Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 10:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 44  Następna strona
 Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"? 

Tak 46%  46%  [ 64 ]
Nie 46%  46%  [ 64 ]
Mam inne zdanie, które wyrażę poniżej. 8%  8%  [ 11 ]
Liczba głosów : 139

Autor Wiadomość

Post Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Przeczytałem orędzie "Adama-człowieka" a wcześniej wysłuchałem ks. Skwarczyńskiego. I mam proste skojarzenie z Ruchem Rodzin Nazaretańskich i bałaganem, który tam był. Czyli również był ksiądz, który popierał innego świeckiego z objawieniami:

z wikipedii:
Przez wiele lat żył w przeświadczeniu, że posiada szczególny "charyzmat maryjny". Tak odniósł się do tego w oświadczeniu z 28 lutego 2008 r.:
Ks. Tadeusz Dajczer mówił i przekonywał, że jest to nadzwyczajny charyzmat maryjny. Przekonywał ludzi, że należy wierzyć, że jest to szczególne działanie Matki Bożej. W ramach «przeżycia» po to żeby ożywić wiarę ks. T. Dajczer mówił o obecności we mnie Matki Bożej tak jak gdyby tu chodziło o «wcielenie»[2].
Po rozeznaniu tzw. „charyzmatu maryjnego” komisja powołana w archidiecezji warszawskiej w celu zbadania RRN w komunikacie z 28 stycznia 2009 r. stwierdziła, że jest on nieprawdziwy.
Raport komisji następująco opisuje funkcjonowanie rzekomego charyzmatu:
Wybrani członkowie Ruchu, będący gotowi na spotkanie z p. Bielą, dowiadywali się, że kiedy on mówi, to „mówi Matka Boska”. (...) Uważano, że p. Biela mówił od siebie tylko wtedy, gdy się spowiadał.[2]
S. Biela początkowo zgodził się współpracować z Komisją diecezjalną badającą RRN, lecz po trzech spotkaniach odmówił dalszej współpracy.

Oczywiście uważam, że żyjemy w czasach ostatecznych i czas jest bliski ale pan Adam to moim zdaniem niezła ściema;)

N wrz 23, 2012 12:01

wszystko na to wskazuje że żyjemy w czasach ostatecznych

wystarczy poczytać przesłania współczesnych wizjonerów, np Marii Bożego Miłosierdzia z Irlandii, znajdziecie je tutaj http://ostrzezenie.wordpress.com/

codziennie ukazują się nowe proroctwa

N wrz 23, 2012 12:29
Zobacz profil WWW
luk1407 napisał(a):
wszystko na to wskazuje że żyjemy w czasach ostatecznych

wystarczy poczytać przesłania współczesnych wizjonerów, np Marii Bożego Miłosierdzia z Irlandii, znajdziecie je tutaj http://ostrzezenie.wordpress.com/

codziennie ukazują się nowe proroctwa

Bo Bóg sie nudzi i codziennie dyktuje nowe proroctwa, których treść w większosci zaprzecza przesłaniom ewanegelicznym.

N wrz 23, 2012 14:14
zbanowany na stałe

Wypowiadanie się w imieniu Boga to zajęcie bardzo ryzykowne, proszę Pani ...
Kiedyś stworzono tu nawet taki temat, specjalnie dla tych, którzy nie mogli się od tego powstrzymać.
Osobiście odradzam taką zabawę.

N wrz 23, 2012 14:28
homo_homini_canis_est napisał(a):
Wypowiadanie się w imieniu Boga to zajęcie bardzo ryzykowne, proszę Pani ...
Kiedyś stworzono tu nawet taki temat, specjalnie dla tych, którzy nie mogli się od tego powstrzymać.
Osobiście odradzam taką zabawę.

Uczył Marcin Marcina......
A teraz swoim zwyczajem odeślij mnie do egzorcysty, wszak już chyba wszystkich na tym forum odsyłałeś.

N wrz 23, 2012 14:29

hmm napisał(a):
Po rozeznaniu tzw. „charyzmatu maryjnego” komisja powołana w archidiecezji warszawskiej w celu zbadania RRN w komunikacie z 28 stycznia 2009 r. stwierdziła, że jest on nieprawdziwy.

Może i w przypadku Adama-Człowieka powinna zadziałać komisja archidiecezjalna? Na razie jest tylko nihil obstat miejscowego arcybiskupa.

hmm napisał(a):
Oczywiście uważam, że żyjemy w czasach ostatecznych i czas jest bliski ale pan Adam to moim zdaniem niezła ściema;)

Myślę, że to wniosek za daleko idący...
Też wolałbym ujawnienia się tego człowieka, ma to nastąpić za jakiś czas. Może poczekajmy jeszcze z pochopnymi sądami?

Pn wrz 24, 2012 10:30

koronka do miłosierdzia jest na czasy ostateczne

O, jak wielkich łask udzielę duszom, które odmawiać będą tę koronkę (...)
Zapisz te słowa, córko moja, mów o moim miłosierdziu, niech pozna cała ludzkość niezgłębione miłosierdzie moje.

Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy. Póki czas, niech uciekają się do źródła miłosierdzia mojego,

niech korzystają z krwi i wody, która dla nich wytrysła” (Dz. 848).

Św. Faustyna pisze o czasie miłosierdzia, który trwa obecnie oraz o czasie sprawiedliwości, który ma nadejść: ,,…orędzie miłosierdzia Bożego stanowibezpośrednie przygotowanie na chwalebne przyjście Pana…”. Czas miłosierdzia według jej przekazów jest czasem wytężonej pracy dla ratowania dusz, zanurzania ich w zdrojach miłosierdzia Bożego: Sam Jezus mówił do św. Faustyny: „Póki czas niech uciekają się do źródła miłosierdzia”, przestrzegając jednocześnie, iż blisko jest ,,dzień Mojej sprawiedliwości” oraz: ,,Kto nie chce przejść przez drzwi miłosierdzia, musi przejść przez drzwi sprawiedliwości…”, jednakże „przed dniem sprawiedliwości posyłam dzień miłosierdzia”. Nie jest łatwo zrozumieć, co jest tym dniem sprawiedliwości. Czy były nim wydarzenia II wojny światowej? Czy ten dzień ma dopiero nadejść.

Oprócz oznaczeń czasowych w „Dzienniczku” występują jeszcze tzw. znaki na czasy ostateczne, które pomagają sprecyzować trochę więcej szczegółów. Pierwszy bezpośrednio przypomina symbolikę apokaliptycznego znaku z Ewangelii. Jest to znak Syna Człowieczego, który jest opisany na początku „Dzienniczka”. Święta Faustyna pisze następujące słowa (na wyraźne polecenie Jezusa): ,,Nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzień sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie”. Opis tego znaku, którym jest krzyż Jezusa, jest bardzo przejmujący: ,,Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak na niebie, a z otworów, gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, będą wychodziły wielkie światła, które przez jakiś czas będą oświecać ziemie. Będzie to na krótki czas przed dniem ostatecznym”.

Jezus mówi jeszcze o jednym znaku na czasy ostateczne, którym jest modlitwa przekazana w nadprzyrodzony sposób św. Faustynie. Sam mówił oniej: ,,Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy”. Tak konkretnych stwierdzeń Jezusa nie można zlekceważyć. Widoczny jest Jego apel, by czerpać łaskę z jego Odkupienia. Pokazuje na Krzyż i na swoje przebite serce, podaje modlitwę na czasy ostateczne. Jezus chce wszystkim wiernym przypomnieć, że uczestniczą przez chrzest w Jego kapłaństwie. Mają prawo i obowiązek przez nie składać Ojcu Przedwiecznemu ofiarę z Jego Ciała i krwi, duszy i Bóstwa. Chrystus przypomina o tym, gdyż widzi, że ,,Dusze giną mimo jego gorzkiej męki” i chce im dać ostatnią deskę ratunku, którym jest ucieczka do miłosierdzia Bożego.

http://signum-dei.blogspot.com/2012/02/ ... zasow.html

Pn wrz 24, 2012 21:32

Alphonsine mówi także, że Maryja
przybyła do Kibeho, aby przygotować
świat na przyjście swojego Syna. W Kibeho
mówi się więc, że świat się skończy,
że zbliża się nadejście Jezusa, że koniec
świata nie jest karą, ale że był on przewidziany
od zawsze. Maryja przychodzi nas
o tym uprzedzić i przygotować na przyjście
swojego Syna. Musimy cierpieć z
Jezusem, modlić się, być apostołami, aby
przygotować się na Jego powrót. Alphonsine
często powtarza i śpiewa, że dziecko
Maryi nie rozstaje się ze swoim krzyżem
miłujcie sie 3, 2002 r

Wt wrz 25, 2012 14:10

kurcze ja wogóle nie rozumiem w czym rzecz. Niecałe dwa tygodnie temu zginąl w wypadku mój znajomy :( [*]. minuta i człowiek nie żyje, nagle, nikt się nie spodziewał. Każdy z nas żyje w czasach ostatecznych, bo możemy nie dożyć dzisiejszego wieczoru i dziś jeszcze stanąć przed Panem!!!!! I tak musimy żyć, to przekazuje nam Jezus- czuwajcie nieustannie, bo to może być w każdej chwili.

Cz wrz 27, 2012 9:55

to prawda i dlatego trzeba sie spowiadać
co tydzień by od szatana i jego grzechu być wolnym

albo droge krzyżową odprawić by odpust mieć całkowity

Cz wrz 27, 2012 10:54

kropeczka_ns
Przykro mi z powodu wypadku.
Dla wielu z nas (może dla wszystkich) koniec świata to będzie po prostu śmierć. Ale może być też tak, dożyjemy czasów ostatecznych.
Nie ma tutaj sprzeczności i bez względu na okoliczności na pewno wygramy jeśli będziemy z Jezusem.

Cz wrz 27, 2012 12:13

merkaba niestety ludzie grzeszą i to są nasze grzechy, ewentualnie to szatan może nas do czegoś "pokusić"

Cz wrz 27, 2012 12:57

Przypomnijmy sobie przede wszystkim, że diabeł ma nad nami władzę, gdy jesteśmy w stanie grzechu śmiertelnego. To właśnie grzech jest tym łańcuchem, który nas trzyma w niewoli Złego, to z jego powodu tracimy łaskę uświęcającą i synostwo Boże, czyli obecność Boga w nas. Gdy znajdujemy się w stanie łaski Bożej, jesteśmy świątynią Trójcy Najświętszej, jesteśmy latoroślami wyrastającymi z krzewu winnego i przynoszącymi dzięki temu owoc obfity. Jesteśmy obrazem Maryi i tym samym Jezusa, ponieważ Maryja jest doskonałym obrazem Jezusa Chrystusa. Kiedy ktoś zatem znajduje się w stanie grzechu śmiertelnego, ponownie wraca do stanu niewoli i staje się własnością Szatana, a jeśli umrze w grzechu śmiertelnym bez skruchy, pójdzie do piekła. To jasne, że gdy jesteśmy w grzechu śmiertelnym, spowiedź połączona ze szczerą skruchą i rozgrzeszeniem pozwala nam odzyskać łaskę uświęcającą. Rozpatrywana z tego punktu widzenia spowiedź to największy istniejący egzorcyzm, ponieważ rozgrzeszenie oczyszcza z grzechu, wyzwala z niewoli Demona

i czyni człowieka na nowo własnością Boga, świątynią Ducha Świętego. Gdyby człowiek umarł w tym stanie, poszedłby do raju, do chwały niebieskiej. Spowiedź jest więc tym, co znajdującemu się w stanie grzechu śmiertelnego człowiekowi pozwala przejść ze śmierci do życia, z niewoli Demona do wolności dzieci Bożych.
Ponieważ Szatan boi się dobrze odprawionej spowiedzi, posługuje się wszystkimi posiadanymi przez siebie kartami, żeby do niej nie dopuścić. Najpierw diabeł ukazuje zło pod postacią dobra, zwodzi i nakłania do grzechu. Gdy zgrzeszysz, sumienie cito wyrzuca i to jest moment niebezpieczny dla intryg szatańskich, ponieważ poczucie winy mogłoby cię skłonić do odbycia spowiedzi. Wtedy Szatan zabiera się do roboty i próbuje usprawiedliwić popełnienie grzechu, szepcze ci więc do ucha: ależ nie, nie zgrzeszyłeś, a poza tym nie mogłeś się oprzeć. I wtedy ponownie upadasz... Krótko mówiąc, Demon chce nie dopuścić do skruchy i spowiedzi. I czyni to na wszelkie możliwe sposoby. Mówi ci: odłóżmy ją na jutro, pójdziemy kiedy indziej, jeszcze czas... Jest rzeczywiście bardzo przebiegły, bo niekiedy po odczekaniu kilku dni wyrzuty sumienia słabną, zapomina się o całej sprawie, cichnie głos sumienia, aż w końcu w ogóle przestaje ci on dokuczać i jesteś gotów do popełnienia kolejnego grzechu. Popełniasz jeden grzech za drugim, po tym procesie samousprawiedliwiania się sumienie już cię nie gryzie, ponieważ zostało stłumione i Szatan odniósł wielkie zwycięstwo. Jeśli potem Złemu nie udaje się odWieść cię od spowiedzi, robi wszystko, żeby to była zła spowiedź, bez szczerej skruchy, a nawet namawia do ukrywania najcięższych grzechów. Szatan nakłania do milczenia i sekretu, do ukrycia najcięższych przewinień, ponieważ wie, że na spowiedzi penitent wyrzuca na zewnątrz całe zło, które ma w sobie, aby unicestwiło je miłosierdzie Boże, by spaliło się ono w miłości Boga

o. livio fanzaga włoski pijar, dyrektor włoskiego Radio Maria,

Cz wrz 27, 2012 14:15

dlatego ludzie już dawno stworzyli piękną modlitwe brewiarzową, gdzie rano każdy dzień powierzają Bogu a wieczorem wciąż na nowo oddają się w Jego ręce :) Czy jest lepsza modlitwa wieczora niż Pieśń Symeona?
PIEŚŃ SYMEONA
Łk 2, 29-32

Ant. Strzeż nas, Panie, gdy czuwamy, * podczas snu nas osłaniaj, / abyśmy czuwali z Chrystusem / i odpoczywali w pokoju.

Teraz, o Panie, pozwól odejść słudze swemu w pokoju, *
według słowa Twojego,

Bo moje oczy ujrzały Twoje zbawienie, *
któreś przygotował wobec wszystkich narodów:

Światło na oświecenie pogan *
i chwałę ludu Twego, Izraela.

Chwała Ojcu i Synowi, *
i Duchowi Świętemu.

Jak była na początku, teraz i zawsze, *
i na wieki wieków. Amen.

Ant. Strzeż nas, Panie, gdy czuwamy, / podczas snu nas osłaniaj, / abyśmy czuwali z Chrystusem / i odpoczywali w pokoju.

MODLITWA KOŃCOWA

Módlmy się. Prosimy Cię, Boże, napełnij tę noc swoim światłem i spraw, abyśmy spokojnie usnęli * i z radością obudzili się w blasku dnia nowego. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen.

Nawet wtedy, gdy oficjum odmawia się indywidualnie, mówi się:

K. Noc spokojną i śmierć szczęśliwą niech nam da Bóg wszechmogący, Ojciec i Syn, i Duch Święty.

W. Amen.

albo:

K. Niech nas błogosławi i strzeże Bóg wszechmogący i miłosierny: Ojciec i Syn, † i Duch Święty, a pokój Pański niech zawsze będzie z nami.
W. Amen.

Pt wrz 28, 2012 7:19

Jeszcze do niedawna brałem udział w dyskusjach na http://dzieckonmp.wordpress.com/, gdzie przeżywałem najpierw fascynacje orędziami mbm, a potem mocno się nimi rozczarowałem. Jedno co mnie niepokoi na tym blogu i u ks. Skwarczyńskiego to niechęć która powstała między nimi. Coraz bardziej chrześcijanie są ze sobą skłóceni. Ostatnio na tapecie jest nowa ewangelizacja społeczeństwa. Blog dzieckonmp zgromadził wrażliwe osoby chcące zmienić ten świat.

Coraz mocniej zarysowywuje się potrzeba nowej ewangelizacji. Tylko że w czasach manipulacji ludźmi, stosowania zasady dziel i rządź staje się to bardzo trudno. Ludzie są podzieleni, zwiedzenie fałszywymi teoriami, a w konsekwencji sparaliżowani. Bardzo dużo jest nowych objawień które świadczą o końcu czasów. A jeżeli chodzi o cuda to myślę że są to cuda techniki, marketingu, kierowania masami w tym fałszywe objawienia.

Ew. Marka 13:22, Biblia Tysiąclecia
Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i czynić będą znaki i cuda, żeby wprowadzić w błąd, jeśli to możliwe, wybranych.

Pt wrz 28, 2012 13:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 44  Następna strona