| Autor |
Wiadomość |
|
Iwona19
|
 Re: Tydzień apostazji
Z nikogo nigdy nie żartowałam, ani nie szydziłam. Chce zawsze żyć w zgodzie ze wszystkimi zarówno w realu jak i tu na forum
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
| Wt lip 17, 2012 21:06 |
|
|
|
 |
|
piok333
|
Ty ani nie żartowałaś, ani nie szydziłaś, ale inni niestety szydzili.
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
| Wt lip 17, 2012 21:09 |
|
 |
|
Iwona19
|
Masz chyba rację.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
| Wt lip 17, 2012 21:11 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Ty ani nie żartowałaś, ani nie szydziłaś, ale inni niestety szydzili. Ty masz za to szyderczy podpis.
|
| Wt lip 17, 2012 21:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
każdy pisząc tutaj, sam o sobie wystawia świadectwo. można się temu spokojnie przyjrzeć, wpisy dużo powiedzą. skomentuje tylko jeden bo jest tu pomówienie dotyczące moim przekonań: Daniel86 napisał(a): Np. mkb najchętniej by wypędziła z tego forum ludzi, których uznała za wrogów Kościoła. PiS chce wtrącać do wiezienia widzę zestawienie moich działań na forum z działaniem jakiejś partii. informuje, ze nie utożsamiam się z żadną partia polityczna. po drugie nie życzę sobie, aby bezpodstawnie sugerowano, ze kogoś chciałabym pozbawiać wolności. wsadzenie kogoś do wiezienia jest to bardzo poważne ograniczenie wolności danego człowieka. proszę mi wyraźnie, a nie na zasadzie bla bla bla, pokazać, gdzie coś takiego sugerowałam?? Na tym forum, uznaje obecność wszystkich osób, które okazują elementarny szacunek do Boga i Kościoła Katolickiego. jak już pisałam, weszłam tutaj po raz pierwszy tylko dlatego, ze portal został mi polecony jako portal ludzi wierzących (jak sama nazwa wskazuje). Tak jak do Kościoła Katolickiego weszłam kiedyś aby odszukać Boga, a nie diabla. Jeżeli wrogowie chrześcijaństwa wchodzą tutaj to jestem w stanie akceptować ich obecność, ale nie akceptuje ich niektórych działań, które w sposób jawny są skierowane przeciwko Kościołowi, a często i samemu Bogu. Wyrzucałabym kopców ze świątyni jeśliby przyszli tam szukać zysku i wyrzucałabym ateuszy i innych tego typu z tego forum, gdy przychodzą szydzić z nauki Kościoła i szkodzić chrześcijanom. Nie ma to nic wspólnego z zamykaniem ludzi do wiezienia, ale z wydzielaniem przestrzeni, gdzie ludzie wierzący mogą spokojnie zajmować się poznawaniem Boga i rozwijaniem swojej wiary. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany to ma do dyspozycji inne portale oraz resztę rzeczywistości, której ja nikomu nie chce ograniczać, może jedynie do tego jej fragmentu, którego sama potrzebuje do egzystencji i rozwoju.Mam nadzieje, ze wyraziłam się jasno, dla tych którzy nigdy nie czytali moich wcześniejszych manifestów" ----------------- a tu na marginesie, dla zainteresowanych: nie jestem homo, choć potrafię dostrzec piękno (lub jego brak) tak u kobiet, jak i mężczyzn, jak i nawet u psów i polnych świerszczy  powyższa umiejętność nie musi być koniecznie powiązana z pociągiem seksualnym.
|
| Śr lip 18, 2012 1:43 |
|
|
|
 |
|
Lurker
|
Cytuj: Nie ma to nic wspólnego z zamykaniem ludzi do wiezienia, ale z wydzielaniem przestrzeni, gdzie ludzie wierzący mogą spokojnie zajmować się poznawaniem Boga i rozwijaniem swojej wiary. O ile trudno Ci odmówić szlachetnych intencji, to Regulamin tego forum stanowi: Cytuj: Forum stanowi zatem miejsce rozmowy katolików i niekatolików, chrześcijan i niechrześcijan, wierzących i niewierzących. - czyli wszyscy są mile witani, niezależnie od wyznania bądź jego braku. Oczywiście, nie każdy umie się zachować, ale z tego co zdążyłem zobaczyć, nie zjeżdżamy do poziomu onetu. Tobie chyba pasowałoby jakieś kameralne, zamknięte forum dostępne za zaproszeniami. Wspólnota taka.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
| Śr lip 18, 2012 2:08 |
|
 |
|
vahoo
|
ktos tam pisal, zeby nie zwracac sie per "wy katolicy", bo to obrazliwe. tu natomiast czytam o segregacji i ateuszach ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) akurat to ty weszlas na czesc forum, gdzie "ateusze" prowadza DIALOG z wiernymi. masz problem? zegnam. co prawda nie jestem ateista, ale jak bys sie czula, gdyby ktos tu o tobie pisal "katol"?
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
| Śr lip 18, 2012 2:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
..możesz pisać o mnie katol... 'wisi mi to jak kilo kitu u sufitu'.. Lurker, regulamin tego forum, nie jest to regulamin Pana Boga i może podlegać zmianom. reszta odpowiedzi na oba posty tutaj: "Na tym forum, uznaje obecność wszystkich osób, które okazują elementarny szacunek do Boga i Kościoła Katolickiego" + "wyrzucałabym ateuszy i innych tego typu z tego forum, gdy przychodzą szydzić z nauki Kościoła i szkodzić chrześcijanom." Pomysł z forum na zaproszenia, bardzo mi się podoba i być może pomyśle o nim w przyszłości. 
|
| Śr lip 18, 2012 3:06 |
|
 |
|
vahoo
|
_________________ nie jestem swiadkiem jehowy i nie sypie cytatami z rekawa...
|
| Śr lip 18, 2012 3:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ok. dzięki. na PW zbieram zapisy, kto chętny do pomocy.
|
| Śr lip 18, 2012 3:22 |
|
 |
|
piok333
|
Mike29 napisał(a): piok333 napisał(a): Ty ani nie żartowałaś, ani nie szydziłaś, ale inni niestety szydzili. Ty masz za to szyderczy podpis. Jeśli cię poruszył, to dobrze, choć nie ma w nim ani grama szyderstwa. Ten podpis jest ostrzeżeniem. Jest ostrzeżeniem wypływającym z miłosierdzia...
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
| Śr lip 18, 2012 4:08 |
|
 |
|
Daniel86
|
mkb, myślałem, że trochę przesadziłem pisząc o Tobie, ale widzę, że Ty na prawdę wygnałabyś z tego forum niekatolików. Mimo to przepraszam Cię, jeśli poczułaś się pomówiona.
mkb, tak w ogóle kto ma decydować, co jest obrazą nauki Kościoła? Są przecież ludzie, którzy mają tylko trochę inne poglądy niż Ty, a Ty i tak będziesz się czuła urażona.
Sorry, że jeszcze raz nawiążę, ale tylko trochę, do małych i wielkich liter, ale wpadło mi do głowy coś takiego. Chrześcijanie zawsze więcej zyskiwali na tym, że nastawiali drugi policzek niż na tym, że sami byli prześladowcami. Przypomnę, że przecież do dziś niektórzy ludzie wypominają Kościołowi palenie na stosach, Inkwizycję i w ogóle całe Średniowiecze. Wychodzi więc na to, że antyklerykałowie nieświadomie działają na korzyć katolików, bo katolicy, jak tylko dorwą się do władzy, to wykorzystują ją do wtrącania niekatolików do wiezienia, a nawet chcą wyrzucać z forum za inne poglądy czy pisanie boga z małej litery.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
| Śr lip 18, 2012 10:22 |
|
 |
|
Iwona19
|
Daniel86. Trochę spokojniej. Nikt nikogo nie wyrzuciłby z tego forum
|
| Śr lip 18, 2012 10:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Mike29 napisał(a): piok333 napisał(a): Ty ani nie żartowałaś, ani nie szydziłaś, ale inni niestety szydzili. Ty masz za to szyderczy podpis. Jeśli cię poruszył, to dobrze, choć nie ma w nim ani grama szyderstwa. Ten podpis jest ostrzeżeniem. Jest ostrzeżeniem wypływającym z miłosierdzia... Dobre mi miłosierdzie, które wykpiewa i szydzi ze wszystkich nie-katolików! Wasza "katolicka miłość do bliźniego" jest owiana bardzo złą sławą i jak widać nie bez powodu.
|
| Śr lip 18, 2012 10:26 |
|
 |
|
Iwona19
|
Jeżeli Piok33 wypowiada się (twoim zdaniem) szydząc z nie-katolików to miej pretensje do niego, a nie do wszystkich innych katolików.
|
| Śr lip 18, 2012 10:30 |
|
|
|