Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 06, 2025 16:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 interesujace zjawisko 
Autor Wiadomość

Post interesujace zjawisko
zaobserwowalam cos bardzo interesujacego tutaj. forum sluzy do dyskusji, mniej lub bardziej pasjonujacych.
i kazdy uczestnik ma prawo zalozyc temat (o ile takowego nie lub bardzo podobnego nie ma dotad).
i mamy tu wyznawanie zasady "sa rowni i rowniejsi"
rowni to ci ktorzy neguja istnienie Boga, poddaja w watpliwosc slusznosc zalozen wiary, nie bardzo potrafia zrozumiec jak czlowiek poniekad wyksztalcony moze holdowac pogladom typu "seks w malzenstwie jest grzechem o ile nie prowadzi do poczecia"
watki zakladane przez rownych sa zamykane szybciutko, choc dyskusje tam prowadzone czestokroc maja bardzo gleboki sens, sa bogate merytorycznie. ale niewygodne. :x
sa tez rowniejsi, ktorym wolno wszystko hihi :lol:

ciekawy to uklad, caly czas zbieram dowody na slusznosc postawionej przeze mnie juz dawno temu tezy :D

Cz lut 05, 2009 12:54
Zamykane są tematy, które są powtórzeniem już istniejących, w którym offtopy zajmują zbyt wiele miejsca i w które zaniżają poziom forum

Cz lut 05, 2009 13:00

nie bardzo potrafia zrozumiec jak czlowiek poniekad wyksztalcony moze holdowac pogladom typu "seks w malzenstwie jest grzechem o ile nie prowadzi do poczecia"

Nie bardzo potrafię zrozumieć, jak człowiek poniekąd wykształcony może hołdować poglądom typu: " jak ktoś uważa inaczej niż JA, to jest śmieszny ".

Cz lut 05, 2009 13:14

Cz lut 05, 2009 13:22

rzeczywiscie temat "nielogiczna wiara " mial bardzo niski poziom....no i byl pewnie powtorka
tak samo z tamatami typu chce zostac ateista...

Cz lut 05, 2009 13:25
Większosć zagadnien z tego tematu było już wiele razy poruszanych na forum

Cz lut 05, 2009 13:26

bravo! dokladny sens mojej wypowiedzi

Oczywiście że tak. Nie wiadomo na jakiej podstawie z góry zakładasz, że Twoje zdanie ( tj: " wolny seks w małżeństwie jest konieczny dla poprawnego związku " ) jest PRAWDĄ, a zdanie przeciwne jest niegodne wykształconego człowieka. Tymczasem takich ogólnych wypowiedzi udowodnić się w ogóle nie da.

Cz lut 05, 2009 13:29

swiat nie zna przypadkow rozpadu malzenstwa gdzie seks byl ok (dla obu stron), przy zalozeniu istnienia milosci, szacunku i mozliwosci wzajemnego porozumienia
natomiast juz na samym tym forum poczytac sobie mozna wiele zalosnych zwierzen o malzenstwach bedacych w kompletnej ruinie wlasnie z powodu niedoboru lub braku seksu...- przy zalozeniu istnienia milosci, szacunek(jezeli jedna strona strona prosi o seks a druga zaslania sie wiara, grzechem itd) chyba go niema, o zrozumieniu wiele by pisac skoro jedna strona nie chce 6tego dziecka i chce gumki, a druga nie widzi takiej mozliwosci, zero kompromisu, licze sie ja i moje zasady

ja wiem ze sa ludzie dla ktorych seks jest obrzydliwym obowiazkiem malzenskim. ja do takich nie naleze,
a wolny seks w malzenstwie? czy cos takiego wogole istnieje? albo moze raczej co to jest seks niewolny?
mam wrazenie po slubie dozwolone jest wszystko co odpowiada obojgu partnerom...

Cz lut 05, 2009 13:47
swiat nie zna przypadkow

I tyle na temat poważnej rozmowy[/quote]

Cz lut 05, 2009 13:50
Spróbuj się wypowiedzieć na forum "Katolik" - tam nawet słowo "antyklerykalizm" uznane było za obelge a tematy nie były zamykane ale usuwane (i nie trafiały nawet do "kosza", "wysypiska", "archiwum") by czasem ktoś na to nie trafił i czegoś się nie dowiedział. :)

Cz lut 05, 2009 13:52

ja mowie o swiecie, tym prawdziwym. ten urojony w ktorym zyja niektorzy przeciez nie istnieje prawda?
wiec po co sie zatrzeciewiasz?
nie chcesz dyskutowac? nie masz o czym? twoj swiat jest urojony/nie istnieje? nie dyskutuj, ot tyle

Cz lut 05, 2009 13:58
Jestem przekonany, że błędem jest móić, ze świat nei widział przypadków. Sprawy rodzinne to sprawy o których rozmawia się najtrudniej. "Świat nie widział przypadków" jest kolosalnym uogólnieniem. Myślę, że jednak widział przypadki.

Cytuj:
przy zalozeniu istnienia milosci, szacunku i mozliwosci wzajemnego porozumienia

W tym rzecz, że może się zdarzyć, że sex stanie się czymś ważniejszym i prawdopodobnie do tego dąży Kościół. Sam się z tym nie zgadzam, jednak jestem bardzo niechętny tego typu uogólnieniom.

Cz lut 05, 2009 14:05

na temat rodziny, malzenstwa, klopotow w tychze, bardzo latwo sie rozmawia. ale jest jedeno ale. nalecialosci wyniesione z domu.
sa tacy ktorym wypada sie tylko usmiechac, i chociaz skreca ich z bolu beda ci wmawiac ze wszystko ok, bo przeciez nie wypada sie wywnetrzniac, dzielic z obcymi swoimi problemami, skarzyc na zly los.
sa tacy ktorych nauczono ze nie ma tematow tabu. o wszystkim mozna rozmawiac.
dlatego w wielu rodzinach, malzenstwach ludzie cierpia po cichu gehenne, bo nie wypada sie poskarzyc, rozwiezc sie tez nie mozna...
o wielu takich przypadkach nie wie nikt

ale bede namolna. co to jest seks "wolny" w malzenstwie, i jaki to seks niewolny

Cz lut 05, 2009 14:33

Post Re: interesujace zjawisko
@wasze sumienie

ciekawy to uklad, caly czas zbieram dowody na slusznosc postawionej przeze mnie juz dawno temu tezy :D

Nie zgadzam się. Pomimo, że moderatorami są osoby o poglądach chrześcijańskich to wątki zasadniczo nie są cenzurowane. Wyjątki stanowią offtopiki (choć nie zawsze) oraz wyrażanie swoich poglądów w sposób mało kulturalny.

Poz tym to chyba nie jest odpowiedni dział do umieszczania takiego tematu.

Cz lut 05, 2009 15:34

Dziwne jest to, ze ja takowego zjawiska nie zaobserwowałem, choć często dyskutuję jako adwersarz chrześcijan.
Za to zauważyłem, że powszechne na tym forum jest niepatyczkowanie się z brakiem kultury i tanimi prowokacjami.
Także osobniki emo, bardziej propagujące swoje rozkapryszone ego, niż rzeczowo rozmawiające mają tu ciężko, bądź są usuwane.

Powodzenia w dyskusjach życzę.

Cz lut 05, 2009 15:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona