Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 Materializm. Religia. Życie. 
Autor Wiadomość
Post Re: Materializm. Religia. Życie.
Kris65!

Cytuj:
.A czy konkurencja w świecie zwierząt jest idiotyczna ?

A czy zwierzęta mają rozum?

N sty 15, 2012 13:29

Cytuj:
A czy zwierzęta mają rozum?

Szympansy bonobo na pewno :-D

N sty 15, 2012 13:51

Liza napisał(a):
Necromancer napisał(a):
Odpowiedzi na posty są dla ciebie tylko pretekstem do opowiadania głupawych anegdotek. Daj sobie spokój.

Czy to twój temat?

Nie, ale odpowiadasz na moje posty i mnie cytujesz. Opowiadaj je komuś innemu, mnie oszczędź takich strucli.

N sty 15, 2012 16:02
Necromancer napisał(a):
Liza napisał(a):
Necromancer napisał(a):
Odpowiedzi na posty są dla ciebie tylko pretekstem do opowiadania głupawych anegdotek. Daj sobie spokój.

Czy to twój temat?

Nie, ale odpowiadasz na moje posty i mnie cytujesz. Opowiadaj je komuś innemu, mnie oszczędź takich strucli.

Musiałeś to napisać, nadal boli? Napisałam uprzedzająco na PW, byś odstąpił od cytowania mnie i wszystko wróci do porządku. Obiecałam też, że odstąpię od wchodzenie w twoje tematy. Próbujesz znów coś ugrać i zaprezentować się jako ateista- intelektualista? Intelektualista nie musi dowodzić swej błyskotliwości poprzez ośmieszanie innych...chyba, że jego osobowość prezentuje cechy niedojrzałości psychicznej i tylko myśli, że wartość człowieka mierzy się prezentacją w necie.
Nie mam ochoty na pojedynek, więc już nie odpowiem. Sądziłam, że PW załatwi sprawę.

N sty 15, 2012 16:40
Kris65 napisał: "Szympansy bonobo na pewno :-D"

A jak tam u nich osiągnięcia cywilizacyjne?

N sty 15, 2012 19:01
kaos!
Najbardziej zbrodniczą bojówką chrześcijaństwa to wg Ciebie na pewno Caritas, nie?

N sty 15, 2012 19:04
kaos napisał: "To tylko margines, wszędzie znajdą sie dobrzy ludzie, przejawiający chęć pomagania innym, niemniej owoce jakie wydaje ta religia, a które daje się naogół zaobserwować wsród jego wyznawców są odpychające.
Wymień te owoce! Podpowiem Ci: Płonące stosy.:-OOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

N sty 15, 2012 19:41

Liza napisał(a):
Nie mam ochoty na pojedynek, więc już nie odpowiem.

Wydawało mi się, że miałaś mi nie odpowiadać, a jednak to robisz. Tak tylko zwracam uwagę. ;-)

N sty 15, 2012 20:11

Cytuj:
A jak tam u nich osiągnięcia cywilizacyjne?

Żyją sobie w tropikach,gdzie o pożywienie i schronienie nie trudno.Gdyby nie ludzie miałyby jak w raju.A to nie sprzyja rozwojowi w kierunku cywilizacji technicznej :-D

N sty 15, 2012 20:16
kaos napisał(a):
Na tym forum do legendy zapewne przejdzie niejaka Agawa.

Bystry jesteś. :D Od tygodnia jesteś na forum, a już wszystko wiesz. Ateizm i plotki wyssałeś z mlekiem matki czy uważasz, że to modne? Już w starożytności wiedziano, że mała wiedza skutkuje też niewielką wiedzą o własnej niewiedzy.
Cytuj:
W tym watku wystarczy spojrzec na Ciebie i to wystarczy by zaspiewać Horusowi pieśń dziekczynną, za to że oszczędził mi tak nikczemnnego losu.

Znam lepszy kawałek. Nie ucz świni śpiewu. Czas zmarnujesz, a i świnię zdenerwujesz. Autorem tych słów jest jezuita. No cóż, najpierw trzeba samemu poczytać, potem dyskutować. Uogólniające sądy o wszystkich stawiają w kiepskim świetle oceniającego.
Część z tych, którzy piszą jak Ty zmądrzeje. Katolicy uważają bowiem, że człowiek ma prawo do błądzenia. ;)

Pn sty 16, 2012 8:21
kaos napisał: "Już część ich wymieniłem, choćby: pogarda, wstręt, niechęć, pycha, arogancja i nienawiść bliźniego, wtrącanie się w cudze sprawy."
Wymieniłeś tylko nazwy pewnych postaw i czynów. Wymień jakiś przykład takich zachowań i czynów w wykonaniu katolików.
Oczywiście wy materialiści nie paracie się zbytnio jednostkowymi przypadkami, chociaż w szczególnych przypadkach (ks. Popiełuszko, ks.Suchowolec, ks. Niedzielak i inni)też je stosujecie, jednak preferujecie masowość mordowania i wolicie gazowanie, głodzenie na śmierć, zatapianie barek z ludźmi na pokładzie, wyeksploatowywanie na śmierć w obozach/łagrach i inne. Waszą specjalnością jest natomiast okradanie ludzi ze wszystkiego co się da. Właśnie wyłazi na wierzch monstrualne wasze złodziejstwo w postaci tzw "kryzysu światowego".Owoc waszych działań, to śmierć i zniszczenie, które zalewacie kłamstwem, co umożliwiają wam tzw media, dzięki niewolniczemu podporządkowaniu się ludzi ich dyktatowi.

Pn sty 16, 2012 11:38
Kris65 napisał:
"Żyją sobie w tropikach,gdzie o pożywienie i schronienie nie trudno.Gdyby nie ludzie miałyby jak w raju.A to nie sprzyja rozwojowi w kierunku cywilizacji technicznej :-D
To w takim razie skąd wiesz że mają rozum?

Pn sty 16, 2012 11:42
kaos!
Pomodlę się za Ciebie, bo widzę że złe duchy odebrały Ci rozum.

Pn sty 16, 2012 17:23

Cytuj:
Katolicy uważają bowiem, że człowiek ma prawo do błądzenia.

Baa,nawet Bóg,jeżeli ma zachować pozory istoty miłosiernej przy całej swojej mocy ,ma do tego prawo :-D

Wt sty 17, 2012 0:35

Cytuj:
Waszą specjalnością jest natomiast okradanie ludzi ze wszystkiego co się da. Właśnie wyłazi na wierzch monstrualne wasze złodziejstwo w postaci tzw "kryzysu światowego".Owoc waszych działań, to śmierć i zniszczenie, które zalewacie kłamstwem, co umożliwiają wam tzw media, dzięki niewolniczemu podporządkowaniu się ludzi ich dyktatowi.

Do tego wora wrzuciłbym także wierzących decydentów.A za kryzys światowy odpowiadają przedstawiciele narodu wybranego.Ludek wszelako zaradny :-D

Wt sty 17, 2012 0:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona