Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 12:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
 RATUNKU 
Autor Wiadomość

Post RATUNKU
Prosze was o pomoc nie wiem co robić zakochałam sie w pewnym księdzu bardzo mi na nim zalezy od prawie 2 lat .
Chce mu o tym jak najszybciej powidzieć ale boje się jego reakcji boje się że go zranie . prosze was ja juz napawe nie wiem co robić pomocy . co byście zrobili .
Jak byście mu o tym powiedzieli /? ?
POMOCY !!

Cz sty 29, 2009 1:11
Po pierwsze,ksiądz,dowiadując się,ze dziewczyna coś do niego czuje automatycznie odwraca sie od niej i zrywa z nią kontakt.To normalna praktyka.
A dwa,jeśli go kochasz,to miej swiadomość,że skrzywdziłabyś go,czegoś od niego chcąc.On już wybrał,niezależnie od tego,jak bardzo chciałabyś,by było inaczej.Wszelkie takie zachowania moga co najwyżej złamac księdzu życie.A tego chyba nie chcesz?
Nie ma innego wyjścia.

Cz sty 29, 2009 1:17
Idę o zakład, że jak straci z Twojego powodu sułtannę to już przestanie Cię interesować :)

Cz sty 29, 2009 1:18

Nie chce go skrzywdzić nie chce by przezemnie cierpiał .
napewno bez sutanny to samo bym do niego czuła .
ale sama nie moge wytrzymać to wszystko zabija mnie od wewnatrz :(
dlatego nie wiem co robic

Cz sty 29, 2009 1:23

Albo masz około 15 lat...

albo naprawdę masz problem z tym, że napewno zdajesz sobie sprawę czego masz nie robić i nie pisz tutaj tylko dla uspokojenia sumienia, bo wiesz dobrze jakie odpowiedzi padną

Cz sty 29, 2009 1:25
Niestety nie dostaniesz innych odpowiedzi.Nawet załozywszy,że ksiądz kochał by cie do szaleństwa,to porzucenie kapłaństwa byłoby dla niego gehenną i życiową tragedią.A czego innego byś od niego chciała?Wiadomo,ze o to chodzi.
Pamiętaj,ze on juz wybrał i była to decyzja solidnie przemyślana.Jesli jestes wierząca,to miej tez świadomość,ze Bóg go do tego wybrał.

Cz sty 29, 2009 1:29

nie mam 15 -stu lat ale blisko mam 17 lat ale zdaję sobie sprawe z tego co mnie czeka jesli powiem mu i jesi nie powiem mu tego :(
Nie chce przez kolejne noce płakac i nie chce żałować kiedys że mu tego nie powiedziałam :(
ale to trudne

Cz sty 29, 2009 1:31

Jak mu pwoiesz to się uśmiechnie obróci na pięcie i plecy zobaczysz oddalające się :)

Zostaniesz TOTALNIE ZIGNOROWANA i poczujesz się jeszcze gorzej. Przejdzie Ci, jesteś jeszcze młoda i niedojrzała, a jak to bywa u dziewczyn w twoim wieku, każda myśl zanim dotrze do racjonalnego ośrodka mózgu, pierw przechodzi przez wszystkie emocjonalne :P

Cz sty 29, 2009 1:37
Jeśli mu powiesz,to stracisz go bezpowrotnie.A może to i lepiej,bo lepiej szybciej stracić złudzenia i nadzieję.Nie mówię tego,by zrobić ci przykrość,ale tak to realnie wygląda.Setki dziewcząt zakochuja się w księżach i scenariusz zawsze jest taki sam.Oni sie odsuwaja.Nie będziesz wyjątkiem.Po prostu kochaj go w sercu,a w rzeczywistości podziwiaj go z bardzo daleka.

Cz sty 29, 2009 1:37

Cz sty 29, 2009 1:49
pamiętaj,że ksiądz to osoba powołana przez Boga do miłości,którą ma on obdarzyć wielu ludzi.Nie jedno zakochane dziewczątko,które może stanąć pomiędzy nim a Bogiem i powołaniem.

Cz sty 29, 2009 1:57
Cytuj:
a jak to bywa u dziewczyn w twoim wieku, każda myśl zanim dotrze do racjonalnego ośrodka mózgu, pierw przechodzi przez wszystkie emocjonalne

To nie tyczy sie dziewczyn tylko w tym wieku :D

Cz sty 29, 2009 1:59

Do autorki: powiedz mu, niech przejdzie próbę.

Cz sty 29, 2009 2:03
Moderator

Już jest u nas temat o zakochanej w księdzu.
Proszę się zapoznać z tym, co tam odpowiedziano autorce i ewentualnie tam kontynuować rozmowę.

viewtopic.php?t=18843&highlight=kocham

(J 8, 32b)

Cz sty 29, 2009 9:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 14 ]