Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Tydzień apostazji
Mike29 napisał(a): Tak UE dba lepiej o egzekwowanie Praw Człowieka niż Polska. Smutny, aczkolwiek bardzo prawdziwy fakt. Nie mieszaj do tego narodowości, jestem Polakiem jak Ty i mam takie samo prawo tu żyć wg. mojego pokojowego stylu jak Ty. Mike, nie zrozumiemy się, bo ty nie szukasz prawdy i dobra, ty szukasz potwierdzenie twojego stylu życia. Unia Europejska ci to potwierdzenie daje, wiec lecisz do nich. Raczka rączkę myje, bo im zależy na władzy i grupy mniejszościowe w poszczególnych krajach, mogą im pomoc w jej utrzymaniu, a tym grupom zależy na niczym nie krepowanej wolności seksualnej i to maja. Mnie interesuje prawda i dobro, dlatego trzymam z Bogiem i z Kościołem. Dzisiejszy świat, jak już pisałam upada, a ta cala Unia jest jedynie na to dowodem. ...to samo z nauka. Komu i czemu nauka obecnie służy? Raczej nie Bogu.
|
Wt lip 24, 2012 0:31 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Słuchajcie - dajmy może spokój temu językowi "fundamentalizmu", bo piszecie - Daniel, Mike - jakby Wam się ziemia pod nogami rozwierała i Szatan do piekła widłami Was ściągał. Fundamentalizm to macie na Bliskim Wschodzie, gdzie homoseksualistów albo wiesza się w majestacie prawa, albo linczuje, uprzednio zakleiwszy to i owo SuperGlue. A u nas w Kraju nawet muzułmanie są sympatyczni i pokojowo nastawieni.
Więc gdzie Rzym, gdzie Krym...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lip 24, 2012 6:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Lurker Totalitaryzm, aczkolwiek nie w ujęciu powszechnie znanym tylko jego nieco złagodzonej formie, wystepuje na tym forum jak najbardziej. Ci ludzie nie gloszą tego głośno na ulicy i w życiu publicznym, bo wiedzą jakie im za to grożą konsekwencje, ale tu na forum się nie krępują, bo występują pod anonimowym nickiem. Rozumiem, że zjawisko poza Internetem w normalnym życiu nie jest tak bardzo nasilone, tym niemniej w Internecie ludzie często pokazują swoją prawdziwą twarz, mimo, że siedzą bezpiecznie ukryci za monitorem komputera. Dlatego trzeba być czujnym i wytykać wszelkie postawy godzące w Prawa Człowieka.
|
Wt lip 24, 2012 10:05 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Naciągasz. Jak podaje Dobra Babcia Wiki, totalitaryzm jest to: Cytuj: system rządów dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandy, ideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych, akcji monopolowych i masowej monopartii. Termin totalitario stworzył na początku lat 20. XX wieku Benito Mussolini dla określenia systemu państwowego, który wprowadzał, charakteryzując go: Wszyscy w państwie, nikt poza nim, nikt przeciw niemu. Ponieważ mówimy o Kościele, od biedy ujdzie całkowita władza, monopol informacyjny, ideologia państwowa i masowa monopartia - ale to wszystko już w sferze pobożnych (?) życzeń. Wszystko jednak rozbija się o to, że pojęcie totalitaryzmu obejmuje pewien system sprawowania władzy. Czy Twoi adwersarze na tym forum rządzą bądź chcą Tobą rządzić? I czy czujesz się terroryzowany przez "tajne służby" Kościoła?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lip 24, 2012 10:19 |
|
 |
Daniel86
|
mkb napisał(a): to instytucje Uni Europejskiej są dla ciebie aż tak wielkim autorytetem, ze tożsamość narodowa Polaków nic dla ciebie nie znaczy? "ciemnogród"...co za pogląd.. Czyli jednak popierasz, by mniejszości religijne i seksualne byli prześladowane przez polityków? Korzystając z okazji, że dziś w sejmie dyskutuje się o związkach partnerskich. Jak zwykle głównym argumentem katolików jest brak akceptacji, a przecież jest to dobry argument tylko wtedy, gdy mowa jest o przymusie, a przecież homoseksualizm wszędzie na świecie jest dobrowolny. Czyli jeśli ktoś nie akceptuje homoseksualizmu, ten nie musi go praktykować. Przecież nawet nie każdy gej praktykuje swój homoseksualizm, a co już mówiąc heteroseksualny katolik. Zwrocie też uwagę na brak symetrii. Homofoby życzą* gejom wszystkiego co najgorsze, podczas gdy geje nie życzą heteroseksualistom, tradycyjnym rodzinom ani nawet homofobom niczego złego, więc kto tu jest katem, a kto ofiarą? *W Internecie można znaleźć nawet przyzwolenie na bicie gejów.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Wt lip 24, 2012 10:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Naciągasz. Jak podaje Dobra Babcia Wiki, totalitaryzm jest to: Cytuj: system rządów dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandy, ideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych, akcji monopolowych i masowej monopartii. Termin totalitario stworzył na początku lat 20. XX wieku Benito Mussolini dla określenia systemu państwowego, który wprowadzał, charakteryzując go: Wszyscy w państwie, nikt poza nim, nikt przeciw niemu. Ponieważ mówimy o Kościele, od biedy ujdzie całkowita władza, monopol informacyjny, ideologia państwowa i masowa monopartia - ale to wszystko już w sferze pobożnych (?) życzeń. Wszystko jednak rozbija się o to, że pojęcie totalitaryzmu obejmuje pewien system sprawowania władzy. Czy Twoi adwersarze na tym forum rządzą bądź chcą Tobą rządzić? I czy czujesz się terroryzowany przez "tajne służby" Kościoła? Ty mi ciągle o powszechnie znanej definicji totalitaryzmu z niechlubnych kart historii, a ja po raz kolejny pokdreślam, że uważam, iż mamy do czynienia na tym forum z jakimś quasi-totalitaryzmem w wykonaniu przynajmniej niektórych użytkowników, który nie czerpie wszystkich elementów od totalitaryzmu nazwijmy to "pełnego", tylko część z nich.
Ostatnio edytowano Wt lip 24, 2012 11:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lip 24, 2012 11:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Daniel86 napisał(a): Zwrocie też uwagę na brak symetrii. Homofoby życzą* gejom wszystkiego co najgorsze, podczas gdy geje nie życzą heteroseksualistom, tradycyjnym rodzinom ani nawet homofobom niczego złego, więc kto tu jest katem, a kto ofiarą? *W Internecie można znaleźć nawet przyzwolenie na bicie gejów. ale bzdury..i jaka hipokryzja. tyle pomyj ile wylano na ludzi wierzących w ostatnich latach w środkach masowego przekazu.. a ten tu będzie jacy homo i inni są delikatni i tolerancyjni.. z choinki się urwał. + poczytaj inne tematy na tym forum, to zobaczysz.. 
|
Wt lip 24, 2012 11:43 |
|
 |
JedenPost
|
Hmmm... jak sądzisz, za co można dziś w Polsce dostać w twarz na ulicy: za bycie katolikiem czy gejem?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Wt lip 24, 2012 11:49 |
|
 |
Lurker
|
Mike29 napisał(a): po raz kolejny pokdreślam, że uważam, iż mamy do czynienia na tym forum z jakimś quasi-totalitaryzmem Mógłbyś wskazać palcem? Bo na razie poruszamy się po wodach ogólników, a są to wody szerokie i głębokie... a oskarżenie jest ciężkiego kalibru. Ja w każdym razie na tym forum nie widzę żadnego czerpania z totalitaryzmu; możliwe że moja orientacja hetero zaślepia mnie i nie dostrzegam oczywistej oczywistości. I dzięki za linka do projektu ustawy.
|
Wt lip 24, 2012 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): Daniel86 napisał(a): Zwrocie też uwagę na brak symetrii. Homofoby życzą* gejom wszystkiego co najgorsze, podczas gdy geje nie życzą heteroseksualistom, tradycyjnym rodzinom ani nawet homofobom niczego złego, więc kto tu jest katem, a kto ofiarą? *W Internecie można znaleźć nawet przyzwolenie na bicie gejów. ale bzdury..i jaka hipokryzja. tyle pomyj ile wylano na ludzi wierzących w ostatnich latach w środkach masowego przekazu.. a ten tu będzie jacy homo i inni są delikatni i tolerancyjni.. z choinki się urwał. + poczytaj inne tematy na tym forum, to zobaczysz..  Odezwało się niewiniątko.... Właściwie to za te wszystkie twoje kłamstwa i wrogą postawę niesłusznie stygmatyzującą ludzi, powinnaś się wyspowiadać, ale to już musisz zasięgnąć opinii kapłana on Ci konkretnie wypunktuje za co się musisz wyspowiadać. Nie wiem jak to u Was jest, czy za "grzechy" popełnione na forum internetowym również trzeba się spowiadać. Jakby co to ciekawy jestem pokuty 
Ostatnio edytowano Wt lip 24, 2012 12:23 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lip 24, 2012 12:22 |
|
 |
silgar
|
JedenPost napisał(a): Hmmm... jak sądzisz, za co można dziś w Polsce dostać w twarz na ulicy: za bycie katolikiem czy gejem?
Myślę, że za jedno i drugie, a także za to że się ma np niebieską kurtkę.
|
Wt lip 24, 2012 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wieksze szanse, ze to gej dostanie w twarz od katolika (niestety)
|
Wt lip 24, 2012 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): za te wszystkie twoje kłamstwa i wrogą postawę niesłusznie stygmatyzującą ludzi, powinnaś się wyspowiadać nie wskazałeś na żadne z tych moich domniemanych kłamstwm tylko tak ogólnie mnie tu pomawiasz. jeśli chodzi o 'stygmatyzowanie ludzi', jak to określasz, to ja nie muszę stygmatyzować nikogo, bo oni sami się 'stygmatyzują'. ty wyglądasz jak normalny chłop, a stygmatyzujesz się jako homo. czy ja to za ciebie robię? tak, wiem..taki się urodziłeś. a ja sobie myślę, bo mam do tego prawo,ze Pan Bóg nie chciał tego dla ciebie.
|
Wt lip 24, 2012 14:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): tak, wiem..taki się urodziłeś. a ja sobie myślę, bo mam do tego prawo, ze Pan Bóg nie chciał tego dla ciebie. Nie dość, że wszystko wie o innych, to ta nawet wie czego Bóg chciał...nieżle
|
Wt lip 24, 2012 15:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): nie wskazałeś na żadne z tych moich domniemanych kłamstwm tylko tak ogólnie mnie tu pomawiasz.
Wskazywałem wielokrotnie, notorycznie kłamiesz nt. homoseksualizmu pośrednio insynuując, lub bezpośrednio stwierdzając, że to choroba. mkb napisał(a): ty wyglądasz jak normalny chłop, a stygmatyzujesz się jako homo. czy ja to za ciebie robię?
Patrzcie, jeszcze ma umiejętność weryfikacji po wyglądzie. Po prostu wróżka bożka jasnowidzka murowana  mkb napisał(a): tak, wiem..taki się urodziłeś. a ja sobie myślę, bo mam do tego prawo, ze Pan Bóg nie chciał tego dla ciebie. To sobie możesz myśleć, a nawet wypowiadać, wykazując tym samym brak szacunku do kogoś kto jest niewierzący i ma gdzieś twoje religijne teksty, ale nie masz prawa siać pomówień, do czego się dopuszczasz nagminnie w temacie homo.
|
Wt lip 24, 2012 15:16 |
|
|
|