takiego, jestem czasem przerażona? Gdzieś przeczytałam dawno że do piekła trafiają tylko ludzie którzy chcą tam trafić, którzy do konca, do ostatniej chwili mówią Bogu "nie". O tej ostatniej, dawanej każdemu szansie bardzo ciekawie choć pewnie nie do końca teologicznie pisał C.S Lewis w ksiażce "Rozwód ostateczny". Ma on też niezwykłe wizje Nieba:) Ale pamiętam zawsze słowa chyba któregoś z dzieci fatimskich że gdyby nie to, że Matka Boska obiecała im że nie trafią do piekła które im pokazała, umarłyby ze strachu.
Lewis pisząc o Niebie daje do zrozumienia, że tak naparwdę nie jest to dla nas obce miejsce. Tak samo jak jego bohater "Listów" umierając widzi nagle Anioły i uświadamia sobie że przecież ich zna, że miał poczucie ich obecności tylko nie do końca sobie z tego zdawał sprawę, tak Niebo Lewisa jakąś swoję cząstkę , jakiś okruch w nas pozostawia zanim tam trafimy. Ale są w życiu takie chwile kiedy człowiek doświadcza wielkiego piękna, wielkiego spokoju, takiej czystej, niczym niezmąconej radości, calkiem bezinteresownej miłości- to są w moim odczuciu okruchy Nieba w nas.
MOże kiedy się tam znajdziemy, rozpoznamy w sobie to miejsce, to uczucie którego cień gdzieś tam nosiliśmy w sobie?

N maja 13, 2012 19:54
kropeczka_ns napisał(a):
wiecie że jak czytam cos takiego, jestem czasem przerażona? Gdzieś przeczytałam dawno że do piekła trafiają tylko ludzie którzy chcą tam trafić, którzy do konca, do ostatniej chwili mówią Bogu "nie". O tej ostatniej, dawanej każdemu szansie bardzo ciekawie choć pewnie nie do końca teologicznie pisał C.S Lewis w ksiażce "Rozwód ostateczny". Ma on też niezwykłe wizje Nieba:) Ale pamiętam zawsze słowa chyba któregoś z dzieci fatimskich że gdyby nie to, że Matka Boska obiecała im że nie trafią do piekła które im pokazała, umarłyby ze strachu.
Lewis pisząc o Niebie daje do zrozumienia, że tak naparwdę nie jest to dla nas obce miejsce. Tak samo jak jego bohater "Listów" umierając widzi nagle Anioły i uświadamia sobie że przecież ich zna, że miał poczucie ich obecności tylko nie do końca sobie z tego zdawał sprawę, tak Niebo Lewisa jakąś swoję cząstkę , jakiś okruch w nas pozostawia zanim tam trafimy. Ale są w życiu takie chwile kiedy człowiek doświadcza wielkiego piękna, wielkiego spokoju, takiej czystej, niczym niezmąconej radości, calkiem bezinteresownej miłości- to są w moim odczuciu okruchy Nieba w nas.
MOże kiedy się tam znajdziemy, rozpoznamy w sobie to miejsce, to uczucie którego cień gdzieś tam nosiliśmy w sobie?

Ale co Cię przeraża Kropeczko_ns? To że są ludzie (i to wcale nie tak mało), którzy nie podzielają Twojej wiary i nie wierzą w piekło, niebo, anioły, Matkę Boską, i całą resztę?
Czy to że, pomijając powyższe, Wasza wizja nieba dla wielu osób wcale nie przedstawia się atrakcyjnie, a wręcz przeciwnie...?

N maja 13, 2012 21:07

-Vi- napisał(a):
Wasza wizja nieba dla wielu osób wcale nie przedstawia się atrakcyjnie, a wręcz przeciwnie...?

Zadziwiające... wizja z kiełbasą też nie...?! :shock:

Pn maja 14, 2012 16:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona