Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 male pytania a zarazem duze 
Autor Wiadomość

Post male pytania a zarazem duze
pytanie nr 1 : dokad trafiaja dzieci ktore umarly przez poronienie lub zaraz po porodzie jesli nie maja chrztu , nie moga byc zbawiopne wedlug naszej wiary??
pytanie nr 2 : są jakies modlitwy odpedzajace szatana by mni nie kusil?wlada mna jak chce a ja tego nie chce, postanawiam sobie ze nie bedwe popelnial grzechu ku ktoremu mam skolnnosc ale czasem on bierze mnie w kleszcze i go popelniam a potem jestem sam na siebie zly..

So lut 09, 2008 12:47

dokad trafiaja dzieci ktore umarly przez poronienie lub zaraz po porodzie jesli nie maja chrztu , nie moga byc zbawiopne wedlug naszej wiary??

Według waszej wiary, czyli jakiej? Bo wiara katolicka nie odmawia im zbawienia

Cytuj:
są jakies modlitwy odpedzajace szatana by mni nie kusil?wlada mna jak chce a ja tego nie chce, postanawiam sobie ze nie bedwe popelnial grzechu ku ktoremu mam skolnnosc ale czasem on bierze mnie w kleszcze i go popelniam a potem jestem sam na siebie zly..

I grzech ten popełniać będziesz. I jest to (niestety) normalna. Dopóki żąłujesz i starasz się nie popełniać - jest dobrze. Już św. Paweł pisał, że "nie czynię dobra, którego pragnę, ale czynię zło, którego nie chcę"
Zacytuję tutaj fragment piosenki zespołu Turbo "Wybacz wszystkim wrogom" - "szatan kusić będzie wciąż - trzymaj Krzyż, zwyciężysz go" - myślę, że te słowa dobrze oddają problem. Szatan nas kusić będzie wciąż i nie ma modlitwy przeciw temu. Tylko od nas zależy, czy mu się poddamy

So lut 09, 2008 12:55
Widzisz Kamyku tylko to nie takie łatwe bo jednak człowiek grzech popełnia ale to oddala go od człowieka ...człowiek może żałować swojego czynu i nie może i nie chce tego robić i podejmuje walke ale najgorsze jest to że upada ... a powinno się odwrócić od grzechu ...np grzech masturbacji dość popularny wśród młodych wielu nie chce tego robic a jednak pokusa jest silniejsza ...ja bardzo często mówie " W imię JEzusa Chrystusa odejć zły szatanie , odejdzie wszystkie złe myśli" albo " Bez Ciebie Boże nic nie moge wiec pomóż mi wytrwać , nie pozwól mi upaść w imię Chrystusa tego który umarł za mnie i porpzez śmierć na krzyżu pokonał szatana" itd mi pomaga;d

So lut 09, 2008 13:08

pytanie nr 2 : są jakies modlitwy odpedzajace szatana by mni nie kusil?wlada mna jak chce a ja tego nie chce, postanawiam sobie ze nie bedwe popelnial grzechu ku ktoremu mam skolnnosc ale czasem on bierze mnie w kleszcze i go popelniam a potem jestem sam na siebie zly..

Żadną modlitwą nie wypędzisz samego siebie...

So lut 09, 2008 13:12

So lut 09, 2008 13:46
Moderator

Ja polecam modlitwę do Archanioła Michała.

(J 8, 32b)

So lut 09, 2008 13:53

Dziwne jest dla mnie to, że robimy to czego nie chcemy robić. Może to kwestia czasu. Chęci zmieniają w czasie i to bardzo krótkim. Raz człek nie chce a raz chce i tak sie miota. To takie bardzo szybkie zmiany. W pewnym momencie pokusa zwycięża, człowiek robi to czego nie chciał przed momentem a za chwile znów nie chce i czuje wtedy wyrzuty.
Jeśli człowiek czegoś na prawdę nie chce STALE to tego nie zrobi (jeśli nic z zewnątrz go nie naciska). To taka moja teoryjka.

So lut 09, 2008 14:12

Jeśli człowiek czegoś na prawdę nie chce STALE to tego nie zrobi (jeśli nic z zewnątrz go nie naciska). To taka moja teoryjka

Widzisz, w tej "teoryjce" dopuszczasz możliwość nacisków zewnętrznych. A szatan wciąż naciska

So lut 09, 2008 14:30

wiecie kiedy bylem na spowiedzi kiedys tam to jak usiadlem do lawki i otworzylem ksiazeczke do nabozenstwa to obie dlonie zaczely mi puilsowac w miejscu gdzie Ojciec Pio mial stygmaty... wkoncy zaczelo normalnie jakby bolec az sie zaniepokoilem i chcialem wyjsc ale bol ustapil....to nie sciema tak bylo naprawde....co to moglo byc???

So lut 09, 2008 16:58

wiecie kiedy bylem na spowiedzi kiedys tam to jak usiadlem do lawki i otworzylem ksiazeczke do nabozenstwa to obie dlonie zaczely mi puilsowac w miejscu gdzie Ojciec Pio mial stygmaty... wkoncy zaczelo normalnie jakby bolec az sie zaniepokoilem i chcialem wyjsc ale bol ustapil....to nie sciema tak bylo naprawde....co to moglo byc???

Za duzo 'Rycerza Niepokalanej', za malo piwa.

So lut 09, 2008 17:09

Co niby masz na myśli, No?

Że problem leży w nim samym nie jakimś złym duchu czy innym wymyśle. Szanuje waszą wiarę ale czasem naprawdę nie mogę zrozumieć jak inteligentni ludzie mogą wierzyć w takie bzdury.

So lut 09, 2008 19:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]