Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
 ateiści -lepiej się nawróćcie. 
Autor Wiadomość
Post ateiści -lepiej się nawróćcie.
Moim zdaniem obecnie jest ostatni czas dla ateistów, żeby się ponawracali i
błagali Boga o litość bo kiedy Bóg przyjdzie jako Sędzia to to będzie... koniec świata jak on nas wszystkich osądzi :(.

Gdyby jeszcze Jezusa "ciachnęli" rzymianie to jeszcze, jeszcze może by było coś do powiedzenia bo każdy wie jak sławne było prawo rzymskie. Jednak
ponieważ skrócili mu żywot jego współziomkowie to stety niestety nikt nie ma nic do powiedzenia gdy Bóg go zaczyna sądzić. Czemu? Bo prawo należy do Boga. To wynalazek Boga a nie człowieka. A nawet jeśli człowieka to należy je egzekwować. Zaś jeśli człowiek prawa nie egzekwuje to Bóg za to je bardzo egzekwuje - co do kreski. Obawiam się :(

N lis 30, 2008 15:31
ziemowicie o czym włąściwie chciałeś rozmawiać w tym temacie?
Kolejne za i przeciw?
Jak widzisz ateiści mają swoje argumenty i chociaż dla wielu wierzących niezrozumiałe, jak widać nie da isę nas nawrócić

N lis 30, 2008 15:42
Post ...
No smutne jest to, że ateista woli diabła od Boga, ale rozumiem, że diabeł też woli swoje piekło od Boga. Choć trudno zrozumieć taki regres. Jednak to co mi się w ateistach nie podoba ZDECYDOWANIE to to, że wciągają do piekła innych ludzi. Np. np. wielu katolików to ludzie dobrzy - generalnie tacy powinni. A ateista kojarzy mi się z Chinami i komunizmem. No i co dobrego wynikło z ateizmu? Obalono to zasadniczo. Czemu? Katolicy jakoś istnieją.
Bez rewolucji, rozlewu krwi. Jak takie grzechy mają to wtedy wszyscy na nich klną. A ateiści tylko takimi metodami się posługują jeśli o globalne pomysły chodzi.

Oraz wciągają ludzi do piekła - a nie każdy jest ateistą chce tam iść!!!
:(

N lis 30, 2008 15:48
Post ...
Ateizm to racjonalny satanizm - właściwie na tym forum nie powinno być żadnego ateisty. Ale też zobaczcie jacy globalnie jesteście głupi - Szatan ma swój kościół, czarne msze - a wy? Nic. Sami widzicie, że jesteście głupsi od diabła.

A wasze argumenty....to samo Jezus Mówił o faryzeuszach "sami warci piekła wciągają w nie innych czego są podwójnie winni". To właśnie wy!:(
Obrzydliwe :( Ale pewnego dnia pójdziecie do swojego szefunia.
Coś bym wam narysowała ku opamiętaniu. Pewien piękny schemat co zrobiliście z Bogiem. Ale nie umiem rysować i nie pamiętam gdzie widziałam ten schemat życia ateisty.

N lis 30, 2008 15:53
Miałem odpisać, już nawet "squote'wałem" temat i poodpowiadałem, ale wyrażnie widać, że ta osoba 'ziemowit_w', albo jest prowokatorem, albo wybitnie mało inteligentnym ignorantem - nie karmijmy trolla.

N lis 30, 2008 16:07
Np. np. wielu katolików to ludzie dobrzy - generalnie tacy powinni.

oczywiscie, że wielu katolików to dobrzy ludzie, niestety nie zaliczasz sie do nich.

Cytuj:
zobaczcie jacy globalnie jesteście głupi

Cytuj:
"sami warci piekła wciągają w nie innych czego są podwójnie winni". To właśnie wy!

Cytuj:
jesteście głupsi od diabła.

:( :( :( :(

jesli piekło i niebo istnieją, to ja odstąpie ci niebo jesli sie okaze ze na nie zasłuzyłem, bo nie wyobrażam sobie, że do nieba mogą trafic tacy ludzie z takim podejsciem do innych.

http://patrz.pl/filmy/richard-dawkins-c ... kie-napisy

N lis 30, 2008 16:08
Post ...
A jakie ja mam podejście do Ciebie? Powiedzmy, że Cię ignoruję. Bo jesteś ateistą. I co z tego? Wyrządzam Ci krzywdę? Mówię co myślę i idę dalej.
No po co mam rozmawiać z ateistą? Zastanów się. Zebyś mnie wciągnął do piekła? Moim zdaniem na takim forum człowiek może poszukiwać odpowiedzi na wątpliwości w wierze, a nie rozmawiać z ateistami. Wtedy można stracić wiarę i to jest niby nic, ale jeśli Bóg nie jest na pierwszym miejscu to stety niestety całe życie rozchrzanione :(. I kto tego chce? Takie codzienne oczywiście - już nie mówię globalnie. Co decyzja to głupsza i jest jak jest ogólnie. REGRES nad Wisłą. Przez was! :(

N lis 30, 2008 16:17
Post ...
Moim zdaniem Polska zawsze była jaka była, ale kiedyś ateiści bloki stawiali jak rządzili. A teraz? Gdzie tu mieszkać - ateiści jedynie karmią ludzi jakimś marnym żarciem z zachodu. A zresztą na jedno wychodzi - kiedyś puste półki i krzywe mieszkania, dziś śmieci z Zachodu i karton przy poniemieckim dworcu. Gdyby ateiści mieli rację to by było jedno i drugie.

N lis 30, 2008 16:20

Miałem odpisać, już nawet "squote'wałem" temat i poodpowiadałem, ale wyrażnie widać, że ta osoba 'ziemowit_w', albo jest prowokatorem, albo wybitnie mało inteligentnym ignorantem - nie karmijmy trolla.

Mam wrażenie, że to osoba, która wiele razy już była na forum pod różnymi nickami, ten sam styl, ten sam sposób myślenia.

N lis 30, 2008 16:32

N lis 30, 2008 17:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 10 ]