Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 12:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
 Tak to widzę. 
Autor Wiadomość
Post Re: Tak to widzę.
MARKO2010 napisał(a):
Shamanka napisał(a):

Nie pzrekonasz mnie i anaewt nie próbuj mnie nawracać, bo ja juz mam swoja Prawdę i innej mi nie tzreba.

Mozesz to rozwinac?

Boga pojmuję na sposób gnostyczny

So sie 14, 2010 10:50
frater napisał(a):

ale możemy udowodnić w sposób oczywisty, że nie istniejesz szamanko kilka tysięcy lat, gdyż ok 15 tys lat temu Pielgrzymowali na ziemi tylko Adam i Ewa - nasi pierwsi rodzice i brakowałoby ciał na wiele miliardów Dusz, więc teoria Twoja szamanko jest nielogiczna i nie jest żadną wiedzą, a wiarą bez podstaw merytoryczznych

To jest śmieszne, i juz to obaliłam czytaj ze zrozumeiniem.

So sie 14, 2010 10:51

A czy wiara musi miec podstawy merytoryczne?

So sie 14, 2010 11:02
Nie rozumiem

So sie 14, 2010 11:03
zbanowana na stałe

Po prostu odwróć czas. Masz wiele miliardów Dusz w tym czasie na ziemi (abstrahując od Dusz w innych wymiarach) i tylko w interwale jednego pokolenia (ok 70 lat) nie mają się one gdzie zmieścić w ciałach. Dlatego demon podpowiada takim osobom, by nie wierzyły w Jednych Rodziców ludzkości -Adama i Ewę.

Ale to także jest banalne do udowodnienia na bazie Statystyki, Archeologii i kodu DNA

So sie 14, 2010 11:11
Frater, dusza to część Boga, zsyła on na ziemie tyle czątek siebie ile jest potzrebne. Zakłądajac ze było tylko 2 Adama i Ewa to zesłąął dwie cząstki itd. Nie kazda dusza inkarnuje tez od razu, wiele z nich latami tkwi w pzrestzreni duchowej analizujac doswiadzcenia swego zcycia. Wciaż też przybywaja nowe dusze, tzw młode pierwotne dusze, któe takze zsyłą Bóg, inne wracaja do niego, po przerobieniu doswiadczeń. To, ze kiedyś było mniej ludzi nie znaczy, że jest określona liczba dusz.
Twój argument jest śmieszny.
Bóg jest nieskończony i wszechpoteżny, tworzy tyle dusz ile jest potrzebnych. A zreszta jak wyjaśnisz skąd się wzięły dusze w tcyh, co rodzili się z Adama i Ewy i kazirodczych zwiazkó ich dzieci?

So sie 14, 2010 11:24
zbanowana na stałe

Cytuj:
Frater, dusza to część Boga

Udowodnij mi to. W udowadnianiu rzeczywistości opieramy się na faktach.

Przecież jeżeli dany byt Ci się ukazuje to nie jest to część BOGA. Dusza może być w Komuni z BOGIEM. Ale jest odrębnym bytem.
Może tez dusza należeć do demona i nie ma taka dusza żadnej Komuni z BOGIEM

Ostatnio edytowano So sie 14, 2010 11:35 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

So sie 14, 2010 11:26
Dla mnie jest. Bóg Absolut pzrenikajacy wszystko.
Szczerze móiac nie chce mi się z Tobą o tym dyskutować, tym bardziej, ze Ty wierzysz w swoje, ja w swoje i do zadengo konsensuus nie dojdziemy. Nie pzredstawisz mi dowodu na to, ze dusza jest odrebnym bytem i na czym lub kim jest dusza, to juz kwestia wiary.

Poczytaj sobie ksiazki, które sa tutaj: http://chomikuj.pl/Le_Kott/Galeria/E-bo ... y+z+Bogiem

Ja Ci tego nie wytłumacze równie przystępnie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w poszukiwaniu Prawdy lub wytrwania w tej, jaka juz znalazłeś.

So sie 14, 2010 11:31
zbanowana na stałe

Obowiązki mnie wzywaja, ale chętnie Ci wszystko wytłumaczę i wiem, że Poszukujesz BOGA.

So sie 14, 2010 11:37
Nie poszukuję, juz znalałzam :)

So sie 14, 2010 11:37

frater napisał(a):
możemy udowodnić w sposób oczywisty, że nie istniejesz szamanko kilka tysięcy lat, gdyż ok 15 tys lat temu Pielgrzymowali na ziemi tylko Adam i Ewa

Różnica między 15 tys lat temu a kilka tysięcy lat temu jest na tyle ogromna że w tym czasie Shamanka mogła "zacząć" żyć tzn bóg pierwszy raz zesłał jej duszę na Ziemię i umieścił w ciele.

frater napisał(a):
brakowałoby ciał na wiele miliardów Dusz

Nie brakowałoby bo...
Shamanka napisał(a):
dusza to część Boga, zsyła on na ziemie tyle czątek siebie ile jest potzrebne. Zakłądajac ze było tylko 2 Adama i Ewa to zesłąął dwie cząstki itd. Nie kazda dusza inkarnuje tez od razu, wiele z nich latami tkwi w pzrestzreni duchowej analizujac doswiadzcenia swego zcycia. Wciaż też przybywaja nowe dusze, tzw młode pierwotne dusze, któe takze zsyłą Bóg, inne wracaja do niego, po przerobieniu doswiadczeń.

Przyjmując to w co wierzy Shamanka, a musisz to przyjąć gdyż próbujesz wytłumaczyć nielogiczność jej wiary, to jak widzisz nie ma podstaw do tego aby twierdzić że reinkarnacja jest nie logiczna. Pisząc w skrócie, wg Shamanki bóg "reguluje" ilość dusz na świecie przez co ilość ciał ludzkich nie wywołuje tutaj sprzeczności.

So sie 14, 2010 11:49
zbanowana na stałe

@Niedoskonały

Przyjacielu odstłam Cię do tematu

viewtopic.php?f=51&t=25888&start=30

gdzie Szamanka twierdzi, że BÓG Stworzył Jej Duszę ;)

Szamanka napisał(a):
łądnych pare tysiecy lat temu

pogrubione przez moją osobę.

So sie 14, 2010 13:20
zbanowana na stałe

Szamanka napisał(a):
A zreszta jak wyjaśnisz skąd się wzięły dusze w tcyh, co rodzili się z Adama i Ewy i kazirodczych zwiazków ich dzieci?

Czyżbyś zaczęła respektować Biblię - Przykazania BOŻE :o

So sie 14, 2010 13:30
Nie, po prostu neguję chów wsobny bo to szkodliwe.

Poza tym ładne pare tysiecy lat temu to moze być choćby okres 5-10 tysięcy lat temu a wtedy istniał juz człowiek. Są anwet źródła, nie wiem czy prawdziwe, ktore datują pewne cywilizacje na 12 tysięcy lat temu i to ponoć miały być wysoko rozwinięte cywilizacje.

A przy okazji kazirodztwo jest tez karane prawem.
Przykazania Boga staram sie respektować, a Biblię szanuję bo to wspaniałą księga.

Poza tym nie uważam, ze dalsza dyskusja między nami ma sens

So sie 14, 2010 13:36
zbanowana na stałe

Czyli jeżeli te miliardy ludzi twierdziłyby, że istnieją tysiące lat - czemu maja być gorsze od Ciebie
;) - to zbrakłoby ciał, by w nich żyły, wszak stwierdziłaś, że w jednym ciele może być tylko jedna Dusza.

Także nie jesteś Mamą ;) swego dziecka rozumując na Twoich falach i po co rozpatrywałaś Sakrament Chrztu w temacie poniższym; - jesteś Mamą tylko ciała i to jednego ;) z tysięcy ;) w której jest reinkarnująca ;) Dusza Twego dziecka rozumując na Twoich falach

viewtopic.php?f=46&t=25907&start=45

skoro Dusza w Twoim dziecku rozumując na Twoich falach, mogła mieć już tysiąc Sakramentów Chrztów?

Cytuj:
Poza tym nie uważam, ze dalsza dyskusja między nami ma sens

gdyż brakuje Ci argumentów Moja Droga i wiedzy, ale to jest do nadrobienia i możesz Pielgrzymować jako Normalna Katoliczka

Ostatnio edytowano So sie 14, 2010 14:08 przez frater, łącznie edytowano 8 razy

So sie 14, 2010 13:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona