Autor |
Wiadomość |
R6
|
 A to jak usprawiedliwić?
Dlaczego Bóg miałby wydać zwierzęta w ręce ludzi wiedząc że wielu z nich będzie krzywdziło te boskie stworzenia?
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 57998.html
Tacy sk... nie powinni nigdy zaistnieć.
Wola wola... wolne żarty 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pt lip 04, 2008 18:03 |
|
|
|
 |
kastor
|
eh, ludzie potrafią być okrutni i to tylko po to by się zbawić 
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
Pt lip 04, 2008 21:09 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
W Dziejach Apostolskich jest fragment o wizji św. Piotra dotyczącej opadającej z nieba chusty.
Wiesz co ciekawi mnie, dlaczego ludzie tak mało dziękują Bogu za dobro a tak wiele winy na Niego zwalają.
Jak mawiał mój przyjaciel "są ludzie i ludziska" - jeden będzie ok a drugi będzie się pastwił nad słabszymi od siebie. Spójrzmy prawdzie w oczy: świat jest niesprawiedliwy bo sami go takim uczyniliśmy.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Pt lip 04, 2008 21:20 |
|
|
|
 |
Pitex
|
Cytuj: A to jak usprawiedliwić?
Nie wszystko da się usprawiedliwić. To była czysta chęć "zabawy" kosztem zwierzaka.
W 90% jestem pewny, że uczestnicy byli albo pijani albo naćpani (choć to ich nie tłumaczy z tego czynu), a jak wiadomo, będąc pod wpływem używek łatwiej wpaść w sidła szatana...
_________________ "Niech młodość też będzie okresem głębokiej wiary!"
|
So lip 05, 2008 0:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jak dla mnie nie ma usprawiedliwienia. Kary za znęcanie sie nad zwierzetami sa za niskie !
|
So lip 05, 2008 9:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lereeeek napisał(a): jak dla mnie nie ma usprawiedliwienia.
a co żeś zawinił?
|
So lip 05, 2008 9:50 |
|
 |
whistle
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 12:43 Posty: 275 Lokalizacja: Imielin
|
To nie człowiek ale człowiek może być następny jeżeli się nic nie zrobi..
Sądze że wystarczyłoby pół roku, ale nie leżenia a ciężkiej pracy..
_________________ "ktokolwiek nas spotyka od Niego przychodzi
tak dokładnie zwyczajny że nie wiemy o tym.."
|
So lip 05, 2008 10:28 |
|
 |
R6
|
Moja intencją było znalezienie odpowiedzi na to jak pogodzić twierdzenie o istnieniu Boga z istnieniem takich potworów.
Wolna wola już mi dawno odpadła jako usprawiedliwienie dla tworzenia potworów.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
So lip 05, 2008 12:27 |
|
 |
taurus
|
Cytuj: Nie ma wątpliwości, że bandyci najpierw podpalili młodego psa, potem kopali go i deptali. Bawili się przy tym, biegając za zwierzakiem i nagrywając go na telefon komórkowy. W tle słychać męskie i kobiece głosy oraz wulgarne komentarze. Nie wiadomo, czy pies zdechł w wyniku obrażeń. Film urywa się bowiem, gdy wymęczona psina leży w bezruchu na trawie.
Cytuj: Sądze że wystarczyłoby pół roku, ale nie leżenia a ciężkiej pracy..
Myślę że tak: pół roku bez przepustek i 12h pracy dziennie. Najlepiej schronisku dla bezpańskich zwierząt. Ewentualnie w ogrodzie zoologicznym. Taka kara wymusiła by resocjalizację. Czemu sądy w Polsce są tak mało kreatywne? Tylko areszt areszt, grzywna itp. Cytuj: Spójrzmy prawdzie w oczy: świat jest niesprawiedliwy bo sami go takim uczyniliśmy.
Przez opaskę? Gdybyśmy wszystko dostawali podane na talerzu, cóż byśmy mieli do roboty w tym świecie?
|
So lip 05, 2008 12:45 |
|
 |
Pitex
|
_________________ "Niech młodość też będzie okresem głębokiej wiary!"
|
So lip 05, 2008 16:29 |
|
 |
bietka.romaniak
|
Odczytałam wiadomości, to jest straszne! Ci nieletni chłopacy, to zwyrodnialcy, barbarzyńcy  Ratunek na to, aby podobne rzeczy nigdy więcej się nie powtarzały,to: odpowiednia edukacja dzieci od najmłodszych lat: w domu, w szkole, w Kościele! I natychmiastowa reakcja na temu podobne barbarzyństwa, bo często się zdarza, że nawet tak zwani dobrzy ludzie nie reagują, nie śpieszą z pomocą krzywdzonym czy katowanym...
W Ewangelii Jezus obejmuje troską także zwierzęta, mówiąc: " Głoście ewangelię wszelkiemu stworzeniu", a więc i tym bezbronnym stworzeniom 
|
So lip 05, 2008 16:56 |
|
 |
taurus
|
 a ja widziałem
Cytuj: Czegoś takiego jeszcze w życiu nie widziałem - mówi Janusz Wójtowicz, rzecznik komendanta wojewódzkiego policji.
No albo od dawna żyjemy w raju na ziemi, albo ten rzecznik kłamie gorzej od Urbana [gorzej bo chyba mniej wiarygodnie]. Takie rzeczy zawsze się zdarzały i będą zdarzać, ale fakt, kiedyś trudniej było je sfilmować żeby się pochwalić. No rozumiem gdyby to koledze zrobili to nawet jakiś policjant mógłby się zbulwersować.
A ja coś takiego widziałem, choćby na filmie '7 życzeń'. Chłopak zaryzykował żeby uratować kotka przed spaleniem i poznał bardzo interesującą osobę.
|
So lip 05, 2008 20:15 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
R6 napisał(a): Moja intencją było znalezienie odpowiedzi na to jak pogodzić twierdzenie o istnieniu Boga z istnieniem takich potworów.
Wolna wola już mi dawno odpadła jako usprawiedliwienie dla tworzenia potworów.
Ale sobie znalazł sposób na obalanie Boga... Jak w Niego nie wierzysz to Twoja sprawa ale nie wtrącaj się do wiary innych ludzi.
Acha i pamiętaj: nikt nie rodzi się złym człowiekiem.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
So lip 05, 2008 20:38 |
|
 |
Seweryn
|
 Re: A to jak usprawiedliwić?
Dobrze ,że zaprezentowałeś do czego zdolny jest człowiek ,który odsunął się od Boga. To dość odważne stwierdzenie ,że Ateiści nie powinni nigdy zaistnieć.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So lip 05, 2008 20:53 |
|
 |
Meusel
|
Nie ma powodu, aby w tym wypadku czepiać się ateistów, bo ludzie wierzący też są zdolni do potwornych rzeczy. Bo każdy przecież jest człowiekiem, niestety albo na szczęście.
Jakoś takie opisy przemocy wobec zwierząt nie robią na mnie takiego piorunującego wrażenia. To znaczy - są obrzydliwe i godne najwyższego potepienia, ale gdy czytam o przypadkach, gdy tak samo traktuje się ludzi, trudno mi płakać nad zwierzęciem. I mówię to jako przyrodnik-amator.
_________________ In hoc signo vinces
|
N lip 06, 2008 0:17 |
|
|
|