Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 23:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Nie widzę sensu w wierze 
Autor Wiadomość
Post Re: Nie widzę sensu w wierze
Cytuj:
wiara nic nie daje

to jest przykład mamoniarstwa :D

Pn lip 30, 2012 15:27

Cytuj:
wiara nic nie daje

Tró.
Cytuj:
i nie ma sensu wierzyć.

Not tró.
Cytuj:
dziękuje do widzenia

Zając, a ty mi miałeś coś napisać o Trzeciej Światowej...

Orkiestra!

Pn lip 30, 2012 15:30

Cytuj:
Na wszystko przychodzi odpowiedni czas, jeszcze z placzem bedziesz biec do Boga i prosic zeby ci wybaczyl :)

To nawet jeśli tak zrobie to tylko dlatego ,że nie będe miał innego wyjścia ,bo nie ma żadnej innej alternatywy niestety ,jesteśmy skazani za życia.

Pn lip 30, 2012 15:32

DrzewoMalinowe napisał(a):
Cytuj:
Na wszystko przychodzi odpowiedni czas, jeszcze z placzem bedziesz biec do Boga i prosic zeby ci wybaczyl :)

To nawet jeśli tak zrobie to tylko dlatego ,że nie będe miał innego wyjścia ,bo nie ma żadnej innej alternatywy niestety ,jesteśmy skazani za życia.

Masz racje wlasnie wtedy ludzie zwracaja sie do Boga kiedy jest im ciezko i nie maja juz innego wyjscia, kiedy sa juz na samym dnie, ale Bog jest cierpliwy i ma czas, jesli kogos powolal nie odstapi tylko bedzie czekal :)

Pn lip 30, 2012 15:39

powinno być kilku Bogów ,każdy charakteryzujący się innymi cechami żeby każdy mógł sobie wybrać takiego jaki mu odpowiada.

Pn lip 30, 2012 15:42

powinno być kilku Bogów ,każdy charakteryzujący się innymi cechami żeby każdy mógł sobie wybrać takiego jaki mu odpowiada.

Jak wiemy Bog stworzyl swiat wiec nie przewidzial dla siebie konkurencji :)

Pn lip 30, 2012 15:45

i jestem tym faktem wielce zasmucon ,konkurecja jest zdrowa ,tam samo jak możliwość wyboru jest wskazana ,a tu jest z góry wszystko narzucone ,mało tego ,nie masz nawet prawa się nie zgadzać ,nie masz prawa do niczego jedynie możesz wierzyć.

Pn lip 30, 2012 15:49

i jestem tym faktem wielce zasmucon ,konkurecja jest zdrowa ,tam samo jak możliwość wyboru jest wskazana ,a tu jest z góry wszystko narzucone ,mało tego ,nie masz nawet prawa się nie zgadzać ,nie masz prawa do niczego jedynie możesz wierzyć.

Oczywiscie ze masz prawo rozmawiac z Bogiem i z Nim dyskutowac, Bog nam tego nie zabrania jedynie to Kosciol katolicki wszystkiego zabrania, na pewno nie Bog, On sam nam dal wolna wole i dziesiec przykazan :) wybor nalezy do ciebie :)

Pn lip 30, 2012 15:54

no i co z tej wolnej woli ,to chyba oczywiste ,że jako człowiek każdy ma prawo samostanowić o sobie i to nie jest nic specjalnego z czego powinniśmy się cieszyć ,z resztą gdybym nie miał wolnej woli to nawet nie wiedziałbym że mógłbym ją mieć bo byłbym marionetką ,robotem na pilota więc to nie jest żaden argument bo to się każdemu należy czy się stoi czy się leży.A dziesięć przykazań nawet przestrzeganych rygorystycznie również nie stanowi o czymkolwiek.

Pn lip 30, 2012 16:02

amadeus35 napisał(a):
Acro napisał(a):
Jeśli Ty ze swojej tak - to i moja powinna Ci się spodobać. Ramen! :P

twoja odpowiedz bardzo mi spodobala taka apetyczna, od razu przypomniala mi sie wloska restauracja :) :lol:

Dobre skojarzenie! Często do takich chadzam wielbić Jego Węglowodanowość! :)

Pn lip 30, 2012 19:14

no i co z tej wolnej woli ,to chyba oczywiste ,że jako człowiek każdy ma prawo samostanowić o sobie i to nie jest nic specjalnego z czego powinniśmy się cieszyć ,z resztą gdybym nie miał wolnej woli to nawet nie wiedziałbym że mógłbym ją mieć bo byłbym marionetką ,robotem na pilota więc to nie jest żaden argument bo to się każdemu należy czy się stoi czy się leży.A dziesięć przykazań nawet przestrzeganych rygorystycznie również nie stanowi o czymkolwiek.

Mnie sie wydaje ze jeszcze nie przyszedl twoj czas, dzisiaj masz wiele watpliwosci poniewaz jak mi sie wydaje patrzac na ksiedza co robi myslisz o Bogu jak moze do czegos takiego dopuscic, dzisiaj wydaje sie tobie ze jestes wolnym czlowiekiem ale tylko sie wydaje dlaczego, bo nawet nie wiesz czy dozyjesz nastepnego dnia i tu nawet twoja wola nie pomoze , ale przyjdzie moment ze bedziesz szukal sam Boga nie zadajac zadnych pytan.

Niedawno zdazyla sie dosc ciekawa historia, jeden z multimilionerow byl na spotkaniu a raczej bankiecie , czlowiek w sile wieku 49 lat, duzo opowiadal o swoich planach i spotkaniach w dniu nastepnym, oczywiscie ciagle sie gdzies spieszacy, zawolal swojego kierowce i udali sie szybko na lotnisko gdzie czekal na niego prywatny samolot.
Oczywiscie telefonu nie wypuszczal z reki ...spotkania...spotkania...spotkania.... tylko o jednym zapomnial ze nie ma on niestety kontroli nad swoim zyciem, wsiadl do samolotu i polecial.....
Na drugi dzien prasa poinformowala ze mial miesce wypadek i samolot prywatny rozbil sie w lesie...jak sie okazalo byl to ten wlasnie spieszacy sie multimilioner......
jak myslisz jaka podjal by decyzje gdyby wiedzial ze to bedzie jego ostatni lot ?

Czy ogladales moze film spotkanie?? jesli nie to wrzuce ci linka, obejrzyj polecam...naprawde dobry. :)

Pn lip 30, 2012 20:47

Acro napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Acro napisał(a):
Jeśli Ty ze swojej tak - to i moja powinna Ci się spodobać. Ramen! :P

twoja odpowiedz bardzo mi spodobala taka apetyczna, od razu przypomniala mi sie wloska restauracja :) :lol:

Dobre skojarzenie! Często do takich chadzam wielbić Jego Węglowodanowość! :)

Lubie weglowodany szczegolnie jak przyrzadzaja Wlosi :)

Pn lip 30, 2012 20:49

a ty nie masz żadnych wątpliwości ,świat w którym żyjemy jest na tyle skomplikowany i pojawia się wiele pytań ,na które nie ma odpowiedzi ,wyjeżdżasz od razu z proroczymi wywodami co się wydarzy w moim życiu i oceniasz w ogóle nie odnosząc się do tego co żem napisoł.

Pn lip 30, 2012 22:20

Chwileczkę, kto Cię pozbawia możliwości wyboru? Sam bylem indoktrynowany w dzieciństwie, zmuszany do uczestnictwa w życiu religijnym. W pewnym momencie powiedziałem STOP, podjąłem decyzję o uwolnieniu się spod macek tej organizacji. Jako osoba wierząca masz pełne pole do popisu i mnóstwo kościołów i różnych nurtów religijnych. Nie podoba Ci się Bóg katolicki lub wpływa na Twoje życia nie tak jakbyś tego oczekiwał? Nie ma problemu są inne religie, wg których Bóg uważa w określonych sprawach co innego. Pełen supermarket religii, Bogów, przekonań. Dla każdego coś miłego. Nie musisz cierpieć tkwiąc w katolicyzmie, jeśli do niego nie pasujesz. Sam kieruj swoim życiem i decyduj za siebie. Życie pod dyktando kościoła, zwłaszcza, jeśli sprawia, że ktoś jest nieszczęśliwy to życie w moralnym niewolnictwie.

Pn lip 30, 2012 22:54

Bog jest jeden tylko ze religie potrafia falszowac Jego przekazy, dlatego warto jest i polecam czytanie Pisma Swietego tam jest zawarta cala prawda ktora nam przekazuje Jezus Chrystus, dopiero mozna zobaczyc do czego zdolne sa religie i przeklamania jakie maja w KK :(

Wt lip 31, 2012 11:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona