Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 6:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 TVN jeden z wrogów BOGA 
Autor Wiadomość

Post TVN jeden z wrogów BOGA
http://www.youtube.com/watch?v=lHQGIb5ooAw
Piękny przykład jak się manipuluje ludźmi .Jak wiarę i wszystko co się z nią wiąże chce się obrócić w żart ,zabobon.Natomiast w chwili starcia się z niepodważalnymi dowodami na istnienie zła ,podkulają ogon i kończą temat.Sami się wkopali myśląc że zrobią z egzorcyzmów parodie a sami nie mogąc się czego czepić uciekają.I taki jest ten świat ryczy ,wyje ,szydzi ale przed BOGIEM musi kolano ugiąć bądź tak jak w tym przypadku uciec.Wspaniałe świadectwo i manifest złego.

Cz sty 30, 2014 12:09
Post Re: TVN jeden z wrogów BOGA
Nie zauważyłam (choć przyznaję, że nie obejrzałam materiału klatka po klatce), by prowadzący drwili z dających świadectwo, czy też urządzali sobie z tematu pośmiewisko, więc skąd tytuł tego wątku?

Cz sty 30, 2014 12:25

http://www.youtube.com/watch?v=MueWVfa-en4
A tu TWP2 cóż tu też wiara jest porównywana do zabobonu średniowiecza a konkluzja jest jedna BÓG istnieje i po każdego wyciąga rękę.Ale to od nas zależy czy ją pochwycimy ,czy też będziemy szydzić.Cóż ja uważam że ludzie odrzucający BOGA toczą wielką walkę i stale muszą sobie wmawiać że ON nie istnieję .To musi boleć natomiast ta kobieta już nie cierpi jest od tego wyzwolona ,ale zawalczyła .Każdy może zawalczyć tylko trzeba tego chcieć.Widzicie jak telewizja chce zatuszować BOGA oni kłamią ale mają przewagę są wszędzie i każdy ma do telewizji dostęp.W dzisiejszym świecie to telewizja internet jest wielkim nośnikiem szatana .I co najgorsze to działa on niszczy wszystkich od dziecka po starca.Bo wpaja i wpaja to wszystko co złe niemoralne aż psychika się ugnie bo zacznie to traktować jak coś zwykłego normę.I tu zły góruje nad tym światem.

Cz sty 30, 2014 12:36
panMK uzasadnisz jakoś swoje opinie?

Cz sty 30, 2014 13:14

Prawda jest taka, że błędy, które KK popełniał przez wieki spowodowały utratę autorytetu.
Gdyby nie to, to nikt nie miał by się do czego przyczepić, jeżeli wiara jest posądzana o zabobon to skądś taka krytyka musiała się wziąć.
Pamiętam z lekcji historii jak nauczyciel mówił, że w czasach średniowiecznych ludzie się nie myli, bo kościół nauczał, że w wodzie czyha diabeł.
My dziś jako wierni musimy płacić za te błędy chociaż wiemy, że kościół już taki nie jest jak dawniej to mimo to coś pozostało w świadomości.
Taką krytykę należało by przyjąć na klatę, bo pokazuje, że coś jest nie tak.

Cz sty 30, 2014 13:42
DrRichter napisał(a):
Pamiętam z lekcji historii jak nauczyciel mówił, że w czasach średniowiecznych ludzie się nie myli, bo kościół nauczał, że w wodzie czyha diabeł.
No to jest akurat dowód na to, że system szkolnictwa w Polsce nie ma autorytetu. Ale przecież mówimy o rzekomych "błędach kościoła", a nie o debilizmach, które wciskają nauczyciele uczniom.
Cytuj:
Taką krytykę
Jaką krytykę? Przecież wątek nie jest o żadnej krytyce, tylko o programach śniadaniowych, gdzie się porusza temat egzorcyzmów.

Cz sty 30, 2014 13:46
panMK napisał(a):
Jak wiarę i wszystko co się z nią wiąże chce się obrócić w żart ,zabobon

Również nic podobnego nie "odnotowałem" w powyższym materiale. Nie ma mowy o jakiejkolwiek "drwinie" ze strony redaktorów prowadzących program. Skąd Ci to przyszło do głowy ?

panMK napisał(a):
Natomiast w chwili starcia się z niepodważalnymi dowodami na istnienie zła

Czy rozumiesz jakie kryteria określają, kiedy możemy mówić o "niepodważalnych dowodach" ?

panMK napisał(a):
Sami się wkopali myśląc że zrobią z egzorcyzmów parodie

Myślę, że parodię zrobił z siebie pan asystent księdza egzorcysty, kiedy stwierdził, że Buddyzm jest domeną Szatana... Gdyby nie ten "DROBNY" szczegół, facet sprawiał wrażenie raczej rozsądnego gościa... ale że diabeł tkwi w szczegółach :D

panMK napisał(a):
Wspaniałe świadectwo i manifest złego.

Chyba za bardzo się doszukujesz tego, czego nie ma przyjacielu.

Cz sty 30, 2014 18:46

", facet sprawiał wrażenie raczej rozsądnego gościa...".
Wytluscilem by dodac: no wlasnie. :P

Cz sty 30, 2014 21:39

Taka jest prawda że budda i wszystko co się z tą religią wiąże jest złe .Odpowiedział na pytanie ,hm czego się tu czepiać ,doszukiwać taka jest prawda i kropka.Tacy ludzie którzy pomagają przy egzorcyzmach widzą i wiedzą dużo bo osoba opętana sama musi wyrzucić niejako z siebie jak doszło do zniewolenia.I między innymi przez takie praktyki ale i wiele innych choćby przez głupie zabawy [powiedzmy że głupie dla złego nie są głupie tylko zapraszają go do człowieka]jak wróżby czy jakieś wahadełka.Możesz w to nie wierzyć ja ci tego nie zabronię ale taki jest świat .Dobro i zło toczy stale i wciąż walkę.Wiem że teraz zły jest w ofensywie ,natomiast BÓG zawsze zwyciężał i zawsze zwycięż

Pt sty 31, 2014 9:09
panMK napisał(a):
Taka jest prawda że budda
Ty w ogóle czytasz pytania innych? Nikt Cię nie pyta o buddę.

Pt sty 31, 2014 9:14
panMK napisał(a):
Taka jest prawda że budda i wszystko co się z tą religią wiąże jest złe .

I znów strach przed nieznanym ....
Co jest złego w Ahimsa? Co złego jest w miłości do stworzenia i zasada nie krzywdzenia żadnych istot ani słowem, ani czynem?

Pt sty 31, 2014 9:17

Były tu wątki o tej tematyce w których odarto tą niby dobroć tak jak koźle odarto twoją wiarę w gender wo którą tak walczysz.Wiem że wszystko co nie pochodzi od BOGA pochodzi od złego ,nie kiedy pod przykrywką dobra.Ale "po owocach ich poznacie" taka jest prawda BÓG wie najlepiej a szatan mami bo jest mądrzejszy od nas i nie mamy do niego się co porównywać jeśli chodzi o intelekt i przebiegłość.Także to że robi z szatańskiego buddy taką owieczkę miłą i sympatyczną to nie jest prawdą ta owca jest czarna i prowadzi do piekła.I tu należy mieć rozeznanie.TYLKO BÓG ZBAWIA NIC I NIKT INNY TYLKO BÓG.

Pt sty 31, 2014 10:00
Kozioł napisał(a):
panMK napisał(a):
Taka jest prawda że budda i wszystko co się z tą religią wiąże jest złe .

I znów strach przed nieznanym ....
Co jest złego w Ahimsa? Co złego jest w miłości do stworzenia i zasada nie krzywdzenia żadnych istot ani słowem, ani czynem?

Myślę, że chodzi o to:
* https://web.archive.org/web/20121014044 ... czy-zdrada
* https://web.archive.org/web/20121014044 ... ow-z-tynca
* http://zagrozeniaduchowe.pl/?tag=buddyzm

Pt sty 31, 2014 10:30

Jak bardzo potrzebujemy "nowej ewangelizacji"...
Dla mnie ten temat...... jest kolejnym dowodem.

Bo jeżeli rzeczywiście wierze w Boga; to wiem, że jest Stwórcą Jedynym o niewyobrażalnej Potędze, MOCY..
Mogę do NIEGO "przylgnąć" aby przejść przez to życie materialne albo emanować pychą, że niby co to nie JA...
Jak uznam Boga za swojego; to i natychmiast zrozumiem, że jestem za malutki żeby "wytaczać armaty" dla obrony Boga..
ON sam Siebie obroni...
Ja mam ufać JEMU, w tym "przylgnięciu".... :-D
Nawracać siebie na drogę Miłości i Miłosierdzia w relacjach z Bliźnimi; wszystkimi Bliźnimi, co to jak i mnie stworzył BÓG.

Głośne, publiczne wskazywanie jakichś wrogów, jest zaprzeczeniem mojej wiary...
Jak mam możliwość upomnieć; Jeżeli(podkreślam) to "w cichości".... zgodnie ze wskazaniem SŁOWA.....
A tym bardziej bez "wyszydzania"... :x
Pozdrawiam;

Pt sty 31, 2014 10:46
panMK napisał(a):
TYLKO BÓG ZBAWIA NIC I NIKT INNY TYLKO BÓG.
Po pierwsze - nie drzyj się. Po drugie - kto mówi, że TVN zbawia. Uzasadnisz wreszcie tę tezę, czy tylko będziesz się wydzierał?

Pt sty 31, 2014 10:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona