Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 4:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

No więc Drogi Dawidowski kiedy powstała Księga Psalmów?
Jako, że dworzanie mogą chcieć pozostać w ukryciu - pytam Ciebie.

Wt wrz 15, 2009 22:23

Księga Psalmów powstała, już ci mówię, DAWNO.
A jakie to ma znaczenie?

Wt wrz 15, 2009 22:31

Haha ja nie mogę. Niezłego spisku szukasz Frater ;d

A skąd masz pewność, że to ziemia nie stoi w centrum?
Sprawdzałeś to?!?!
A skąd wiesz, że papier robią z drewna?! Widziałeś obróbke?!

A może to mięso co jesz w sklepie i wkręcają Ci że to ze świni to tak naprawdę ludzkie jest?

O losie ;d człowieku ;d

Wt wrz 15, 2009 22:43
Zobacz profil WWW

Przepraszam, może zareagowałem trochę zbyt gwałtownie, ale to naprawdę prześmieszne jak ktoś chce prowadzić dyskusję i wybiórczo traktuje podsyłane mu materiały.
"O to jest spoko... ale to jest fałsz.. czekaj czekaj to mi pasuje.. ale to nie! To na pewno nie prawda! Dobra teraz pogadajmy o tym... ale nie tak! Inaczej! Dajcie inne materiały, nie te!".

Wt wrz 15, 2009 22:48
Zobacz profil WWW

Widzę, że posiłki zostały ściągnięte z "Esej`owego portalu". R... Mruga 2

Po prostu zainteresowała mnie ta dyskusja...

Cytuj:
Totez ja tak nie twierdzę tylko to podważam.

Więc skąd posiadasz te informacje, które podważasz?

Za pomocą Wikipedii:
"Obecnie uważa się, że Księga Psalmów powstawała w długim okresie historycznym: niektóre są bardzo stare, inne zawierają aluzje do niewoli babilońskiej (np. Ps 137)."

Jak na razie tylko takie informacje znalazłem na temat czasu powstania tej księgi. Do czego potrzebna Ci jest odpowiedź na nie? :)

Śr wrz 16, 2009 7:51

frater za pomocą daty powstania księgi psalmów udowodni nam, że ewolucja to fikcja ;)

A poza tym fraterku, napisz w koścu odpowiedź na moje pytanie, o bzdety pytasz, a na rzeczowe problemy odpowiedzi unikasz

Śr wrz 16, 2009 8:12

Dyskusja z Fraterkiem to przysłowiowy groch o ścianę ;-)
Czy jego IP nie jest czasem z Tworek ? ;-)
Facet kompletnie , nic a nic nie rozumie z tego co krytykuje. Pewnie w ramach prezentu kiedyś dostał Biblie i uważa ze odkrył wszystkie tajemnice świata ;-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Śr wrz 16, 2009 8:20
zbanowana na stałe

Ja nie mam zamiaru udowadniać, że Ewolucja to fikcja. Ja jestem Kreacjonistą Ewolucyjnym i takim twierdzeniem przeczyłbym sam sobie.
Przecież `gołym okiem` widać, że jesteśmy ssakami.

@Dawidowski
Określ wiek, w którym powstały najstarsze Psalmy.

Śr wrz 16, 2009 9:49

Przykro mi, ale NIE MAM POJĘCIA kiedy dokładnie powstały najstarsze psalmy, ponieważ nie jestem biblistą, ani teologiem, ani religioznawcą, ani historykiem, ani nikim kto byłby wstanie określić datę powstania tych starych psalmów. W internecie też nie znalazłem informacji na ten temat, więc powiem jeszcze raz: NIE WIEM :)

A czy Ty możesz teraz odpowiedzieć na pytanie Epikurosa? Byłoby Nam bardzo miło...

Śr wrz 16, 2009 10:04

Co do figurki, nigdzie nie znalazłem jakimi badaniami posłużono się, by określić wiek figurki. Równie dobrze może ona pochodzić z XX w. n.e. . Każde państwo chciałoby, by na ich terenie była znaleziona taka figurka – wiąże się to ze sławą i dużymi pieniędzmi. Znany jest przypadek z Anglii z XX w, że połączono szkielet szympansa i człowieka ( wykryto to stosunkowo niedawno) po to by tworzyć fikcyjne dowody Ewolucyjne.

Dopatrywanie się wszędzie teorii spiskowych sugeruje problemy, których rozwiązanie wykracza poza moje kompetencje.

Naprawdę myślisz, że wiek dziesiątek czy setek nawet znalezisk wzięto z powietrza, by udowodnić z góry przyjętą tezę o powstawaniu kultury ludzkiej na przestrzeni dziesiątek tysięcy lat? Trochę zaufania do naukowców, proszę.

frater napisał(a):
wieczny_student napisał(a):
Datowanie radiowęglowe nadaje się jedynie do obiektów pochodzenia organicznego, np. drewnianych lub kościanych. Dlaczego - doczytaj sobie, choćby w cytowanym przez siebie artykule. Naprawdę, powinieneś wiedzieć o czym mówisz, jeżeli wnosisz jakiś temat do dyskusji.

Więc poszukaj jaką metodą badano tą figurkę. Szukaj też innych dowodów. Po to prowadzimy dyskusję, by możliwie mocno rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odnosiłem się do twojego pytania, dlaczego nie datowano metodą radiowęglowa. Mam nadzieję, że zrozumiałeś i przyznasz, ze fakt powstania z materiałów nieorganicznych stanowi tutaj istotną przeszkodę. Twój zarzut był zatem nieuzasadniony.

Z tego co wiem, naukowcy nie mają wątpliwości odnośnie wieku figurki, z dokładnością do przytoczonego zakresu błędu (nie wziął on się z powietrza, jest właśnie wyrazem niedoskonałości metod datowania, których to naukowcy są świadomi) i wyznaczyli go na 22 - 24 tys. lat. Odnoszę wrażenie, że twój udział w dyskusji nie ma na celu rozwianie jakichkolwiek wątpliwości, ale ich stworzenie.

frater napisał(a):
wieczny_student napisał(a):
Chciałeś by zadawać ci pytania, i obiecałeś na nie odpowiadać. Zatem:
Jak wyobrażasz sobie pozostałości zbudowanego głównie z drewna i skór obozu koczowniczego plemienia?

Bóbr pozostawia po sobie ślady w postaci licznych zmian nawet dotyczących biegu danych cieków wodnych. (...)

No i nie doczekałem się odpowiedzi. Przytoczyłeś parę przykładów pozostałości po plemionach osiadłych (cmentarze, kopalnie, Stonehenge), podczas gdy ja pytam się o ludy koczownicze. Przemieszczające się z miejsca na miejsce, nie budujące zatem trwałych konstrukcji, co przy takim trybie życia byłoby bezsensowne.

Skoro jednak podałeś przykład Krzemionek, przypomnij, jak został określony ich wiek. Czekam.

frater napisał(a):
Człowiek pozostawia bardzo wiele śladów swojej bytności np. po posiłkach.

Jakich śladów? Trwałych śladów? Jak wyobrażasz sobie stan otoczenia ogniska obozu wędrownego plemienia po 50 tys. lat?

frater napisał(a):
P.S.
Studencie – dziwny z Ciebie Kreacjonista? Przypatrz się swoim postom. [/size]

Którą konkretnie wypowiedź masz na myśli? Nigdzie nie negowałem, że Bóg jest stworzycielem - przyczyną powstania - człowieka. I jednocześnie twierdzę, że naukowy opis tego procesu (i procesu powstawania innych zwierząt), na podstawie którego powstała teoria ewolucji, jest prawidłowy. Jest to wymieniona w ankiecie postawa teistycznego ewolucjonizmu, zwanego też kreacjonizmem ewolucjonistycznym.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teistyczny_ewolucjonizm[/code]

Śr wrz 16, 2009 10:06

Ja nie mam zamiaru udowadniać, że Ewolucja to fikcja. Ja jestem Kreacjonistą Ewolucyjnym i takim twierdzeniem przeczyłbym sam sobie.
Przecież `gołym okiem` widać, że jesteśmy ssakami.

Więc o czym dyskutujemy?

Śr wrz 16, 2009 11:15
zbanowana na stałe

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że zbiorowe kpinki nie poparte żadną argumentacją nie sprawdzają się ze względu na Moderację.
Jest to chwyt nieładny, który stosują na news, ale tu Moderator te Wasze kpinki nie poparte żadną argumentacją może zablokować.

ODPOWIADAM NA PYTANIE EPIKUROS`A

Nawet przy skrajnym Kreacjonizmie mówiącym, że PAN BÓG Stworzył człowieka z gliny, a Ewę z boku Adama, i jeżeli Ewę obdarzył piersiami, by mogła jak ssak karmić swoje dzieci, to dlaczego nie miałby również obdarzyć człowieka wszelkimi znacznikami m.in. ERV, aby również pokrywały się ze znacznikami innych ssaków.
Natomiast ja jestem Kreacjonistą Ewolucyjnym i zupełnie pozbawiony jestem tych problemów. Ja twierdzę że ewolucja jest faktem. Że to PAN BÓG określił Kreatory (jakby programy komputerowe), które funkcjonują. I że to PAN BÓG …

Do tego zmierzamy i by Wam się lepiej utrwaliło poczekamy na finał. ;)

O DNA napiszę później.

Śr wrz 16, 2009 11:31

Nawet przy skrajnym Kreacjonizmie mówiącym, że PAN BÓG Stworzył człowieka z gliny, a Ewę z boku Adama, i jeżeli Ewę obdarzył piersiami, by mogła jak ssak karmić swoje dzieci, to dlaczego nie miałby również obdarzyć człowieka wszelkimi znacznikami m.in. ERV, aby również pokrywały się ze znacznikami innych ssaków.

Więc wyjaśnij mi po co - jaki miałby być tego cel? Wprowadzenie ludzkości w błąd?

Śr wrz 16, 2009 11:43
zbanowana na stałe

Żeby człowiek mógł poznawać BOGA musi to robić pozazmysłowo, a nie intelektem. Człowiek ma Wolną Wolę, a Wiara w BOGA wybiega w obszar pozazmysłowy.

BÓG jest istotą Duchową. Człowiek też jest istotą Duchową, jako Dusza. Materią jest tylko `skafander` człowieka na ziemi, po to by mógł funkcjonować w czterech wymiarach ziemskich., w materii E=mc2.

Śr wrz 16, 2009 12:04

Żeby człowiek mógł poznawać BOGA musi to robić pozazmysłowo, a nie intelektem. Człowiek ma Wolną Wolę, a Wiara w BOGA wybiega w obszar pozazmysłowy.

Gdy wyłaczysz zmysły i mozg, to nie masz nawet świadomości swego istnienia, więc niemożliwe staje sie jakiekolwiek poznanie.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Śr wrz 16, 2009 12:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 54  Następna strona