Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Tydzień apostazji
Nunka napisał(a): Na forum ateista.pl byłem chwilkę, ale jakoś nie przypadło mi do gustu Też tam byłem ale krótko. Odradzam tamto forum. Tam jest chamstwo i prymitywizm Na forum wiara.pl mimo że jest katolickie to jest pluralizm i nie ma wyzwisk
|
N lip 22, 2012 20:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Skoro ani miłosierne wezwania, ani życzliwe ostrzeżenie nie skutkują, pozostaje zrobić to, co w tej sytuacji przewiduje Pismo. Odtąd strząsam wirtualny pył z nóg moich: byłeś ostrzegany, lecz nie posłuchałeś; zatem grzechy twoje na twoją głowę.
Jam nie winien. Rzucił na mnie klątwę, boję się!  Dostałeś ocenę Twojego pięknego podpisu od co najmniej 3 ateistów. Polecam Ci zrobić szerszy test i wyciągnąć wnioski, bo póki co nie trafiasz do nikogo z targetu twojej sygnatury, a gdy coś nie skutkuje to się zmienia strategię, więc co następnie wymyślisz?
|
N lip 22, 2012 22:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
człowiek uwikłany w sprawy złego, nie jest w stanie słuchać ostrzeżeń.
|
Pn lip 23, 2012 1:52 |
|
|
|
 |
piok333
|
"Odpowiedział: «Jam głos wołającego na pustyni»..." J 1, 23
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn lip 23, 2012 4:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
..no wiem..sama wołam ile sil, ale jest jak jest.
|
Pn lip 23, 2012 4:34 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Bo koniec końców, Bóg może jednak być. Światopoglądy światopoglądami, ale dowodu na słuszność ateizmu przecież nie ma. I nie będzie...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn lip 23, 2012 4:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to milo z twojej strony Lurker, ze dajesz Bogu szanse na istnienie On to na pewno doceni.
|
Pn lip 23, 2012 4:57 |
|
 |
Lurker
|
A dziękuję pięknie. : ) Mam nadzieję że doceni, bo grzeszę, oj, grzeszę...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn lip 23, 2012 5:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie ma się czym chwalić.
|
Pn lip 23, 2012 6:00 |
|
 |
Johnny99
|
Lurker napisał(a): Mam nadzieję że doceni, bo grzeszę, oj, grzeszę... Spoko, nie masz się czym chwalić, nie jesteś w tym sam 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 23, 2012 8:22 |
|
 |
Lurker
|
Ech... to miał być wyraz pokory. : (
|
Pn lip 23, 2012 8:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wyrazem pokory to byłby, twój marsz ku konfesjonałowi..
|
Pn lip 23, 2012 8:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): człowiek uwikłany w sprawy złego, nie jest w stanie słuchać ostrzeżeń. Nie odbieraj mi inteligencji. Potrafię czytać, choć niektóre cytaty biblijne są dla mnie bełkotem odległym od współczesnego języka, jak również potrafię wyciągać krytyczne wnioski, które nie są pozytywne dla religii katolickiej. Lurker napisał(a): Bo koniec końców, Bóg może jednak być. Światopoglądy światopoglądami, ale dowodu na słuszność ateizmu przecież nie ma. I nie będzie... A konflikty na tle religijnym? Nie podchodzę do kwestii religii i ateizmu opierając się na tym co słuszne, bądź nie, tylko w co wierzę, bądź nie. Wolę opierać się na faktach i na nauce, a tam gdzie coś jest jeszcze niewyjaśnione, nie tworzę bajeczek i własnych teorii i/lub nie opieram się na wymysłach innych ludzi.
|
Pn lip 23, 2012 10:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike, nie ma w tobie wiary, to wszystko. wiara jest darem Ducha sw. w którego istnienie ty nie wierzysz. nie masz wiec innej perspektywy postrzegania jak ta, ze Bóg to wymysł ludzki.
kiedy pisałam o ostrzeżeniu, to nie miałam na myśli tego, ze nie umiesz czytać, czy odebrać sensu zdania, ale to, ze nie możesz odebrać ostrzeżenia bo wydaje ci się, ze postępujesz słusznie.
|
Pn lip 23, 2012 11:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widocznie nie dostałem "daru Ducha sw", który postanowił mnie nim nie obdarzać, więc tym bardziej powinniście uszanować jego decyzję skoro w niego wierzycie  Mnie się nie wydaje, ja jestem pewny.
|
Pn lip 23, 2012 11:18 |
|
|
|