Co za bzdury ten ksiądz plecie ! Skandal !
Autor |
Wiadomość |
R6
|
 Co za bzdury ten ksiądz plecie ! Skandal !
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Cz cze 12, 2008 14:40 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Ojciec Pio również uważał, że istnienie kosmitów nie wyklucza istnienia Boga ani istnienia Boga nie wyklucza życia na innych planetach.
Cytuj: Pytanie: - Ojcze, słyszy się, że na innych planetach istnieją inne stworzone przez Boga istoty. Odpowiedź: - A jakże. Chciałbyś, aby ich nie było, aby wszechmoc Boga ograniczyła się wyłącznie do planety Ziemi? Czy chciałbyś, aby nie istniały inne istoty kochające Boga? - Pomyślałem - rozmówca Ojca Pio - że Ziemia jest niczym w porównaniu z gwiazdami i wszystkimi innymi planetami. Odpowiedź: - Tak! My, którzy wychodzimy z Ziemi, również jesteśmy niczym. Pan nie ograniczył z pewnością swej chwały do tej jednej, małej planety. Na innych znajdują się byty
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Cz cze 12, 2008 15:21 |
|
 |
R6
|
Ten sam cytat już kiedyś wkleiłem 
|
Cz cze 12, 2008 15:55 |
|
|
|
 |
WIST
|
A co Cie tak zbulwersowało w wypowiedzi tego Jezuity R6?
|
Cz cze 12, 2008 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma się czemu dziwić. Chrześcijaństwo jest jedną z najbardziej elastycznych religii jakie kiedykolwiek istniały.
Swego czasu mocno zmoczyli tyłek, twierdząc, że słońce krąży wokół ziemi tępiąc przeciwne temu poglądy. Była to największa kompromitacja Kościoła i papiestwa.
Kościół nigdy nia nauczał o ufolach i był przeciwny poglądom, że jakieś inne ludzie żyją gdzieś tam w kosmosie. Biblia nic przecież o tym nie mówi.
Ale chcąc uniknąć kolejnej kompromitacji, i mając na uwadze, współczesne wyprawy na marsa i pobliskie planety, Kościół nie chce ponownie się skpmpromitować, dlatego papież mówi, że można wierzyć w kosmitów i jest OK !
Czego się nie robi aby nie stracić wiernych 
|
Cz cze 12, 2008 19:24 |
|
|
|
 |
R6
|
Jestem zaskoczony bo nagle okazuje się, że jednak poważany członek KK jednak dopuszcza możliwość tego, że nie jesteśmy pępkiem wszechświata, wyróżnionym przez Boga. Jak dotąd gdy jakiś katolik dowiedział się że interesuje sie m. in UFO uznawał mnie co najmniej za nieszkodliwego dziwaka.
|
Pt cze 13, 2008 14:04 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Kiedyś nei tylko kościół ale wszyscy ludzie na ziemi tak myśleli.
Nie widzę w tym nic dziwnego.
Niektórzy ludzie dalej w to nie wierzą że gdzieś tam są ufoludki...
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pt cze 13, 2008 16:52 |
|
 |
hitman
|
Aztec napisał(a): Była to największa kompromitacja Kościoła i papiestwa.
Bez wątpienia...
Zjadłeś już śniadanie?
|
Pt cze 13, 2008 17:21 |
|
 |
R6
|
Ciekawy jestem czy Bóg tworzyłby kosmitów na swoje podobieństwo.
|
Pt cze 13, 2008 17:47 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Wówczas spotkanie z nimi byłoby niezmiernie kształcące - mozna by porównać co mamy wspólnego i odnieść to do Ojca.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Pt cze 13, 2008 17:59 |
|
 |
R6
|
To doświadczenie utarłoby nosa ludziom, którzy mają sie za najdoskonalsze stworzenie. Może i zwierzaki by na tym skorzystały. 
|
Pt cze 13, 2008 18:14 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Albo może, jeśli to, co czyni nas podobnymi do siebie nie jest tym,czego ludzie by sie spodziewali, wcale by się nie zorientowali i nasi bracia w Panu zostali by uznani za zwierzęta i przeznaczeni do zeżarcia i/albo eksperymentów.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Pt cze 13, 2008 18:18 |
|
 |
R6
|
A może by na nas trochę poeksperymentowali. Jak widzę co ludzie robią ze zwierzętami pod przykrywką ideologii to mogło to być nawet sprawiedliwe. Jakoś nie słyszałem o katolickich marszach przeciw zbędnemu dręczeniu zwierząt.
Mają się tacy za Bóg wie jakich obrońców moralność a brak im minimalnej empatii.
|
Pt cze 13, 2008 18:25 |
|
 |
0bcy_astronom
|
A czemu mieliby nie być stworzeni na jego podobieństwo...
Już przytaczałem fragment... tym razem podkreślę...
Cytuj: Pytanie: - Ojcze, słyszy się, że na innych planetach istnieją inne stworzone przez Boga istoty. Odpowiedź: - A jakże. Chciałbyś, aby ich nie było, aby wszechmoc Boga ograniczyła się wyłącznie do planety Ziemi? Czy chciałbyś, aby nie istniały inne istoty kochające Boga? - Pomyślałem - rozmówca Ojca Pio - że Ziemia jest niczym w porównaniu z gwiazdami i wszystkimi innymi planetami. Odpowiedź: - Tak! My, którzy wychodzimy z Ziemi, również jesteśmy niczym. Pan nie ograniczył z pewnością swej chwały do tej jednej, małej planety. Na innych znajdują się byty
Nie wiem czy wiecie, ale podobieństwo do Boga to nie wzrost kolor skóry czy kształt twarzy, ale zdolność do kochania...
Jeżeli ufole nawet jakimś cudem powstałyby same a nie były stworzone na podobieństwo Boga to nie byłyby zdolne do miłości, nie przetrwałyby z rozwojem cywilizacji i powykańczaliby się na wzajem. (akie moje skromne zdanie)
Ale to już na inny temat
Tomasz Olbratowski.
|
Pt cze 13, 2008 18:46 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Pewnie modla się za tych okrutników, bo wiadomo -zwierzętom już nic nie pomoże a dusze ratować trzeba.
|
Pt cze 13, 2008 18:48 |
|
|
|