|
|
|
Autor |
Wiadomość |
amittaj
zbanowany na stałe
|
 Re: Biblia a moralność
Jestem na forum katolickim,więc chyba mam do czynienia z katolikami.Pamiętam jak mama mnie uczyła pacieża.I pamiętam cokolwiek grzechy główne.Nie zabijaj,nie cudzołóz,nie kradnij,nie pożądaj.Tak więc jesli są tutaj katolicy to pewnie tez wiedzą co to jest grzech.Tylko dziwi mnie jedno-obwinianiem kogokolwiek nie da sie zwalczyc własnych słabosci,czyli pociągu do grzechu.Każdy jest odpowiedzialny za własne grzechy.Można usprawiedliwic zwykłych,szarych ludzi tym że jacy nauczyciele tacy uczniowie.Jesli przedstawiciele koscioła robili i robią co chcą,to jak mają się zachowywac parafianie.Skąd mają brac przykład.Ale też własnych grzechów nie da się zwalic na innych całkowicie.Jasne że jesli na porzadku dziennym w kosciele obecnie jest rozpusta,homosexualizm,wtrącanie się do polityki,gonienie za kasą,to nie ma czasu na trzymanie się zasad Bożych.Gdyby biblia była w użyciu od czasów po Chrystusie i nauki z niej wprowadzane w życie to nie byłoby takiej degrengolady teraz.Fakt że mineło 2 tys lat od smierci Jezusa,i nikomu specjalnie nie chce się przestrzegac zasad Bożych.To tylko potwierdza ze przybycie Jezusa jest coraz bliżej
|
Pn wrz 06, 2010 22:33 |
|
|
|
|
|