Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 7:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Kris65 napisał(a):
Cytuj:
On jest królem wszechświata niezależnie od ludzkiego uznania lub nie.

A co w przypadku wszechświatów równoległych ?

Też jest królem tych potencjalnych równoległych wszechświatów.

Pt mar 30, 2012 18:09
Alus napisał(a):

A niech se będzie. Wazne że nie jest królem w moim domu :D

Pt mar 30, 2012 18:41
Tylko do tej pory nie wiem czy Jezus jest faktycznie zainteresowany objęciem tronu Polski.
Kto miałby Go intronizować? Papież czy polscy biskupi?

Pt mar 30, 2012 18:45

Cytuj:
Pewnie pomyslałby cos w stylu "K**wa za kogo ja życie oddałem na krzyżu, jaki ja byłem głupi"

A tak na serio - to niesamowity awans. Z podrzędnego (ano tak - miał mało wyznawców na początku, był "jednym z wielu" a i w Nazarecie jakoś kariery nie zrobił) samozwańczego mesjasza stał się przecież dla wielu ludzi na całym świecie (w przeważającej większości tam, gdzie Jezus nigdy nie był a nawet w krainach o których nie miał nawet pojęcia) bogiem. Kult jego jednostki ciągnie się już 2000 lat, jego "podobizny" (no co jak co, ale z tych swoich "podobizn" o aryjskich rysach to by się na bank uśmiał) są w prawie wszystkich zakątkach świata.

A już największe zdziwienie by go dopadło gdyby przeczytał ewangelię i "swoje" rzekome losy. "To ja wskrzesiłem jakiegoś Łazarza? A tego o 'rzucaniu kamieniem' to już w ogóle nie pamiętam. No i skąd u licha wytrzasnęli to Betlejem?"

Ale na bank by się nieco rozsierdził gdyby zobaczył, że "jego czciciele" ani nie świętują szabatu, ani nie obrzezają dzieci ani nie jedzą koszernych potraw. No i zasmucił, że żadna z jego przepowiedni o rychłej odmianie świata się nie spełniła.

Cytuj:
Ps. Witaj, zdradziłeś katolików dla miłośników teorii spiskowych?

To do (i o) mnie? Bo nie wiem o co chodzi.

Cytuj:

Jejku, jacy my ważni jesteśmy, że "król wszystkich potencjalnych wszechświatów równoległych" postanowił objawić się na naszym nic nie znaczącym pyłku w tym całym ogromnym wszechświecie ;) Zgodnie z intencją autora - czuję się dowartościowany ;)

Celsus, "Prawdziwe słowo"

Pt mar 30, 2012 18:51
noOne napisał(a):
Margaret_ka napisał(a):
niczym to jest Prawo Boże; to dopiero zwyczajny wymysł ludzki! "Prawo" Boże nie jest prawem, w ścisłym tego słowa znaczeniu.

bluźnisz przeciw Bogu
zdajesz sobie sprawę ?

W takim razie prosze napisz, niby czym jest "Prawo Boże".

Dla mnie prawo to wyłącznie norma pochodząca od ustawodawcy i opatrzona sankcją przymusu państwowego. Dla istnienia prawa nie są ważne takie kryteria jak np. aksjologia.
Uzasadnienie tetyczne - w zupełności wystarczy.

Pt mar 30, 2012 19:18

"Prawo Boże" to zbiór ludzkich domysłów na temat, tego czego (wg. autorów) życzyłby sobie Bóg będący takim, jakim go sobie wyobrażają.

Pt mar 30, 2012 21:39
AquilaSPQR napisał(a):
To do (i o) mnie? Bo [b]nie wiem o co chodzi[/b].

Czyli wszystko po staremu.
AquilaSPQR napisał(a):
już największe zdziwienie by go dopadło gdyby przeczytał ewangelię i "swoje" rzekome losy. "To ja wskrzesiłem jakiegoś Łazarza? A tego o 'rzucaniu kamieniem' to już w ogóle nie pamiętam. No i skąd u licha wytrzasnęli to Betlejem?"

Ale na bank by się nieco rozsierdził gdyby zobaczył, że "jego czciciele" ani nie świętują szabatu, ani nie obrzezają dzieci ani nie jedzą koszernych potraw. No i zasmucił, że żadna z jego przepowiedni o rychłej odmianie świata się nie spełniła.

...a podobno to wierzący lubią mitologię.

So mar 31, 2012 6:14

czy jest możliwość na tym forum dodać wybranych użytkowników do "ignorowanych"
żeby nie czytać tej "ohydy spustoszenia" ?

So mar 31, 2012 10:34
noOne napisał(a):
czy jest możliwość na tym forum dodać wybranych użytkowników do "ignorowanych"
żeby nie czytać tej "ohydy spustoszenia" ?

A ktoś Cie zmusza?

So mar 31, 2012 10:44

Cytuj:

Chyba nie ma takiej mocy :-D

So mar 31, 2012 11:16

Cytuj:
Czyli wszystko po staremu.

Bywa, gdy ktoś nie wyraża się jasno :)

Cytuj:
...a podobno to wierzący lubią mitologię.

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2483821

Celsus, "Prawdziwe słowo"

So mar 31, 2012 13:55

"Jezu, powiedz mi proszę, czy chcesz żeby Twoje Serce zostało ukoronowane w Polsce przez władze duchowne i świeckie?

JA ZNAM WASZE DYSPUTY

Dziecko Moje, Ja znam wasze dysputy, Ja patrzę na was i Serce moje krwawi, że rwiecie Ciało Moje na strzępy.

CHCĘ BYĆ CAŁY CZCZONY

Powiedziałem ci, Ja cały zostałem umęczony i cały chcę być czczony i wywyższony. Czcijcie Serce Moje, owszem. Miłe jest Mi to nabożeństwo i wielka jest Moc Serca Mojego, kiedy się Mu pokornie powierzacie.

SERCE MOJE PRZYCZÓŁKIEM KŁÓTNI I SPORÓW W MOIM KOŚCIELE

Kocham was dzieci Moje, ale nie będę patrzył spokojnie, jak to Serce Moje Najświętsze staje się przyczynkiem kłótni i sporów w Moim Kościele świętym. Czy mało jestem umęczony? Zostawcie Serce Moje w spokoju dzieci. Ja Bóg mówię to do was.

JA CHCĘ BYĆ KRÓLEM TEGO NARODU

Ja chcę być Królem tego narodu, a wy Mi służyć nie chcecie. Nie będę sprawował władzy Sercem samym, ale wszystkimi Członkami Moimi, tak jak Kościół Mój z wielu członków się składa, tak chcę, żeby wszystkie Członki Ciała Mojego zostały uwielbione i wywyższone.

JEZUS CHRYSTUS BĘDZIE RZĄDZIŁ NIEPODZIELNIE TYM KRAJEM, ALBO WCALE RZĄDZIŁ NIE BĘDZIE

Pisz dziecko: Jezus Chrystus będzie rządził niepodzielnie tym krajem, albo wcale rządził nie będzie! Wybierajcie! Macie czas jeszcze, ale czasu tego niewiele wam zostało. Lud mój wierny woła do Mnie z całego kraju o Moje Królowanie, a wy, którzy władzę macie, nie chcecie głosu tego ludu słuchać. Umiłowani, ludu Mój wierny, Serce Moje cierpi, kiedy widzę jak Moim Sercem chcą się posłużyć, żeby Mnie z tego narodu wygnać. Powiadam wam, przyjdę do was jako Król Sprawiedliwy i nie Serce Moje sądzić was będzie, ale Ja sam, z całą Mocą wszystkich umęczonych dla was Członków Mojego Ciała. Moje Miłosierdzie płynie na was w wielkiej obfitości dzieci, ale kiedy przyjdę, to Serce otworzę tylko dla dzieci, które to Serce umiłowały oddając Mi chwałę na ziemi.

CHCĘ BYĆ KRÓLEM TEO ZAKĄTKA ŚWIATA I ŚWIATA CAŁEGO

Chcę być Królem tego zakątka świata i świata całego. Jeśli Mnie Królem obierzecie będę władał tym krajem niepodzielnie i wprowadzę tu Moje Prawo i Moją Sprawiedliwość. Kto się Mojego Królowania obawia, ten jemu, nieprzyjacielowi Mojemu służy i jemu oddaje cześć, bo każdy kto Mnie służy chce, żebym został Jego Królem.

CI CO MNIE SŁUGĄ OBWOŁUJĄ, NIE WIEDZĄ CO MÓWIĄ

Dość służyłem ludziom. Nie przyjęliście Mnie, ani jako Króla, ani jako pokornego Pasterza. Nie jestem sługą świata i ci co Mnie sługą obwołują, nie wiedzą co mówią. Ja służyłem człowiekowi z miłości, ale nie jako sługa, ale jako Król. Teraz chcę zostać wywyższony.

JAKO KRÓL PRZYBĘDĘ DO SWEGO

Chcę abyście uznali Mnie za waszego Króla, bo jako Król przybędę do swego. Dzieci Moje, jak wielka jest trwoga kiedy obcy Król przychodzi na waszą ziemię? Czy tego chcecie? Obwołać Mnie obcym Królem, czy żebym raczej przyszedł do Swego Królestwa jakim jest Polska? Ja jestem waszym Królem. Kiedy Mnie Królem obwołacie i przyjdę, choć inne narody drzeć będą, czy będą wasze serca strwożone, kiedy Ja do własnego Królestwa przybędę? Kiedy Ja do Moich sług przyjdę? Czy przyjdę was karać kiedy Moimi będziecie? Wielka jest Moja Sprawiedliwość i wrogów Moich wytracę, ale Moje sługi zachowam, żeby śpiewały Mi chwałę, kiedy zejdę do was z obłoku.

Jezu, nie chcesz więc, aby Serce Twoje zostało ukoronowane? Czy jeśliby to się dokonało będzie to jednak jakiś krok w pzród, w pół drogi chociaż?

OBIERZCIE MNIE KRÓLEM , A ULECZĘ MOJE KRÓLESTWO

Nie dziecko, bo Ja nie o to was proszę. Ja wam mówię, obierzcie Mnie Królem, a uleczę Moje Królestwo, a wy Serce Moje poniewieracie. Cóż Mi z takiej koronacji, jeśli nie pełnicie Mojej Woli? Moją Wolą jest zostać waszym Królem. Kto zmienia Wolę Moją komu służy? Czyją Wolę pełnicie jeśli nie Moją?

JA, KRÓL ŚWIATA, CHCĘ ZOSTAĆ UROCZYŚCIE OBWOŁANY KRÓLEM POLSKI

Powiedziałem wam jasno, Ja, król Świata, umęczony i ukrzyżowany dla waszego zbawienia chcę zostać uroczyście obwołany Królem Polski. Nie jest Moją Wolą ukoronowanie Serca Mojego, ale Mnie samego, wszystkich Członków Mojego człowieczego Ciała połączonych w Jedno Ciało, dla was na Mękę wydane.

JEDEN JESTEM I NIEPODZIELNY

Syn Człowieczy to nie samo Serce tylko, ale i Głowa Moja Najświętsza cierniem ukoronowana i Ręce, przez które spływają na świat nieskończone łaski i Nogi, które przebite tak wiele Krwi za was wylały i Krew Moja Przenajświętsza, która ten świat odkupiła. Każda cząstkę Mojego Ciała uwielbijcie i czcijcie, bo każda cząstka tego Ciała była dla was okrutnie umęczona, tak, że Ciało Moje było wielką Raną. Ukochajcie Mnie w całości, bo Syn Człowieczy cierpi kiedy jego Członki rozdzierane są na strzępy. Jeden jestem i niepodzielny. W całości oddaję się wam dzieci w Sakramencie Komunii świętej i wy całego Mnie uczcijcie. Pokazałem wam jak słodkie jest Serce Boga, i że do tego Serca uciekać się macie, temu Sercu oddawać, bo w Nim jest nieskończone Miłosierdzie Boga, a wy teraz to Serce użyć chcecie jako narzędzie do odsunięcia Mnie od Mojego Tronu. Nie samym sercem rządzi człowiek sprawiedliwy, ale i mądrością, której skarbnicą jest jego głowa. Dlaczego więc Bóg samym Sercem miałby władzę sprawować?...."

https://dzieckonmp.wordpress.com/tag/oredzia-dane-agnieszce/

Obrazek

N kwi 01, 2012 20:03
Cytuj:
Chce byc królem tego zakąta i świata całego

Czyżby świat cały nie obejmował zakątków?

N kwi 01, 2012 20:06
noOne napisał(a):
JA, KRÓL ŚWIATA, CHCĘ ZOSTAĆ UROCZYŚCIE OBWOŁANY KRÓLEM POLSKI

Pokaż to w Biblii

Równie dobrze można powiedzieć że Jezus miał żone

N kwi 01, 2012 20:15
Te intronizacje bez autentycznego przyjęcia Jezusa sercem człowieka skutkują podobnie:
http://swiat.newsweek.pl/prezydent-kolu ... 4,1,1.html
A orędownicy intronizacji głoszą, że Kolumbia po intronizacji ma być świadectwem dla świata (dokumentalny film "Kolumbia świadectwem dla świata").

N kwi 01, 2012 20:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 118  Następna strona