Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 9:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość
Post Re: Znamię bestii
WIST napisał(a):
Oj Quas, już nie dostrzegasz ironii... Człowiek który wszędzie widzi Szatana, za tatuaże i brak urody chce posyłać do piekła, obraża się wielce, gdy mu się wskazuje że zszedł poniżej poziomu...

To rzeczywiści fajne masz ironie Wist, od tak, od ręki mówić na innych że są opętani tylko dlatego że masz inne zdanie. I oczywiście nieprawdą jest że kogokolwiek posyłam do piekła za brak urody czy tatuaże, to zwykłe kłamstwa które chciałbyś mi przypinać, nie ironia. To Tobie z łatwością przychodzi wytykanie od opętanych i posuwasz się znacznie dalej w tym co chciałbyś zarzucać mi.
WIST napisał(a):
Wyjaśnij zatem jak chip w ciele wpływa na duszę? Czy zatem można wkręcać w kości śruby i wstawiać rozruszniki serca, czy też jest to przeciw Bogu? Rozumiem zatem że co w ciele metalowego to Szatan, a co w kieszeni metalowego to już nie Szatan?

A czy Ty w ogóle wierzysz w Słowo Boga o znamieniu bestii itp. ?? Jak coś co sprawi że ktoś nie będzie mógł nic kupić, ani sprzedać, coś (chip) na ramieniu czy głowie, jak takie coś będzie miało tak wielkie znaczenie dla potępienia duszy, o czym mówi właśnie Słowo Boga ?? Zadajesz pytania jakbyś po prostu odrzucał tu Słowo Boga. Mało tego, ci którzy przyjmą znamię bestii i oddadzą pokłon bestii pójdą na potępienie. Jak takie coś, przyjęcie znamienia, może mieć tak wielkie znaczenie dla duszy ?? Mimo to tak właśnie mówi Słowo Boga, przy którym robisz wrażenie jakbyś je odrzucał.

Chipowanie ludzi jest symbolem zniewolenia ludzi, którzy są już gotowi nie tylko na znamienia na ciele w postaci powszechnych tatuaży które pochodzą też od szatana przeciwko Bogu, ale ludzie są już gotowi na udostępnianie swoich ciał od środka i dusz dla bestii. To ma podobną moc jak okultyzm tyle że o jeszcze większych skutkach, a Twoje pytania sprawiające wrażenie jakbyś odrzucał tu Słowo Boga, są podobne to pytań ludzi odrzucających Boga: Jak zwykłe karty tarota, zwykłe zabawy w horoskopy....mogą przyciągać szatana i zniewalać ludzi, jak te zabawy i nic nie znaczące rzeczy mogą skutkować oddaniem się szatanowi. Dokładnie takie są Twoje pytania, takie jakimi posługują się ludzie odrzucający Boga, Słowo Boga i propagujący złe rzeczy. W znamieniu bestii, chipie, będzie także ukryta liczba o której mówi Bóg.

Pt lut 06, 2015 13:35

Cytuj:
I oczywiście nieprawdą jest że kogokolwiek posyłam do piekła za brak urody czy tatuaże...

A co zrobiłeś wklejając zdjęcie pewnego pana, wskazując na jego urodę i tatuaże, jako znak że jest jakimś szatańskim pomiotem?

A ja Tobie powtarzam od wieków, że co innego wierzyć w Słowo Boże, a co innego wierzyć w prywatną interpretację Quasa tego fragmentu. Jeśli nie rozumiesz tej istotnej różnicy to nie masz żadnego prawa powoływać się na Pismo święte bo wbrew niemu, prywatnie je sobie rozumiesz.

A jeśli to dla Ciebie już takie ważne to dla człowieka I w. n.e. to co zobaczył było wystarczająco niejasne. Zatem chodzić może o chip, o kartę, którą trzyma się w ręce, albo o sam fakt wpisywania pinu. Dla duszy nie ma żadnego znaczenia czy kupujesz za pieniądze, czy za kartę chipową. A płatność kartą niewiele się różni od przyłożenia ręki do kawałka plastiku. Widzą niejednego kupującego nachylającego się nad pin-padem, też bym pomyślał że na czole mają coś co pozwala im kupować - więcej, składają pokłon przed kasą, a potem wychodzą z towarem. Tak Quas, wymyślać każdy umie, zupełnie tak jak Ty. Ale to nie sprawia że Twoje interpretacje stają się Słowem Bożym. Wszyscy tutaj to rozumieją poza Tobą.

Pt lut 06, 2015 14:24
WIST napisał(a):
Cytuj:
I oczywiście nieprawdą jest że kogokolwiek posyłam do piekła za brak urody czy tatuaże...

A co zrobiłeś wklejając zdjęcie pewnego pana, wskazując na jego urodę i tatuaże, jako znak że jest jakimś szatańskim pomiotem?

No i co z tego że wkleiłem tu zdjęcie pewnego pana ?? Posługujesz się już zwykłym kłamstwem, tak nisko schodzisz, bo nigdzie nie wskazywałem że ten człowiek jest szatańskim pomiotem. W mojej wypowiedzi wcale nie chodziło o wskazywanie kto jest szatańskim pomiotem, to Tobie jest bliżej do podobnych określeń rzucanych od ręki. Wskazałem tylko na fakt bliskości dwóch rodzajów znamion za którymi stoi szatan. Znamienia ciała, tatuaży i przejście do znamienia bestii, chipowania. I prawda jest taka że moje słowa zostały potwierdzone w kolejnym przypadku. Najpierw człowiek posiadający znamiona na ciele w postaci tatuaży i z zniekształconymi uszami udziela przed widownią znamienia bestii (chipa) innemu człowiekowi, a w kolejnym przypadku podanym przez Frondę odnośnie firmy chipującej swoich pracowników, ten fakt został powtórzony i w tekście Frondy zostało to podkreślone.
,,W Epicenter na wszczepienie czipa zdecydował się także reporter BBC. Zabieg wykonał tatuażysta.''
I w tym przypadku występuje ta bliskość tych dwóch rodzai znamion za którymi stoi szatan, tatuaże i znamię bestii, chipowanie.
Coraz bardziej posługujesz się zwykłymi kłamstwami i pomówieniami, więc podaj mi gdzie wskazywałem że ten człowiek jest szatańskim pomiotem, bo w mojej wypowiedzi chodziło o coś zupełnie innego, chodziło o pokazanie bliskości dwóch rodzai znamion, co zostało potwierdzone w kolejnym przypadku.
WIST napisał(a):
A ja Tobie powtarzam od wieków, że co innego wierzyć w Słowo Boże, a co innego wierzyć w prywatną interpretację Quasa tego fragmentu. Jeśli nie rozumiesz tej istotnej różnicy to nie masz żadnego prawa powoływać się na Pismo święte bo wbrew niemu, prywatnie je sobie rozumiesz.

A jeśli to dla Ciebie już takie ważne to dla człowieka I w. n.e. to co zobaczył było wystarczająco niejasne. Zatem chodzić może o chip, o kartę, którą trzyma się w ręce, albo o sam fakt wpisywania pinu. Dla duszy nie ma żadnego znaczenia czy kupujesz za pieniądze, czy za kartę chipową. A płatność kartą niewiele się różni od przyłożenia ręki do kawałka plastiku. Widzą niejednego kupującego nachylającego się nad pin-padem, też bym pomyślał że na czole mają coś co pozwala im kupować - więcej, składają pokłon przed kasą, a potem wychodzą z towarem. Tak Quas, wymyślać każdy umie, zupełnie tak jak Ty. Ale to nie sprawia że Twoje interpretacje stają się Słowem Bożym. Wszyscy tutaj to rozumieją poza Tobą.

Wyzywać innych bo mają inne zdanie od Ciebie, tak od ręki, od opętanych i heretyków potrafisz, ale już na zadane Ci pytania nie odpowiadasz tylko robisz uniki. Najpierw ustosunkuj się do pytań które Ci zadałem wyżej w związku z Twoim tekstem. Potrafisz mówić że inni mający inne zdanie od Ciebie nie mają prawa powoływać się na Słowo Boga. Tyle że inni mówią wprost co mają na myśli, Ty unikasz pytań i nie przedstawiasz adekwatnie swojego zdania co do znamienia bestii i tego czym ono według Ciebie jest. To że chipowanie jest znamieniem bestii nie wynika tylko z Orędzi Ostrzeżenie od Boga, są też inne przesłanki na to wskazujące. Nie brakuje też ludzi wierzących którzy właśnie tak uważają, o czym mówi sama Fronda. To ja mam argumenty i potrafię mówić wprost, Ty się chowasz ze swoim zdaniem, nie przedstawiasz żadnego stanowiska poza wyzywaniem. Jeżeli zwodzisz ludzi że chipowanie z całą pewnością nie jest znamieniem bestii, mimo nie jednej przesłanki i mimo głosowi Boga kierowanemu do ostatniego pokolenia, więc pokaż czym według Ciebie jest znamię bestii i odpowiadaj na pytania, a nie robisz uniki. Przedstaw wreszcie swoje zdanie co do znamienia bestii, o czym mówi Bóg, jeżeli mówisz innym że nie mają według Ciebie prawa tego roztrząsać. Bo robisz wrażenie jakbyś odrzucał to Słowo Boga i jakby było ci ono bardzo niewygodne.

Pt lut 06, 2015 17:51

Jak już napisałem, pewne słowa były oczywistą ironią. Pomimo że przeczytałeś tą wiadomość, dalej usilnie twierdzisz że ironią nie były. Wiesz zatem lepiej ode mnie co napisałem. W sposób oczywisty była to ironia, ale jak widać Ty tego nie rozumiesz, nawet jak Ci się to napisze otwarcie. To jednak znów dużo nam mówi o Tobie - coś usłyszysz, albo przeczytasz i traktujesz to śmiertelnie poważnie. Jesteś człowiekiem o bardzo niskim poziomie krytyki, który łapie byle bzdury i potem rozpowiada je wszędzie gdzie może. Być może jest to jakaś choroba. Tacy się tutaj nieraz zdarzali. Marny z Ciebie prorok, który na lewo i prawo rzuca śliną i jakimiś dziwactwami, nie ma w sobie żadnej pokory, jest nerwowy i agresywny w swoich wypowiedziach. Za to fałszywy prorok z Ciebie też marny bo nkogo nie zwiodłeś. Oj nie będzie wynagrodzenia za ten miesiąc.

Pt lut 06, 2015 18:21

Łk 18.9 Jezus Powiedział też do niektórych, co ufali sobie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść: 10 "Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić, jeden faryzeusz a drugi celnik. 11 Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił: "Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie, zdziercy, oszuści, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik. 12 Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam". 13 Natomiast celnik stał z daleka i nie śmiał nawet oczu wznieść ku niebu, lecz bił się w piersi i mówił: "Boże, miej litość dla mnie, grzesznika!" 14 Powiadam wam: Ten odszedł do domu usprawiedliwiony, nie tamten. Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się uniża, będzie wywyższony".
1 Sm 16.7 „...nie tak bowiem człowiek widzi <jak widzi Bóg>, bo człowiek patrzy na to, co widoczne dla oczu, Pan natomiast patrzy na serce"

Pn lut 09, 2015 8:56
To już jest czas kiedy trzeba przestrzegać ludzi przed szatańskimi chipami i szatańską biometrią. Nie przyjmujcie tego nigdy bo ma to już związek ze znamieniem bestii z Apokalipsy. To już jest ten czas ostateczny kiedy znamię bestii jest już stopniowo wdrażane. Przyjęcie znamienia bestii będzie się wiązało z wiecznym potępieniem jak pisze Pismo Św. Nie przyjmujecie tego i ostrzegajcie innych bo to jest już ten czas, a ten czas dokładnie przepowiedział Bóg w Orędziach Ostrzeżenie.

,,Szatańska biometria
Kilka banków w Polsce wprowadza możliwość identyfikacji klientów za pomocą odcisków palców. To duże ułatwienie, czy może realizacja apokaliptycznego scenariusza znanego dotąd z Biblii?
Komórki z odciskami palców
Biometria to generalnie technologie identyfikacji za pomocą unikalnych cech osobniczych, takich jak układ naczyń krwionośnych, linie papilarne czy tęczówka oka. Wkrótce trzy banki obecne w Polsce zaoferują swoim klientom możliwość logowania się do systemów mobilnych dzięki aplikacji Touch ID dostępnej w najnowszych modelach iPhone’a. Wkrótce pojawią się także technologie dla konkurencyjnych wersji systemu. Czy rzeczywiście jest się z czego cieszyć?

.................,,

http://www.fronda.pl/a/teluk-szatanska- ... 49165.html

Pt mar 27, 2015 12:12

Ty masz takie momenty przebudzenia i zaczynasz snów od nowa pisać to samo co pisałeś już wiele razy. Ktoś na tym forum w ogóle w to uwierzył? O chipach dużo było pisane, a Ty nie zdołałeś nic dowieść, poza tym że tak jest i już. Bardzo chętnie skorzystałbym z takiej formy ochrony moich pieniędzy, jeśli faktycznie system okaże się skuteczny. Równie dobrze możesz zacząć przekonywać że wpisywanie pinu, czy hasła na forum to sprawka Szatana. Tobie radzę uchronić się przed zagładą, wyrzucić komputer i odłączyć szatański internet. Czemu tego nie robisz? Czemu nadal narażasz się na zagładę duszy?

Pt mar 27, 2015 13:41
Matko jedyna! Te wszystkie bzdety mozna znalezc na Frondzie?
A ja myslalam, ze to co prawda konserwatywna, ale katolicka strona.

Pt mar 27, 2015 14:35
Unikalne cechy biometryczne posiadają oczy, twarz, uszy, wargi, linie papilarne stóp i dłoni oraz dowolne miejsca na skórze, przy wykorzystaniu przebiegu podskórnych naczyń krwionośnych. Badany może być także zapaszek z ust, głos, a nawet sposób wprowadzania tekstu przy użyciu klawitury. Jakby tego było mało, coraz bardziej precyzyjne są techniki identyfikacji w oparciu o kod genetyczny. Być może niedługo, przy co bardziej chronionych obiektach, napotkamy skomputeryzowane spluwaczki, które będą analizować "w locie" nasz kod genetyczny i na tej podstawie podejmować decyzję o zaliczeniu delikwenta do kręgu akceptowanych.

Kod genetyczny pobrać najłatwiej zaraz po urodzinach. Przy użyciu do analizy cech związanych z życiem (ich zmiana, wskutek np. napromieniowania, powodowałaby śmierć osobnika) pomiar taki gwarantowałby nieomylne stwierdzenie tożsamości do samej śmierci. No i pozbyć się tej cechy nie sposób, chyba że zabijając zainteresowanego jeszcze przed urodzeniem, na wszelki wypadek, aby nie wpadł w szatańskie sidła apokaliptycznej cywilizacji.

Pt mar 27, 2015 14:52
Wszczepią niemowlęciu chipa - i już będzie potępione na wieki, bo przyjęło znamię besti? Litości :doubt:

N mar 29, 2015 13:12

Cawilian napisał(a):
Być może niedługo, przy co bardziej chronionych obiektach, napotkamy skomputeryzowane spluwaczki, które będą analizować "w locie" nasz kod genetyczny i na tej podstawie podejmować decyzję o zaliczeniu delikwenta do kręgu akceptowanych.

"Gattaca" się kłania, skądinąd bardzo dobry film, polecam.
http://www.filmweb.pl/film/Gattaca+-+Sz ... -1997-5787

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N mar 29, 2015 15:14

Pozdrawiam to mój pierwszy post na forum i chciałbym przedstawić swoje zdanie w tym temacie. Bez wątpienia znajdujemy się u progu końca czasów, pytanie brzmi czy bestia i fałszywy prorok przyjdą już teraz czy diabeł będzie przygotowywał ludzkość jeszcze przez te kilkanaście/kilkadziesiąt lat? Do wniosku że czasy ostateczne zbliżają się skłania obserwacja dzisiejszego świata czyli wniosek że dziś stawia się człowieka i każdą ludzką zachciankę zamiast Boga (W Średniowieczu nie było raju na ziemi, bo były głody, wojny i zarazy natomiast czegoś takiego jak: moim bogiem jest moja fanaberia jednak nie było) wszystkie inne anomalie dzisiejszego świata czyli np gender albo kwestionowanie nawet tego że mamy dwie płcie a nie siedemdziesiąt to tylko rezultat tego co się wyrabia dziś na świecie. Ostrzegałbym jednak przed jednoznacznym uznaniem papieża Franciszka za fałszywego proroka. Papież Franciszek robi często gesty sprzeczne bo raz np umywa nogi homoseksualistów a innym razem deklaruje że jest przeciwny ,,małżeństwom'' gejów. W październiku tego roku będzie dogrywka synodu z poprzedniego roku, i po tym powinniśmy już wiedzieć za kim się opowie papież Franciszek i kim jest. Jeśli papież spowoduje rozluźnienie doktryny w sprawie homoseksualistów a potem uznanie gejowskich ,,ślubów'' w Kościele, wtedy będziemy mieli pewność że papież jest jednak fałszywym prorokiem. Możliwe jednak że papież jednak nie jest fałszywym prorokiem bo zupełnie prawdopodobne że czas nadejścia bestii i fałszywego jest niedaleki ale jeszcze nie nadszedł (Do takiej myśli skłania np obserwacja że póki co chipy czy inne narzędzia kontroli ludzkości są niedoskonałe, i bestia może poświęcić jeszcze pewien czas na wynalezienie lepszej techniki. Poza tym diabeł pracuje nad wychowaniem sobie sług którzy to przyjmą: stąd mamy np seksualizację małych dzieci i inne zboczenia które są dziś promowane, dlatego rogaty może odłożyć sobie realizacja planów do czasu aż technika się rozwinie a skutki diabelskich eksperymentów nad praniem mózgu sprawią że większość ludzkości przyjmie szatański znak z pocałowaniem ręki). Nie należy przeto być zawiedzionym jeśli się okaże że na bestię i fałszywego proroka trzeba będzie poczekać ale nie powinno to trwać dłużej niż kilkanaście/kilkadziesiąt lat bo przy dłuższym oczekiwaniu doszłoby już do hybrydyzacji ludzi z maszynami albo w ogóle wyparcia ludzkości przez sztuczną inteligencję a do tego Bóg nie może dopuścić. Możliwe oczywiście że wszystko ulegnie przyśpieszeniu i będziemy mieli bestię z fałszywym prorokiem w ciągu paru lat bo jeśli papież Franciszek jednak owym prorokiem jest to nie ma już zbyt dużo czasu (Zważywszy na jego wiek) Zobaczymy. Ciekawi mnie również czy ta fałszywa trzecia świątynia musi być w Jerozolimie? Nie wiem jak interpretować biblijne proroctwa bo jeśli świątynia nie musi być w Jerozolimie bo w Brazylii mamy już trzecią świątynię. Nie wiem jak to interpretować. Może ktoś mi pomoże? Pozdrawiam.

Cz kwi 23, 2015 22:39
Umywanie nóg, rozmowa z gejem czy podanie mu reki nigdy nie stanowi deklaracji uznania "małżeństw" homo.
Nie można mówić wszyscy jesteśmy dziećmi jednego Boga równolegle gardząc człowiekiem z racji jego skłonności.

Pt kwi 24, 2015 7:26
Biorac po uwage, ze Pan Jezus rozmawial z kazdym, nie protestowal, kiedy dotykaly Go kobiety nieczyste, bywal na ucztach u zdrajcow i swietoszkow (faryzeuszy), i swojego zdrajce do ostatniego momentu nazywal przyjacielem, to papiez Franciszek ciagle Mu do piet nie dorasta. O nas samych nie wspominajac.

A te dwie plcie, to skad wziales? Bo owszem, w Biblii jest "mezczyzn i niewiasta", ale co w takim razie zrobic z obojnakami? Ignorowac ich?

Pt kwi 24, 2015 9:08

Jezus litował się nad grzesznikiem, ale nigdy nie naginał swoich zasad do grzechu (Jezus nazwał nawet faryzeuszy ,,Pobielanymi grobami'') Samo umycie nóg homoseksualiście to jeszcze nie dowód że papież Franciszek to fałszywy prorok (Papieże niekiedy robili nawet gorsze rzeczy niż umycie nóg homoseksualistom) co najwyżej taki czyn papieża Franciszka skłania do zastanowienia, kim jest papież i czy nie pójdzie dalej? Nie wiemy czy papież jest czy nie jest fałszywym prorokiem bo papież jeszcze nie przekroczył granicy po której bez wątpienia Franciszek stałby się fałszywym prorokiem. Nie chodzi tu o popełnienie pospolitego grzechu (Nawet gdyby jakiś papież dopuścił się morderstwa, to nie oznacza jeszcze że taki papież przez taki grzech stałby się fałszywym prorokiem) ale o zmianę doktryny w kierunku akceptacji grzechu a przede wszystkim przez założenie synkretycznego antykościoła ze wszystkich światowych religii. Jeśli w październiku papież poluzuje dyscyplinę tak aby Kościół przestał powoli uważać rozpustę i homoseksualizm za grzech a potem Franciszek założy jakieś fałszywy kościół światowy z połączenie wszystkich religii (Wiemy że takie propozycje składano papieżowi) to bez wątpienia papież Franciszek okaże się fałszywym prorokiem. Możliwe jednak że papież Franciszek jednak nie jest fałszywym prorokiem bo techniki kontroli ludzkości i pranie mózgu jakie robi ludziom szatan na dzień dzisiejszy wydają się (jeszcze) niedopracowane bez względu na to czy chip jest czy nie jest znakiem bestii. A 70 czy 50 płci jest już na angielskim facebooku (Np takie ,,płcie'' jak ,,pangender'' czy ,,cisgender'') to nie mój wymysł.

Pt kwi 24, 2015 18:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 60  Następna strona