Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 9:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
 Czy dla KK są religie "bardziej i mniej strawne" 
Autor Wiadomość

forumowicze sami ocenią, ja podałem źródła, fakty, pan jak zwykle pisze ze jak błupoty gadam ale niestety pana sądy mnie nie przekonuja, mocy dogmatu pan nie posiada a okreslenie prof. Roszkowskiego najwybitniejszego historyka "ćwokiem". Tak to jest z wami, jesli wam cos nie pasuje to jest to albo antysemityzm albo "ćwok",

a teraz pare "smaczków" z ksizki przypomnianego prof. Izraela Szaha i prosze to obalić, hehe

Chrześcijanie są nazywani w Talmudzie w różny sposób - Nocrim (nazareńczycy), a także nazwami określającymi ogólnie nie-Żydów: akum, minim, edom (coś jak bękart) i goim.

Chrześcijanie są ukazani jako mordercy i wyznawcy bałwanów:
Aboda 22a napisał(a):
Nie będzie się człowiek (czyli Żyd - przyp. mój) przyłączał do nich (czyli pogan - przyp. mój), ponieważ podejrzewani są oni o zbrodnie rozlewu krwi

Ponadto są to dewianci i zboczeńcy, degeneraci:
Aboda 15b napisał(a):
Nie należy umieszczać zwierząt w zagrodach gojów, ponieważ podejrzewani są o skłonność do czworonożnych, i niech kobieta (czyli Żydówka - przyp. mój) nie łączy się z nimi,ponieważ są podejrzani o popęd do rozpusty

Jeżeli
Aboda 22b napisał(a):
goje przyjdą do domu swego bliżniego, by cudzołożyć z ich żonami i w domu ich nie znajdują, wchodzą w związek zamiast z nimi - z bydlętami tam będącymi

Chrześcijanie są nieczyści, bo spożywają nieczyste rzeczy i nie są obrzezani (Szabbat 145b).

Wegług komentarza do Szulchan aruchu-Biur hetib do rzeczy nieczystych należy pies, osioł, świnia, koń, wielbłąd i goj.

(Midrasz Talpioh 255b napisał(a):
Stworzył ich (Bóg) w kształcie ludzi na cześć Izraela, nie są bowiem stworzeni akum w innym celu, jak dla służenia im (Żydom) dniem i nocą; i nie można im dać nigdy spoczynku od tej ich niewoli. Nie przystoi bowiem synowi króla (Izraelicie), by mu służyły zwierzęta we własnej postaci, lecz zwierzęta w postaci ludzkiej
.

Sanherid 74b, Tosefta napisał(a):
Stosunek płciowy goja jest jak parzenie się zwierzęcia

Kutebot 3b, Tofesta napisał(a):
Nasienie obcego jest nasieniem zwierzęcym

Zohar 1,28b napisał(a):
Goje są potomkami Samaela, czyli wodza duchów nieczystych, który zwiódł Ewę

Orach chaiim 55,20 napisał(a):
Pokolenie w ten sposób powstałe do tego stopnia jest plugawe, że może być porównane do nawozu"
.

Jore dea 337,1 napisał(a):
Ciała gojów są pegarim, to jest w niczym nie różnią się od ścierwa zdechłych zwierząt

Zohar I 46b, 47a napisał(a):
...a dusze do tego stopnia plugawe, że zanieczyszczają każdego, kto się do nich zbliży"

Midrasch Talpioh f. 255d napisał(a):
Domy gojów są domami zwierząt, ponieważ sami chrześcijanie nie są godni nazwy człowieka, bo są to najoczywistrze bydlęta na zewnątrz tylko podobne do ludzi

Sanhedri 74b napisał(a):
Tezepoth"Płodzą się oni na kształt zwierząt"

Keritot 6b napisał(a):
Tylko Żydzi są ludźmi, goje nie są ludźmi, tylko bydłem
.

Midrasch Talpioh 225 napisał(a):
Goje zostali stworzeni, by służyć Żydom jako niewolnicy
.

Ketubot 3b napisał(a):
Stosunek seksualny z gojem jest jak stosunek ze zwierzęciem

Chalim 57,6aOrach napisał(a):
Trzeba unikać gojów nawet bardziej niż chorych świń

Zohar 11,4b napisał(a):
Przyrost naturalny gojów musi być drastycznie ograniczony

Jad Chazaka napisał(a):
Zakazano wam litować się nad innowiercami

Zohar, 1,25b napisał(a):
Ci, którzy starają się dobrze czynić akumowi, (...)po śmierci nie zmartwychwstaną

Sefer 177b Sefer 177b napisał(a):
Zniszcz życie klifot (tj. niewiernych) i zabij je; będziesz bowiem miły Majestatowi Boskiemu, jako ten, który składa ofiarę kadzidła
Ponadto dusze gojów pochodzą od diabła, a nawet najlepszy wśród gojów zasługuje tylko na śmierć.

Święta chrześcijan są lżone takimi nazwami jak nital - wytępienie (Boże Narodzenie), kesach - szubienica (Wielkanoc), dodatkowo msze są mezabbechim" - gnojeniem, a kościoły turaf szel lecim - domami sromoty wyszydzonych. Największą jednak nienawiścią darzą Żydzi krzyż i Chrystusa (o czym mogliśmy się przekonać na Żwirowisku). Krzyż bowiem to obraz powieszonego, marność, gwiazda, bożek i zgorszenie. Jezus określany jest jako Jeszu, co u Żydów do dziś jest największym przekleństwem i oznacza "niech będzie wymazane imię jego i pamięć jego"). Poza tym mój Bóg to "syn z nieprawego łoża" (czyli po polsku skur..syn!!!), syn menstruującej, głupiec, kuglarz, uwodziciel, bałwochwalca, pogrzebany w piekle wśród ekskrementów.

Morderstwo i zabójstwo.
>
Żyd może goja zabić bezkarnie, a goj nie może pozbawić życia Żyda. Talmud mówi bowiem: "Wy (Izraelici), wy owce moje, owce mojego pastwiska, ludźmi jesteście, wy nazywacie się ludźmi, narody świata jednak nie nazywają się ludźmi, lecz bydlętami".

Jeżeli goj zabił goja lub Żyda, to odpowiada, jeżeli Żyd zabił goja nie odpowiada.

Ewentualny sąd nad zabójcą goja pozostawia się niebu, nie sądowi ludzkiemu.

Własność i kradzież.

Majętności gojów są rzeczą niczyją. Talmud:
Miszna Baba, Batra 3,1 napisał(a):
Majętności goja są dla Żyda, narodu wybranego, jako rzecz niczyja, a jeżeli pierwszy na nich rękę położy, będą jego na zasadzie prawa dawności Chazaka

Baba, Batra 54b napisał(a):
Majętności gojów są jak pustynia, kto je zajął, niech je posiada

Nie wolno dla chwały bożej płacić gojowi należności, o których zapomniał. Jeżeli Żyd odbiera pieniądze od nieżyda przez Żyda posłańca, a nieżyd się pomylił i dał za dużo, nadwyżka należy do posłańca chyba, że tego nie zauważył, bo w tym wypadku należy do posyłającego. Nie wolno tak postępować z Żydem.
Kradzież własności goja nie jest przestępstwem. Żyd nie może ukraść czegos, co należy do niego.

Czytając to czuje sie dużo przykrości. Jest mi przykro że tyle nienawiści jest w sercach niektóych Żydów. Talmud nie jest święta księgą, to jeden wielki rasistowski bełkot! Jesli pan dajel bedzie się upierał, wkleie swój artykół o stosunkach arabów i żydów. Nie chciałem tego pisac ale pan sam mnie zmusił. Powtarzam, jesli to nie jest prawdą prosze to poprawić, dac źródłja jak ja daje. Ja panu na słowo nie moge wierzyc.

Pt sty 06, 2006 15:04
Zobacz profil WWW

Czy do ciebie dociera zakuty łbie że nie mam ochoty obalac rojeń i fantasmagorii ksenofoba który rżnąc nieprzygotowanego głupa sadzi cytaty hurtem?
Ani z toba rozmawiać.
Chyba że najpierw odpowiesz na zadane ci pytania - wtedy ja się mogoę poświęcić i rozjaśnic mrok twego nieuctwa.

BTW Umiesz czytac temat ?
No to sie kypba mat' dostosuj baranie, bo to nie miejsce na twoje bełkoty?

BTW 2
On się nazywa Shahak.
Nie Shah.

BTW 3
Zohar dla ciebie to Talmud?
Ło Jezu!
I w sumie to tyle by było z obalania.

marcin_jarzębski napisał(a):
Talmud nie jest święta księgą, to jeden wielki rasistowski bełkot!

Aha - czytałeś?
I tak przy okazji - słyszałeś żeby ktoś obrażał tu Nowy Testament?
Bo jak na razie od kilku dni pozwalasz sobie na opluwanie religii było nie było starszej od twojej sekty.
A posługujesz się kłamstwami.

Powtarzam, jesli to nie jest prawdą prosze to poprawić, dac źródłja jak ja daje

To wróć deko i przeczytaj co pisałem ślepoto.

A swój artykuł oszczędź nam - daj linka jak już musisz.
Po co tyle rzygowin na forum...

BTW ostatnie
Jezus określany jest jako Jeszu, co u Żydów do dziś jest największym przekleństwem i oznacza "niech będzie wymazane imię jego i pamięć jego"). Poza tym mój Bóg to "syn z nieprawego łoża" (czyli po polsku skur..syn!), syn menstruującej, głupiec, kuglarz, uwodziciel, bałwochwalca, pogrzebany w piekle wśród ekskrementów

Jesteś idiotą. Zaprawdę.
Moderator może robić z tym co chce ale może zareaguje na serwowane przez tege mentalnego dewianta bzdety.

Amen
Szabat się zaczął.

Pt sty 06, 2006 15:34

Wszytko da sie strawic zalezy tylko z czym sie to cos je!
Odpowiednio duzo ziol, chrzanu, wina i spoko.
Moze tez uzywac, gydby ktos nie lubial powyzszego zestawu musztardy i wodki.

Co za temat!
Czy Kosciol ma kogos zjadac?
Zupelnie nie chrzescianskie postawienie tematu.

Wydaje mi sie ze tez ze dyskucja jest sztuczna.

Chrzescianstwo to spotkanie z osoba, to nie jest zbior zasad moralnych czy praktyk religijnych.
Ta osoba byla zydem i wychowala sie w tradycji zydowskiej. Ta osoba przekazala swym uczniom tez objawienie w jaki sposob najlepiej mozemy byc szczesliwi i w jaki sposob moze miec pelnie jednosci z Nim. Przy okazja ta osoba byla Synem Boga, obiecanym w calym Pismie Swietym spisanym przed Jego pzryjsciem.

Dal chrzescian sa wiec najblizsi inni chrzescianie, i ten stopien bliskosci jest wiekszy im wiecej wspolnych elelmtow wspolnie uawazamy za przekazanych przez Ta Osobe. Najblizej katolicyzmu sa prawoslawni i rozne koscioly ktore sie wywodza z wprost w pierwotnego Kosciola. Przezde wszytkim laczy nas kaplanstwo przekazane swym uczniom przez Jezusa Chrystusa.
Tak na marginesie nie prawda ze wszyscy katoliccy kaplani zyja w celibacie, jest siedem rytow katolickich i tylko jeden wymaga celibatu, w pozostalych, tak jak w innych kosciolach jest jednak bardzo szanowany i np. w wiekszosci z nich biskup nie moze miec zony.
Z bracmi protestantami mamy wspolna wiara w to ze jedynie Chrystus zbawia i przyjecie chrztu ktory nas wszytkich wciela w Jezusa Chrystusa.

Ale dotychasz wspomniane wyznania nie sa oddzielnymi religiami, a nawet nie sa wogole religiami, gdyz religie to kulty w ktorych czlowiek szuka Boga, natomiast tutaj to Bog szuka czlowieka, On zszedl na ziemie by szukac kazdego czlowieka.

Z nie chrzescianskich wyznan najblizszy jest nam judaizm, gdyz wiezry w tego samego Boga, stworce swiata, jedyna roznica to dla nas juz mesjasz przyszedl, a oni caly czas czekaja na jego przyjscie, ale obietnice mamy wspolne. Nawet bardziej im to obietnice naleza sie z faktu przynalezenia do narodu wybranego, w ktorym czesc wyraza to wybranie, dziekuje za nie i dba o zachowanie tego wybrania dla potomnych, przez wyznawanie religii judistycznej. Warto tez pokreslic ze coraz wiecej zydow uwaza sie za Zydow mesjanskich, czyli takich ktorzy przyjeli Chrystusa jako obiecanego mesjasza, nie liczac oczywiscie wszytkich apostolow i calego pierwotnego Kosciola.
Warto dodac ze ewangelia trafila do pogan gdyz Zydzi ja odrzucili, Pawel nawet mowi ze Pan Bog im zamknal serca ze wzgledu na nas.

Druga religia w kolejnosci bliskosci z chrzescianstwem to muzumanie, ktorzy mniej wiecej wierza w tego samego Boga. Mniej wiecej opieraja sie na tych samych zrodlach (nauczyciel Mohameda nalezal do psuedo chrzescianskiej sekty), i choc maja zupelnie inny tekst na ktorym sie opieraja to jest jakas wieksza bliskosc niz z innymi.

We wszytkich innych religiach sa jak to mowili ojcowie kosciola "ziarna prawdy" nalezy je poznac i docenic, nalezy szukac tego ca nas moze laczyc.

Oczywiscie sa tez pewne kulty wrogie do chrzescianstwa, wiec tu chrzescianie sa wezwani do walki z tymi kultami, ale tez, czy przede wszytkim kochani wyznawcow tych kultow.

Sa do misji, to nie chodzi o to by zapisac jak najwiecej osob do spisow kosciola katolickiego, ale by wszytkim glosic radosna wiadomosc o Osobie ktora zmarla i zmartwychwstala za kazdego z nas i z nich.
Apoztazja to odrzucenie tej Osoby, po jej poznaniu, jest wiec jakby gorszym stanym niz przed poznaniem, nie jest to wiec nakladana kara za nieprzynalezenie wiecej do spisu Kosciola ale pieklo jest wtedy konsekwencja odrzucenia zbawienia.

Co do znajomosci Jezusa Chrystusa rozmawialem niedawno z dwudziestoosmio letnim dunczykiem, ktory nie wiedzial kto to Jezus Chrystus, a cale zycie mieszkal w Kopenhadze. Nie jest to tez tylko wiadomosc ze taki facet istnial, ale wiedza ze od niego pochodzi zbawienie, wiec jesli jakis ateista czy wyznawca innej religii widzial chrzescian, ktorzy jednak byli antyswiadectwem to nie z wlasnej winy nie wie ze to jest zbawcze dla niego.

Przepraszam ze ten post jest taki dlugi.
Jeszcze tylko na koniec dodam ze misja zbawcza Kosciola, jako ciala Jezusa Chrystusa, nie ma na celu wpisac wszytkich na liste chrzescian, ani tez ochrzcic wszytkich, ale byc wedlug slow Jezusa Chrystusa swiatlem i zaczynem czyli pokzazywac wszytkim droge do zbawienia, bo przecie zi tak trafimy do jednego nieba i wszyscy potem bedzie radowac sie z przebywaniem z Bogiem w niebie i bedziemy czcic Baranka.
Nawet tych co swiadomie odrzucaja lub nawet zwalczaja chrzescianstwo, kosciol ma za zadanie zbawic przez przyjmowanie na siebie ich grzechu, tak jak Szawel zostal narwocony przez krew sw Szczepana.

Pt sty 06, 2006 15:41

Cytuj:
Wbij sobei wten zakuty łeb - KAŻDY urodzony z matki żydówki czy konwertujący na judaizm z natury rzeczy STAJE się członkiem narodu Izraela. Nie da się inaczej judaizm jest bardziej związany z narodowością niż inne religie.
Przetłumacz sobie jak umiesz - Szema Jisroel -Słuchaj IZRAELU a nie "Polacy wyznania mojżeszowego".
Dotarło?

Czy mam przez to rozumiec ze przechodzac na wiare judaistyczna ( zydowska ) i wg Twojego zdania stajac sie czlonkiem narodu Izraela moge od razu skladac papiery w ambasadzie izraelskiej o przyznanie mi obywatelstwa tego kraju ???

Pt sty 06, 2006 16:10

Może moderatorzy wreszcie uznają, że tego typka trzeba w końcu zabanować. Oto przykłady jego twórczości rodem z racjonalisty czy z innego podobnego forum:

Cytuj:
Czy do ciebie dociera zakuty łbie że nie mam ochoty obalac rojeń i fantasmagorii ksenofoba który rżnąc nieprzygotowanego głupa sadzi cytaty hurtem?
No to sie kypba mat' dostosuj baranie, bo to nie miejsce na twoje bełkoty?
Jesteś idiotą. Zaprawdę.
Moderator może robić z tym co chce ale może zareaguje na serwowane przez tege mentalnego dewianta bzdety.

Pt sty 06, 2006 16:12

Czy mam przez to rozumiec ze przechodzac na wiare judaistyczna ( zydowska ) i wg Twojego zdania stajac sie czlonkiem narodu Izraela moge od razu skladac papiery w ambasadzie izraelskiej o przyznanie mi obywatelstwa tego kraju ???

Owszem, jeśli przejdziesz konwersję ortodoksyjną /np u r. Schudricha w Warszawie/ to tak.
Nabędziesz prawo do obywatelstwa Izraela na mocy Chok haSzwut /czyli Prawa Powrotu/.
Będzie to obowiązywało jeszcze do 2048 roku.
Nie będzie dotyczyło konwertytów reformowanych i konserwatywnych.

Oozie /z przezornie włączonym komputerem/.

Pt sty 06, 2006 16:45

Może moderatorzy wreszcie uznają, że tego typka trzeba w końcu zabanować. Oto przykłady jego twórczości rodem z racjonalisty czy z innego podobnego forum

Może uznają.
Może uznają że teksty z których kontekstu wyrwałeś moje odpowiedzi też zasługuja na bana.
Kto wie?

Zabawne - ten co mnie zarzucał wyrywanie czegoś z kontekstu sam to robi, trudząc się selekcyjnym cytowaniem.
Co ty na to, mój zupełnie-niczym-nie-manipulujący bohaterze?
Ale nie krępuj się -- napisz donos!
To ci poprawi humor.

Aha - bo zapomniałem -- ponieważ twierdziłeś że Jan Paweł II nie mówił tego co mówił i nie w Asyżu.
Zapoznaj się z jego przemówieniem wygłoszonym 13 kwietnia 1986 w Synagodze Większej w Rzymie.
http://www.jewish.org.pl/polskie/materi ... _rzym.html

Pt sty 06, 2006 16:51

Nie będzie dotyczyło konwertytów reformowanych i konserwatywnych

Tzn ze Ci konwertyci reformowani albo konserwatywni wyznajacy judaizm nie sa zydami ?Czyli mozna wyznawac judaizm reformowany albo konserwatywnym i nie byc zydem w takim razie

Bo jesli sie jest zydem to ma sie prawo do obywatelstwa izraelskiego

Cos mi to nie gra :)

Pt sty 06, 2006 17:12

Po pierwsze, Oozie, nie twierdziłem, że Papież nie powiedział słów, które przytoczyłeś w formie cytatów. Dokument, z którego korzystałeś, nie dotyczył spotkania w Asyżu w 1986 r., lecz modlitwy chrześcijan. Nie można wyrobić sobie zdania o czyichś poglądach, cytując je z trzeciej ręki.

Pt sty 06, 2006 17:49
Jezeli dyskutujac obrazamy innych ludzi to powinnismy sie zastanowic nad soba.

Pt sty 06, 2006 18:29

a czy zastanawialiscie się, że dla wyznawcy innej religii nie ma kompletnie znaczenia, czy chrześcijanin wedle jego wierzenia dostąpi jakiegos tam zbawienia czy nie? :)

Pt sty 06, 2006 19:22
Zobacz profil WWW

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zohar

Zatem czym jest kabała

Kabała, albo Kabbała po hebrajsku Kabbalah, znaczy to samo co "tradycja". Nazwa jej znajduje się w Misznie (Taanih, II,1). Nazwa pochodzi od czasownika kibbel - "przyjmować". Zasady kabalistyczne po raz pierwszy zostały podane w trzech książkach hebrajskich, których nazwy brzmią:Zohar, Jezirah i Bahir
Księga Zohar - światło, była rozpoczęta w 121 po Chrystusie przez rabina Symeona ben Jochaja, ucznia słynnego r.Akiby i wykończona przez rabinów póxniejszych. Księga ta została zapomniana aż do XIV wieku, kiedy szczęsliwym wypadkiem odnaleziono rękopisy. W wieku XV dwaj uczeni europejscy Picco del Mirandola w Paweł Ricci zaczeli badać kabalistyczne księgi, spodziewając się wydostać z nich dowody przeciwko żydom, a na korzyść chrześcijaństwa. Tej samej pracy podjęł się w połowie XIX wieku Paweł Drach, nawrócony rabin paryski, który wydał dwutomowe dzieło pt Harmonia między Kościłem a Synagogą. Dzięki studiom krytycznym dowiedziano sie że najstarsza z nich jest Jezirah i powstała miedzy VIII a IX wiekiem, Zohar prawdopodobnie w XIII.
Według Zohar text Pisma Sw jest historznie dokładny, ale odok swego znaczenia literalnego posada mnóstwo symboli i prawd ukrytych.

To tylko pare słów o Zohar aby uzmysłowić że jesli kabała jest częscia Talmudu to Zohar też nia jest!

Na epitety nie opowiadam, nie znirze się do poziomu kolegi.

"Kulminacyjnym momentem w sporze arabsko-izraelskim była masakra 29 modlących sięmuzułmanach, której dokonał Izraelski terrorysta Baruch Goldstein. Nacjonaliści żydowscy utozsamiali Arabów z biblijnymi Amalekitami, których Biblia nakazuje wytepić
(Wj 17:14-16, Pwt 25:17-19).
...czas pojawienia się mistycyzmu kabalistycznego, wiąze się to z kabalistycznym przekonaniem, że można bogu "pomóc", w udzielaniu sobie zbawienia poprzez uczynki. Gusz Emunim i Meir Kahana twierdzili, że usówając Arabów z Izraela żydzi spełniają boskie zadanie. Aby to osiągnąć można poświęcić własne życie. Przywołuje się tu postać Samsona, któy gotów był umrzeć, jeśli tylko wypędzi Filistynów. Po zamachu w Hebronie, Baruch Goldsein nazwany został nowym "Samsonem".
Rok 1948 jest tym rokiem, kiedy żydzi zaczeli postrzegać Arabów jako wroga numer jeden, co ciekawe, nie dla tego że byli w wiekszości muzułmanami, lecz w mniemaniu żydów - poganami (sic!).
Syjonizm stawiał sobie za zadanie wypędzenie wszystkich muzułmanów i chrześcijan, co było jasną praktyką rasistowską, niekiedy podważano ich człowieczeństwo!
Głoszono hasła Kraj bez ludzi dla ludzi bez ziemi jeden z syjonistycznych poetów napisał Jak piękny jest Izrael bez Arabów . Po wojnie z 1967 zaczęto wysiedlanie Arabów identyfikować z nakazem Boga- micwą. Powstały ultraortodoksyjne partie jak Charadin. . W latach 70-90 działała organizacja rabina Meira Kahana - Kach, specjalizująca się w akcjach antyarabskich. Pomysły Kahana można było porównac do nazistowskich ustaw Norymberdzkich np: zakaz kontaktów sexualnych żydów z gojami, odebranie gojom obywatelska Izraela, przymusowa deportacja Arabów.
"Arabowie to rak, rak wśród nas...Arabowie won! Obiecuje wam czysty Erec Jisrael!" - w takim tonie okazywano pogarde dla ludności nie-żydowskiej.
Pisano na murach "tylko frajer nie zabija Arabów", "Śmierć Arabom", "Zrobic z Arabów mielonkę" .
Doszło do tego że przewodniczący PUBLICZNEGO KOMITETU GODNOŚCI LUDZKIEJ radin Mordechai Jedidja Weiner wezwał rząd do wykorzystywania narządów zabitych podczas intifady Palestyńczyków, tak by nie móc korzystać z organów Żydów, czego zabrania judaistyczna ortodoksja.

Pt sty 06, 2006 19:57
Zobacz profil WWW

Tzn ze Ci konwertyci reformowani albo konserwatywni wyznajacy judaizm nie sa zydami ?Czyli mozna wyznawac judaizm reformowany albo konserwatywnym i nie byc zydem w takim razie

Bo jesli sie jest zydem to ma sie prawo do obywatelstwa izraelskiego

Cos mi to nie gra :)

Takie są zasady prawa i już - tu nie ma co dyskutować.
Żydzi 'z krwi" mogą sobie wyznawac co chcą, być ateistami byle by udowodnili pochodzenie zgodne z halachą.
Konwertyci jeśli chcą mieć prawo do obywatelstwa na bazie Prawa Powrotu musza przejść konwersję orto.
I koniec.

Pn sty 09, 2006 10:18

Cóż marcinie_jastrzębski - twierdzę że jesteś kłamcą, bo do tej pory nie odpowiedziałeś którzy rabini, kiedy i gdzie mówią :
Cytuj:
marcin_jarzębski napisał:
"notarikony" takie jak "JESZU" - i, sz, u(w) , rabini czytają to" mmah szemo veziqro" czyli niech przepadnie imię jego i pamieć jego"

Na twoje kłamstwa i pomówienia czerpane z gadzinówek wydawanych przez Antyk odpowiem pytaniem:
Dlaczego Polacy, chrześcijanie, katolicy zamordowali w 1946 r. w Kielcach 34 Żydów?

Pn sty 09, 2006 10:23
Dlaczego Polacy, chrześcijanie, katolicy zamordowali w 1946 r. w Kielcach 34 Żydów?

Bo byli chrześcijanami, katolikami tylko z nazwy. W swoim zyciu nie kierowali sie nauka Jezusa. Popełnili zło i to wielkie zło......jednak to czy sie nawrócili pozostawiamy do oceny Bogu.
To, ze ktos sie podaje za katolika, wcale nie oznacza, ze jest nim w sercu. Katolik (chrześcijanin) kazdego dnia sie nawraca i każdego tez dnia popada w grzech. Jesteśmy tylko i wyłacznie kiepskimi i chwiejnymi ludźmi

Pn sty 09, 2006 10:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona