Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 22:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
 Ateizm jako religia? Toż to niedorzeczność. 
Autor Wiadomość

Post Ateizm jako religia? Toż to niedorzeczność.
Nie ma sensu porównywanie ateizmu i religii, ateizm nie jest nawet ideologią, może być ewentualnie bazą dla jakiejś ideologii, która jednak wcale nie musi się opierać na opozycji względem religii, choć oczywiście może z nią konkurować.
Osobiście nie czuję potrzeby jakiejś identyfikacji grupowej, stąd moje zainteresowanie ateistami, a przez to wiedza o nich są skromne, przypuszczam jednak, że przeważnie nie są skłonni wymyślać niestworzonych ideologii, mam nadzieję...

N lip 15, 2007 21:26
Hmmm, a jaki jest moty przewodni tego tematu? Jakaś kwestia do rozważenia? Czy to tylko ma być tablica ogłoszeń z kartką "Według mnie..."??

N lip 15, 2007 21:50

To jest moja reakcja na zamknięty wątek 'Co "ateizm" wniósł dal świata'. Jak chcesz możesz potraktować jako prowokację do polemiki.

N lip 15, 2007 22:07
Aha, no cóż, mnie też się nie podoba zamknięcie tematu o "ateizmie" i uważam je na bezpodstawne [inaczej Paschalis powinien zamknąć wiele tematów, w tym ten, w którym sam się produkuje z taką zaciętością - czyli "Homoseksualizm", ale jak widać obiektywizm mu nie po drodze :? ] i w takim sensie - jako knotynuację tamtego wątku - rozumiem Twoje postępowanie.

N lip 15, 2007 22:24

a w jakim nie rozumiesz i czy musisz rozumieć?

N lip 15, 2007 22:28

Wątek o ateizmie został zamknięty dlatego bo m.in. ty, JakubieN, uczestniczyłeś z paroma innymi userami (z wyjątkiem Tommy'ego) w przepychankach personalnych, które nic nie wnosiły do tematu. Wyraźnie zostało podkreślone dlaczego został on zamknięty i, że zostanie otwarty za parę dni. Co do wątku o homoseksualizmie to wielokrotnie było już tłumaczone dlaczego ten wątek funkcjonuje w takim kształcie. Sam w nim zresztą teraz dyskutujesz więc z logiczną argumentacją nie ma twój zarzut nic wspólnego. O obiektywizmie, nad którym wylewasz krokodyle łzy, już nawet nie wspomnę.

Entity, jeśli jako autor tego wątku przyznajesz, że założyłeś go w reakcji na zamknięcie innego wątku na kilka dni to powinieneś zdawać sobie sprawę, że nie ma podstaw by ten wątek istniał. W związku z powyższym zostaje zamknięty, a tobie zalecam uzbroić się w parodniową cierpliwość, a twoje nadzieje zostaną spełnione. ;)

edit: Chodzi o ten zamknięty wątek: viewtopic.php?t=12096&postdays=0&postorder=asc&start=210

N lip 15, 2007 22:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 6 ]