Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 12, 2025 23:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 74  Następna strona
 Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka 
Autor Wiadomość
Post Re: Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Kraftwerk ? A czym na to zasłużyli ? Lista jest mocno niepełna a czy rzeczywiście wszyscy wykonawcy mają coś na sumieniu ? Wez pod uwagę taki zespół jak Hocico. Jeśli można, b nie wiem czy mogę, to dam link Youtube, jeden z ich utworów, wystarczy posłuchać słowa. http://www.youtube.com/watch?v=S3tRrQ5jY1s Dam ten tekst, ze względu na charakterystyczny wokal w muzyce industrial i aggrotech, mało zrozumiały, polegający na przesterach. Mniej więcej, polskie tłumaczenie. Jeśli ten post jest niewłaściwy w swoim znaczeniu i przekraczam jakąś granicę to proszę o usunięcie. Ale może być także dla przestrogi jeśli ktoś czasem słucha fajnego bitu a nie rozumie słów. Ja lubię czytać teksty czasem, po prostu co artysta ma do przekazania.

O martwym

Powiedziałeś, że on jest dookoła nas
Więc powiedz nam, gdzie
Bo wróciłeś z powrotem do siebie
I nie było nikogo
Kot pomógłby zmazać hańbę

Hej ty, Panie Duszpasterzu
Jeśli potrafisz mówić do Boga
Powiedz mi, czy dał w ofierze dzieci
Które gwałciłeś podczas modlitwy o swoją duszę?

Bóg jest martwy
Bóg jest hałasem w twojej głowie
Czy potrafi mówić do ciebie?
Do mnie nie
Bóg jest martwy
Bóg jest śmieciem twojego mózgu
Do mnie nie….

Powiedziałeś, że on przyniesie pokój
Więc powiedz nam
Czy podejrzewasz nas o życie w strachu
Przed (censored), którzy zabijają
Dla boga, który jest martwy?

Bóg jest martwy
Bóg jest hałasem w twojej głowie
Do mnie nie
Bóg jest martwy
Bóg jest śmieciem twojego mózgu
Do mnie nie….

Pn lip 29, 2013 22:54
Albo, oprócz Hocico, kolejny zespół - Psyclon Nine. Wystarczy trochę posłuchać i przede wszystkim zerknąć na video. Frater, techno przy industrialu to słodka kołysanka na dobranoc. Chociaż, z założenia to nie oznacza że wszystkie zespoły które grają aggrotech, industrial czy harsh electro mają taki rys. http://www.youtube.com/watch?v=52xoRLh2dWw

Parasitic

Cuchnąca symulacja
Tego nędznego kościoła (tutaj, oryg. ang. jest - congregation)
Uczniowie upadłego i heretycy powstaną

Narcystyczny naród
Odcięte języki ślepego dyktowania
Wąż przemówił do mnie przez pozłacane światło i szaleństwo

Posmakuj furii
Która karmi diabły wewnątrz
Napędzane męką
Grzech, seks, choroba i duma

Pasożytnicze poddanie się
Pasożytniczy stan
Pasożytnicza kultura niewolników
Pasożyt jest skończony

Wt lip 30, 2013 8:08
Odnośnie Kraftwerk nie mam pojęcia dlaczego sklasyfikowano ich jako t.zw. Illuminatów. Może dlatego iż są prekursorami muzyki techno a w myśl portali internetowych które wyszukują zespoły typu "Illuminati" nasz mózg można pobudzać i stymulować poprzez odpowiednio zagrany bit w muzyce, symbole i obraz telewizyjny.
Tu jest źródło z którego wpisałem ich do listy:
http://indianinthemachine.wordpress.com ... nd-movies/
Traktuję takie sensacje z pewnym dystansem dlatego przedstawiłem dwie listy.

Muszę przyznać że Bit w piosence Hocicio jakby potwierdzał tą teorię o kontroli umysłu przez muzykę. Już po pierwszych minutach czułem się jak po mocno zakraplanej imprezie. Świat zaczął mi wirować a wzrok gościa z obrazka zaczął dziwnie na mnie oddziaływać (ciężko wyrazić to słowami). Drugi odsłuch już nie pobudził mnie tak samo, może dlatego że mogłem przewidzieć co będzie dalej. Czy ktoś miał podobnie?
PSYCLON NINE to od początku mroczny klimat w teledysku i muzyce, jednym słowem "masakra".

Wt lip 30, 2013 22:48

Cytuj:
Odpowiadając na prośbę kolegi Frater przesyłam swoje listy zespołów i wykonawców którzy w swojej twórczości przekraczają Dekalog.
Listy są podzielone na dwie części: pierwsza powstała na podstawie różnych publikacji kościelnych, druga zaczerpnięta została z portali które demaskują tzw. Iluminatów czyli osoby związane z okultyzmem i satanizmem.

Proszę mi wybaczyć niedowierzanie, ale czy ktoś kompetentny mógł by się wypowiedzieć, czy powyższe stanowisko wobec przedstawionych twórców (np. The Beatles, Moody Blues, Pink Floyd, Dire Straits czy Tangerine Dream) jest oficjalnym stanowiskiem Kościoła katolickiego?

Cz sie 01, 2013 20:42
Moderator

Nie.
Kościół rzymsko-katolicki nie bawi się w wydawanie definicji dogmatycznych, czy orzeczeń ex cathedra w odniesieniu do pierwszego z brzegu bzdeta.
Oczywiście, określene "bzdet" nie ma na celu zdyskredytowania wymienionych przez Ciebie twórców.

Cz sie 01, 2013 22:10
Zobacz profil WWW

Dokładnie.
Zresztą na księdza, który pod tą listą się podpisze znajdziesz niejednego, który tych zespołów słucha bez szkody dla duszy...

Pt sie 02, 2013 11:07

Jest wiele filmików podejmujących dany temat:
http://www.youtube.com/watch?v=a5-i6TiHSns
http://www.youtube.com/watch?v=FVLZTlbRxYc

Nie jestem katolikiem, jestem CHRZEŚCIJANINEM.

Wt sie 13, 2013 14:56

Czy jest może lista okultystycznych gier komputerowych?

Cz lis 07, 2013 14:43
frater napisał(a):
@quas

Masz rację nie będę tutaj zbyt drobiazgowo tłumaczył. Postaram się tylko skupić dosyć ogólnikowo na takich sprawach na jakich mam ... powiedzieć.

@kael
Wiele tematów tu poruszałem przykładowo np. o dążeniu do Świętości, Pokorze tylko wzięcia nie było także wśród Katolików. Przecież taki temat jest otwarty i każdy może dorzucić coś od siebie.
A dochodzi do tego, że muszę bronić Charyzmatów zawartych w PŚ i Nauczaniu KK w dziale dla Katolików.

Frater - czytam te Twoje wypowiedzi i przyznam szczerze , że nie mogę obojętnie obok nich przejść.
Prawda - nie potrzebuje obrony , obrony potrzebuje zakłamanie .
Piszesz , iż poruszasz tematy o dążeniu do świętości które wg mojego spojrzenia są zasadami sprzecznymi z Prawem Miłości jakie pozostawił nam Chrystus.

Owoce są skutkami naszych słów które zasiewamy .
Osoba posiadająca " stygmaty " - nie wydaje zatrutych owoców.
Jako osoba która rzekomo posiada stygmaty ( do których się przyznałeś podczas jednej z naszych rozmów ) , zwodzisz, wprowadzasz w błąd i ukierunkowujesz ludzi w niewłaściwą stronę stawiając siebie na pierwszym miejscu jako wzór ku drodze do świętości.
Uważasz, że świętość można osiągnąć stojąc z " mieczem słowa" między jednym i drugim człowiekiem narzucając mu to co wg Ciebie jest dobre.Tylko to co wg Ciebie jest dobre wg drugiego człowieka jest złe.
Dla Boga każdy człowiek bez wyjątku jest święty , jest doskonały i jest wart ceny jaką zapłacił Chrystus , dla Boga każdy człowiek jest diamentem ..który w odpowiednim czasie wyda odpowiednie światło.
Diament nie wyda światła jeżeli będzie przygnieciony " cegłami zasad i praw ustanowionych przez człowieka " oraz stekiem bzdur wymyślonych dla swojej własnej chwały.
Wprowadzając ludzi w błąd frater - zasłaniasz im światło.

Cz lis 07, 2013 15:59
Mama kupiła mi skarpetki w croppie, takie szare z daibełkiem i napisem "pure evil"
Czy te skarpetki są równiez okultystyczne? Czy noszenie takich skarpetek jest grzechem?
Czy te skarpety otwieraja furtke złemu sprawiając, że będe bardziej podatny na jego wpływy?

Przy okazji - w Halloween byłem u babci i na obiad podała zupe z dyni.
Czy zgrzeszyłem jedząc ją?

Czy powinienem iść do spowiedzi? Prosze o odpowiedzi.

Cz lis 07, 2013 16:06
dante napisał(a):
Mama kupiła mi skarpetki w croppie, takie szare z daibełkiem i napisem "pure evil"
Czy te skarpetki są równiez okultystyczne? Czy noszenie takich skarpetek jest grzechem?
Czy te skarpety otwieraja furtke złemu sprawiając, że będe bardziej podatny na jego wpływy?

Przy okazji - w Halloween byłem u babci i na obiad podała zupe z dyni.
Czy zgrzeszyłem jedząc ją?

Czy powinienem iść do spowiedzi? Prosze o odpowiedzi.

Podobno zupa z dyni jest pyszna, zwłaszcza ugotowana przez babcię która zapewne kocha swego wnuka - widzisz w tym zło?
Nie będziesz podatny na czynniki zła jeżeli nie będziesz tego chciał nawet jeżeli wszystkie Twoje skarpetki będą z diabełkami

Cz lis 07, 2013 16:17

po co Magdalena_i piszesz do Fratera, jak on jest już dawno zbanowany na stałe?

Cz lis 07, 2013 19:15

Siekiera i King Diamond w jednym worku? No cóż...

Cz lis 07, 2013 21:44

Na liście, którą zamieścił emen jest Megadeth. Coś się jednak zmieniło u Dave'a a tu o jego nawróceniu:
http://wnas.pl/artykuly/890-dave-mustai ... laska-boza

Cz lis 07, 2013 22:35
gacjan napisał(a):
po co Magdalena_i piszesz do Fratera, jak on jest już dawno zbanowany na stałe?

aaa to nie wiedziałam. Może kiedyś :D wróci

Pt lis 08, 2013 2:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 74  Następna strona