I jak tu w BOGA nie wierzyć
Autor |
Wiadomość |
olijula
|
 Re: I jak tu w BOGA nie wierzyć
Niektórzy chcieliby pójść na łatwiznę. Nie dać od siebie nic ani wysiłku ani poświęcenia a zgarnąć to co najlepsze. To nie byłoby sprawiedliwe a Pan Bóg jest sprawiedliwy. Jaka to satysfakcja mieć podane wszystko na tacy?
|
Wt gru 10, 2013 18:17 |
|
|
|
 |
ogon__
|
To jest bardzo mądre. Ja nawet rozumiem Boga, który się nie ujawnia. Też bym tak robił, jakbym był Bogiem. Uważam, że to uprzejme z Jego strony, że nie jest natrętny. Jest wręcz skromny, co przystoi prawdziwemu Władcy, bo tylko władcy, których władza jest zagrożona lub po prostu udawana, silą się na pokazy mocy i blichtru. Nie rozumiem więc, czemu ci, co niby tak kochają Boga, robią mu na złość i wbrew jego woli próbują jego istnienie udowodnić. Biedny Bóg się stara podejść po cichutku, od kuchni, żeby nie robić zamieszania, a ci wrzeszczą "EJ, LUDZIE, TO BÓG, PATRZTA, TU JEST, TU!!!". No, ja bym się wkurzył.
|
Śr gru 11, 2013 7:28 |
|
 |
olijula
|
Jeśli Bóg oficjalnie by się ujawnił to już nie jest wiara a wiedza.  A Bóg sprawdza naszą wiarę a nie wiedzę
|
Śr gru 11, 2013 9:14 |
|
|
|
 |
panMK
|
zgadzam się z tobą olijula a to że ogon nie jest BOGIEM to i dobrze bo by co niektórych dobrych ludzi do piekła wysłał ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Śr gru 11, 2013 21:11 |
|
 |
ogon__
|
Ja tam bym nikogo do piekła nie wysłał. No, może do czyśćca w jakichś skrajnych przypadkach, jak tych właśnie paparazzich, którzy żyć nie dadzą i wszystkim Boga pokazują palcem, kiedy z kimś chce prywatnie pogadać przy kawie. Niektórzy wolą dać się zabić, niż się otoczyć przez takich wyznawców.
|
Cz gru 12, 2013 6:59 |
|
|
|
 |
panMK
|
Bo BOGA trzeba wielbić i nie wstydzić się WIARY w NIEGO.W naszym codziennym życiu ,bynajmniej takie jest moje subiektywne odczucie.Ale każdy człowiek jest inny i każdy z nas ma jedyną w swoim rodzaju mentalność.Jednego to drażni a innego cieszy ,tacy już jesteśmy każdy jest KIMŚ ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
Cz gru 12, 2013 8:59 |
|
 |
olijula
|
panieMK trzeba nie wstydzić się wiary ale niestety wielu się jej wstydzi bo w dzisiejszych czasach jak ktoś wierzy i stosuje się do jego przykazań to już nie jest cool, trendy i staje się jakimś odmieńcem bo nie idzie z duchem czasu..... Tak to niestety wygląda 
|
Cz gru 12, 2013 10:38 |
|
 |
11sprawiedliwy
|
A co powiedzieć o ludziach w telewizji którzy wpierw na antenie szydzą z wiary świętości , a potem oznajmiają że idą na święta do wigilijnego stołu. Nie wiem po co im ta cała udawana szopka, że są katolikami.
|
Cz gru 12, 2013 11:48 |
|
 |
panMK
|
Kolego sprawiedliwy a co można powiedzieć o czasach w obozach koncentracyjnych gdzie kaci i zwyrodnialcy także obchodzili Święta w między czasie mordując ludzi dużo o tym czytałem więc to naprawdę dziwi gdy szatan tak potrafi zawładnąć ludzkim umysłem że go czyni nie czułym na jakąkolwiek krzywdę .To jest zwyrodnienie szatańskie śmiało można to tak nazwać.Panie sprawiedliwy mógł byś przybliżyć jak można swoją sytuację z tym opętaniem ?
|
Cz gru 12, 2013 11:55 |
|
 |
11sprawiedliwy
|
Też fakt, cóż są ludzie i ludzie. Właściwie to mój błąd, po co w ogóle o tym napisałem i mnie to dziwi, jak wszyscy o tym wiedzą i to dość częsty przypadek od wieków. To opisałem ale to w innym temacie było.
|
Cz gru 12, 2013 12:01 |
|
 |
olijula
|
No właśnie ta ludzka hipokryzja.......masakra. Ludzie nie wierzą a święta obchodzą. O co im chodzi bo za bardzo nie rozumiem? Może dlatego, że ze świąt bardziej zrobiła się tradycja jak wiara co mnie osobiście bardzo irytuje
|
Cz gru 12, 2013 15:35 |
|
 |
JedenPost
|
olijula napisał(a): O co im chodzi bo za bardzo nie rozumiem? Pewnie z grubsza o to samo co Wam, kiedy stawiacie choinki i malujecie pisanki.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz gru 12, 2013 15:40 |
|
 |
11sprawiedliwy
|
O ten klimat i magię swiąt? A że wierzymy na niby to co tam, grunt to się dobrze bawić he he.
|
Cz gru 12, 2013 15:51 |
|
 |
olijula
|
Ja święta obchodzę bo wierzę w Boga i jest to dla mnie ważny czas. I staram się poświęcić go Bogu a nie tylko prezentom i jedzeniu jak inni. Jak nie wierzyłam w Boga(a było tak niestety) tonie chciałam wyprawiać świąt bo była to dla mnie hipokryzja, ale że byłam w domu rodziców więc oni je urządzali ale ja mówiłam jasno i wyraźnie że nie chcę ich obchodzić ponieważ w to nie wierzę i tyle. Chyba nigdy nie lubiłam hipokryzji 
|
Cz gru 12, 2013 15:56 |
|
 |
olijula
|
Trzeba być konsekwentnym uważam i tyle. Albo wierzymy i robimy zgodnie z wiarą albo nie wierzymy i nie odstawiamy szopki
|
Cz gru 12, 2013 15:57 |
|
|
|