Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Autor |
Wiadomość |
biedronka25
|
 Re: Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Witoldzie..czas sie douczyc islam to kontynuacja judaizmu i chrzescijanstwa... ma te same podstawy, te same fundamenty..ten sam Bog
|
Pn lip 19, 2010 12:45 |
|
|
|
 |
Witold
|
Jeśli już to judaizmu, na pewno nie chrześcijaństwa. Zresztą islam może sobie się opierać na judaizmie, ale judaizmem nie jest i stwierdzanie że Mojżesz wyznawał islam to po prostu idiotyzm...
|
Pn lip 19, 2010 13:10 |
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
@ biedronka: a Świadkowie Jehowy to kontynuacja chrześcijaństwa, tak? Skoro jest tak jak piszesz, czemu w hadisach są wypowiedzi antysemickie...
w Biblii nie ma nic o księżach pedofilach, a w tradycji muzułmańskiej o 72 dziewicach i owszem. w moim odczuciu Koran to taki ST w wersji gore. Te dziewice zostają specjalnie stworzone przez Allaha, czy są to osoby wcześniej żyjące na ziemii?
Pn lip 19, 2010 14:19 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
Witold napisał(a): Jeśli już to judaizmu, na pewno nie chrześcijaństwa. Zresztą islam może sobie się opierać na judaizmie, ale judaizmem nie jest i stwierdzanie że Mojżesz wyznawał islam to po prostu idiotyzm... a czy ja mowie ze islam to judaizm napisalam..kontynuacja judaizmu i chrzescijanstwa Mojzesz wierzyl w tego samego Boga co prorok Mohamed Cytuj: @ biedronka: a Świadkowie Jehowy to kontynuacja chrześcijaństwa, tak? nie swiadkowie to grupa w chrzescijanstwie,czy ci sie to podoba czy nie Cytuj: Te dziewice zostają specjalnie stworzone przez Allaha, czy są to osoby wcześniej żyjące na ziemii? nie wiem, ale doczytam to ci odpowiem
|
Pn lip 19, 2010 14:35 |
|
 |
biedronka25
|
a co cie te dziewice tak interesuja ..skoro wolisz prawiczkow?
|
Pn lip 19, 2010 14:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ashkel86 napisał(a): A mnie zastanawia co skłania kobiety do wiary Islamskiej. Mężczyzna ma w raju dostać ponoć ze 72 hurysy. A kobieta ? Nie wiem czy analogiczna perspektywa zaspakajania 72 facetów wydaje się być kusząca  . Chociaż no właśnie jaka jest nagroda dla kobiet ? Wie ktoś ? Co do nagrody dla kobiet istnieją kontrowersje. Ponieważ Mahometowi zależało na przyciąganiu mężczyzn do swojej armii więc obiecywał nagrody przyciągające facetów. Imamowie snują różne domysły. Kobiety mają pono odzyskać dziewictwo, mają stac się jeszcze piękniejsze niz hurysy, jeden twierdził nawet że każda kobieta dostanie swojego 'hurysa' faceta... O swojej żonie Hadzidzy prorok powiedział, ze posiada w raju pałac. Niestety wygląda na to, ze niechcianym dodatkiem w raju będzie ostatni mąż jakiego miała na ziemi muzułmanka. Kiedy Asma córka Abu Bakra przyszła na skargę do swojego ojca, ze mąż ją bije mimo iz to inna żona broi- ten odpowiedział, że jej mąż to dobry człowiek i będzie jej mężem w raju. Zoll napisał(a): Skoro można wybierać płci, to czy bojownik homoseksualista może dostać w raju 72 prawiczków? Oddał życie w imię Allaha, coś mu się należy :rolling eyes: Co jeżeli w imię Allaha zginie zoofil, czy w raju będzie na niego czekać 72 dromadery? Czy można wybierać wiek tych dziewic? (taka opcja dla zasłużonych islamowi gerontofilów i pedofilów). W raju będą chłopcy zwani gilman- i czasami ktos sugeruje ze to nagroda dla homoseksualistów- jednak uwaga może to wywołać wściekłość prawowiernego muzułmanina. Co do wieku to w raju każdy będzie miał 30 lat. Co do dziewic nie wiem wydaje mi się ze ich wiek jest z góry narzucony. Zoll napisał(a): w moim odczuciu Koran to taki ST w wersji gore. co prawda to prawda...
|
Pn lip 19, 2010 15:14 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Teresse, ja juz nie chce Ci dokuczac, ale powiedz, tak z reka na sercu, czym to sie SPECJALNIE rozni od Waszego nieba? Nowe cialo i to takie ekstra, "dobroci co ucho nie slyszalo, oko nie widzialo" i tak dalej. Przeciez tego nikt nie wie. Czy jest gdzies w Biblii wyraznie powiedziane "seksu w niebie nie ma"? Ich religia jest troche inna. Inaczej zapatruja sie na rozwiazlosc i to wszystko. Jesli ja, przez biurokratyczne niescislosci, pojde do nieba i seks bedzie dozwolony, w zadny wypadku nie zgodze sie na jedna dziewczyne! To co to za nagroda? To samo co na ziemi? I do tego nowe cialo nie do zdarcia! Chyba na zlosc. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn lip 19, 2010 15:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się ani żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie"(Mt 22,30)
Seksu nie będzie.
|
Pn lip 19, 2010 15:56 |
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
@ biedronka25: Cytuj: a co cie te dziewice tak interesuja ..skoro wolisz prawiczkow? Jestem hetero, mów za siebie :] Jeśli chcesz, to możemy porozmawiać o Twoich fobiach  Cytuj: a czy ja mowie ze islam to judaizm napisalam..kontynuacja judaizmu i chrześcijaństwa Mojzesz wierzyl w tego samego Boga co prorok Mohamed Taka kontynuacja, jak PRL kontynuacją Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Cytuj: swiadkowie to grupa w chrześcijaństwie,czy ci sie to podoba czy nie Goście którzy wierzą, że Jezus był tylko człowiekiem a zwierzęta mają duszę. Nie uznają Credo nicejskiego. Raczej związek wyznaniowy okołochrześcijański. @ Teresse: dzięki za merytoryczną odpowiedź \o/
Pn lip 19, 2010 16:25 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
I tylko na tym cytacie opierasz twierdzenie? Przeciez seks to nie tylko stosunek plciowy. Byc moze ludzie beda pozbawieni narzadow rozrodczych, to nawet zrozumiale, ale skad wiadomo, ze bedzie zabronione np. calowanie? Widzisz to mi sie kloci z bezcelowoscia otrzymania cial przez kobiety i mezczyzn, chyba, ze skads wiadomo - dostaniemy ciala calkiem jednakowe.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn lip 19, 2010 16:30 |
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: @ biedronka25: Cytuj: a co cie te dziewice tak interesuja ..skoro wolisz prawiczkow? Jestem hetero, mów za siebie :] Jeśli chcesz, to możemy porozmawiać o Twoich fobiach  [/quotew inym temacie zawziecie bronisz homo..pomyslalam ze do nich nalezysz Cytuj: Cytuj: a czy ja mowie ze islam to judaizm napisalam..kontynuacja judaizmu i chrześcijaństwa Mojzesz wierzyl w tego samego Boga co prorok Mohamed
Taka kontynuacja, jak PRL kontynuacją Rzeczypospolitej Obojga Narodów. niecalkiem polityka ludzka rozni sie od polityki Bozej Cytuj: Cytuj: swiadkowie to grupa w chrześcijaństwie,czy ci sie to podoba czy nie  Goście którzy wierzą, że Jezus był tylko człowiekiem a zwierzęta mają duszę. Nie uznają Credo nicejskiego. Raczej związek wyznaniowy okołochrześcijański. nie , no musiales ich pomylic z jakas inna grupa calkiem niedawno swiadek Jehowy tlumaczyl mi ze Jezus jest pierwszym stworzeniem Boga i jego synem
|
Pn lip 19, 2010 17:59 |
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: W raju będą chłopcy zwani gilman- i czasami ktos sugeruje ze to nagroda dla homoseksualistów- jednak uwaga może to wywołać wściekłość prawowiernego muzułmanina. oj Teresse nie wiem jaka krzywde ci wyrzadzil ten muzulmanin ze teraz na calym swiecie islamu sie mscisz w islamie zwiazki homoseksualne sa zabronione...a nawet karane smiercia, jak sie takiego przylapie na goracym uczynku
|
Pn lip 19, 2010 18:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): I tylko na tym cytacie opierasz twierdzenie? Przeciez seks to nie tylko stosunek plciowy. Byc moze ludzie beda pozbawieni narzadow rozrodczych, to nawet zrozumiale, ale skad wiadomo, ze bedzie zabronione np. calowanie? To nie tylko moja interpretacja. Całowanie chyba w zamyśle ma do czegoś prowadzić- po co całowanie jesli nie będzie narządów rozrodczych a więc i chyba nie będziemy podniecenia odczuwać? Będą jako aniołowie tzn. bez płci w każdym razie bez pożądania. Ale to jest OT. biedronka25 napisał(a): oj Teresse nie wiem jaka krzywde ci wyrzadzil ten muzulmanin ze teraz na calym swiecie islamu sie mscisz  w islamie zwiazki homoseksualne sa zabronione...a nawet karane smiercia, jak sie takiego przylapie na goracym uczynku Dlaczego myślisz, ze mam tak płytkie intencje jak zemsta ? Nie wyrządził mi żadnej krzywdy. Jestem jak ktoś kto dowiedział się o tsunami i próbuje ostrzec innych plażowiczów zamiast po prostu zwinąć swoje manatki i uciec samemu. Owszem związki homo niby zabronione ale tradycja lubienia młodych chłopców jest dość długa- jest nawet przysłowie: Kobiety dla prokreacji, chłopcy dla rekreacji. Cytuj: PUL-E KHMURI, Afganistan (Reuters)
Są znani jako bacha bereesh, chłopcy bez brody, nastolatkowie, którzy ubierają się jak dziewczyny i tańczą dla swoich patronów na przyjęciach w północnym Afganistanie.
To starodawna praktyka, która doprowadziła do tego, że tancerze stawali się niewolnikami bogatych i potężnych patronów często byłych watażków, którzy ubierali chłopców jak dziewczynki, zasypywali prezentami i trzymali jako "kochanki".
Policja afgańska walczy by zastopować tę praktykę, która rozgniewała islamskich duchownych, którzy powiedzieli ze ci zaangażowani w nią powinni byc ukamienowani za sodomię. (...)
Posiadanie najprzystojniejszego chłopca i najlepszego tancerza to znak prestizu.
'Kazdy chce mieć najlepszego, najprzystojniejszego chłopca- powiedział były komendant mudżahedinów, który nie chciał podać imienia.
Czasem się zbieramy i każemy naszym chłopcom tańczyć a ktokolwiek wygra jego chłopiec będzie tym najlepszym.
Byli komendanci mudżahedinów urządzają takie imprezy w oraz koło Pul e Khumri około raz na tydzień.
Posiadanie chłopca stało się naszym zwyczajem. Kto chce zaszpanować musi mieć chłopca.(...)
całość http://www.reuters.com/article/idUSISL1848920071119
|
Pn lip 19, 2010 18:59 |
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: Owszem związki homo niby zabronione ale tradycja lubienia młodych chłopców jest dość długa- jest nawet przysłowie: Kobiety dla prokreacji, chłopcy dla rekreacji. Homoseksualizm jest zabroniony przez islam. Jest wiele wersetów Koranu, w których Allah wyraźnie mówi o homoseksualizmie (interpretacja znaczenia): [Koran 7: 80-81] {I Lota! Kiedy powiedział on do swego ludu: „Czy będziecie popełniać bezecne czyny, jakich nie popełnił przed wami żaden ze światów? Oto przychodzicie przez namiętność do mężczyzn zamiast do kobiet. Tak, jesteście ludem występnym!”} [Koran 26:165-166] {Czy będziecie obcować z mężczyznami ze wszystkich światów, pozostawiać wasze żony, które stworzył wasz Pan dla was? Tak, jesteście ludem występnym!} Efektem nie zaniechania homoseksualizmu, było zniszczenie całych miast. Allah mówi (interpretacja znaczenia): [Koran 11:82-83] {A kiedy przyszedł Nasz rozkaz, wywróciliśmy miasto z góry na dół; i spuściliśmy na nie deszcz kamieni z gliny palonej, warstwami, oznakowanej u twojego Pana. I ono nie jest daleko od niesprawiedliwych} Koran zabrania jakichkolwiek relacji seksualnych innych, niż w związku małżeńskim mężczyzny i kobiety. Wiele homoseksualnych mężczyzn i kobiet twierdzi, iż urodzili się naznaczeni swoimi seksualnymi preferencjami i, że nie mają wyboru. Chociaż kwestia ta jest szeroko rozpatrywana w świecie medycyny, nie ma żadnego poparcia w Koranie. Niezależnie od źródeł homoseksualizmu, kwestia ta nie może w żaden sposób wpływać na jasne prawa wyznaczone w Koranie.
|
Pn lip 19, 2010 19:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A gilmany w raju umieścił. (; nie dziw się więc, ze niektórzy mają podejrzenia. Te prawa koraniczne obowiązują tylko na ziemi- bo np. alkoholu nie można pić na ziemi, ale w raju będzie rzeka z winem...
Dlatego tez dla lubiących chłopców pozostaje nadzieja (;
|
Pn lip 19, 2010 19:12 |
|
|
|