Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Kraftwerk ? A czym na to zasłużyli ? Lista jest mocno niepełna a czy rzeczywiście wszyscy wykonawcy mają coś na sumieniu ? Wez pod uwagę taki zespół jak Hocico. Jeśli można, b nie wiem czy mogę, to dam link Youtube, jeden z ich utworów, wystarczy posłuchać słowa. http://www.youtube.com/watch?v=S3tRrQ5jY1s Dam ten tekst, ze względu na charakterystyczny wokal w muzyce industrial i aggrotech, mało zrozumiały, polegający na przesterach. Mniej więcej, polskie tłumaczenie. Jeśli ten post jest niewłaściwy w swoim znaczeniu i przekraczam jakąś granicę to proszę o usunięcie. Ale może być także dla przestrogi jeśli ktoś czasem słucha fajnego bitu a nie rozumie słów. Ja lubię czytać teksty czasem, po prostu co artysta ma do przekazania. O martwym Powiedziałeś, że on jest dookoła nas Więc powiedz nam, gdzie Bo wróciłeś z powrotem do siebie I nie było nikogo Kot pomógłby zmazać hańbę Hej ty, Panie Duszpasterzu Jeśli potrafisz mówić do Boga Powiedz mi, czy dał w ofierze dzieci Które gwałciłeś podczas modlitwy o swoją duszę? Bóg jest martwy Bóg jest hałasem w twojej głowie Czy potrafi mówić do ciebie? Do mnie nie Bóg jest martwy Bóg jest śmieciem twojego mózgu Czy potrafi mówić do ciebie? Do mnie nie…. Powiedziałeś, że on przyniesie pokój Więc powiedz nam Czy podejrzewasz nas o życie w strachu Przed (censored), którzy zabijają Dla boga, który jest martwy? Bóg jest martwy Bóg jest hałasem w twojej głowie Czy potrafi mówić do ciebie? Do mnie nie Bóg jest martwy Bóg jest śmieciem twojego mózgu Czy potrafi mówić do ciebie? Do mnie nie….
|
Pn lip 29, 2013 22:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Albo, oprócz Hocico, kolejny zespół - Psyclon Nine. Wystarczy trochę posłuchać i przede wszystkim zerknąć na video. Frater, techno przy industrialu to słodka kołysanka na dobranoc. Chociaż, z założenia to nie oznacza że wszystkie zespoły które grają aggrotech, industrial czy harsh electro mają taki rys. http://www.youtube.com/watch?v=52xoRLh2dWwParasitic Cuchnąca symulacja Tego nędznego kościoła (tutaj, oryg. ang. jest - congregation) Uczniowie upadłego i heretycy powstaną Narcystyczny naród Odcięte języki ślepego dyktowania Wąż przemówił do mnie przez pozłacane światło i szaleństwo Posmakuj furii Która karmi diabły wewnątrz Napędzane męką Grzech, seks, choroba i duma Pasożytnicze poddanie się Pasożytniczy stan Pasożytnicza kultura niewolników Pasożyt jest skończony
|
Wt lip 30, 2013 8:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odnośnie Kraftwerk nie mam pojęcia dlaczego sklasyfikowano ich jako t.zw. Illuminatów. Może dlatego iż są prekursorami muzyki techno a w myśl portali internetowych które wyszukują zespoły typu "Illuminati" nasz mózg można pobudzać i stymulować poprzez odpowiednio zagrany bit w muzyce, symbole i obraz telewizyjny. Tu jest źródło z którego wpisałem ich do listy: http://indianinthemachine.wordpress.com ... nd-movies/Traktuję takie sensacje z pewnym dystansem dlatego przedstawiłem dwie listy. Muszę przyznać że Bit w piosence Hocicio jakby potwierdzał tą teorię o kontroli umysłu przez muzykę. Już po pierwszych minutach czułem się jak po mocno zakraplanej imprezie. Świat zaczął mi wirować a wzrok gościa z obrazka zaczął dziwnie na mnie oddziaływać (ciężko wyrazić to słowami). Drugi odsłuch już nie pobudził mnie tak samo, może dlatego że mogłem przewidzieć co będzie dalej. Czy ktoś miał podobnie? PSYCLON NINE to od początku mroczny klimat w teledysku i muzyce, jednym słowem "masakra".
|
Wt lip 30, 2013 22:48 |
|
|
|
 |
Gorgiasz
|
Cytuj: Odpowiadając na prośbę kolegi Frater przesyłam swoje listy zespołów i wykonawców którzy w swojej twórczości przekraczają Dekalog. Listy są podzielone na dwie części: pierwsza powstała na podstawie różnych publikacji kościelnych, druga zaczerpnięta została z portali które demaskują tzw. Iluminatów czyli osoby związane z okultyzmem i satanizmem. Proszę mi wybaczyć niedowierzanie, ale czy ktoś kompetentny mógł by się wypowiedzieć, czy powyższe stanowisko wobec przedstawionych twórców (np. The Beatles, Moody Blues, Pink Floyd, Dire Straits czy Tangerine Dream) jest oficjalnym stanowiskiem Kościoła katolickiego?
_________________ http://chomikuj.pl/LittoStrumienski/Genesis+-+propozycja+nowej+interpretacji,3484705218.pdf
|
Cz sie 01, 2013 20:42 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Nie. Kościół rzymsko-katolicki nie bawi się w wydawanie definicji dogmatycznych, czy orzeczeń ex cathedra w odniesieniu do pierwszego z brzegu bzdeta. Oczywiście, określene "bzdet" nie ma na celu zdyskredytowania wymienionych przez Ciebie twórców.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz sie 01, 2013 22:10 |
|
|
|
 |
gacjan
|
Dokładnie. Zresztą na księdza, który pod tą listą się podpisze znajdziesz niejednego, który tych zespołów słucha bez szkody dla duszy...
|
Pt sie 02, 2013 11:07 |
|
 |
Italiano
|
_________________ Nie mógłbym i nie chciałbym odejść od Jezusa. Nigdy nawet o tym nie pomyślałem. Jezus to całe moje życie, to dzięki niemu jestem tu gdzie jestem.
Nie jestem katolikiem, jestem CHRZEŚCIJANINEM.
|
Wt sie 13, 2013 14:56 |
|
 |
macieki
|
Czy jest może lista okultystycznych gier komputerowych?
|
Cz lis 07, 2013 14:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): @quas
Masz rację nie będę tutaj zbyt drobiazgowo tłumaczył. Postaram się tylko skupić dosyć ogólnikowo na takich sprawach na jakich mam ... powiedzieć.
@kael Wiele tematów tu poruszałem przykładowo np. o dążeniu do Świętości, Pokorze tylko wzięcia nie było także wśród Katolików. Przecież taki temat jest otwarty i każdy może dorzucić coś od siebie. A dochodzi do tego, że muszę bronić Charyzmatów zawartych w PŚ i Nauczaniu KK w dziale dla Katolików. Frater - czytam te Twoje wypowiedzi i przyznam szczerze , że nie mogę obojętnie obok nich przejść. Prawda - nie potrzebuje obrony , obrony potrzebuje zakłamanie . Piszesz , iż poruszasz tematy o dążeniu do świętości które wg mojego spojrzenia są zasadami sprzecznymi z Prawem Miłości jakie pozostawił nam Chrystus. Owoce są skutkami naszych słów które zasiewamy . Osoba posiadająca " stygmaty " - nie wydaje zatrutych owoców. Jako osoba która rzekomo posiada stygmaty ( do których się przyznałeś podczas jednej z naszych rozmów ) , zwodzisz, wprowadzasz w błąd i ukierunkowujesz ludzi w niewłaściwą stronę stawiając siebie na pierwszym miejscu jako wzór ku drodze do świętości. Uważasz, że świętość można osiągnąć stojąc z " mieczem słowa" między jednym i drugim człowiekiem narzucając mu to co wg Ciebie jest dobre.Tylko to co wg Ciebie jest dobre wg drugiego człowieka jest złe. Dla Boga każdy człowiek bez wyjątku jest święty , jest doskonały i jest wart ceny jaką zapłacił Chrystus , dla Boga każdy człowiek jest diamentem ..który w odpowiednim czasie wyda odpowiednie światło. Diament nie wyda światła jeżeli będzie przygnieciony " cegłami zasad i praw ustanowionych przez człowieka " oraz stekiem bzdur wymyślonych dla swojej własnej chwały. Wprowadzając ludzi w błąd frater - zasłaniasz im światło.
|
Cz lis 07, 2013 15:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mama kupiła mi skarpetki w croppie, takie szare z daibełkiem i napisem "pure evil" Czy te skarpetki są równiez okultystyczne? Czy noszenie takich skarpetek jest grzechem? Czy te skarpety otwieraja furtke złemu sprawiając, że będe bardziej podatny na jego wpływy?
Przy okazji - w Halloween byłem u babci i na obiad podała zupe z dyni. Czy zgrzeszyłem jedząc ją?
Czy powinienem iść do spowiedzi? Prosze o odpowiedzi.
|
Cz lis 07, 2013 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dante napisał(a): Mama kupiła mi skarpetki w croppie, takie szare z daibełkiem i napisem "pure evil" Czy te skarpetki są równiez okultystyczne? Czy noszenie takich skarpetek jest grzechem? Czy te skarpety otwieraja furtke złemu sprawiając, że będe bardziej podatny na jego wpływy?
Przy okazji - w Halloween byłem u babci i na obiad podała zupe z dyni. Czy zgrzeszyłem jedząc ją?
Czy powinienem iść do spowiedzi? Prosze o odpowiedzi. Podobno zupa z dyni jest pyszna, zwłaszcza ugotowana przez babcię która zapewne kocha swego wnuka - widzisz w tym zło? Nie będziesz podatny na czynniki zła jeżeli nie będziesz tego chciał nawet jeżeli wszystkie Twoje skarpetki będą z diabełkami
|
Cz lis 07, 2013 16:17 |
|
 |
gacjan
|
po co Magdalena_i piszesz do Fratera, jak on jest już dawno zbanowany na stałe?
|
Cz lis 07, 2013 19:15 |
|
 |
Defender
|
Siekiera i King Diamond w jednym worku? No cóż...
|
Cz lis 07, 2013 21:44 |
|
 |
Defender
|
Na liście, którą zamieścił emen jest Megadeth. Coś się jednak zmieniło u Dave'a a tu o jego nawróceniu: http://wnas.pl/artykuly/890-dave-mustai ... laska-boza
|
Cz lis 07, 2013 22:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gacjan napisał(a): po co Magdalena_i piszesz do Fratera, jak on jest już dawno zbanowany na stałe? aaa to nie wiedziałam. Może kiedyś  wróci
|
Pt lis 08, 2013 2:41 |
|
|
|