Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 5:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1784 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 119  Następna strona
 Tydzień apostazji 
Autor Wiadomość
Post Re: Tydzień apostazji
Mike29 napisał(a):
Tak UE dba lepiej o egzekwowanie Praw Człowieka niż Polska. Smutny, aczkolwiek bardzo prawdziwy fakt. Nie mieszaj do tego narodowości, jestem Polakiem jak Ty i mam takie samo prawo tu żyć wg. mojego pokojowego stylu jak Ty.

Mike, nie zrozumiemy się, bo ty nie szukasz prawdy i dobra, ty szukasz potwierdzenie twojego stylu życia.
Unia Europejska ci to potwierdzenie daje, wiec lecisz do nich.
Raczka rączkę myje, bo im zależy na władzy i grupy mniejszościowe w poszczególnych krajach,
mogą im pomoc w jej utrzymaniu, a tym grupom zależy na niczym nie krepowanej wolności seksualnej i to maja.
Mnie interesuje prawda i dobro, dlatego trzymam z Bogiem i z Kościołem.
Dzisiejszy świat, jak już pisałam upada, a ta cala Unia jest jedynie na to dowodem.
...to samo z nauka. Komu i czemu nauka obecnie służy? Raczej nie Bogu.

Wt lip 24, 2012 0:31

Słuchajcie - dajmy może spokój temu językowi "fundamentalizmu", bo piszecie - Daniel, Mike - jakby Wam się ziemia pod nogami rozwierała i Szatan do piekła widłami Was ściągał. Fundamentalizm to macie na Bliskim Wschodzie, gdzie homoseksualistów albo wiesza się w majestacie prawa, albo linczuje, uprzednio zakleiwszy to i owo SuperGlue. A u nas w Kraju nawet muzułmanie są sympatyczni i pokojowo nastawieni.

Więc gdzie Rzym, gdzie Krym...

Orkiestra!

Wt lip 24, 2012 6:31
@Lurker
Totalitaryzm, aczkolwiek nie w ujęciu powszechnie znanym tylko jego nieco złagodzonej formie, wystepuje na tym forum jak najbardziej. Ci ludzie nie gloszą tego głośno na ulicy i w życiu publicznym, bo wiedzą jakie im za to grożą konsekwencje, ale tu na forum się nie krępują, bo występują pod anonimowym nickiem. Rozumiem, że zjawisko poza Internetem w normalnym życiu nie jest tak bardzo nasilone, tym niemniej w Internecie ludzie często pokazują swoją prawdziwą twarz, mimo, że siedzą bezpiecznie ukryci za monitorem komputera. Dlatego trzeba być czujnym i wytykać wszelkie postawy godzące w Prawa Człowieka.

Wt lip 24, 2012 10:05

Naciągasz. Jak podaje Dobra Babcia Wiki, totalitaryzm jest to:
Cytuj:
system rządów dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandy, ideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych, akcji monopolowych i masowej monopartii. Termin totalitario stworzył na początku lat 20. XX wieku Benito Mussolini dla określenia systemu państwowego, który wprowadzał, charakteryzując go: Wszyscy w państwie, nikt poza nim, nikt przeciw niemu.

Ponieważ mówimy o Kościele, od biedy ujdzie całkowita władza, monopol informacyjny, ideologia państwowa i masowa monopartia - ale to wszystko już w sferze pobożnych (?) życzeń. Wszystko jednak rozbija się o to, że pojęcie totalitaryzmu obejmuje pewien system sprawowania władzy. Czy Twoi adwersarze na tym forum rządzą bądź chcą Tobą rządzić? I czy czujesz się terroryzowany przez "tajne służby" Kościoła?

Orkiestra!

Wt lip 24, 2012 10:19

mkb napisał(a):
to instytucje Uni Europejskiej są dla ciebie aż tak wielkim autorytetem,
ze tożsamość narodowa Polaków nic dla ciebie nie znaczy?
"ciemnogród"...co za pogląd..

Czyli jednak popierasz, by mniejszości religijne i seksualne byli prześladowane przez polityków?

Korzystając z okazji, że dziś w sejmie dyskutuje się o związkach partnerskich. Jak zwykle głównym argumentem katolików jest brak akceptacji, a przecież jest to dobry argument tylko wtedy, gdy mowa jest o przymusie, a przecież homoseksualizm wszędzie na świecie jest dobrowolny. Czyli jeśli ktoś nie akceptuje homoseksualizmu, ten nie musi go praktykować. Przecież nawet nie każdy gej praktykuje swój homoseksualizm, a co już mówiąc heteroseksualny katolik.

Zwrocie też uwagę na brak symetrii. Homofoby życzą* gejom wszystkiego co najgorsze, podczas gdy geje nie życzą heteroseksualistom, tradycyjnym rodzinom ani nawet homofobom niczego złego, więc kto tu jest katem, a kto ofiarą?

*W Internecie można znaleźć nawet przyzwolenie na bicie gejów.

Wt lip 24, 2012 10:43
Lurker napisał(a):
Naciągasz. Jak podaje Dobra Babcia Wiki, totalitaryzm jest to:
Cytuj:
system rządów dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandy, ideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych, akcji monopolowych i masowej monopartii. Termin totalitario stworzył na początku lat 20. XX wieku Benito Mussolini dla określenia systemu państwowego, który wprowadzał, charakteryzując go: Wszyscy w państwie, nikt poza nim, nikt przeciw niemu.

Ponieważ mówimy o Kościele, od biedy ujdzie całkowita władza, monopol informacyjny, ideologia państwowa i masowa monopartia - ale to wszystko już w sferze pobożnych (?) życzeń. Wszystko jednak rozbija się o to, że pojęcie totalitaryzmu obejmuje pewien system sprawowania władzy. Czy Twoi adwersarze na tym forum rządzą bądź chcą Tobą rządzić? I czy czujesz się terroryzowany przez "tajne służby" Kościoła?

Ty mi ciągle o powszechnie znanej definicji totalitaryzmu z niechlubnych kart historii, a ja po raz kolejny pokdreślam, że uważam, iż mamy do czynienia na tym forum z jakimś quasi-totalitaryzmem w wykonaniu przynajmniej niektórych użytkowników, który nie czerpie wszystkich elementów od totalitaryzmu nazwijmy to "pełnego", tylko część z nich.

Ostatnio edytowano Wt lip 24, 2012 11:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt lip 24, 2012 11:37
Daniel86 napisał(a):
Zwrocie też uwagę na brak symetrii. Homofoby życzą* gejom wszystkiego co najgorsze, podczas gdy geje nie życzą heteroseksualistom, tradycyjnym rodzinom ani nawet homofobom niczego złego, więc kto tu jest katem, a kto ofiarą?

ale bzdury..i jaka hipokryzja.
tyle pomyj ile wylano na ludzi wierzących w ostatnich latach w środkach masowego przekazu..
a ten tu będzie jacy homo i inni są delikatni i tolerancyjni..
z choinki się urwał.
+
poczytaj inne tematy na tym forum, to zobaczysz.. :roll:

Wt lip 24, 2012 11:43

Hmmm... jak sądzisz, za co można dziś w Polsce dostać w twarz na ulicy: za bycie katolikiem czy gejem?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt lip 24, 2012 11:49

Mike29 napisał(a):
po raz kolejny pokdreślam, że uważam, iż mamy do czynienia na tym forum z jakimś quasi-totalitaryzmem

Mógłbyś wskazać palcem? Bo na razie poruszamy się po wodach ogólników, a są to wody szerokie i głębokie... a oskarżenie jest ciężkiego kalibru. Ja w każdym razie na tym forum nie widzę żadnego czerpania z totalitaryzmu; możliwe że moja orientacja hetero zaślepia mnie i nie dostrzegam oczywistej oczywistości.

I dzięki za linka do projektu ustawy.

Orkiestra!

Wt lip 24, 2012 11:54
mkb napisał(a):
Daniel86 napisał(a):

ale bzdury..i jaka hipokryzja.
tyle pomyj ile wylano na ludzi wierzących w ostatnich latach w środkach masowego przekazu..
a ten tu będzie jacy homo i inni są delikatni i tolerancyjni..
z choinki się urwał.
+
poczytaj inne tematy na tym forum, to zobaczysz.. :roll:

Odezwało się niewiniątko.... Właściwie to za te wszystkie twoje kłamstwa i wrogą postawę niesłusznie stygmatyzującą ludzi, powinnaś się wyspowiadać, ale to już musisz zasięgnąć opinii kapłana on Ci konkretnie wypunktuje za co się musisz wyspowiadać. Nie wiem jak to u Was jest, czy za "grzechy" popełnione na forum internetowym również trzeba się spowiadać. Jakby co to ciekawy jestem pokuty :D

Ostatnio edytowano Wt lip 24, 2012 12:23 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt lip 24, 2012 12:22

JedenPost napisał(a):
Hmmm... jak sądzisz, za co można dziś w Polsce dostać w twarz na ulicy: za bycie katolikiem czy gejem?

Myślę, że za jedno i drugie, a także za to że się ma np niebieską kurtkę.

Wt lip 24, 2012 12:23
Wieksze szanse, ze to gej dostanie w twarz od katolika (niestety)

Wt lip 24, 2012 12:35
Mike29 napisał(a):
za te wszystkie twoje kłamstwa i wrogą postawę niesłusznie stygmatyzującą ludzi, powinnaś się wyspowiadać

nie wskazałeś na żadne z tych moich domniemanych kłamstwm
tylko tak ogólnie mnie tu pomawiasz.

jeśli chodzi o 'stygmatyzowanie ludzi', jak to określasz,
to ja nie muszę stygmatyzować nikogo, bo oni sami się 'stygmatyzują'.
ty wyglądasz jak normalny chłop, a stygmatyzujesz się jako homo.
czy ja to za ciebie robię?

tak, wiem..taki się urodziłeś.
a ja sobie myślę, bo mam do tego prawo,
ze Pan Bóg nie chciał tego dla ciebie.

Wt lip 24, 2012 14:54
mkb napisał(a):

Nie dość, że wszystko wie o innych, to ta nawet wie czego Bóg chciał...nieżle

Wt lip 24, 2012 15:02
mkb napisał(a):
nie wskazałeś na żadne z tych moich domniemanych kłamstwm
tylko tak ogólnie mnie tu pomawiasz.

Wskazywałem wielokrotnie, notorycznie kłamiesz nt. homoseksualizmu pośrednio insynuując, lub bezpośrednio stwierdzając, że to choroba.

mkb napisał(a):
ty wyglądasz jak normalny chłop, a stygmatyzujesz się jako homo.
czy ja to za ciebie robię?

Patrzcie, jeszcze ma umiejętność weryfikacji po wyglądzie. Po prostu wróżka bożka jasnowidzka murowana :D

mkb napisał(a):

To sobie możesz myśleć, a nawet wypowiadać, wykazując tym samym brak szacunku do kogoś kto jest niewierzący i ma gdzieś twoje religijne teksty, ale nie masz prawa siać pomówień, do czego się dopuszczasz nagminnie w temacie homo.

Wt lip 24, 2012 15:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1784 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 119  Następna strona