Czy ateiści powinni być lepiej traktowani?
Autor |
Wiadomość |
HajdukAdam
|
 Czy ateiści powinni być lepiej traktowani?
Czy skoro ateistów czeka po śmierci marny los, to czy nie powinni oni mieć lżej na Ziemi?Czy nie powinni być lepiej traktowani?Czy nie powinno być dla nich jakichś zwolnień z podatków itp.?
_________________ http://www.maskulizm.blog.onet.pl http://religiabezwiary.blog.onet.pl/ http://politykaspoleczenstwo.blog.onet.pl/ http://www.wolnafilozofia.blog.onet.pl http://www.maskulizm.pl http://www.maskulizm.org
|
Wt sty 29, 2008 0:45 |
|
|
|
 |
Atei
|
Czym różni się Ateista od Teisty? Tylko tym, że jeden nie wierzy, a drugi już tak.
Jaki jest sens w nierównym traktowaniu? Każdy jest człowiekiem i powinien być traktowany tak samo niezależnie od przekonań - to chyba oczywiste.
Zwolnienia podatkowe dla ateistów? Znając ludzi po pewnym czasie nie miałby kto tych podatków już płacić 
_________________ Wierzę w naukę i rozum.
Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".
|
Wt sty 29, 2008 11:17 |
|
 |
Depciu
|
Trzeba znieść. Nie chodzę do kościoła więc nie chcę aby moje pieniądze brały udział w budowniu Świątyni (Nie)Opatrzności Bożej 
_________________ Bóg TAK, kościół Nie!
|
Wt sty 29, 2008 12:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Depciu napisał(a): Trzeba znieść. Nie chodzę do kościoła więc nie chcę aby moje pieniądze brały udział w budowniu Świątyni (Nie)Opatrzności Bożej  Demokracja polega m.in. na tym, że akceptujesz fakt, iż większość ma inną wizję niż Ty, i że będziesz większości posłuszny. Agituj, agituj, agituj. Załóż partię. Może wygrasz.
Zawsze też możesz stąd wyjechać. Przynajmniej do czasu, kiedy owej Świątyni nie zbudują. Co chyba jednak nie prędko się stanie...
|
Wt sty 29, 2008 15:04 |
|
 |
No
|
Cytuj: Demokracja polega m.in. na tym, że akceptujesz fakt, iż większość ma inną wizję niż Ty, i że będziesz większości posłuszny.
Mam poważne wątpliwości czy większość chce tą świątynie finansować właściwie jestem prawie pewien, że nie inaczej byłaby już dawno skończona za pieniądze wiernych OT.
|
Wt sty 29, 2008 16:58 |
|
|
|
 |
No
|
 Re: Czy ateiści powinni być lepiej traktowani?
HajdukAdam napisał(a): Czy skoro ateistów czeka po śmierci marny los, to czy nie powinni oni mieć lżej na Ziemi?Czy nie powinni być lepiej traktowani?Czy nie powinno być dla nich jakichś zwolnień z podatków itp.?
Ależ oczywiście, że powinniśmy być lepiej traktowani wierzący powinni mi się kłaniać w miare możliwości do ziemi(rozumiem, że ktoś może być stary, chory itp.) zwolnienia z podatków to też niezły pomysł ale dorzuciłbym jeszcze darmową komunikacje miejską, masaż tajski i kino.
|
Wt sty 29, 2008 17:03 |
|
 |
czeresniowa
|
No,
Poprawiasz humor 
_________________ Prof. dr hab. Joanna Senyszyn: "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica." http://powiedz-nie.c0.pl/
|
Wt sty 29, 2008 17:09 |
|
 |
Rojza Genendel
|
HajdukAdam napisał(a): Czy skoro ateistów czeka po śmierci marny los, to czy nie powinni oni mieć lżej na Ziemi?Czy nie powinni być lepiej traktowani?Czy nie powinno być dla nich jakichś zwolnień z podatków itp.?
Ech, ech... w życiu chyba wszyscy mamy tak samo ciężko, a i po śmierci czeka nas wszystkich to samo. Ani według potrzeb, ani według zasług.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt sty 29, 2008 22:45 |
|
 |
Piotruś
|
Każdego trzeba traktować tak samo, każdy na to zasługuje.
|
N lut 03, 2008 1:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a nieprzyjaciół jeszcze lepiej ...w końcu mamy przykazanie miłości !
|
N lut 03, 2008 12:02 |
|
 |
Projekt Perun
|
Michał Sobczyński napisał(a): Depciu napisał(a): Trzeba znieść. Nie chodzę do kościoła więc nie chcę aby moje pieniądze brały udział w budowniu Świątyni (Nie)Opatrzności Bożej  Demokracja polega m.in. na tym, że akceptujesz fakt, iż większość ma inną wizję niż Ty, i że będziesz większości posłuszny. Agituj, agituj, agituj. Załóż partię. Może wygrasz.
Dziwne pojęcie o demokracji u Michała Sobczyńskiego... W dodatku przykład finansowania budowy tej świątyni to zwykłe okradanie części społeczeństwa i cyniczne podejście do praw demokracji.
_________________ *** WĘDRUJ PO ŚWIECIE I GŁOŚ POTĘGĘ ŚWIĘTOWITA ***
|
N lut 03, 2008 20:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Demokracja to "forma ustroju polit. państwa, w którym uznaje się wolę większości obywateli jako źródło władzy i przyznaje się im prawa i wolności polit. gwarantujące sprawowanie tej władzy. ( Encyklopedia PWN)
|
Pn lut 04, 2008 1:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Projekt Perun napisał(a): W dodatku przykład finansowania budowy tej świątyni to zwykłe okradanie części społeczeństwa i cyniczne podejście do praw demokracji. Obawiam się, że poruszanie tego tematu na forum ani też na innych, w niczym nie wpłynie na fakt finansowania omawianego budynku. W naszym państwie istnieją odpowiednie mechanizmy, które pozwalają na zastopowanie tego rodzaju inicjatyw. Zresztą nie wiadomo, czy w ogóle do czegokolwiek dojdzie. PiS pochwalił się, że znalazł w budżecie 40 mln zł na budowę Świątyni Opatrzności Bożej. A tak naprawdę ani grosz nie może być przeznaczony na cement i cegły, tylko na "różne cele kulturalne". Kościół czuje się oszukany i zastanawia się, czy w ogóle brać te pieniądze ( Metro).
Osobiście jestem całkowicie przeciwko temu skrzyżowaniu kostki do gry z kołpakiem od wentyla. Moim wyborem zawsze był projekt p. Budzyńskiego:
(kliknij aby zobaczyć całość)
|
Pn lut 04, 2008 2:10 |
|
 |
snafu
|
Przypominam, że temat nie dotyczy finansowania Świątyni Opatrzności Bożej. Sugeruje powrót do tematu.
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
Pn lut 04, 2008 10:02 |
|
 |
Projekt Perun
|
Zatem powracając do tematu...
Ja uważam że ateiści powinni być lepiej traktowani. 
_________________ *** WĘDRUJ PO ŚWIECIE I GŁOŚ POTĘGĘ ŚWIĘTOWITA ***
|
Pn lut 04, 2008 14:33 |
|
|
|