Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 20:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Cuda, Objawienia Prywatne normalnym etapem rozwoju Duchowego 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Cuda, Objawienia Prywatne normalnym etapem rozwoju Duchowego
Nasza różnica między Chrześcijanami, a Żydami polega głównie na tym, że oni zatrzymali się na rozwoju Duchowym ok. 2000 lat temu.
Nie Uwierzyli w Cuda, nie Uwierzyli w Eliasza - Św. Jana Chrzciciela, nie Uwierzyli w wielu wcześniejszych Proroków i Ich wymordowali, nie Uwierzyli, że nadrzędnym Przykazaniem jest Nowe Przykazanie Miłośći.

Kwintesęcją tego jest to, że Oni nie mają Objawień Prywatnych, że mistyka jest u Nich bliska zeru.

Mistyka jest normalnym elementem rozwoju Duchowego.
Spróbujcie Kochani od dziś rozważać codziennie poszczególne stacje Drogi Krzyżowej a prawdopodobieństwo, że zerwiecie Biblijną Zasłonę tu na ziemi jest niemal 100%, tak jak np. Jan Paweł II, który doświadczał Łask Nadprzyrodzonych i nie musiał już Wierzyć w tamten Świat bo wiedział, że istnieje.

Cuda w Naju mogą pomóc Nam na tej Drodze
Pomagają nam Pokochać Drogę Krzyżową

http://www.voxdomini.com.pl/roz/naju/naju2002a.html

Cudów jest wiele, i bardzo wielu Wiernych je doświadcza.

http://heartofjesus.ca/Naju/najuPolish.htm

Pokój i Dobro

So lut 16, 2008 11:22

Post Re: Cuda, Objawienia Prywatne normalnym etapem rozwoju Ducho
frater napisał(a):
Cuda w Naju mogą pomóc Nam na tej Drodze
Pomagają nam Pokochać Drogę Krzyżową

http://www.voxdomini.com.pl/roz/naju/naju2002a.html

Cudów jest wiele, i bardzo wielu Wiernych je doświadcza.

http://heartofjesus.ca/Naju/najuPolish.htm

Pokój i Dobro

Połykanie zakrwawionego serca? Taki pomysł to chyba prosto z umysłu demona wyleciał.

So lut 16, 2008 12:09

Objawienia prywatne, lewitacje, stygmaty, cuda i wszystkie te nadzwyczajności, które tak nas pociągają nie należą do "normalnej" drogi mistycznej!!!!! Innymi słowy można być mistykiem i nie doświadczyć tego. Te wszystkie cuda są nadzwyczajnymi darami Boga, takimi oazami na pustyni, którymi karmi człowieka na drodze świętości, aby nie ustał w swoim gorliwym zapale oczyszczenia się i zjednoczenia z nim. Niemniej jednak mnóstwo mistyków nie doświadcza tych nadzwyczajności.

Dlatego że normalną droga mistyka jest oczyszczenie się z grzechów, wszystkich grzechów, radykalne, a następnie oświecenie i zjednoczenie całego ja z Bogiem. Całkowite i bezwarunkowe podporządkowanie się, oddanie się Bogu. To jest normalna droga mistyczna i do tego jesteśmy wszyscy powołani.

Św. Teresa z Avila twierdzi wręcz, że nie należy pragnąć tych nadzwyczajnych darów. Dlatego, że mogą one być zagrożeniem dla niedoświadczonego człowieka i odciągać go od Boga. Zamiast kochać Boga taki mistyk mógłby kochać swoje objawienia i cuda. Mógłby się do nich przywiązać. A prawdziwy mistyk ponad wszystko przekłada Boga i jego wolę.

Dlatego ci, którzy mieli kiedyś takie przeżycia prędzej czy później przejdą swoją noc ciemną: oschłości na modlitwie, kryzys wiary, brak pociech duchowych, brak cudów itd. Pan dotknie ich i wypróbuje, oczyści ze wszystkiego, co odciąga ich od samego Boga.

So lut 16, 2008 12:48

ta sprawa z mistykami wygląda dokładnie jak z oświeconymi i sidhi .Dokładnie tak samo :shock: :o

So lut 16, 2008 14:46

Nasza różnica między Chrześcijanami, a Żydami polega głównie na tym, że oni zatrzymali się na rozwoju Duchowym ok. 2000 lat temu.

Zależy jak na to patrzeć.

So lut 16, 2008 17:03

Następny święty w Indiach?

Cytuj:
"...Morderstwo, gwałt, chciwość, gniew i pokusa, uczyniły z ludzkiego świata rozpaczliwe miejsce. Okropna burza rozpętała się nad ludzkim światem i prowadzi świat do destrukcji. Jest tylko jedna droga aby ocalić świat i jest to prawda, którą jest 'dharma'. Jeśli choć jeden nie kroczy słuszną ścieżką religijnej praktyki, wówczas ten zdesperowany świat ulegnie zniszczeniu. Dlatego też podążajcie ścieżką religii i rozpowszechniajcie tę wiadomość pośród waszych towarzyszy. Nigdy nie kładźcie przeszkód, złości, niewiary na mojej ścieżce medytacyjnej misji. Ja wam tylko pokazuję drogę. Wy sami musicie odszukać to na waszej własnej. Tym kim ja się stanę, to co ja zrobię, odsłonią nadchodzące dni. Ludzkie zbawienie, zbawienie wszystkich żyjących istot, są moimi celem i misją. 'Namo Buddha sangaya, Namo Buddha sangaya'.

Kontempluję nad uwolnieniem tego chaotycznego świata nad oceanem emocji, przywiązania do gniewu i pokus, nie odstępuję od tej ścieżki nawet na moment, wyrzekam się własnego przywiązania do mojego życia i mojego domu na zawsze, aby pracować nad ocaleniem wszystkich żywych istot. Ale w tym niezdyscyplinowanym świecie, praktyki mojego życia są redukowane przez mary przyjemności. Praktyka wielu Buddów jest kierowana do świata aby uczynić go lepszym i szczęśliwszym. Jest to bardzo ważne, ale i bardzo trudne aby to pojąć i praktykować. Ale chociaż bardzo prosto jest prowadzić taką ignorancką egzystencje, będący ludźmi nie zdają sobie sprawy z tego, że pewnego dnia będziemy musieli opuścić niepewny świat i odejść z Panem Śmierci. Nasze długie więzi z przyjaciółmi i rodziną zostaną rozwiązane w nicości. Musimy zostawić za sobą bogactwa i majątki, które zbieramy. Co jest powodem mojego szczęścia, skoro tamci, którzy kochali mnie od samego początku, moja matka, mój ojciec, bracia, krewni są tak bardzo nieszczęśliwi. Dlatego właśnie uratowanie wszystkich istot, osiągnięcie umysłu Buddy i powstanie z mojej podziemnej jaskini osiągnę przez medytację 'vajra'. Robiąc to muszę uświadomić sobie prawidłową ścieżkę i wiedzę, tak więc nie naruszajcie moich praktyk. Moje praktyki odrywają mnie od mojego ciała, mojej duszy i tego istnienia. W tej sytuacji będą tam 72 boginie Kali. Różni docześni bogowie będą razem z dzwiękami gromu 'tanguru' i wszyscy niebiańscy bogowie i boginie będą robić 'puja' (uwielbienie??). Więc zanim nie przekażę wiadomości, nie przychodźcie tutaj i proszę przekażcie to innym. Rozpowszechniajcie wiedzę religijną i religijne przesłania przez cały świat. Przekazujcie wiadomość o pokoju na całym świecie. Znajdźcie właściwą drogę, a mądrość będzie wasza."

So lut 16, 2008 19:04
zbanowana na stałe

Załóżmy, że jest gość X żyjący na wyspie Y i Wierzący w tubylczą Wiarę i podążający za jej wskazaniami do tego by być osobą Sprawiedliwą, to jeżeli wytrwa w tym będzie Zbawiony.

I gdyby nie marnował Łask BOZYCH, BÓG dawał by mu ich coraz więcej i tu na ziemi mógłby zerwać Biblijną Zasłonę.

Mówi o tym dobitnie dzisiejsze Pierwsze Czytanie
Jr 17,5-10

Mówi ono o ufności Bogu i „bym mógł każdemu oddać stosownie do jego postępowania, według owoców jego uczynków.”

Pokój i Dobro

Cz lut 21, 2008 12:45

Obawiam się, że wiedza autora o judaiźmie jest mizerna, skoro nic nie wie o żydowskiej mistyce. Słyszał kiedykolwiek o cadykach? O chasydach? Izaaku Lurii? Sabbataju Cwi? Izraelu Baal Szem Towie?

Cz lut 21, 2008 13:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]