Kim dla Ciebie jest Ateista?
Kim dla Ciebie jest Ateista?
Autor |
Wiadomość |
No
|
Może wg. twojej logiki...
|
Wt lis 06, 2007 18:57 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Może wg. twojej logiki...
Twoje uzasadnienia są trochę zbyt długie , a logika nie jest tylko moja ,używa jej wiele osób.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lis 06, 2007 19:00 |
|
 |
Necromancer
|
Berea napisał(a): Ateista to człowiek zbuntowany , który odwrócił się od swojego Stwórcy, człowiek niezbawiony od swoich grzechów.
jakich grzechów? nie ma żadnych grzechów, nie ma piekła ani nieba...
@Seweryn: jeśli nie zakumałeś, że ateista może o jezusie albo jahwe gadać tak samo jak o zagłobie, czy lordzie vaderze, to... trudno 
_________________ ateista
|
Wt lis 06, 2007 19:18 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Necromancer napisał(a): Berea napisał(a): Ateista to człowiek zbuntowany , który odwrócił się od swojego Stwórcy, człowiek niezbawiony od swoich grzechów. jakich grzechów? nie ma żadnych grzechów, nie ma piekła ani nieba... @Seweryn: jeśli nie zakumałeś, że ateista może o jezusie albo jahwe gadać tak samo jak o zagłobie, czy lordzie vaderze, to... trudno 
Nie ma żadnych Ateistów , są tylko ludzie wierzący, np. ty wierzysz , że Boga nie ma. Ja wierzę, że jest .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lis 06, 2007 19:30 |
|
 |
Necromancer
|
bo tak powiedział seweryn, jednak słowo nie stało się ciałem  co za szkoda że jak człowiek sobie coś upragnionego pomyśli, to się natychmiast nie staje 
_________________ ateista
|
Wt lis 06, 2007 19:36 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Twoje uzasadnienia są trochę zbyt długie Przykro mi Cytuj: a logika nie jest tylko moja ,używa jej wiele osób. Cóż podejrzewam, że na świecie są ludzie którzy nie rozmawiają o książkach, filmach, komiksach czy innych fikcyjnych rzeczach ale wątpie by było ich tak znowu "wielu"... Cytuj: Nie ma żadnych Ateistów , są tylko ludzie wierzący, np. ty wierzysz , że Boga nie ma. Ja wierzę, że jest .
Taka zabawa słowem wierzysz w Boga ale nie wierzysz w ufoludki, krasnale, Licho, uroki, elfy czy latającego potwora spagetti lista będzie bardzo długa wychodziło by więc, że jesteś tylko troche bardziej wierzący od ateisty.
|
Wt lis 06, 2007 20:17 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Cytuj: Nie ma żadnych Ateistów , są tylko ludzie wierzący, np. ty wierzysz , że Boga nie ma. Ja wierzę, że jest . Taka zabawa słowem wierzysz w Boga ale nie wierzysz w ufoludki, krasnale, Licho, elfy czy latającego potwora spagetti lista będzie bardzo długa wychodziło by więc, że jesteś tylko troche bardziej wierzący od ateisty.
Równie dobrze mógłbym powiedzieć że to co ty mówisz to tylko zabawa słowem. A krasnale, Licho, uroki, elfy istnieją w literaturze dla dzieci ,w bajkach na dobranoc ,w sklepach z zabawkami,itd .
I najciejkawsze jest to , że krasnale, Licho, elfy czy latającego potwory spagetti istnieją również w innym wymiarze ,który też jest faktem ,mianowicie twojej wyobraźni .
Więc nie możesz powidzieć ,że one nie istnieją ,możesz tylko wierzyć ,że opuszczą twoja wyobraźnię tym bardziej jeśli ich lista jest długa. 
|
Wt lis 06, 2007 20:35 |
|
 |
No
|
Seweryn napisał(a): Równie dobrze mógłbym powiedzieć że to co ty mówisz to tylko zabawa słowem. A krasnale, Licho, uroki, elfy istnieją w literaturze dla dzieci ,w bajkach na dobranoc ,w sklepach z zabawkami,itd . I najciejkawsze jest to , że krasnale, Licho, elfy czy latającego potwory spagetti istnieją również w innym wymiarze ,który też jest faktem ,mianowicie twojej wyobraźni . Więc nie możesz powidzieć ,że one nie istnieją ,możesz tylko wierzyć ,że opuszczą twoja wyobraźnię tym bardziej jeśli ich lista jest długa.  Dlaczego wierzysz, że Bóg nie istnieje tylko w twojej wyobraźni ? Cytuj: A krasnale, Licho, uroki, elfy istnieją w literaturze dla dzieci ,w bajkach na dobranoc ,w sklepach z zabawkami,itd .
A także w Puszczy Kampinoskiej tylko rzadko sie pokazują zaś po śmierci każdy spotka jego Kluskowatość LPW.
|
Wt lis 06, 2007 20:43 |
|
 |
Zencognito
|
No napisał(a): zaś po śmierci każdy spotka jego Kluskowatość LPW.
LPS, heretyku!
|
Wt lis 06, 2007 20:48 |
|
 |
No
|
Osobiście głęboko wierze, że to spagetti z wołowiną.
|
Wt lis 06, 2007 20:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Osobiście głęboko wierze, że to spagetti z wołowiną.
Czyżby schizma? 
|
Wt lis 06, 2007 21:02 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Dlaczego wierzysz, że Bóg nie istnieje tylko w twojej wyobraźni ? [.
Bo opieram istnienie Boga na rozumie ,racjionaliźmie , nauce , logice itp .W przeciwieństwie do osoby, która opiera swoją niewiarę na bajkach.
Osoba podająca za argument krasnale ,mówi bajki, więc nie można jej traktować poważnie .
|
Wt lis 06, 2007 21:45 |
|
 |
tommy
|
Seweryn napisał(a): Bo opieram istnienie Boga na rozumie ,racjionaliźmie , nauce , logice itp .W przeciwieństwie do osoby, która opiera swoją niewiarę na bajkach. Osoba podająca za argument krasnale ,mówi bajki, więc nie można jej traktować poważnie .
W logice - ktora ponownie promujesz - nie ma takiego kryterium jak "powaznosc stwierdzenia" albo jego "bajkowosc". Stwierdzenie jest prawdziwe, nieprawdziwe albo nie mozemy okreslic jego prawdziwosci.
Moze byc Ci sie z tym ciezko pogodzic ale odwolanie sie do wrozek, smokow i Latajacego Potwora z Pizzy(jak schizma to idziemy na calego...) to jak najbardziej logiczny i racjonalny argument w dyskusji na temat innych nieudowodnionych bytow.
|
Śr lis 07, 2007 6:37 |
|
 |
No
|
Cytuj: Osoba podająca za argument krasnale ,mówi bajki, więc nie można jej traktować poważnie .
Zrozum, że bajkowość krasnoludków to tylko twoja wiara a właściwie sądząc z twojej dotychczasowej postawy dogmat gdybyś naprawdę kierował się tym co wymieniłeś wiedziałbyś, że "bo tak i już" nie jest argumentem.
|
Śr lis 07, 2007 18:08 |
|
 |
GTO
|
Cytuj: Bo opieram istnienie Boga na rozumie ,racjionaliźmie , nauce , logice itp .
na swoim rozumie, na swoim racjonalizmie, na teologii, na logice płynącą z biblii. W jakim ty świecie żyjesz?? Wake up!!! KKmatrix has you!!!
_________________ „iż każdemu mistrzowi należy wierzyć w zakresie jego sztuki"
|
Śr lis 07, 2007 20:07 |
|
|
|