|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
czemu on do mnie przemawia ?
Autor |
Wiadomość |
zaqzax
Dołączył(a): Cz gru 31, 2009 20:57 Posty: 75 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
 czemu on do mnie przemawia ?
chodzi mi o wypowiedz tego człowieka: http://www.youtube.com/watch?v=pfz8b7zpGX8http://www.youtube.com/watch?v=UoqTTDpr ... sponse_revprzeciez ten gosc tak mądrze to wszystko przedstawia :/ konkretnymi słowami, nie owijając w bawełnę, pół roku się nawracam a on mnie w kilkadziesiąt sekund załatwił.
|
Pn cze 21, 2010 23:30 |
|
|
|
 |
jumik
|
 Re: czemu on do mnie przemawia ?
Obejrzałem pierwszą część. Nic specjalnie mądrego tam nie widzę.
W ocenie takich materiałów weź pod uwagę swoją chorobę, przez którą możesz być bardziej podatny na popadanie w stany negatywne (i w stany negacji) oraz przez które bardziej może wahać Ci się nastrój, przechodząc w skrajności, co może mieć znaczący wpływ na Twoją ocenę.
Jak dla mnie to są to zwykłe, wyświechtane już teksty niektórych ateistów, które w ogóle mnie nie przekonują. Podejrzewam, że nie raz padały tu na forum i padała też na nie odpowiedź.
_________________ Piotr Milewski
|
Wt cze 22, 2010 1:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co on nowego powiedział że Cię tak w kilkadziesiąt sekund załatwił. Tak naprawdę nic nowego nie powiedział. Jak widać da się przedstwawić wiarę, religię, Boga tylko w czarnym świetle, i niektórzy tylko tak to widzą. Ale jest też druga strona,ta dobra o której nigdy nie wspominają. Jak ktoś ma klapki na oczach to widzi tylko minusy, a przecież jest tak wiele plusów. Koleś miał jeden cel, więc zrozumiałe jest że przedstawił to w takim a nie innym świetle. Zaqzax, rzeczywiśćie jest tak że kiedy jest dobrze, jeteśmy skłonni oddalać się od Boga, ale to właśnie droga krzyża jest drogą prowadzącą do Boga. A czy człowiek któremu się powodzi może wpełni zrozumieć potrzebę Boga u człowieka niosącego krzyż?? Moim zdaniem nie może, a już wyśmiewanie się i mówienie że szukanie Boga przez chorego jest oznaką słabości, jest poniżej pasa. Jezus umarł za nas na krzyżu, a w krzyżu jest nasza nadzieja i wiara, więc człowiek niewierzący i nie niosący krzyża tego nie zrozumie. Pozdrawiam Cię Zaqzax. 
|
Wt cze 22, 2010 1:13 |
|
|
|
 |
Jamsen.
|
Cytaty z filmu: Cytuj: W jaką grę można najlepiej zagrać? W wiarę w Boga. (...) Kamienuj ludzi i zabijaj w imię swojego Boga... To, że ludzie zabijają w imię Boga nie oznacza, że Boga nie ma i że to pochwala. Cytuj: Bóg jest dla osób, które nie wierzą w siebie. Wiara w siebie nie sprawi, że słońce będzie świecić, że deszcz będzie padać, i że jesteśmy ponad czasem i przypadkiem. Nie sprawi, że nie będziemy chorować. Czy wiara w siebie będzie tak mocna na łożu śmierci? Cytuj: Wiara w Boga sprawia, że jesteśmy wyjątkowi... A może właśnie wiara w Boga uczy pokory, a wiara w siebie jest przejawem pychy? Cytuj: Gdyby nie było religii, konfliktów byłoby znacznie mniej To akurat prawda. Najlepiej, gdyby na świecie była tylko jedna religia. Ta, która podoba się Bogu. Cytuj: My decydujemy kogo osądzić, jak osądzić... Ale na jakiej podstawie osądzić? P.S. Ma facet luki w myśleniu.
|
Wt cze 22, 2010 10:50 |
|
 |
zaqzax
Dołączył(a): Cz gru 31, 2009 20:57 Posty: 75 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
jumik napisał(a): W ocenie takich materiałów weź pod uwagę swoją chorobę, przez którą możesz być bardziej podatny na popadanie w stany negatywne (i w stany negacji) oraz przez które bardziej może wahać Ci się nastrój, przechodząc w skrajności, co może mieć znaczący wpływ na Twoją ocenę.
Masz racje, moja choroba powoduje chore myślenie i jestem bardzo podatny na sugestię, a gość bardzo dobrze manipuluje wszystkim i szczerze trochę się zapętliłem w swojej wierze, a nawet ostro się wkurzyłem, że to tylko ja jako chory muszę wierzyć bo nic mi nie pozostało, że poprostu nie stać mnie na życie bez wiary jako 100% ateista. Jednocześnie wiem, że nie mam tyle mocy by poświęcić się w pełni wierze, mam nadzieje że Bóg mi pomoże w tej wierze, bo najmniej wierzę w siebie.
|
Wt cze 22, 2010 20:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Masz racje, moja choroba powoduje chore myślenie i jestem bardzo podatny na sugestię, a gość bardzo dobrze manipuluje wszystkim i szczerze trochę się zapętliłem w swojej wierze, a nawet ostro się wkurzyłem, że to tylko ja jako chory muszę wierzyć bo nic mi nie pozostało, że poprostu nie stać mnie na życie bez wiary jako 100% ateista. Jednocześnie wiem, że nie mam tyle mocy by poświęcić się w pełni wierze, mam nadzieje że Bóg mi pomoże w tej wierze, bo najmniej wierzę w siebie. Chyba wiem co czujesz, dlatego gorąco polecam abyś przeczytał książkę o. A. Pelanowskiego OSPPE "Wolni od niemocy". Mało przeczytać - kup i w godzinach najgorszej handry, doła, sięgaj do niej 
|
Wt cze 22, 2010 22:21 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|