Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Co ludzie robią w niebie
 Pioka chyba zainspirowało rozpoczęcie sezonu grillowego. Vi, mnie również odstrasza wizja nieba najczęściej prezentowana. Świadczy tylko o niezbyt rozległych horyzontach ich autorów. Możesz jednak spokojnie je zarzucić, nie sądzisz chyba, że Wszechmocny Bóg ( spróbuj na chwilę założyć że istnieje Stwórca ) ma równie ubogą wyobraźnię.
|
Pn maja 14, 2012 16:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mareta napisał(a): To tak jakby bliźniaki w brzuchu mamy rozmawiały ze sobą otym jak to jest po urodzeniu Coś w tym jest. Ludzie tworzą jakies wizje Nieba a gdy przyjdzie co do czego czuja się rozczarowani bo muszą się reinkarnować -Vi- napisał(a): Wasza wizja nieba dla wielu osób wcale nie przedstawia się atrakcyjnie, a wręcz przeciwnie...? Wizji nieba jest wiele, więc nie traktuję ich poważnie (zresztą żadnej wersji życia po smierci) Raczej mało atrakcyjny jest zestaw ludzi do tego Nieba dążący. Ci wszyscy chrześcijanie pokroju Terlikowskiego, Cejrowskiego, Kaczyńskiego, Macierewicza czy piszący na tym forum Maluczki czy noOne. I całej masy innych uważających się za chrześcijan i marzących o niebie. Do domu bym ich nie wpuścił a gdzie pchać sie do miejsca w którym całą wieczność musiałbym spedzić w ich towarzystwie. Ponoć w Niebie mieszkań jest wiele. Jednak czasami to i sąsiad potrafi życie zatruć.
|
Pn maja 14, 2012 16:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Zadziwiające... wizja z kiełbasą też nie...?!  No nie wiem... A ta kiełbasa to tak na sucho miałaby być...?  MARIEL napisał(a): Vi, mnie również odstrasza wizja nieba najczęściej prezentowana. Świadczy tylko o niezbyt rozległych horyzontach ich autorów. Możesz jednak spokojnie je zarzucić, nie sądzisz chyba, że Wszechmocny Bóg ( spróbuj na chwilę założyć że istnieje Stwórca ) ma równie ubogą wyobraźnię. A jakie jest Twoje wyobrażenie nieba?  alpert napisał(a): Raczej mało atrakcyjny jest zestaw ludzi do tego Nieba dążący. Ci wszyscy chrześcijanie pokroju Terlikowskiego, Cejrowskiego, Kaczyńskiego, Macierewicza czy piszący na tym forum Maluczki czy noOne. I całej masy innych uważających się za chrześcijan i marzących o niebie. Do domu bym ich nie wpuścił a gdzie pchać sie do miejsca w którym całą wieczność musiałbym spedzić w ich towarzystwie.
Ponoć w Niebie mieszkań jest wiele. Jednak czasami to i sąsiad potrafi życie zatruć. No moja lista trochę się różni od Twojej (Maluczkiego, którego na swój sposób lubię już choćby za to, że jego posty wprowadzają mnie zawsze w świetny nastrój przy porannej kawie  , zastąpiłabym np. taką lizą). Ale tak generalnie z tym się akurat zgadzam. Z tym że dla mnie, osoby o naturze samotnika, w sumie w ogóle katorgą byłoby przebywanie w jakimkolwiek licznym towarzystwie. Bliscy mi wystarczą, a z pozostałymi wybranymi osobami, to tak od czasu do czasu alpert napisał(a): Wizji nieba jest wiele, więc nie traktuję ich poważnie (zresztą żadnej wersji życia po smierci) No tak. Mnie na pewno nie odpowiada chrześcijańska wizja nieba. Nawet w samym ogólnym zarysie. Poza tym... ja mam zupełnie inne wyobrażenie tego, co po śmierci... 
|
Pn maja 14, 2012 18:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Vi. Wiąże się ono ściśle z nowymi możliwościami t.zw. chwalebnego ciała. Myślę, że jedną z jego cech może być funkcja zmian wyglądu...tak sobie wnioskuję chociażby po tym, że Jezus po zmartwychwstaniu nie był rozpoznawany, dopiero gdy chciał aby Go poznano wtedy bliskim 'otwierały się oczy'. Inne możliwości? Nieograniczone czasem i brakiem odpowiednich środków lokomocji podróże, może nawet do innych galaktyk. To oczywiście czysta fantazja, ale liczę na niespodzianki. W końcu mamy obiecane: ani oko nie widziało..itd, ale jak będzie kiełbaska z grilla z piokiem i całą resztą to też się ucieszę 
|
Pn maja 14, 2012 19:04 |
|
 |
mareta
|
MIXer napisał(a): @ mareta
Albo niewidomi od urodzenia o tym, co to jest kolor. Właśnie tak
|
Pn maja 14, 2012 19:33 |
|
|
|
 |
piok333
|
-Vi- napisał(a): No nie wiem... A ta kiełbasa to tak na sucho miałaby być...? MARIEL napisał(a): :-D Pioka chyba zainspirowało rozpoczęcie sezonu grillowego. MARIEL napisał(a): ale jak będzie kiełbaska z grilla z piokiem i całą resztą to też się ucieszę  Proszę tu sobie nie robić śmichów z poważnej kiełbasy 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn maja 14, 2012 22:08 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
a ciekawy jestem tak na serio co robi Bóg ,jak to sobie wyobrażacie ,czy siedzi cały czas na swoim tronie ,czy może rozmawia z ludźmi ,jak to tak naprawde wygląda ,to naprawde ciekawe ,czy jemu nie potrzebne jest jakiekolwiek zajęcie
|
Wt maja 15, 2012 8:30 |
|
 |
piok333
|
DrzewoMalinowe napisał(a): co robi Bóg majsterkuje 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Wt maja 15, 2012 9:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co może robić człowiek w stanie absolutnego szczęścia? Oczywiście nic  . Cała nasza aktywność związana jest z zaspakajanie potrzeb fizycznych i emocjonalnych. Ciągle odczuwamy jakiś brak, który zmusza nas do podejmowania różnych działań. Jeśli zgodnie z chrześcijańskimi wierzeniami niebo jest stanem doskonałej szczęśliwości, to wszelka aktywność jest tam pozbawiona racji bytu. Zostaje jedynie trwanie w ekstazie przez całą wieczność. Czyż nawet teraz człowiek, który doświadczy wielkiego szczęścia nie pragnie, aby świat się zatrzymał i chwila ta nigdy nie przeminęła? 
|
Wt maja 15, 2012 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mauger napisał(a): Co może robić człowiek w stanie absolutnego szczęścia? Oczywiście nic  . Cała nasza aktywność związana jest z zaspakajanie potrzeb fizycznych i emocjonalnych. Ciągle odczuwamy jakiś brak, który zmusza nas do podejmowania różnych działań. Jeśli zgodnie z chrześcijańskimi wierzeniami niebo jest stanem doskonałej szczęśliwości, to wszelka aktywność jest tam pozbawiona racji bytu. Zostaje jedynie trwanie w ekstazie przez całą wieczność. A co z takimi cudakami jak ja, którym to aktywność daje szczęście? Co może robić człowiekw stanie absolutnego szczęścia.. Działać  Zresztą, może będzie tam pokój, w którym wymarzona chwila trwa, a jak Ci się znudzi to po prostu z niego wychodzisz.
|
Wt maja 15, 2012 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mauger napisał(a): Co może robić człowiek w stanie absolutnego szczęścia? Oczywiście nic ... Czyż nawet teraz człowiek, który doświadczy wielkiego szczęścia nie pragnie, aby świat się zatrzymał i chwila ta nigdy nie przeminęła?  I tak sobie utkwić w bezruchu jak człowiek siedzący przed telewizorem ogladajacy swoją ulubioną telenowelę. Albo inny na heroinowym haju. Nie, dziękuję.  DrzewoMalinowe napisał(a): co robi Bóg Odkad zobaczył tam u siebie tych swoich zbawionych, mysli o chwili spokoju od nich...i żałuje  Teraz tez kombinuje co by tu zrobić by katolicy Kaczyński z Macierewiczem się tam nie dostali 
Ostatnio edytowano Wt maja 15, 2012 12:19 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 3 razy
|
Wt maja 15, 2012 12:05 |
|
 |
Kazeshini
|
ohh yeah:D moda na sukces od poczatku do końca!!! yeah yeah yeah:D ...
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
Wt maja 15, 2012 12:10 |
|
 |
Aditu
|
Cóż, Bóg na pewno wie, jak się kończy Moda na Sukces  :D:D
|
Wt maja 15, 2012 12:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie tylko wie jak się skończy, ale tez dodał go do swoich ulubionych na facebooku
|
Wt maja 15, 2012 12:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): A co z takimi cudakami jak ja, którym to aktywność daje szczęście? Jak to co? Będą odpoczywać. Wieczny odpoczynek racz im dać Panie. Wieczny! Czy nie o to modlą się katolicy? MARIEL napisał(a): Co może robić człowiekw stanie absolutnego szczęścia..Działać Czy będziesz coś robić czy nie i tak będziesz maksymalnie szczęśliwa. Skoro nie odczuwa się różnicy to po co więc cokolowiek robić? MARIEL napisał(a): Zresztą, może będzie tam pokój, w którym wymarzona chwila trwa,a jak Ci się znudzi to po prostu z niego wychodzisz. Nie no, jak może się cokolowiek w niebie nudzić? To ma być kraina wiecznej szczęśliwości? alpert napisał(a): I tak sobie utkwić w bezruchu jak człowiek siedzący przed telewizorem ogladajacy swoją ulubioną telenowelę.Albo inny na heroinowym haju. Ale co ci to przeszkadza skoro będziesz szczęśliwy? 
|
Wt maja 15, 2012 12:26 |
|
|
|