Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 9:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 113  Następna strona
 Wierzysz? Kim jesteś? 

Kim jesteś?
Katolikiem 65%  65%  [ 1262 ]
Muzłumaninem 0%  0%  [ 3 ]
Poganinem 1%  1%  [ 22 ]
Protestantem 3%  3%  [ 51 ]
Ateistą 15%  15%  [ 296 ]
Buddystą 1%  1%  [ 20 ]
Należę do sekty w rozumieniu KK 1%  1%  [ 19 ]
Teistą 2%  2%  [ 32 ]
Prawosławny 1%  1%  [ 11 ]
Inny 12%  12%  [ 231 ]
Liczba głosów : 1947

Wierzysz? Kim jesteś? 
Autor Wiadomość

Post Re: Wierzysz? Kim jesteś?
noah44 napisał(a):
To ja ciebie bym posądził o początki kariery w FSB pod okiem jakiegoś SBka. Oni mieli takie metody antyreligijnej naukowej filozofii. I tylko KGB tak prało mózgi swoim członkom. Dla mnie wszystkie służby specjalne to rodzaj przestępczych organizacji zalegalizowanych przez władzę. Gdyby organizacja nierządowa robiła to co CIA z więźniami w Guantanamo już dawno wszyscy by siedzieli w więzieniach. CIA poza tym robiła eksperymenty na ludziach takiej samej okrutności jak Mengele w Oświęcimiu. Poczytaj sobie o MKULTRA i co się stało w francuskim mieście Pont-Saint-Esprit w latach 50 tych.
Ja z takimi ludźmi nigdy bym nie poszedł na współpracę.

No to pojechałeś z tymi służbami specjalnymi. To wiesz co? Jako Polak i mam nadzieję patriota zbierz podpisy i wyślij żądanie do rządu, by zdelegalizowali takie przestępcze organizacje jak chociażby Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, czy też Służbę Wywiadu Wojskowego.

O MKULTRA nie słyszałem nigdy wcześniej, więc bądź pewny, że nie omieszkam o tym poczytać.

Śr kwi 27, 2011 11:38
zbanowany na stałe

Propagujący faszyzm Budda :D
Załącznik:
bs.jpg
bs.jpg [ 43.25 KiB | Przeglądane 3153 razy ]

Śr kwi 27, 2011 11:43

Oriflamme napisał(a):
No to pojechałeś z tymi służbami specjalnymi. To wiesz co? Jako Polak i mam nadzieję patriota zbierz podpisy i wyślij żądanie do rządu, by zdelegalizowali takie przestępcze organizacje jak chociażby Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, czy też Służbę Wywiadu Wojskowego.

O MKULTRA nie słyszałem nigdy wcześniej, więc bądź pewny, że nie omieszkam o tym poczytać.

A nie słyszałeś dlaczego zlikwidowano WSI ? Masę mieli przestępstw. Zlikwidowanie ABW i wywiadu wojskowego tylko bardziej pomogło by FSB czy CIA, obcym wywiadom więc jeśli tego chcesz to naprawdę mają cię chyba ruscy w ręku.
MKULTRA to było dawno. Ciekawe co do dzisiaj wynaleźli.

Śr kwi 27, 2011 11:57

waldek napisał(a):
Propagujący faszyzm Budda :D
Załącznik:
bs.jpg

Ty też jesteś po praniu mózgu i chcesz go wyprać innym ? Jeśli by ci go wyprali wystarczająco mocno nie tylko uważałbyś swastykę za coś zabawnego ale nawet negowałbyś Holocaust. Uważałbyś, że kochasz Polskę i jednocześnie znak pod którym Hitler wymordował miliony Polaków.
Są tacy ludzie.

Śr kwi 27, 2011 12:07

noah44 napisał(a):
A nie słyszałeś dlaczego zlikwidowano WSI ? Masę mieli przestępstw.

Czy ktoś został skazany w związku z owymi rzekomymi "przestępstwami"? Jak na razie za niesłuszne zwolnienie z pracy, budżet wypłacił już kilka milionów złotych dla zwolnionych oficerów WSI.

Śr kwi 27, 2011 12:15
zbanowany na stałe

noah44 napisał(a):
...i jednocześnie znak pod którym Hitler wymordował miliony Polaków.

Zatem należy pozbyć sie również krzyży bo ktoś pod tym znakiem wymordował wiele niewinnych istnień?

Śr kwi 27, 2011 12:52

waldek napisał(a):
noah44 napisał(a):
...i jednocześnie znak pod którym Hitler wymordował miliony Polaków.

Zatem należy pozbyć sie również krzyży bo ktoś pod tym znakiem wymordował wiele niewinnych istnień?

Jak porównujesz swastykę do krzyża to właściwie "no comments". Każdy kto to czyta już cię ocenił i twoją "mądrość". I weź sobie też wstaw coś w awatar jak Oriflamme żebyś mi się nie mylił. Najlepiej to:
Obrazek

Ostatnio edytowano Śr kwi 27, 2011 13:19 przez noah44, łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 27, 2011 13:13

[quote="noah44"Jak porównujesz swastykę do krzyża to właściwie "no comments".[/quote]

Pewnie chodzi o to, że to nie symbole są przyczyną zła tylko ludzie, którzy się nimi posługują. Krzyżacy też nosili krzyż na piersi, ale krzyż ani NMP - patronka zakonu, nie mieli w tej kwestii nic do powiedzenia. Swastyka jest w wielu kulturach bardzo pozytywnym symbolem, więc nie można jej automatycznie deprecjonować bo Hitler sobie wymyślił, że będzie symbolem jego chorej ideologii.

Ostatnio edytowano Śr kwi 27, 2011 13:33 przez Asparagus, łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 27, 2011 13:19

Asparagus napisał(a):
Pewnie chodzi o to, że to nie symbole są przyczyną zła tylko ludzie, którzy się nimi posługują. Krzyżacy też nosili krzyż na piersi, ale krzyż ani NMP - patronka zakonu, nie mieli w tej kwestii nic do powiedzenia. Swastyka jest w wielu kulturach bardzo pozytywnym symbolem, więc nie można jej automatycznie deprecjonować bo Hitler sobie wymyślił, że będzie symbolem jego chorej ideologii.

Masz trochę rację. Tylko po prostu jak widzę taki symbol na forum religijnym to tak mi tu pasuje jak bagno do diamentów. Ale OK, to tylko symbole.

Śr kwi 27, 2011 13:24

noah44 napisał(a):
Masz trochę rację. Tylko po prostu jak widzę taki symbol na forum religijnym to tak mi tu pasuje jak bagno do diamentów. Ale OK, to tylko symbole.

Tak na marginesie to ta swastyka w awatarze kolegi Oriflamme, jest mało podobna do hakenkreuz'a. Inna sprawa, że wygląda na to, że kolega troszkę chce prowokować słabiej zorientowanych internautów, ale to bardzo dobrze bo przynajmniej się dowiedzą czegoś nowego.

Śr kwi 27, 2011 13:40

Asparagus napisał(a):
noah44 napisał(a):

Tak na marginesie to ta swastyka w awatarze kolegi Oriflamme, jest mało podobna do hakenkreuz'a. Inna sprawa, że wygląda na to, że kolega troszkę chce prowokować słabiej zorientowanych internautów, ale to bardzo dobrze bo przynajmniej się dowiedzą czegoś nowego.

Prowokować raczej nie muszę, bo symbol sam w sobie jest uznawany za kontrowersyjny. Lecz jeśli ktoś jest ciekaw dlaczego akurat taki, a nie inny symbol, to zawsze wyjaśniam co on znaczy.
I żeby nie było - faktycznie interesuje się Finlandią : )

Śr kwi 27, 2011 17:43

Oriflamme napisał(a):

Podaj imiona i nazwiska 10 pilotów Finlandzkich z czasów gdy była ta swastyka. Fanie finlandzkiego lotnictwa.

Śr kwi 27, 2011 18:01

noah44 napisał(a):
Oriflamme napisał(a):

Podaj imiona i nazwiska 10 pilotów Finlandzkich z czasów gdy była ta swastyka. Fanie finlandzkiego lotnictwa.

Z tych ważniejszych: Jaakko Vuorela, Urho Lehtovaara (może wielkim pilotem nie był, ale był wielkim człowiekiem honoru), Olli Puhakka, Kyosti Karhila, Hans Wind, Lauri Ohukainen, Lauri Nissinen, Eino Luukkanen, oraz as fińskiego nieba - Ilmari Juutilainen - najlepszy ze wszystkich fińskich lotników. Miał na swoim koncie 126 formalnych zestrzeleń. W dodatku jest uznany za najlepszego nie-niemieckiego pilota wszech czasów.

Podałem tych ważniejszych, nie wiem ile tu ich jest dokładnie, ale myślę, że starczy. O większości powinieneś móc przeczytać na wiki, bądź na jakiejkolwiek stronie o asach lotnictwa (na pewno pojawi się tam przynajmniej Ilmari)

Cz kwi 28, 2011 22:00

Katolikiem

Wt maja 17, 2011 17:57

Katoliczka, ale nie święta.

Pt cze 03, 2011 22:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 113  Następna strona