|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Widzialem, jak zakonnica całuje się na mieście..
Autor |
Wiadomość |
Gitoza
|
 Widzialem, jak zakonnica całuje się na mieście..
Możecie myśleć, że to prowokacja czy coś w tym stylu, ale nie. Mam teraz dylemat moralny, czy popełnie grzech jeśli nie doniose proboszczowi tej parafii o zachowaniu tej Pani? Czy może najlepiej będzie zostawić te sprawę Bogu? Pomijam już fakt, że kiedyś w modnej dyskotece spotkałem księdza, który tańczył z piwem w ręku w najlepsze, tutaj przynajmniej mam pewność.
_________________ „Ze wszystkich stron niegodziwi krążą, kiedy podłość wychwalana jest wśród synów ludzkich”
|
Pt wrz 11, 2009 14:22 |
|
|
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
 Re: Widzialem, jak zakonnica całuje się na mieście..
Gitoza napisał(a): Możecie myśleć, że to prowokacja czy coś w tym stylu, ale nie. Mam teraz dylemat moralny, czy popełnie grzech jeśli nie doniose proboszczowi tej parafii o zachowaniu tej Pani? Czy może najlepiej będzie zostawić te sprawę Bogu? Pomijam już fakt, że kiedyś w modnej dyskotece spotkałem księdza, który tańczył z piwem w ręku w najlepsze, tutaj przynajmniej mam pewność.
Nie określiłeć do końca całej sytuacji, więc trudno z twojego opisu cokolwiek stwierdzić, jednak spróbuje odnieść tego.
W pierwszym przypadku problem może dotyczyć celibatu oraz tworzenia się zakonów kobiecych w KK. Posiadanie rodziny przez nauczycieli Pisma nie było zabronione w czasach Apostołów. Zakony żeńskie także są późniejszym wymysłem organizacji KK. A pocałunek może być zwyczajnym spontanicznym odruchem w danej sytuacji i nic konkretnego nie sugerować.
Co do picia alkoholu przez księdza.  Widać że nie do końca zależy mu na pełnieniu funkcji głosiciela Ewangelii i bycia przykładem w tej misji.
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Pt wrz 11, 2009 14:37 |
|
 |
amanis
|
Cytuj: że kiedyś w modnej dyskotece spotkałem księdza, który tańczył z piwem w ręku w najlepsze
EEE??? A co ksiedzu nie wolno? Przecież to nie grzech, ludzie bez przesady.
|
Pt wrz 11, 2009 14:44 |
|
|
|
 |
Gitoza
|
Zakonnica całowała sie z jezyczkiem z jakimś panem w koszulce lonsdale, nie był to przynajmniej pocałunek w policzek.
_________________ „Ze wszystkich stron niegodziwi krążą, kiedy podłość wychwalana jest wśród synów ludzkich”
|
Pt wrz 11, 2009 14:54 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Jesli Ty sie nigdy "jezyczkiem" nie calowales to donies. Jesli tak, przypomne slowa Jezusa o rzucaniu kamieniem i bezgrzesznosci.
Swiata chyba nie zbawisz.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt wrz 11, 2009 15:54 |
|
|
|
 |
k-klaudynka
|
nie nam to oceniać i osądzać. ta działka nie należy do nas. uważam, że naszym obowiązkiem jest się modlić za osoby duchowne.
|
Pt wrz 11, 2009 16:03 |
|
 |
Gitoza
|
a co zrobic jesli zauwaze, ze osoba duchowna palic jointa z amfetaminy?
|
Pt wrz 11, 2009 16:07 |
|
 |
Vacarius
|
Celibat nie zabrania całowania się ani bawienia się na dyskotece i picia piwa.
|
Pt wrz 11, 2009 16:10 |
|
 |
amanis
|
"a co zrobic jesli zauwaze, ze osoba duchowna palic jointa z amfetaminy"
Obudzić się , z amfetaminy nie robi sie jointów.
|
Pt wrz 11, 2009 16:23 |
|
 |
k-klaudynka
|
Vacarius napisał(a): Celibat nie zabrania całowania się ani bawienia się na dyskotece i picia piwa.
ale takie zachowania otwierają furtkę szatanowi. może tak się stać, że to przestanie im wystarczać i będą brnąć dalej.
|
Pt wrz 11, 2009 16:25 |
|
 |
paul1205
|
W kwestii picia alkoholu przez księdza... nigdzie nie jest powiedziane, że ksiądz ma być abstynentem ani, że nie może bawić się na dyskotekach. Zawsze trzeba zachować umiar, a ksiądz w szczególności powinien uważać na swoje postępowanie gdyż jest przykładem dla wiernych, ale wszystko jest dla ludzi a ksiądz też człowiek 
|
Pt wrz 11, 2009 16:38 |
|
 |
R6
|
Osoby duchowne powinny dawać dobry przykład. To dotyczy księdza i zakonnicy. Nie twierdzę, że innych to nie dotyczy. Jednak wydaje mi się ktoś kto tyle mówi o moralności powinien się moralnie zachowywać. Wypicie piwka a narkotyzowanie się to co innego.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pt wrz 11, 2009 18:19 |
|
 |
Vacarius
|
Lepiej aby księża poszli sobie na piwo aniżeli mają siedzieć zamknięci w kościele bo wtedy wariują tak jak Rydzyk. Bo ile można tam po zakrystiach pic do lusterka. Ksiądz tez powinien normalne z ludźmi w knajpie pić. A przy okazji może by kogoś nawrócił albo jego by nawrócono.
|
Pt wrz 11, 2009 18:40 |
|
 |
r4dz10
|
Gitoza napisał(a): a co zrobic jesli zauwaze, ze osoba duchowna palic jointa z amfetaminy?
hahaha
jointy z amfy, nie mogę 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pt wrz 11, 2009 18:48 |
|
 |
WIST
|
Gitoza dla mnie sprawa jest dosyć prosta, wpierw jeśli możesz, rozmawiasz z tą zakonnicą, jeśli to nie poskutkuje, to z jej przełożonym, ewentualnie z kimś o kim wiesz że może udzielić pomocy np. właśnie proboszcz. Jeśli czujesz się na siłach i chcesz coś zrobić, to działaj.
Powodu do dalszych rozważań i głupich komentarzy nie widzę.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pt wrz 11, 2009 20:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
|