Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: TVN jeden z wrogów BOGA
No to w takim razie to nie jest prawo "naturalne". Z natury bowiem wynika, że każde dziecko ma dwoje rodziców, mianowicie kobietę i mężczyznę - a nie "plemię".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr lut 05, 2014 14:59 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Bynajmniej. Samotna para ma bardzo nikłe szanse na przeżycie. Kolektywna opieka nad dziecmi, duża rola krewnych (wedle krwi i klanowych) była standardem bodaj we wszystkich zbadanych społecznościach tzw. pierwotnych.Taki jest zatem podstawowy porządek społeczny.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr lut 05, 2014 15:16 |
|
 |
Johnny99
|
Racja, ale co to ma do rzeczy? Rodziców dziecko zawsze miało dwóch i zawsze była to kobieta i mężczyzna. To, że np. dziadkowie brali udział w wychowaniu dzieci, jest standardem także (jeszcze) dzisiaj..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr lut 05, 2014 16:24 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
To, że skoro zaszły tak wielkie zmiany, a społeczeństwo jakoś żyje, wiec może przeżyje i związki homoseksualistów.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr lut 05, 2014 16:34 |
|
 |
Johnny99
|
Przeżyć przeżyje, pytanie tylko jakim kosztem.
|
Śr lut 05, 2014 17:08 |
|
|
|
 |
lokis
|
No to uswiadom jaki ten koszt bedzie. Nie wiesz? Moze lepiej socha, jak pradziadowie, niz plugiem?
|
Śr lut 05, 2014 19:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja patrzę holistycznie. Stan psychiczny w tym znaczeniu jest jedynie subiektywny.Twoja obiektywizacja polega na zredukowaniu (nieuwzględnieniu) czynników konstytutywnych dla danej płci.Zmyliło cię może to że napisałem o podłożu materialnym które okresliłem jako niezmienne.Chodziło mi w tym wypadku o uwarunkowania bilogiczne,genetyczne jako czynnik obiektywny.Zresztą czytałem też, że można taki stan leczyć we wczesnej fazie zdiagnozowania,tak więc w tym sensie może to być czynnik zmienny. Hosi, nie rozumiesz. Płeć psychiczna istnieje, tożsamość płciowa istnieje i faktem jest że jest niezmienna. Mówię do Ciebie jako ktoś kto tak czuje a Ty chcesz dalej mówić swoje jako osoba która nie może poczuć jak to jest być transseksualistą. To Twoje odczucia są subiektywne tutaj. A moja jest twarda rzeczywistość i wiem jak to jest. Nie, nie można takiego stanu leczyć bo nie można zmienić tożsamości. Były takie starania ale kończyły się niepowodzeniem, nawet były próby samobójcze i zaniechano tego jako że terapia taka jest nieskuteczna. Zrozum, to tak jakby ktoś teraz próbował przerobić Cię na kobietę. Jakbyś się czuł w takiej sytuacji? Po zdiagnozowaniu transseksualizmu leczy się poprzez korektę płci, podając na początku hormony a nie poprzez terapię psychiatryczną. Nikt nie leczy w taki sposób o ile mi wiadomo. Poza tym to jest wrodzone w moim przypadku. I zazwyczaj transseksualizm jest wrodzony.
|
Śr lut 05, 2014 19:28 |
|
 |
Hosi
|
ErgoProxy napisał(a): Więc powiadasz, że co trzeci wtorek czujesz się kobietą? Jakoś Ci nie wierzę.
Nie jesteś przygotowany do tematu W przypadku wczesnie przeprowadzonych terapii behawioralnych czy to psychodynamicznych możliwe jest całkowite wyeliminowanie tego zaburzenia.Jest to więc stan przemijający subiektywny,w przeciwieństwie do konstytutywnych obiektywnych cech płciowych. Cytuj: Zatem dlaczego o konstytutywnych cechach płci wg. Ciebie stanowi tylko anatomia bioder - a anatomia mózgu już nie? Nie żartuj sobie. Zaburzona anatomia mózgu (tymczasowa) ma być czymś normatywnym,konstytutywnym? Cytuj: Ta nieskrępowana wolność jednostek już jest i funkcjonuje tak ze dwa-trzy stulecia. No i jaki ma skutek dla społeczeństwa? Rozwody aborcja i inne. Wystarczy poczytac statystyki z przed powiedzmy kilkudziesięciu lat i porównać z obecnymi. Deformacja moralna społeczenstw głownie tych tzw:"nowoczesnych, "oswieconych"postepuje w szybkim tempie. Cytuj: Znaczy, uważasz że subkultura LGBT jest reprezentatywna dla ogółu homoseksualistów. Buchacha? To nie ma znaczenia. Wystarczy że subkultura LGBT kładzie fundamenty formalno-prawne które umozliwiaja wszystkim zorientowanym inaczej tworzyć klimat dyktatu nad społeczeństwem.Dysponując ogromnymi srodkami finansowymi z UE ONZ oraz prywatnych fundacji ma olbrzymi wpływ na praktycznie kazdą sferę zycia. Cytuj: Propagandę zostawiamy z płaszczem i kapeluszem w szatni, psze Hosiego... To nie jest żadna propaganda. Jeżeli filozofia polityczna nie ma swojego umocowania w prawie naturalnym,to skutki niestety muszą byc destrukcyjne.Tak jak w przypadku tradycyjnego sposobu myslenia mozna mówić o rozumowaniu na podstawie empirii (realizm),to w ideologii oswieceniowej jest odwrotnie.(utopia) Cytuj: Jordolenie w bambus. Ten "stan rzeczy" zaburzyła już emancypacja kobiet, zaburzyło podniesienie dzieci do rangi wychuchiwanych półbogów, zaburzyło skasowanie monarchii we wszelkich odmianach, zaburzyła delegalizacja niewolnictwa, zaburzył przede wszystkim kapitalizm, który zaspokaja potrzeby jednostkowe i dlatego stanowi źródło atomizacji... no i jakoś się żyje. Powiedziałbym, że całkiem nieźle. Nieprawdaż Ja nie rozpatrywałem genezy atomizacji.To dla mnie kwestia wtórna. Natomiast "zaburzanie" tego stanu przybrało status formalny dopiero w ostatnich kilkudziesięciu latach.Przemarsz przez instytucje, jak mawiał Gramsci, jest zasadniczym celem tej ideologii.Dekonstrukcja systemu prawnego,edukacyjnego itd, które jak do tej pory miały zdecydowanie charakter konserwatywny,tradycyjny, ma kluczowe znaczenie w tej strategii. Cytuj: A jakie to straszliwe zaburzenie wprowadzi legalizacja homozwiązków? Masz tutaj:
Raport Marka Regnerusa oparty był na analizie odpowiedzi, jakich udzieliły dorosłe dzieci wychowane przez ich biologicznych rodziców lub przez rodzica homoseksualnego wraz z jego lub jej partnerem. Wnioski są jednoznaczne w swej wymowie i, jak zauważa uczony, trudno je bagatelizować.
12 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę i 24 proc. tych, którymi opiekował się ojciec gej przyznawało, że myślało ostatnio o popełnieniu samobójstwa. Dla porównania w przypadku kompletnych rodzin i samotnego rodzica biologicznego odsetek dzieci rozważających odebranie sobie życia wyniósł 5 proc. 28 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę podawało, że nie ma obecnie pracy. Do braku zatrudnienia przyznawało się 20 proc. dzieci wychowanych przez ojca geja, a tylko 8 proc. z kompletnych rodzin biologicznych i 13 proc. wychowanych przez jednego rodzica.
23 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę mówiło, że było „dotykane seksualnie” przez ich rodzica lub jej partnerkę. Odsetek ten w przypadku pełnej rodziny biologicznej wyniósł 2 proc., w przypadku ojca geja – 6 proc. natomiast pojedynczego rodzica – 10 proc. Kolejna zatrważająca statystyka dotyczy sytuacji, kiedy osoby w pewnym momencie zostały zmuszone do seksu wbrew ich woli. Dotyczy to 31 proc. tych wychowanych przez matkę lesbijkę, 25 proc. przez ojca geja i 8 proc. z pełnych rodzin biologicznych.
40 proc. wychowanych przez matkę lesbijkę i 25 proc. wychowanych przez ojca geja miało romans w czasie małżeństwa lub wspólnego mieszkania z partnerem. Do tego typu sytuacji przyznało się 13 proc. tych wychowanych w rodzinach tradycyjnych. 19 proc. wychowanych przez matkę lub ojca homoseksualistów przechodzi lub ostatnio przechodziło psychoterapię. Tymczasem o potrzebie konsultacji z psychoterapeutą mówiło 8 proc. wychowanych w rodzinie biologicznej.
20 proc. wychowywanych przez matkę lesbijkę i 25 proc. przez ojca geja podawało, że nabawiło się infekcji przenoszonych drogą płciową. Odsetek takich przypadków w odniesieniu do dzieci z rodzin tradycyjnych wyniósł 8 proc. 61 proc. wychowanych przez matkę lesbijkę i 71 proc. wychowanych przez ojca geja określało siebie jako „całkowicie heteroseksualnych”. Do takiej tożsamości przyznawało się natomiast 90 proc. tych wychowanych w pełnej biologicznej rodzinie.
Niestety lobby homoseksualne pozostaje głuche na tego rodzaju głosy. Forsuje swoje rozwiązania, za wszelką cenę próbując poszerzyć grupę krajów, w których adopcja dzieci przez homoseksualistów będzie możliwa. http://wpolityce.pl/wydarzenia/36178-co ... -socjologaCytuj: Brednia do kwadratu. Dzieci mają naturalne prawo do tego, żeby wychowywało je plemię. A więc nie rodzina nuklearna, która już stanowi aberrację, tylko ciotki, wujowie, stryjowie, świekrzy itd. A takiej teoryji to ja jeszcze nie słyszałem. Podstawą dla dziecka jest matka i ojciec.To jest naturalne (prawo) srodowisko w którym się rodzi i wychowuje.Dopiero w dalszej kolejnosci tzw:"plemię". Nie bardzo rozumiem co masz na mysli mówiąc "aberracja"?Na czym to według Ciebie polega? Cytuj: Ty nie wiesz, co to jest totalitaryzm. A Ty nie zuwazasz jego nowej odmiany. Z braku swiadomosci zapewne. Cytuj: Korwinizm to jeszcze gorszy pomysł na politykę. A który jest lepszy? Cytuj: Dlatego że ludzie dzielą się na takich, którzy lubią ryzyko i takich, którzy cenią sobie bezpieczeństwo. Ci pierwsi zawsze sobie poradzą z zaspokojeniem swojego pędu do ryzyka, czy to legalnie, czy też nie. Tych drugich jest przytłaczająca większość i dlatego libertarianizm w cywilizowanym kraju nie przejdzie. . Piękny wywód. Skasowanie redystrybucji tak Cie bardzo boli czy co? Zajezdza mi to kolejnym stereotypem. No ale poczekam na odpowiedz żeby nie było Ponadto: Słyszał kolega o "Kowinistycznym",cywilizowanym HongKongu? Cytuj: Owszem, coś na kształt libertarianizmu panuje w Somalii, a ostatnio w Republice Środkowoafrykańskiej. Piszesz do nas z Mogadiszu? Podziel się wrażeniami. Możesz jedynie ironizować. W katalogu "argumentów" nielogicznego myslenia, ten chwyt brzmi:smiech (ironia) jako metoda odwracania uwagi. pytanie tylko od czego? Cytuj: Jordolenie w bambus ponownie. Przywileje dla par hetero wynikają z faktu, że w starożytnym Rzymie rodzina była podstawą organizacji gospodarki, Jedną z głównych przyczyn-Hosi versusErgoProxy który znalazł jedyną przyczynę i teraz będzie ten redukcjonizm zapewne forsował. Zobaczymy.
|
Cz lut 06, 2014 7:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hosi napisał(a): W przypadku wczesnie przeprowadzonych terapii behawioralnych czy to psychodynamicznych możliwe jest całkowite wyeliminowanie tego zaburzenia.Jest to więc stan przemijający subiektywny,w przeciwieństwie do konstytutywnych obiektywnych cech płciowych. Mam przyjąć na wiarę? E-e. Ty nawet nie piszesz, co to znaczy "wcześnie". Do dwunastego miesiąca po urodzeniu? A jak się diagnozuje tożsamość płciową u niemowlęcia? Czuję się w obowiązku uświadomić Cię, że mając lat jeszcze siedem lubiłem się stroić w koraliki matki. Jaką diagnozę by jej wmówiono w warunkach szalejącej psychologii, hm? Hosi napisał(a): Zaburzona anatomia mózgu (tymczasowa) ma być czymś normatywnym,konstytutywnym? A eksperymencie "małego Alberta" słyszałeś? Hosi napisał(a): Rozwody aborcja i inne. Wystarczy poczytac statystyki z przed powiedzmy kilkudziesięciu lat i porównać z obecnymi.
ROTFL? Czego nie ma w źródłach, to nie istnieje? Hosi napisał(a): Deformacja moralna społeczenstw głownie tych tzw:"nowoczesnych, "oswieconych"postepuje w szybkim tempie. Owszem, reorganizacja moralna społeczeństw nowoczesnych postępuje w szybkim tempie. Ludzie przestają sobie zawracać głowę prikazami bez sensu, skupiając się na sensownych. Hosi napisał(a): To nie ma znaczenia. Wystarczy że subkultura LGBT kładzie fundamenty formalno-prawne które umozliwiaja wszystkim zorientowanym inaczej tworzyć klimat dyktatu nad społeczeństwem.Dysponując ogromnymi srodkami finansowymi z UE ONZ oraz prywatnych fundacji ma olbrzymi wpływ na praktycznie kazdą sferę zycia. Czyli że zbrodnią główną subkultury LGBT jest stosowanie modus operandi Rzymskiego Świętego Kościoła Apostolskiego. Jak go określił Hosi? "Miękki totalitaryzm"? Hosi napisał(a): To nie jest żadna propaganda. Jeżeli filozofia polityczna nie ma swojego umocowania w prawie naturalnym,to skutki niestety muszą byc destrukcyjne.Tak jak w przypadku tradycyjnego sposobu myslenia mozna mówić o rozumowaniu na podstawie empirii (realizm),to w ideologii oswieceniowej jest odwrotnie.(utopia) Coś mi w głowie dzwoni, że konserwatyzm nie ma nic przeciwko zmianom społecznym, o ile zachodzą one w rozsądnym tempie, tj. są rozłożone na pokolenia. I tylko o tempo zmian się kłócimy. Prawda? Czemu mi się, kurka, wydaje inaczej. Może temu, że Hosi odkrył się wcześniej jako miłośnik poglądów Mahometa, który zabetonował kulturę na głucho... Hosi napisał(a): Ja nie rozpatrywałem genezy atomizacji.To dla mnie kwestia wtórna. Natomiast "zaburzanie" tego stanu przybrało status formalny dopiero w ostatnich kilkudziesięciu latach.Przemarsz przez instytucje, jak mawiał Gramsci, jest zasadniczym celem tej ideologii.Dekonstrukcja systemu prawnego,edukacyjnego itd, które jak do tej pory miały zdecydowanie charakter konserwatywny,tradycyjny, ma kluczowe znaczenie w tej strategii. Nie ma ideologii bez ideologów, nie ma strategii bez stratega. Chyba że mamy do czynienia ze zjawiskiem - no właśnie, naturalnym. Proszę wskazać ideologów i strategów. Hosi napisał(a): Raport Marka Regnerusa Zdaje mi się, czy Mark Regnerus wycofał się ze swoich wniosków? Zdaje mi się, czy badania Regnerusa zawierały uszczerbki metodologiczne? Zdaje mi się? Hosi napisał(a): Niestety lobby homoseksualne pozostaje głuche na tego rodzaju głosy. Forsuje swoje rozwiązania, za wszelką cenę próbując poszerzyć grupę krajów, w których adopcja dzieci przez homoseksualistów będzie możliwa. Ależ oni przyjdą i nas rozszarpią! Zabijmy ich wszystkich, zanim będzie za późno! Niechże się Adwersarz nie wygłupia. Wygłupiać się, to my... Hosi napisał(a): Podstawą dla dziecka jest matka i ojciec.To jest naturalne (prawo) srodowisko w którym się rodzi i wychowuje.Dopiero w dalszej kolejnosci tzw:"plemię".Nie bardzo rozumiem co masz na mysli mówiąc "aberracja"?Na czym to według Ciebie polega? Na drastycznym zubożeniu naturalnego środowiska (kto przy zdrowych zmysłach utożsamia prawo, czyli coś, co trzeba wyegzekwować, ze środowiskiem, którego egzekwować...), w którym dziecko się rodzi i wychowuje. Hosi napisał(a): A Ty nie zuwazasz jego nowej odmiany. Z braku swiadomosci zapewne. Zapewne klasowej. Odżizas... Hosi napisał(a): A który jest lepszy? Zależy dla kogo. Libertarianizm na razie funkcjonuje na prawach utopii, zatem Hosiemu powinien bardziej podobać się realny, afrykański korwinizm. Hosi napisał(a): Skasowanie redystrybucji tak Cie bardzo boli czy co? Nie, po prostu libertarianizm nie ma za bardzo sensu. Ale skasowanie redystrybucji w świecie 20/80, w którym trzeba upychać ludzi na studiach żeby nie zalali rynku pracy faktycznie jest skokiem do basenu na gazetę rozłożoną na wodzie. Hosi napisał(a): Słyszał kolega o "Kowinistycznym",cywilizowanym HongKongu? Słyszeć słyszał, nigdy nie analizował. Kiedy zamierzają tam sprywatyzować władzę polityczną? Hosi napisał(a): W katalogu "argumentów" nielogicznego myslenia, ten chwyt brzmi:smiech (ironia) jako metoda odwracania uwagi. pytanie tylko od czego? Yes, yes, yes! Proszę państwa, mój adwersarz zaczyna pisać jak paranoik! Tegom chciał. : ]]] Hosi napisał(a): Jedną z głównych przyczyn Zgodzi się zatem Hosi, że usunięcie jednego z głównych elementów holistycznej struktury nie uczyni jej wielkiej szkody, jak uszkodzenie sieci neuronowej nie czyni jej niezdatną do użytku? Zgodzi się również Hosi, że w przypadku homoseksualistów nikt niczego nie usuwa, a jedynie dodaje?
|
Cz lut 06, 2014 8:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W przypadku wczesnie przeprowadzonych terapii behawioralnych czy to psychodynamicznych możliwe jest całkowite wyeliminowanie tego zaburzenia.Jest to więc stan przemijający subiektywny,w przeciwieństwie do konstytutywnych obiektywnych cech płciowych. http://www.pum.edu.pl/__data/assets/file/0003/66324/NK_2013_08_093-098.pdfHosi przeczytaj proszę na drugiej stronie masz takie zdanie - płeć psychiczna - to stałe i niezmienne poczucie przynależności do jednej z płci. Wcześnie się wykształca i jest niezmienna. A wczesniej - płeć mózgu - dotyczy różnic w budowie mózgu determinujących płeć psychiczną.Hosi, skąd Ty czerpiesz takie info mówiące że transseksualizm można leczyć w atki sposób jaki podajesz i upierasz się przy tym. Lekarze są odmiennego zdania. Czyżby się mylili? Pisałem o tym że to nie przynosi skutku ponieważ płeć psyche jest stała i niezmienna.
|
Cz lut 06, 2014 9:07 |
|
 |
Hosi
|
ErgoProxy napisał(a): Mam przyjąć na wiarę? E-e.
Nie musisz. Proszę cię:
Nie jest jasne, czy rozwojowi dezaprobaty płci w życiu dorosłym przeciwdziałają wcześnie podjęte działania terapeutyczne, czy też dzieci po prostu wyrastają ze swoich problemów. Zaburzenia tego rodzaju leczy się u dzieci korzystając z wielu metod, między innymi behawioralnych, psychodynamicznych, z terapii grupowej oraz rodzinnej. Zucker i Bradley (1995) piszą, że „u znacznej liczby dzieci i ich rodzin następuje duża poprawa. Zaburzenia tożsamości płciowej przemijają całkowicie, a fantazje i zachowania dziecka w żaden sposób nie wskazują na jakiekolwiek dalsze problemy w tym zakresie”. Według norm postępowania terapeutycznego Międzynarodowego Stowarzyszenia Przeciwdziałania Zespołowie Dezaprobaty Płci im. Haryy’ego Benjamina (The Harry Benjamin International Gender Dysphoria Association – HBIGDA) dzieciom oraz ich rodzinie należy udzielić pomocy psychologicznej, nie powinno się natomiast stosować kuracji hormonalnej ani przeprowadzać operacji zmiany płci. . http://crossdressing.pl/main.php?lv1_id ... lv3_id=755Cytuj: A eksperymencie "małego Alberta" słyszałeś? Nie. Cytuj: Owszem, reorganizacja moralna społeczeństw nowoczesnych postępuje w szybkim tempie. Ludzie przestają sobie zawracać głowę prikazami bez sensu, skupiając się na sensownych. No cóż, propagowanie przez srodowiska postepowe nowej moralnosci, wsącza sie w tkankę społeczną tworząc klasyczna dyktaturę realtywizmu,czyli coś co ma sens.A prawo naturalne jak trwało tak trwa i to bez względu na subiektywne odczucia. Cytuj: Czyli że zbrodnią główną subkultury LGBT jest stosowanie modus operandi Rzymskiego Świętego Kościoła Apostolskiego. Jak go określił Hosi? "Miękki totalitaryzm"? Głowną "zbrodnią" demoliberalnej filozofii polityki jest bunt przeciw naturze-czyl swiat bez granic moralnych. A Kosciół,no cóz może zabrzmi to jak truizm,ale co tam: Poza Koscoiłem nie ma ładu,dyscypliny,logiki.Jest tylko schizma ,otchłań z którego narodził się demoliberalny swiat.Ład duchowy,moralny,intelektualny,logika asystotelesowska,nauka o ideach jest i będzie w rekach Koscioła.To spuscizna której nie da się usunąc ad hocJako że KRK stał sie nosicelem i obrońcą tych wartosci stoi de facto pod obstrzałem ideologów oswiecenia. Cytuj: Nie ma ideologii bez ideologów, nie ma strategii bez stratega. Chyba że mamy do czynienia ze zjawiskiem - no właśnie, naturalnym.
Proszę wskazać ideologów i strategów. Proszę bardzo; 1)Antonio Gramsci 2)Gyorgy Lucas 3)Szkoła frankfurcka 4)Max horkheimer 5)Herbert Marcus 6)Ruch tolerancji wyzwalającej 7)Ruch tolerancji represywnej (Herbert Marcus,Robert Paul Wolf) Wystarczy? Cytuj: Coś mi w głowie dzwoni, że konserwatyzm nie ma nic przeciwko zmianom społecznym, o ile zachodzą one w rozsądnym tempie, tj. są rozłożone na pokolenia. I tylko o tempo zmian się kłócimy. Prawda? Konserwatyzm uważa ze istnieja wartosci niezmienne w czasie.Wszystkie normy które uznaje za cenne, należy chronic przedz zagrożeniami.A mowiąc wprost:chodzi o przetrwanie cywilizacji, której rdzeniem jest tradycja.Demoliberałowie natomisat, projektują nową przyszłosć, co de facto skutkuje jej dekonstrukcją.Tak to mozna najogólniej opisać. Cytuj: Czemu mi się, kurka, wydaje inaczej. Może temu, że Hosi odkrył się wcześniej jako miłośnik poglądów Mahometa, który zabetonował kulturę na głucho... Czytaj;"konsrewatyzm" Cytuj: Zdaje mi się, czy Mark Regnerus wycofał się ze swoich wniosków? Zdaje mi się, czy badania Regnerusa zawierały uszczerbki metodologiczne? Zdaje mi się? . Tego akurat nie pamietam. a poza tym Kazde badania metodolgiczne mozna podważyc. A wiesz dlaczego? Dlatego że: Dla każdego eksperta istnieje równy i przeciwstawny ekspert i dla kazdej metodologii istnieje równie przeciwstawna metodologia.O uszczrebkach nie wspominając. Cytuj: Ależ oni przyjdą i nas rozszarpią! Zabijmy ich wszystkich, zanim będzie za późno! Nie ma się co tak podniecać. A poza tym: Ja tego nie napisałem,tylko zacytowałem, psze adwersarza Cytuj: Na drastycznym zubożeniu naturalnego środowiska (kto przy zdrowych zmysłach utożsamia prawo, czyli coś, co trzeba wyegzekwować, ze środowiskiem, którego egzekwować...), w którym dziecko się rodzi i wychowuje. Nie rozumiem tej teoryji. Można jaśniej? Cytuj: Zależy dla kogo. Libertarianizm na razie funkcjonuje na prawach utopii, zatem Hosiemu powinien bardziej podobać się realny, afrykański korwinizm. Znowu te kocopoły. Podbudową Korwinizmu czyli konserwatywnego liberalizmu jest tradycja i wolność gospodarcza. Korwin swoje pomysły czerpie od klasyków edkonomii takich jak M Friedmana i F A Hayka.Jezeli twierdzisz że to utopisci to mogę tylko pogratulowac.Ponadto reformy Chilijskie zaprowadzone przez Chicago Boys (Friedman) zapoczątkowały trwały wzrost gospodarczy, który obecnie jest najwyższy w krajch Ameryki południowej.Zresztą XIX wieczna Ameryka, Niemcy po drugiej wojnie swatowej również korzystały z tego typu strategii ekonomicznej. Cytuj: Nie, po prostu libertarianizm nie ma za bardzo sensu. Ale skasowanie redystrybucji w świecie 20/80, w którym trzeba upychać ludzi na studiach żeby nie zalali rynku pracy faktycznie jest skokiem do basenu na gazetę rozłożoną na wodzie. Dlatego też libertarianizm możliwy jest do wprowadzenia, ale tylko wtedy, kiedy dojdzie do całkowitej dekonstrukcji obecnego systemu.W takiej wersji o której Ty tutaj piszesz, to rzeczywiscie jest to mało sensowne. Cytuj: Słyszeć słyszał, nigdy nie analizował. Kiedy zamierzają tam sprywatyzować władzę polityczną? Tak więc juz czas odstwic wybiórczą i zacząc rzeczową analizę. A to pytanie to żart? Cytuj: Yes, yes, yes! Proszę państwa, mój adwersarz zaczyna pisać jak paranoik! To bardzo merytoryczne odniesienie do ironii mojego interlokutora. Wraca Lurker To masz. Ucieszona  ? Cytuj: Zgodzi się zatem Hosi, że usunięcie jednego z głównych elementów holistycznej struktury nie uczyni jej wielkiej szkody, A to zależy jak głównej. Pytanie z kategorii bardzo mglistej. Cytuj: Zgodzi się również Hosi, że w przypadku homoseksualistów nikt niczego nie usuwa, a jedynie dodaje? A co dodaje?
|
Cz lut 06, 2014 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ziew. Chyba mnie zdekonstruował. Ale niech może odpowie equuleussowi, który dał konkretny namiar na poważne twierdzenia poważnych lekarzy.
|
Cz lut 06, 2014 12:13 |
|
 |
Hosi
|
equuleuss napisał(a):
Hosi, nie rozumiesz. Płeć psychiczna istnieje, tożsamość płciowa istnieje i faktem jest że jest niezmienna. Mówię do Ciebie jako ktoś kto tak czuje a Ty chcesz dalej mówić swoje jako osoba która nie może poczuć jak to jest być transseksualistą. To Twoje odczucia są subiektywne tutaj. A moja jest twarda rzeczywistość i wiem jak to jest.
Mam swiadomośc tego ze nie jest ci łatwo w tym stanie. Ale: Tożsamość zwierzęcia w ludzkiej skórze (likantropia) też istnieje jako fakt i co ciekawe może byc niezmienna.Czyli jezeli ktoś czuje się np:wilkiem,to znaczy że ma obiektywnie tożsamość wilka? Niestety,stany psychiczne nie są miarą obiektywną.Cechy konstytutywne,czyli niezależne od subiektywnego przeswiadczenia,są normatywne w pełnym tego słowa znaczeniu.
|
Cz lut 06, 2014 12:45 |
|
 |
Hosi
|
equuleuss napisał(a): Hosi przeczytaj proszę na drugiej stronie masz takie zdanie - płeć psychiczna - to stałe i niezmienne poczucie przynależności do jednej z płci. Wcześnie się wykształca i jest niezmienna.
Ta definicja na którą sie powołałeś,dotyczy tylko jednostek zdiagnozowanych jednoznacznie jako męzczyzna i kobieta.(niezmienne poczucie przynależnosci do danej płci).W przypadku zaburzenia tożsamosci,(niestałe,zmienne) mozliwa jest wczesna (dzieciństwo) terapia behawioralna i psychodynamiczna, ktora okazuje sie wysoce skuteczna,oczywiscie przy wczesnym zdiagnozowaniu. Podaje jeszcze raz namiary: Nie jest jasne, czy rozwojowi dezaprobaty płci w życiu dorosłym przeciwdziałają wcześnie podjęte działania terapeutyczne, czy też dzieci po prostu wyrastają ze swoich problemów. Zaburzenia tego rodzaju leczy się u dzieci korzystając z wielu metod, między innymi behawioralnych, psychodynamicznych, z terapii grupowej oraz rodzinnej. Zucker i Bradley (1995) piszą, że „u znacznej liczby dzieci i ich rodzin następuje duża poprawa. Zaburzenia tożsamości płciowej [b]przemijają całkowicie, a fantazje i zachowania dziecka w żaden sposób nie wskazują na jakiekolwiek dalsze problemy w tym zakresie”. Według norm postępowania terapeutycznego Międzynarodowego Stowarzyszenia Przeciwdziałania Zespołowie Dezaprobaty Płci im. Haryy’ego Benjamina (The Harry Benjamin International Gender Dysphoria Association – HBIGDA) dzieciom oraz ich rodzinie należy udzielić pomocy psychologicznej, nie powinno się natomiast stosować kuracji hormonalnej ani przeprowadzać operacji zmiany płci. [/b]Zródło podałem w innym poscie. Jak widzisz Transseksualizm rozpoznany we wczesnym dzieciństwie może byc skutecznie leczony ,natomiast w okresie pózniejszym, kiedy utrwali się już fałszywa tożsamosć płciowa,psychoterpia może byc rzeczywiscie nieskuteczna.
|
Cz lut 06, 2014 15:32 |
|
 |
JedenPost
|
Hosi napisał(a): kiedy utrwali się już fałszywa tożsamosć płciowa Jaka definicja "fałszywej tożsamości płciowej"? Co to takiego?
|
Cz lut 06, 2014 19:31 |
|
|
|