Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Tydzień apostazji
Mike29 napisał(a): Patrzcie, jeszcze ma umiejętność weryfikacji po wyglądzie. Po prostu wróżka bożka jasnowidzka murowana  No, w innym wątku pokazała, że potrafi ocenić ksiązkę po okładce i na jej podstawie stwierdzić czy warto ją przeczytać 
|
Wt lip 24, 2012 15:40 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
mkb napisał(a): a ja sobie myślę, bo mam do tego prawo, ze Pan Bóg nie chciał tego dla ciebie. Wszechmoc to wszechodpowiedzialność, więc moim zdaniem nielogiczne jest, by mogło się stać cokolwiek, co nie jest zgodne z wolą wszechmocnego. Jest tylu ludzi, przez których leje się krew i łzy, a homofoby wolą się czepiać niewinnych mniejszości seksualnych. Nie musicie ich akceptować, tolerancja by wystarczyła.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Wt lip 24, 2012 17:32 |
|
 |
Lurker
|
Ale sam Mike napisał Johnny'emu, że tolerancja to za mało.
Należy zamknąć jadaczkę na cztery spusty, żeby broń Boże nie urazić. Zepsute jajko po prostu. Jak to szło? Źle pojęta, fałszywa tolerancja, którą szermują katolicy, czy homofobowie - sam już nie wiem, bo nasz znajomy "chory dewiant" tego nie przybliżył. Choć prosiłem...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lip 24, 2012 17:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pisałem o tolerancji w życiu codziennym - nie musisz mnie lubić, ale też nie musisz mi przeszkadzać żyć jak chcę, możesz mnie nawet ignorować i udawać, że mnie nie ma, dopóki nie wpływasz na mnie - wisi mi to i powiewa. Akceptacja - w życiu publicznym oraz prawie stanowionym jak najbardziej. Wielu katolików prezentuje fałszywy obraz "tolerancji" sprowadzający się do mniej więcej tego, że nas łaskawie nie zabijecie. Dziękuję za taką tolerancję.
"Chory dewiant" nie wiem o kim mowa, ale jeśli o mnie to zapraszam na priva. Bardzo chętnie zrobię ustawkę, przyjdę z kamerą i poprosze o publiczne powtórzenie tych słów w moim kierunku i się przekonamy, czy jesteś taki odważny w realu co w Internecie.
|
Wt lip 24, 2012 18:12 |
|
 |
Lurker
|
Cytuj: Wielu katolików prezentuje fałszywy obraz "tolerancji" sprowadzający się do mniej więcej tego, że nas łaskawie nie zabijecie. Dziękuję za taką tolerancję. I przyczepiasz taką łatkę defaultowo każdemu napotkanemu katolikowi? To poniekąd wyjaśniałoby Twoją postawę w dyskusji z Johnnym99. A uważasz to za uczciwe stawianie sprawy? Cytuj: "Chory dewiant" nie wiem o kim mowa, ale jeśli o mnie to zapraszam na priva. Bardzo chętnie zrobię ustawkę, przyjdę z kamerą i poprosze o publiczne powtórzenie tych słów w moim kierunku i się przekonamy, czy jesteś taki odważny w realu co w Internecie. Taaak, bo niektórzy bez emotki nie łapią tonu wypowiedzi. Daj pan spokój, pogróżki zostaw na wieszaku i chodźmy na piwo.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lip 24, 2012 18:21 |
|
|
|
 |
piok333
|
@Lurker.
Chylę czoła przed twoim dążeniem do obiektywizmu. Chylę czoła przed każdym autentycznym dążeniem do obiektywizmu. W dzisiejszych zakłamanych czasach jest to rzadka zaleta, bowiem wielu jest takich, co dążą do obiektywizmu pozornie, a niewielu takich, co czynią to autentycznie. W twoich ostatnich wypowiedziach wyczuwam autentyzm.
Niemniej, ja już coraz mniej przeszkadzam przewrotności, agresywności, nadmiernej stronniczości czy jakiemukolwiek tego rodzaju plugastwu. Cóż... mną w tym względzie kierują słowa Pisma: "plugawy niech się jeszcze splugawi, a sprawiedliwy niech jeszcze wypełni sprawiedliwość, a święty niechaj się jeszcze uświęci!" O tak... "chwila jest bliska".
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Cz lip 26, 2012 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę, piok333 nadal się biedny łudzi, że przekona kogokolwiek na swoją stroną mocy za pomocą krewkich cytatów z biblii oraz stawianiem się ponad dyskutanta... Nie to, że mnie byś miał czymkolwiek przekonać, nawet gdybyś zgrywał baranka... Nie przekonasz nawet niezdecydowanego obecną postawą, sądzę, że prędzej jesteś antyreklamą niż zachętą, ale w porządku oby tak dalej 
Ostatnio edytowano Cz lip 26, 2012 20:11 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz lip 26, 2012 20:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Cóż... mną w tym względzie kierują słowa Pisma: "plugawy niech się jeszcze splugawi, a sprawiedliwy niech jeszcze wypełni sprawiedliwość, a święty niechaj się jeszcze uświęci!" O tak... "chwila jest bliska". Zastanawia mnie czasem, dlaczego własnie wśród wierzących jest tyle plugastwa. No, ale przynajmniej dzięki nim wiadomo czego unikać by samemu plugawym się nie stać.
|
Cz lip 26, 2012 20:05 |
|
 |
Iwona19
|
Antek69 napisał(a): piok333 napisał(a): Cóż... mną w tym względzie kierują słowa Pisma: "plugawy niech się jeszcze splugawi, a sprawiedliwy niech jeszcze wypełni sprawiedliwość, a święty niechaj się jeszcze uświęci!" O tak... "chwila jest bliska". Zastanawia mnie czasem, dlaczego własnie wśród wierzących jest tyle plugastwa. No, ale przynajmniej dzięki nim wiadomo czego unikać by samemu plugawym się nie stać. Jakiego plugastwa?
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pt lip 27, 2012 8:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
obyś się nigdy nie musiała dowiedzieć 
|
Pt lip 27, 2012 8:46 |
|
 |
Iwona19
|
mkb napisał(a): obyś się nigdy nie musiała dowiedzieć  Ja nawet nie znam żadnego plugawego katolika i nikogo tak nie osądzam.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pt lip 27, 2012 8:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie chodzi o osadzanie osoby, ale ludzkich zachowań. grzech jest plugawy, nic na to nie poradzisz.
|
Pt lip 27, 2012 8:55 |
|
 |
piok333
|
Doprawdy, serdeczny śmiech mną wstrząsa  Czyż to moja sprawa, że potępiony trafi do piekła? Ja wówczas - mam taką nadzieję - będę zażywał niebiańskich rozkoszy. Nie będę się już przejmował losem tych, którzy nie posłuchali życzliwego ostrzeżenia. A ostrzegam, bo tak przykazuje Pismo: Ez 33, 1-9. Oto moja motywacja: posłuszeństwo Bogu. Posłuszeństwo nierozumny nazwie pychą, tak jak i miłosierdzie nazwie agresją. Nie nazwie rzeczy po imieniu, lecz będzie widział to, co chce widzieć - ot zwid. Lecz czy sztuczna zmiana nazw ocali jakiegokolwiek apostatę przed potępieniem...? "Jeden jest Prawodawca i Sędzia, w którego mocy jest zbawić lub potępić".
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pt lip 27, 2012 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Zwidy" w ustach osób religijnych safujących przekonaniami o istnieniu istot nadprzyrodzonych, brzmią co najmniej dwuznacznie... a już na pewno tracą na wartości jako argument w polemice z ateistami:D Na Twoim miejscu piok uważałbym z tym słowem co byś się nie musiał narażać na śmieszność :>
Ostatnio edytowano Pt lip 27, 2012 15:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 4 razy
|
Pt lip 27, 2012 15:36 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Czyż to moja sprawa, że potępiony trafi do piekła? Oczywiście.Jesteś poplecznikiem tego,który świadomie obłożył ludzkość odpowiedzialnością zbiorową.Pewnie w średniowieczu byłbyś żarliwym zwolennikiem Inkwizycji 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt lip 27, 2012 15:37 |
|
|
|