|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Pan Gąsienica
|
jurgi napisał(a): (...)post pewnie napisany bez sensu, ale powrot z 14 h pracy, moze mnie usprawiedliwi 
Przeciwnie, mi się bardzo podobało, szczególnie porównanie świata do książki, a nas - w pewnym sensie - do myśli autora. Zgadzam się z Tobą. Wydaje się jednak, że możemy być pewni, iż COŚ istnieje...
_________________ "Nie ma nic gorszego jak życie, którego nikt nie obserwuje."
Irving Yalom
|
Wt paź 04, 2005 19:32 |
|
|
|
 |
jurgi
|
no wlasnie na tym polega szkopul,ze jezeli to byloby prawda to pewnym jest istnienie Autora. probowalem to rozwiazywac na rozne sposoby,ale nijak sie nie da dowiesc tego,ze istnieje,a skoro ja nie sitnieje to nawet moj bol i smierc sa fikcja.
Spokojnej nocy:)
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
Wt paź 04, 2005 20:42 |
|
 |
Pan Gąsienica
|
jurgi napisał(a): no wlasnie na tym polega szkopul,ze jezeli to byloby prawda to pewnym jest istnienie Autora.
Nikt nie powiedział, że Autor musi być OSOBĄ. Wolę więc użyć słowa COŚ.
Dobranoc 
_________________ "Nie ma nic gorszego jak życie, którego nikt nie obserwuje."
Irving Yalom
|
Wt paź 04, 2005 21:08 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
ja jestem pewny za to ze zyje rozsądek i wyobraźna to sprawia...
skoro ktos nie moze lub nie chce byc tego pewien że żyje to znaczy ze niczego nie może być pewien ... a takim osobom niepewnym sie nie ufa
miejcie na uwadze to ze pracujac mózgiem tworzymy spóścizne duchową którą nijak nie mozna odtworzyc jesli nie została zapisana te doznania należą do nas tylko i wyłącznie
dziesiatki spraw które sie obok nas toczą wchodza w strone pojecia "czasu" a nie ma już chyba ludu który jakos by nie dotknął tej kwestii jesli nie dotknął to jego strata ale też i wtedy biedak nawet nie bedzie wiedział że istnieje
taka różnica miedzy tymi co maja jakąs cywilizacje albo chociaż zawiązek rodowy a takimi co nie maja tego i nie posiadaja cywilizacji bądź sa w stanie "odwrotu" cywilizacyjnego
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Wt paź 04, 2005 23:06 |
|
|
|