Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 5:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Życie po śmierci-bardzo proszę o pomoc 
Autor Wiadomość

Post Re: Życie po śmierci-bardzo proszę o pomoc

Usłysz Panie moje słowa,
Zwróć na mój jęk uwagę;
Natęż słuch na glos mojej modlitwy,
Mój Królu i mój Boże!
Albowiem Ciebie błagam,
O Panie, słyszysz mój głos od rana
Od rana przedstawiam Ci prośby i czekam…

Śr maja 25, 2011 11:02

psalm 6
Nie karć mnie Panie w swym gniewie
i nie karz w swej zapalzcywośći.
Zmiłuj się nade mną Panie, bo jestem słaby
ulecz mnie Panie , bo drżą kości moje
i duszę moją ogarnia wielka trwoga;
lecz Ty o Panie, jakże długo jeszcze...?

Powróć, o Panie, ocal moją duszę,
wybaw mnie przez Twoje miłosierdzie
................................................

Cz maja 26, 2011 11:00
zbanowany na stałe

Kredka111, a Tobie juz dokumentnie "szajba odbila"? :)
Forum, to forum. Rozumiesz?

Cz maja 26, 2011 14:37

przecie to doBoga z tego forum gadka :)

Cz maja 26, 2011 19:57

lucy, napisz co u Ciebie

Pt maja 27, 2011 16:28

witajcie, dziękuję za pamięc.

u mnie-bez zmian. on wciąż nie żyje, ja wciąż cierpię, a czas ki nie sprzyja. ten fakt z każdym dniem dociera do mnie coraz bardziej świadomie i jest coraz gorzej.

Pt maja 27, 2011 19:48

żeby odbić się od dna, trzeba tego dna sięgnąć. potem może byc juz tylko lepiej. NAJWIĘKSZY BÓL PRZEMIJA, NIE TRWA W NIESKONCZONOŚĆ. Bóg, jeżeli go w tej rozpaczy nie odrzucisz, po troche, będzie leczył wasze rany. Pamietaj, że żadne cierpienie nie trwa wiecznie i z biegiem dni itygodni będzie mniej bolało. a Twój Brat kiedyś osobiście, nie we śnie, podziekuje Ci za wsparcie, jakim byłaś dla Jego żony i dzieci. Tylko wytrzymaj, Bóg niech będzie z Tobą i niech Ci ulży i dopomoże, niech zlituje się nad Tobą i pocieszy, niech Cie obdarzy mocą swoją i strzeże od zniechęcenia i rozpaczy

Pt maja 27, 2011 22:18

Lucy, siedzizs mi w mojej glowie, nie wiem co mi sie stalo, że nie moge pzrestac myslec o Tobie, a sama mam 100 klopotów, w tym najgorsza to poważna operacja onkologiczna oraz też poważne problemy w rodzinie, nie wspomnę o wypadku samoch i na szczęscie tylko skutkach finansowych. Ale PanB przecież ejst ze mną, chociaż tak mi źle. Nie wyobrażam sobie zostac bez Niego, wolę z Nim przechodzić ciemnymi dolinami jak sama opalać się na egzotycznych plażach. Lucy, napizs co u Ciebie, czy jakis chociaz promyk słońca wpadł do Twojego zycia? Blogosławię Cię i czekam na post, bo myslę, że napewno więcej osób cze

Pn maja 30, 2011 11:38

Witaj kredka, dziekuję bardzo za pamieć.
Moi przyjaciele nie rozmawiają ze mną, nie wiedzą jak, nie wiedzą co pisać.
obecnie zmagam się z ciałem, które się poddaje. palpitacje, omdlenia, lęk, wymioty, bóle głowy, drżenia, parestezje, wegetuję na tabunach leków, ale nie ma poprawy. z trudem pracuję, dziś już chciałam się zwolnić, nie wiem czy jutro będe w stanie iść.
jestem wykończona. i zrozpaczona, boję się, że strace pracę.
Grześ mi się nie śni.

Pn maja 30, 2011 22:34

Jeśli nie oprzesz się diabłu, on zniszczy twoje życie. Każ mu spadać i proś Boga, zeby coś zrobił. W prostych słowach rozkazuj diabłu odejść: można tak: "w imieniu Jezusa Chrystusa związuję cię diable i rozkazuję ci opuścić moje życie w tej chwili. Nie zgadzam się na twoje nielegalne działanie. ..."
Bardzo Ważne jest też walczyć Słowem Bożym. Możesz użyć Łk 10:19(naucz się na pamieć)
„Oto dałem wam władzę stąpania po wężach i skorpionach i po całej potędze przeciwnika a nic wam nie zaszkodzi”
Używaj tej prostej broni w 3 minutowej konfrontacji w modlitwie 4-5 razy dziennie. Wyraźnie, z tego co piszesz widać, że jesteś pod szczególnym atakiem wroga.

Kluczowe jest , żebyś zaangażowała się w walkę, bo inaczej wróg nie tylko będzie "trawił" twoje zdrowie, ale będzie posuwał się dalej i dalej w zależności od tego, jak wiele mu pozwolisz wziąć.
To jest proste. Nie musisz nic czuć. Autorytet wierzącego nie jest oparty w żadnym stopniu na umejętnościach, na poziomie duchowym, na latach z Bogiem, na tym, jak wyglądał Twój tydzień w modlitwie – ale tylko i wyłącznie na dziele Chrystusa na krzyżu.
Autorytet to autorytet. Kiedy go używasz to Bóg uwalnia swoją moc .
Bóg nie zrobi za nas czegoś, co należy do nas. On zawsze uwalnia Swoją moc w zależności od wypowiedzianego słowa...!
Zaangażuj się w tą prostą walkę, 2-3 minutowe modlitwy parę razy dziennie, a jestem pewna, że przyjdą zmiany. Niech Bóg Cię błogosławi! Nie daj się diabłu, on teraz ryczy i wścieka się bo chciałby już żebyś się poddała.
Proszę Cię, nie pozwól mu. Ty i Twoja Rodzina należycie do Królestwa Boga a nie szatana!

Wt maja 31, 2011 9:33

jesli to ty zrobiłes boże...to coś ty nam zrobił, jak mogłeś, co ty nam zrobiłeś....
zły losie, okrutny i bezwzględny, jesli to ty, przeklinam cię

Śr cze 01, 2011 16:58
zbanowany na stałe

Takie życie, jednym wiatr w oczy, drugim świat się kłania w pas, a jeszcze inni leją nań z góry, bo mają ten luksus umrzeć na krótko po urodzeniu... A Pan Bóg siedzi na pięknym tronie i zajada pistacje, a może jednak Marks miał rację...

Śr cze 01, 2011 17:20
Jesteśmy tu pielgrzymami uczącymi się miłości. Reszta to wieczność. Każdy tam musi odejść, w najlepszym czasie dla zbawienia...W końcu wszyscy się tam spotkamy. Nasi bliscy, którzy przeszli na drogą stronę czekają na nas i nasze modlitwy i ofiarowane msze św, szczególnie w dni powszednie. Nie chcą naszych łez...Brakuje nam ich i dlatego płaczemy.
Ciekawa jestem, czy poznamy się tam...

Śr cze 01, 2011 18:43
E.Kuhler-Ross twierdzi, że umierający lidzie przechodzą przez pięć etapów:
1.Wypieranie- nie dopuszczam myśli,że umrę.
2. Gniew- winię innych za moją śmierć.
3. Targowanie się- ustala warunki, które muszą być spełnione, zanim będę gotowy na śmierć.
4. Depresja- winię samego siebie za moją śmierć.
5. Akceptacja- czekam na śmierć.
Podobne pięć etapów dotyczy wzdrawiania wspomnień. Kończą się jednak przebaczeniem.

Pt cze 03, 2011 22:14

Lucy jak sobie radzisz? czy nadal ten tępy ból Cie trzyma? a czy chociaz posluchałaś czyjejs rady? czy modlisz się ja Ci zaproponowałam Słowem Bożym, krótkim ale skutecznym, musisz korzystać z autorytetu jaki dał Bóg wszystkim wierzącym, nie wolno Ci pogrążać sie ciągle w rozpaczy. Każdy tu coś dla Ciebie ma, nawet przecież wiarę że wnet wszyscy w Niebie się spotkamy. Nie miałam jeszcze czasu zajrzeć w co jest po śmierci ale napewno to co Jezus nam obiecał, same wspaniałości " ani oko nie widzialo ani ucho nie slyszało..."

Śr cze 08, 2011 21:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona