Autor |
Wiadomość |
Spragniony
|
 Re: NWO
Cytuj: Dlaczego ludzie umysłowo zaburzeni i zwyczajnie głupi mają takie same prawa do wypowiadania się publicznie jak wszyscy inni? To wcale nie jest pozytywne, dobre ani sprawiedliwe dlatego demokracja jest wyjątkowo głupim ustrojem 
|
Cz cze 03, 2010 13:51 |
|
|
|
 |
klops
zbanowany na stałe
|
Dlatego wszystko co jest mądre na Ziemi jest głupstwem w oczach Boga 
_________________ Trzymajcie się imienia Jego
|
Cz cze 03, 2010 13:54 |
|
 |
rosemayer
|
Witam, ja osobiście zgadzam się niemalże w 100% pitongiem. Jeśli Biblia z powodzeniem opowiadała co się bedzie działo przez cały czas trwania świata, od jego powstania aż do końca więc dlaczego miałaby się teraz mylic? Trzeba być idiotą i osobą całkowicie zaślepioną przez współczesne media żeby nie dopuszczać możliwości, że światem kieruje grupa ludzi, która ma na celu wręcz totalitarną władzę nad światem, nad każdym surowcem i istotą żywą- głównie chodzi tu o człowieka. Trzeba być całkowicie zamkniętym na informacjie nie pochodzące z radia, telewizji, większości pism, żeby nie wiedzieć tego iż obecnie jesteśmy podlewani chemią, aby zwiekszyć zachorowalność, wywoływać epidemie, czy prowadzić na nas nieoficjalnie inne doświadczenia. Trzeba być osobą zamkniętą w swojej małej skorupce żeby nie przyjmować do wiadomości, że nie tylko USA ma możliwość kontrolowania pogody, a więc wywoływania powodzi, susz, a także i kataklizmów, w dodatku to było znane już w 2giej wojnie światowej, a u nas w Polsce napewno podczas komunistycznych obchodów 1 maja kiedy to MUSIAŁA być piękna pogoda. Trzeba być człowiekiem zacofanym, aby uważać, że projekcje trójwymiarowego obrazu w przestrzeni to S-F, gdyż w historii mamy pełno przykładów kiedy to coś wydawało sie nierealnym i niemożliwym do osiągniecia. W końcu trzeba być ateistą, żeby nie wierzyć w Słowa Pisma jak i Samego Boga, który daje nam naoczne i NIEKWESTIONOWALNE dowody Swojego istnienia (w moim mniemaniu słowo Wiara traci sens, jest to już raczej kwestia racjonalnego myślenia). Swoją drogą, nie mam zielonego pojęcia jaki cel ma ateista w nawracaniu wierzących na drogę słabości i grzechu... Witold czy jest może w Tobie okruch niepewności, że starasz się za wszelką cene dowieść rzeczy głupich poprzez swoje ograniczone postrzeganie świata? Może starasz się dowartościować w jakiś sposób? Czy praktykujesz syzyfową pracę starając sie nas nawracać? Poza tym nie wiem co w ogóle robi ateista na forum które ma w tytule "WIARA". Proszę Cie, jeśli masz odpisywać tępymi tekstami jak wcześniej to po prostu nie pisz nic, a jeśli mimo wszystko nie będziesz mógł sie oprzec tej pokusie to nie licz na dalszą wymianę zdań ze mną. Pozdrawiam
|
Śr cze 09, 2010 11:54 |
|
|
|
 |
pitong
|
|
Śr cze 09, 2010 13:50 |
|
 |
Witold
|
rosemayer napisał(a): Witam, ja osobiście zgadzam się niemalże w 100% pitongiem. (Niezbyt) szczere wyrazy współczucia. Cytuj: Jeśli Biblia z powodzeniem opowiadała co się bedzie działo przez cały czas trwania świata, od jego powstania aż do końca więc dlaczego miałaby się teraz mylic? Opowiadała? A to ciekawe  Cytuj: Trzeba być idiotą i osobą całkowicie zaślepioną przez współczesne media żeby nie dopuszczać możliwości, że światem kieruje grupa ludzi, która ma na celu wręcz totalitarną władzę nad światem, nad każdym surowcem i istotą żywą- głównie chodzi tu o człowieka. I trzeba też być idiotą żeby bezkrytycznie w taką wersję wierzyć, nie mając nic sensownego na poparcie tej tezy. Cytuj: Trzeba być całkowicie zamkniętym na informacjie nie pochodzące z radia, telewizji, większości pism, żeby nie wiedzieć tego iż obecnie jesteśmy podlewani chemią, aby zwiekszyć zachorowalność, wywoływać epidemie, czy prowadzić na nas nieoficjalnie inne doświadczenia.
Tak, ONI wszyscy chcą cię zabić. Nie ma ucieczki przed ONYMI. ONI znajdą cię wszędzie... Cytuj: Trzeba być osobą zamkniętą w swojej małej skorupce żeby nie przyjmować do wiadomości, że nie tylko USA ma możliwość kontrolowania pogody, a więc wywoływania powodzi, susz, a także i kataklizmów, w dodatku to było znane już w 2giej wojnie światowej, a u nas w Polsce napewno podczas komunistycznych obchodów 1 maja kiedy to MUSIAŁA być piękna pogoda. No, czyżby? A jakieś dowody na istnienie takiej technologii? Cokolwiek? Z góry zakładam że źródła pokroju NewWorldOrder.pl nie mają nawet jednoprocentowego kredytu wiarygodności. "Trzeba być idiotą" żeby im taki dawać Cytuj: W końcu trzeba być ateistą, żeby nie wierzyć w Słowa Pisma jak i Samego Boga, który daje nam naoczne i NIEKWESTIONOWALNE dowody Swojego istnienia Och, a jakież to? Doczekać się nie mogę. Cytuj: Witold czy jest może w Tobie okruch niepewności, że starasz się za wszelką cene dowieść rzeczy głupich poprzez swoje ograniczone postrzeganie świata? Może starasz się dowartościować w jakiś sposób? Czy praktykujesz syzyfową pracę starając sie nas nawracać? Poza tym nie wiem co w ogóle robi ateista na forum które ma w tytule "WIARA". Proszę Cie, jeśli masz odpisywać tępymi tekstami jak wcześniej to po prostu nie pisz nic, a jeśli mimo wszystko nie będziesz mógł sie oprzec tej pokusie to nie licz na dalszą wymianę zdań ze mną. Pozdrawiam Nie wiem zresztą po co ci zadaję jakiekolwiek pytania. Przecież i tak na 99% wiem, że nic poza takim samym paranoicznym bełkotem nie masz nic do powiedzenia. Wystarczy przeczytać twojego posta. "Trzeba być idiotą" żeby takiego napisać.
|
Śr cze 09, 2010 13:57 |
|
|
|
 |
rosemayer
|
Tak samo i cały ten kryzys, przed 2-gą wojną światową też był kryzys w europie. Jak się później okazało Niemcy także pochłonięte w kryzysie, gdzie strajki były codziennością, nagle zaczynaja na masową skalę produkcję broni. Może Hitler miał odłożone jakieś oszczędności, a może był finansowany przez grupę rządzącą. Miał być narzędziem do zapanowania nad światem, jednak gdy ten zaczął Żydów wypuszczać przez komin (wszystkich po kolei, także bogatych) to troche się przestraszyli i Ameryka właczyła się do wojny. Obecny kryzys także był przepowiedziany w Bibli i jak ktos cokolwiek czytał to nie trzeba nic tłumaczyć.
|
Śr cze 09, 2010 14:09 |
|
 |
pitong
|
nie ma co gadac z witoldem, bo ten zawsze swoje, jak zaprogramowany, gada;) niczym jakis chory kaplan religii o nazwie ateizm:P
|
Śr cze 09, 2010 14:11 |
|
 |
rosemayer
|
Trola najlepiej nie karmić, więc proponuje nie czytać wcale jego postów nie wspominając już o nawiązywaniu do nich a umrze śmiercią naturalną. Po prostu nie wspominajmy już nic na jego temat od tej pory.
|
Śr cze 09, 2010 14:22 |
|
 |
pitong
|
no i gitara:D
|
Śr cze 09, 2010 14:30 |
|
 |
Witold
|
Tak jak przypuszczałem, odpowiedzi żadnej i argumentów żadnych. Za to kolejna paranoiczna i niepoparta niczym poza wyobraźnią autora historia, owszem. I to mnie nazywają "trollem". Zauważyłem zresztą, że wyzywanie od trolli i komunistów to taktyka bardzo powszechna wśród głosicieli prawd objawionych o NWO będąca na ogół jedyną metodą dyskusji, jaką potrafią podjąć. No ale, wiadomo jak głosi mądrość ludowa, kto pierwszy krzyczy "łapać złodzieja". Swoją drogą, jeżeli oni wszelkie przejawy myślenia krytycznego w stosunku do ich prawd objawionych uważają za trolling, to sporo mówi o ich stosunku do jakiegokolwiek MYŚLENIA w ogóle. Co zresztą widać po treści ich wypowiedzi. Cytuj: Obecny kryzys także był przepowiedziany w Bibli i jak ktos cokolwiek czytał to nie trzeba nic tłumaczyć. W którym miejscu?
|
Śr cze 09, 2010 14:43 |
|
 |
Cyryl
|
nie ma ziadnych śpiśków,wsiśko sie siamo robi
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
Cz cze 10, 2010 12:21 |
|
 |
pitong
|
nie do konca o NWO jak dla mnie bardzo ciekawy film. jak komus chce sie obejrzec to zapewniam, warto obejrzec caly bo poczatek moze sie wydawac, ze to znowu gadanie jakis glupot na temat UFO http://www.youtube.com/watch?v=zhCHiwVR ... re=relatedjak dla mnie bardzo rzetelna analiza, chyba najlepsza z jaka sie spotkalem nie krytykujcie, jesli go nie ogejrzeliscie do konca;)
|
Cz cze 10, 2010 12:25 |
|
 |
Daniel86
|
rosemayer, jeśli Biblia to przepowiedziała, to pokaż ten fragment i wyjaśnij, dlaczego Kościół o tym nic nie mówi! Przecież Kościół też ma Biblię i też może ją interpretować. Czyżby Kościół też był narzędziem komuchów?
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Cz cze 10, 2010 17:17 |
|
 |
rosemayer
|
Przeczytaj Apokalipse św, Jana dodam, że chodzi między innymi o: konflikty i wojny, nasilenie trzęsień ziemi oraz anomalii i katastrof klimatycznych, klęski głodu jakie dotkną liczne ludy ziemi oraz spowodowane głodem mory, nieznane wcześniej, totalne zagrożenia, spowodowane nową techniką wojenną... a także: niedowiarstwo i ateizm, które drwią z Boga i Jego przykazań, zlekceważenie zasad przyzwoitości i elementarnych norm etycznych i moralnych (szerzący sie na każdym kroku grzech przeciwko 6 przsykazaniu), obłudną, fasadową religijność, ogromne oszustwa duchowe i zwiedzenia religijne, powstanie warunków, w których Ewangelia będzie zwiastowana całej ludzkości. Daniel86, spytaj Kościół dlaczego, ale czy rzeczywiście nic nie mówi? Może daje do zrozumienia, że to może być już, ale nie chce się narazić jak już było wcześniej wspomniane na utratę swojej i tak niezbyt silnej pozycji w świecie, na utratę posiadanego autorytetu. Co do tego, że K. jest narzędziem komuchów to nie biore tego pytania powaznie, bo uważam, że komuniści jaktacy nienawyidza K. i caly czas z nim walcza. Niemniej jednak także nie jestem 100% przekonany w nieomylność duchownych, ale Jezus utworzył K. ustanawiając św. Piotra jego głową i zapewne chce, abyśmy słuchali K. Nie wierze też w to, że Kościół stanowią tylko i wyłącznie ludzie powołani do głoszenia Słowa Bożego, ludzie dobrzy i mający na celu dobro innych. Także na wyższych piastowanych stanowiskach. wykaż troche inicjatywy w poszukiwaniu Prawdy a nie kawe na ławe 
|
Cz cze 17, 2010 19:20 |
|
 |
Witold
|
rosemayer napisał(a): Przeczytaj Apokalipse św, Jana dodam, że chodzi między innymi o: konflikty i wojny, nasilenie trzęsień ziemi oraz anomalii i katastrof klimatycznych, klęski głodu jakie dotkną liczne ludy ziemi oraz spowodowane głodem mory, nieznane wcześniej, totalne zagrożenia, spowodowane nową techniką wojenną... Czyli jednak Biblia żadnego NWO nie przepowiedziała  A poza tym. Nie wiem czy się śmiać czy jak reagować na te żałosne brednie o przepowiedniach "konfliktów i wojen, trzęsień ziemi, katastrof klimatycznych i klęsk głodu" i tak dalej, i tak dalej, które to niby "w ostatnich latach" się spełniają. Tak jakby przez ostatnie 2000 lat wojen, głodu zmian klimatu i trzęsień ziemi nie było. Ba, wojen i głodu jest... znacznie mniej niż kiedyś, całkowicie wbrew temu co mówią biblijni kibice apokalipsy. Cytuj: a także: niedowiarstwo i ateizm, które drwią z Boga i Jego przykazań Ależ skąd. Drwią głównie z takich jak ty, którym się wydaje że ostatnio jest "coraz więcej głodu" i "coraz więcej wojen", a trzęsienia ziemi i katastrofy klimatyczne to wynalazek czasów najnowszych. Co jest jednym wielkim fałszem.
|
Cz cze 17, 2010 19:58 |
|
|
|