Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Coaching... - kolejne dzieło podszyte smrodem szatana 
Autor Wiadomość
Post Coaching... - kolejne dzieło podszyte smrodem szatana
Coaching, rozwój osobisty, rozwój własnego ego i egoizmu, różnego rodzaju mentorzy będący nową formą szamanizmu...
Ostatnio coraz częściej słychać o tym. Uważam to za kolejną formę żerowania na ludziach i słabościach dla których wzrastania tak naprawdę tworzy się odpowiednie warunki. To taki kolejny przykład stworzenia choroby i warunków dla jej rozwoju, aby później podsunąć leczenie, pomoc, fałszywą pomoc bo podszytą złem i będącą formą żerowania na ludziach. Jedno z drugim powiązane. Najpierw stworzyć warunki dla choroby, później niby pomagać, rozwiązywać problem i żerować na ludziach.

Katolik pełnię swojego szczęścia można znaleźć tylko przy Panu Jezusie. To jest dla katolika jedyna prawdziwa droga do szczęścia, do rozwoju, do budowania swojej wartości i do jej odnalezienia, tu jest nasza siła, godność.
Pan Jezus, nasza religia jest największą kopalnią wartości, drogowskazów, pomocy, pocieszenia, rozwoju osobistego pomagającego nam osobiście ale nie nakierowanego tylko na siebie. Pan Jezus jest największym i jedynym Mistrzem, prawdziwym mentorem, jest naszym trenerem, coachem - i u Niego są wszystkie lekarstwa, wszelka pomoc, każdy drogowskaz, pokonanie każdej słabości, wszelka mądrość i wszelkie ukojenie.

Dlatego uważam ten cały coaching, rozwój osobisty, rozwój własnego ego i egoizmu, różnego rodzaju mentorów będących nową formą szamanizmu....za fałsz będący alternatywą dla Pana Jezusa, za nową formę szamanizmu prowadzącego do szczęścia i rozwoju ale bez Pana Jezusa.

Szukając głębiej gdzie znajduje się fundament albo jakieś zaczepnie dla tej propagowanej nowej formy szczęścia i rozwoju, dla tej pozytywnej energii... i nie jest to Pan Jezus. Drzwi są otwarte dla pogaństwa, gdzie można dostrzec jak dyskretnie to właśnie pogaństwo zostaje w to wmieszane. Jest tam miejsce na buddyzm, daleko wschodnie medytacje, jogę. To wszystko jest dyskretną formą za którą kryje się pogaństwo, oddalenie od Pana Jezusa lub negacja i walka.

Dlatego przestrzegam przed tym dziełem bo jest to nowa forma szamanizmu która dotarcie do ludzi otwiera szatanowi nie Panu Jezusowi, bo za tym stoi szatan.

Pt sty 02, 2015 15:35

Post Re: Coaching... - kolejne dzieło podszyte smrodem szatana
quas napisał(a):
To taki kolejny przykład stworzenia choroby i warunków dla jej rozwoju, aby później podsunąć leczenie, pomoc, fałszywą pomoc bo podszytą złem i będącą formą żerowania na ludziach.
Ja na przykład od dawna twierdzę, że dokładnie coś takiego robi Bóg nakazując swoim aniołom udawanie demonów, które księża egzorcyści mogą sobie widowiskowo wypędzać udowadniając w ten sposób i sobie i wiernym, że bez Boga ani rusz... :)

Pt sty 02, 2015 15:38
Zobacz profil WWW

quas napisał(a):
Jest tam miejsce na buddyzm, daleko wschodnie medytacje, jogę.

Należysz do wyznawców teorii, że szatan wnika do człowieka przez odbyt podczas ćwiczenia jogi, czy aż tak radykalnych poglądów nie prezentujesz?

Pt sty 02, 2015 15:47
Zobacz profil WWW

czuowiek napisał(a):
quas napisał(a):
To taki kolejny przykład stworzenia choroby i warunków dla jej rozwoju, aby później podsunąć leczenie, pomoc, fałszywą pomoc bo podszytą złem i będącą formą żerowania na ludziach.
Ja na przykład od dawna twierdzę, że dokładnie coś takiego robi Bóg nakazując swoim aniołom udawanie demonów, które księża egzorcyści mogą sobie widowiskowo wypędzać udowadniając w ten sposób i sobie i wiernym, że bez Boga ani rusz... :)

No i co z samym Lucyferem? Czy to czasem nie sam Jahwe wg mitologii chrześcijańskiej go 'wykołczował' zanim ten najwspanialszy aniołek nie został szatanem? ;)

Johnny99:

Tak.

Pt sty 02, 2015 15:48

quas napisał(a):
(...)
Dlatego uważam ten cały coaching, rozwój osobisty, rozwój własnego ego i egoizmu, różnego rodzaju mentorów będących nową formą szamanizmu....za fałsz będący alternatywą dla Pana Jezusa, za nową formę szamanizmu prowadzącego do szczęścia i rozwoju ale bez Pana Jezusa.

Cały? Poznałeś CAŁY ten coaching? Byłeś na KAŻDYM tego typu szkoleniu?

Oczekuję prostej odpowiedzi: tak lub nie.

Johnny99:

Tak.

Pt sty 02, 2015 15:53

"Nie znam się, więc się wypowiem."

Pt sty 02, 2015 16:35

quas napisał(a):
Coaching, rozwój osobisty, rozwój własnego ego i egoizmu, różnego rodzaju mentorzy będący nową formą szamanizmu...

Nie masz zielonego pojęcia co to szamanizm.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt sty 02, 2015 16:43
Panowie!
Dajcie spokój!
@quas to jedna z tych kolorowych postaci na forum. Dodaje rumieńców, podnosi ciśnienie, niektórym wręcz nadaje sens życia ;)

A szkoda tylko, że tak stary pomysł (wręcz starożytny) i tak powszechnie wykorzystywany ma po tylu wiekach taką dziwaczną nazwę.

Pt sty 02, 2015 18:30
vilomort napisał(a):
Cały? Poznałeś CAŁY ten coaching? Byłeś na KAŻDYM tego typu szkoleniu?

Oczekuję prostej odpowiedzi: tak lub nie.

Odpowiedź wynika jasno z treści tego co napisałem. Do znachorów, wróżek, szamanów, okultystów, sekt... chodzą ludzie którzy liczą tam na pomoc i nie mają tak negatywnego podejścia do ich działalności. Natomiast żeby widzieć zło w tym podszyte, poznać i wyciągnąć wnioski nie trzeba w tych rzeczach uczestniczyć, zwłaszcza dzisiaj w dobie informacji.

Moje pierwsze krótkie podsumowanie coachingu dobrze pasuje do intensywnie ostatnio lansowanego w społeczeństwo hasła. Tak w rytm hip hopu:
,,Jestem Bogiem!
Uświadom to sobie, sobie
Ty też jesteś Bogiem!
Tylko wyobraź to sobie, sobie''
PFK

Moja definicja coachingu.

Pt sty 02, 2015 20:02
A do kierownikow duchowych kto chodzi?

I jestes pewien, ze to nie coaching?

Pt sty 02, 2015 20:12
quas napisał(a):

Coś w tym byc musi, bowiem pewien debiutujący jezuita, który nie jest już jezuitą (dane z wiki) był zachwycony coachingiem...
Jego pierwsza konferencje "Źródło" była fantastyczna, ale później zapominał się coraz bardziej i bardziej...szkoda... Ostanich jego nagań to wprost nie dało się słuchać...

Do tego właśnie prowadzi coaching.

Pt sty 02, 2015 20:35
Maria-Magdalena napisał(a):
...Do tego właśnie prowadzi coaching.

Z całym szacunkiem ale tego typu wypowiedzi prowadza do ... ośmieszania się.
Tak, jak się nieco podśmiewam z @quas (bo gdybym brał go na poważnie to byłoby to zbyt duze obciazenie dla mojej delikatnej, męskiej psychiki), tak z ciebie bym nie chciał się śmiać.

Coaching (potworne słowa) to cos starego pod nowa nazwa, w nowych szatach i już budzi przesądy. Zawsze byli mentorzy, doradcy, nauczyciele, towarzysze dzieciństwa (często dokładnie i ostrożnie dobierani). Niejeden krół był wielki bo miał dobrego coacha (tfu) i niejeden chłopiec został ... biskupem katolickim.

A jeżeli pewien niedoszły jezuita uświadomił sobie, ze zakon to nie jego droga, to lepiej teraz, niz później.

Pt sty 02, 2015 21:08
Kozioł napisał(a):
A jeżeli pewien niedoszły jezuita uświadomił sobie, ze zakon to nie jego droga, to lepiej teraz, niz później.

To raczej jego prowincjał zrozumiał że autor "Źródła" prestal być jezuitą a stał się coachem - jak sam siebie zresztą określał w późniejszych konferencjach.

Kozioł napisał(a):
Z całym szacunkiem ale tego typu wypowiedzi prowadza do ... ośmieszania się...tak z ciebie bym nie chciał się śmiać.

To miłe...
I bardziej chodziło mi o ten kontekst, że czasami coaching może przesłonić nam prawdę o nas samych...może stać się bożkiem...

Tylko tyle. Ufam że mnie zrozumiesz.

Pt sty 02, 2015 21:29

Kael napisał(a):
A do kierownikow duchowych kto chodzi?

Co tam kierowników! Teraz w modzie są dyrektorzy duchowi! A nawet słyszałem o SCEO! (Spirytual Chief Executive Officer, czyli papież). :D

Pt sty 02, 2015 21:55
Kozioł napisał(a):
Coaching (potworne słowa) to cos starego pod nowa nazwa, w nowych szatach i już budzi przesądy. Zawsze byli mentorzy, doradcy, nauczyciele, towarzysze dzieciństwa (często dokładnie i ostrożnie dobierani). Niejeden krół był wielki bo miał dobrego coacha (tfu) i niejeden chłopiec został ... biskupem katolickim.

No o to wlasnie chodzi.

Nawet w coachingu mozna znalezc diabla :D . Niebywale. A wystarczy zajrzec do slownika czy do glupiej wikipedii.

Pt sty 02, 2015 22:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona